ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 365



                                               

Willy Caballero

Wilfredo Daniel "Willy" Caballero Lazcano ya iku juru main bal-balan profésional Argèntina sing main minangka kiper kanggo klub Liga Primér Chelsea F.C. dhèwèké nelasaken kathah kariéripun wonten ing Spanyol, ya iku makili Elche lan Málaga lan sa ...

                                               

Paul McShane

                                               

Stottie kuwé

Kue stottie utawa stotty minangka jinis roti sing asale ing Inggris Wétan Lor. Roti sing rata lan bunder, biasane diameteripun udakara 30 centimetres lan 4 centimetres, kanthi indent ing tengah sing diproduksi dening tukang roti. Ing papan liya i ...

                                               

Hardo Sumardi

Hardo Suwardi Ketua DPRD Kodia Salatiga menika, nalika mudha nduwèni pengalaman sing nengsemaké. Saben dinané mapan ana ing Jl. Sukowati No.51. Dhèwèké tau sèkolah ing Universitas Welington, New Zealand taun 1969 lan pikantuk gelar Dipl.TESL. Har ...

                                               

Atlantis (Space Shuttle)

Atlantis iku wahana pangorbit Space Shuttle darbèké National Aeronautics and Space Administration, minangka agènsi pamaburan antariksa lan pandlajahan antariksa ing Amérikah Sarékat. Diyasa déning perusahaan Rockwell International ing Southern Ca ...

                                               

Basa Berber

Basa Berber, uga dikenal minangka Berber utawa Basa Amasigen, ya iku sawijining basa kang kalebu ing kulawarga basa Afroasiatic. Basa iki dumadi saka sawenèh basa kang dituturake déning Wong Berber wong asli saka Afrika Lor. Basané ditulis miguna ...

                                               

Daging rusa

Iwak rusa yaiku daging game, utamane saka jinis rusa. Daging rusa nuduhake bagean kewan sing bisa dikonsumsi, kalebu daging abang lan organ internal kewan kasebut. Bagéyan kéwan Venison bisa dipérang miturut potongan tartamtu, kayata daging sapi ...

                                               

Kali Niger

Kali Niger yaiku kali kang utama dumunung ana ing Afrika Kulon, kanthi dawa kurang luwih 2500 mil. Kali kang mili ngelewati Guinea, Mali, Niger, ing tapel wates Benin banjur liwat Nigeria, kang ndhuwei hilir ngelewati salah sijiné delta kali kang ...

                                               

Ugali

Ugali, uga dikenal minangka pap ugali, nsima lan nshima, jinis jagung glepung bubur ing Afrika. Kutha iki uga dikenal minangka ngima, obusuma, obuchima, kimnyet, nshima, mieliepap, phutu, Sadza, kwon, gauli, Gima, isitshwala, lan jeneng liyané. N ...

                                               

Madu mangsa

Madu mangsa inggih punika dhaharan saking laladan Jawi. Madu mangsa piyambak dados ikon laladan Jawi kaliyan dipundamêl tiyang ingkang sampun dangu.

                                               

Olimpiadhe Mangsa Panas 2016

Olimpiadhe Mangsa Panas 2016, kanthi resmi kondhang minangka Games of the XXXI Olympiad, lan uga kondhang Rio 2016, acara manéka olahraga internasional sing gedhé iki kalebu Olympic Games sing dianakaké ing Rio de Janeiro, Brazil, saka 5 nganti 2 ...

                                               

Sirup mèlon mangsa salju

Winter melon doyo, uga disebut mangsa teh melon ing Asia wétan, minangka minuman buah legi kanthi rasa sing khas banget. Bisa ditemokake ing akeh toko lan PKL ing Taiwan. Proses persiyapane gampang banget lan regane murah, nggawe minuman rakyat i ...

                                               

Jan Pieterszoon Coen

Jan Pieterszoon Coen iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping papat lan kaping enem. Ing mangsa kalungguhan pisanan dhèwèké maréntah antara taun 1619 – 1623, mangsa kalungguhan sing kapindho antara taun 1627 – 1629.

                                               

Hwachae

Hwachae ya iku ombenan tradhisional kas Koréa kang digawé saka sari woh-wohan. Bahan-bahan kang minangka gawé hwachae ya iku woh stroberi, persik lan jeruk. Sari kang minangka bahan pemanis ing antarané omija, madu, lan woh herbal. Hwachae diwènè ...

                                               

Jagung

Jagung iku panganan dhasar kang wigati nomer loro sajagat sawisé gandum lan sadurungé beras. Ing tanah Jawa lan sakiteré mligi wong Madura kang dhemen mangan jagung. Jagung bisa thukul ing tlatah garing mulané disenengi wong Madura. Jagung sajati ...

                                               

Songhwa milsu

Songhwa milsu ya iku jinis ombenan tradhisional kas Koréa kang digawé saka campuran serbuk sari kembang pohon pinus lan madu. Ombenan iki duwé kasiat ngilangake ngelak ing mangsa panas lan duwé manfaat kanggo ngatasi masalah pernapasan, syaraf la ...

                                               

Kélor

Tuwuhan Kelor sijining spésies saka suku Moringaceae. Tuwuhan iki bisa duwé dhuwur watara 7-11 mèter. Godhongé lonjong cilil-cilik, kasusun majemuk, bisa kagunakaké dadi kluban lan tamba. Kembange kang aran limaran warna putih semu kuning, terus- ...

                                               

Yangon

Yangon, rumiyin Rangoon, gadhah populasi 4.504.000 jiwa, punika kitha krajan nagari Myanmar ngantos 7 November 2005, nalika kitha krajan dipunpindhahaken dhumateng Pyinmana. Kitha punika mapan wonten Bengawan Yangon, caketipun Teluk Martaban. Bar ...

                                               

Hashirama Senju

Wonten ing sèri manga lan anime Naruto, Hashirama Senju, ingkang gelaripun Hokage Pertama, inggih punika pendiri Konohagakure, satunggal désa fiktif panggènanipun para ninja. Hashirama minangka kakangipun Tobirama Senju, Hokage kakalih ing Konoha ...

                                               

Gedhung Putih

Gedhung Putih ya iku griya kepresidhènan Présidhèn Amérikah Sarékat. Gedung iki mapan 1600 Pennsylvania Avenue ing Washington, DC. Gedung iki minangka papan griya resmi présidhèn lan kuluwargané sasuwené mangsa jabatané minangka présidhèn. Nalika ...

                                               

Grahana rembulan Januari 2018

Sawijining prastawa grahana rembulan total bakal kelakon ing 31 Januari 2018. Ing grahana rembulan kasebut uga bakal pas karo rembulan kang bakal ana ing titik paling cedhak karo Bumi, utawa dikenal minangka perigee, mula grahana rembulan total b ...

                                               

Abad kaping-7 SM

Pratélan Prastawa abad kaping-7 Sadurungé Masehi: 648 SM - Jaran pisanan ditepungaké sajeroning ulah raga, kanthi mlebuné para panunggang jaran sajeroning Olimpiade kuna. Nalika abad kaping-6 SM, balapan jaran wis dadi ulah raga sing populèr.

                                               

Pratélaning pirangon

Pratélan pirangon Mesir kuna, saka periode awal sadurungé 3000 SM tekan akir dinasti Ptolemeus nalika Mesir dadi salah sawijining provinsi Roma ing sangisoré pamaréntahan Augustus Caesar taun 30 SM ana ing ngisor iki. Tanggal-tanggal sing katulis ...

                                               

10

                                               

Kalkun domestik

Turkey domestik iku sawijining fowl, salah siji saka loro spesies ing genus Meleagris lan padha karo kalkun alasan. Sanajan peternakan kalkun dikira wis kedadeyan ing tengah Mesoamerica paling ora 2.000 taun kepungkur, riset anyar nuduhake kemung ...

                                               

1

                                               

3

                                               

7

                                               

2

                                               

6

                                               

4

                                               

5

                                               

12

                                               

Basa Cina Kuna

Basa Cina Kuna ya iku tataran basa Cina paling lawas lan saemper luluhur kanggo kabeh parijinis basa Cina modheren. Tuladhajupuk paling wiwitan saka basa Cina ya iku oracle bones saka watara jaman rajawangsa Syang pungkasan. Tulisan-tulisan têmba ...

                                               

Basa Elllas Koyni

Basa Ellas Koyni uga karanan cara basa Aleksandriyah, basa Atthikus lumrah, basa Ellas Ellasjati, utawa basa Ellas Alkitab yaiku basa dhuwur laladan lumrah saka basa Ellas kang kocap.lan katulis nalika jaman Ellasjati, Kabauraton Rum Kulon, lan K ...

                                               

Great Expectations

Great Expectations iku novèl déning Charles Dickens. Novèl iki nggambaraké tuwuhé lan pangembanganing prianggané yatim piyatu ajeneng Philip Pirrip. Novèl iki digebyakaké awujud sèrial ing kalawarta minggoné Dickens ajeneng All the Year Round, sa ...

                                               

Abad ping 1

Pratélan taun-taun ing abad kaping 1 Masehi: Dasawarsa 7: 61 – 62 – 63 – 64 – 65 – 66 – 67 – 68 – 69 – 70 Dasawarsa 2: 11 – 12 – 13 – 14 – 15 – 16 – 17 – 18 – 19 – 20 Dasawarsa 9: 81 – 82 – 83 – 84 – 85 – 86 – 87 – 88 – 89 – 90 Dasawarsa 10: 91 – ...

                                               

1988

                                               

Beit Shemesh

Cithakan:Infobox Israèl municipality Bet-Semes, saiki Beit Shemesh iku kutha Israèl kuna sing dicathet ing Alkitab Ibrani utawa Prejanjèn Lawas ing Alkitab Kristen. Dumunung watara 30 kilometres ing sisih kulon Yerusalem. Kutha modhèren saiki iki ...

                                               

1980

                                               

1939

                                               

1947

PERMIRI Perusahaan Minyak Républik Indonésia kang diganti dadi PTMRI. Perundingan Renville ing tanggal 8 Dhésèmber Agresi Militer Walanda I ing tanggal 21 Juli Komisi Tiga Nagara Penapakastani Prajanjen Linggarjati ing tanggal 25 Maret Himpunan M ...

                                               

20

                                               

30

                                               

15

                                               

25

                                               

17

                                               

18

                                               

1981

                                               

1600

21 Oktober-Tokugawa Ieyasu ngalahaké klan-klan sainganané ing Perang Sekigahara lan miwiti Kashogunan Tokugawa, kang bakal maréntah Jepang nganti tengahan abad kaping 19. 31 Dhésèmber-Kompeni Hindia-Wétan Karajan Manunggal diadegaké. Sumo dadi ul ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →