ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 366



                                               

Olahan Philadelphia

Masakan Philadelphia biasane digawe dening campuran etnik ing kutha, bahan pangan lan sejarah sing kasedhiya. Panganan tartamtu wis ana gandhengane karo kutha kasebut. Digawe ing Philadelphia ing taun 1930-an, cheesesteak minangka sing paling mis ...

                                               

Saos koktail

Sauce Cocktail kuwi salah siji jinis utawa kadhemen suhu kamar sauces asring dadi bagéan saka sajian diarani minangka cocktail laut utawa minangka bumbu karo liyane Seafoods. Saus, lan sajian sing diarani, asring dikreditake kanggo koki selebriti ...

                                               

Bronis soklat

Bronis coklat utawa coklat utawa coklat yaiku salah sawijining jinis confection panggang coklat persegi utawa persegi dawa. Brownies duwe macem-macem bentuk lan bisa uga ora apik utawa ora enak, gumantung saka kapadhetan. Bisa uga kalebu kacang, ...

                                               

Kotlet schabowy

Kotlet schabowy Cara Polen: minangka macem-macem potongan daging babi ing Polandia sing ditutupi potongan roti sing padha karo Viennese schnitzel, nanging digawe saka loin, utawa potongan daging babi. Uga ana macem-macem Polandia saka potong dada ...

                                               

Kukis kabegjan

cookie kabagjaan iku salah sawijining jinis olahan arupa cookie biasane digawe saka glepung, gula, vanilla, lan lenga wiji wijen karo Piece saka nang kertas, "rejeki", kang minangka aphorism, utawa samar nabi. Pesen ing njero bisa uga kalebu temb ...

                                               

Basa Hoysan

Basa Hoysan, yaiku kalêbu carabasaning basa Yüt. Carabasa iki gagayut karo carabasa Kwangtung kanthi padhamangrêten kang sithik. Basa Hoysan kocap ing laladan kidul Propinsi Kwangtung ing Cina, utamane. ing konthi kutha kang kadunungan ana kulon ...

                                               

Cumbana Tilpun

Cumbana tilpun minangka pacelathon antarane loro utawa luwih wong ing tilpun sing eksplisit seksual lan dimaksudake kanggo nuwuhake gairah seksual ing siji utawa luwih peserta. Minangka praktik antar individu sing dipisahake sauntara, wis sepele ...

                                               

Olahan Kanton

Masakan Kanton utawa Yue minangka masakan provinsi Guangdong ing Tiongkok, utamane ibukota provinsi, Guangzhou lan wilayah sekitar ing Delta Sungai Mutiara, kalebu Hong Kong lan Macau. Kanthi tegas, masakan Kanton minangka masakan Guangzhou utawa ...

                                               

Osèng

Tumis wajan minangka teknik masak Cina sing bahan digoreng nganggo minyak panas sing sithik banget nalika diaduk ing wok. Teknik kasebut diwiwiti ing China lan ing pirang-pirang abad kepungkur wis sumebar ing wilayah liyane ing Asia lan Kulon.Par ...

                                               

Dadih woh

Woh curd punika panganan cuci mulut panyebaran lan tutup biasane digawe karo jeuk woh, kayata linglang, jeruk, orange, utawa tangerine. Variasi rasa liyane kalebu woh-wohan semangat, mangga, lan woh wohan beri kayata raspberry, cranberry utawa bl ...

                                               

Tisyri

Tisyri utawi Tishri ing Kalender Yahudi inggih punika wulan kaping 1 kanggé pènanggalan umum utawip emerintahan lan wulan kaping 7 kanggé pananggalan agami. Asma punika asalipun saking basa Babel. Ing Alkitab Ibrani, sadèrèngipun pembuangan ing B ...

                                               

Zulfadli Zulkiffli

Zulfadli Zulkiffli iku atlet badminton Malaysia kang main ing nomer tunggal lanang. Dhèwèké lair ing Los Angeles, California, Amérika Sarékat tanggal 11 Fèbruari 1993 lan asalé saka klub Petaling Jaya BC kang ana ing Selangor.

                                               

Larung Sembonyo

Larung Sembonyo ya iku salah sawijining upacara adat kang ditindakaké déning para warigaluh ing Pesisir Prigi, Watulima, Trenggalèk. Upacara iki minangka rasa syukur para warigaluh krana anggoné golèk iwak olèh akèh. Biyasané ing upacara iki uga ...

                                               

Nokia Lumia 1320

Nokia Lumia 1320 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2013, wiwit dipasaraké Januari taun 2014 lan duwé ukuran 164.2 x 85.9 x 9.8 mm déné boboté 220 gram. Layaré IPS LCD capacitive tou ...

                                               

Nokia 5233

Nokia 5233 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2010, wiwit dipasaraké Januari taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 111 x 51.7 x 14.5 mm déné boboté 113 gram. Layaré TFT ...

                                               

Nokia Asha 302

Nokia Asha 302 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2012, wiwit dipasaraké Maret taun 2012 lan duwé ukuran 115.2 x 58.9 x 13.5 mm déné boboté 106 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2 ...

                                               

Nokia N900

Nokia N900 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2009, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 110.9 x 59.8 x 18 mm déné boboté 181 gram. Layaré TF ...

                                               

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2008, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 111 x 51.7 x 15.5 mm déné boboté 109 gra ...

                                               

Nokia 5230

Nokia 5230 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2009, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 111 x 51.7 x 15.5 mm déné boboté 115 gram. Layaré TF ...

                                               

Nokia X1 01

Nokia X1 01 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2011, wiwit dipasaraké Juni taun 2011 lan duwé ukuran 112.2 x 47.3 x 16 mm déné boboté 91.1 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.8 inchi ka ...

                                               

Nokia X1 00

Nokia X1 00 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2011, wiwit dipasaraké Mèi taun 2011 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 112.2 x 47.3 x 16 mm déné boboté 91.1 gram. Layaré TFT, 65 ...

                                               

Nokia C3

Nokia C3 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2010, wiwit dipasaraké Juni taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 115.5 x 58.1 x 13.6 mm déné boboté 114 gram. Layaré TFT, 256 ...

                                               

Nokia 5235 Comes With Music

Nokia 5235 Comes With Music ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Dhésèmber taun 2009, wiwit dipasaraké Maret taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 111 x 51.7 x 15.5 mm déné boboté 115 ...

                                               

Nokia X6 16Gb

Nokia X6 16Gb ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2010, wiwit dipasaraké Fèbruari taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 111 x 51 x 13.8 mm déné boboté 122 gram. Layaré T ...

                                               

Nokia X6 8Gb

Nokia X6 8Gb ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2010, wiwit dipasaraké Juli taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 111 x 51 x 13.8 mm déné boboté 122 gram. Layaré TFT capac ...

                                               

Balai Pemantapan Kawasan Hutan

Bale Pemantapan Kawasan Hutan utawi ingkang asring dipuncekak kanthi nama BPKH inggih punika unit pelaksana teknis ingkang mapan wonten ing sak ngandhaping Direktorat Jenderal Planologi Kehutanan Kamentria Kehutanan Republik Indonesia. Lembaga pu ...

                                               

Lenga janganan

Minyak sayur, utawa lemak sayuran, yaiku minyak sing diekstrak saka wiji, utawa kurang asring, saka bagean woh-wohan liyane. Kaya lemak kewan, lemak sayuran minangka campuran trigliserida. Minyak kedele, minyak biji anggur, lan mentega kakao mina ...

                                               

Dhaftar désa ing Akershus

Statens kartverk 1996. Kunnskapsforlagets store Norgesatlas. Oslo: Kunnskapsforlaget. ISBN 82-573-0742-4. Statens kartverk 2003. "Map service Kvasir". Dibukak ing 2006-05-29. Stoverud, Henning 2001. "Postal code search". Dibukak ing 2006-05-29. F ...

                                               

Manjū

Manjū minangka salah sawijining jinis olahan asale saka jinis mochi, utawa kue beras ditumbuk, sing wis suwe ana ing Tiongkok. Wiwitane diarani Mantou ing basa Tionghoa, nanging dikenal dadi manjū nalika teka ing Jepang. Ing taun 1341, utusan Jep ...

                                               

Perang Inggris-Mysore II

Perang Inggris-Mysore II ya iku sawijining konflik antarané Karajan Mysore lan Perusahaan Hindia Wétan Karajan Manunggal. Nalika iku, Mysore dadi sekuthu utama Prancis ing India, lan perang Prancis-Inggris owah dadi kacongkrahan Inggris–Mysore in ...

                                               

Byeongsan Seowon

Byeongsan Seowon inggih punika satunggaling seowon ingkang mapan wonten ing Kampung Byeongsan, Kacamatan Pungcheon, Kabupatèn Andong wonten ing Provinsi Gyeongsang Lor, Koréa Kidul. Arsitèktur bangunanipun punika kalebet situs mawi sajarah ingkan ...

                                               

Roger Heim

Jean Roger Heim, lair tanggal 12 Fèbruari 1900 wonten ing Paris, séda nalika tanggal 17 September 1979 ing Paris 13 e, panjeneganipun inggih punika mikologi Prancis, profesor ing Museum Nasional Sajarah Alam, direktur lembaga musium taun. Panjene ...

                                               

Pitik lan pangsit

Ayam lan pangsit yaiku sup sing kasusun saka pitik sing dimasak ing banyu, lan duduh kaldu pitik diasilake kanggo masak pangsit kanthi nggodhok. Pangsit - ing konteks iki - yaiku adonan biskuit, yaiku campuran glepung, shortening, lan cairan. Pan ...

                                               

Olahan Tibèt

Masakan Tibet kalebu tradhisi lan praktik kuliner lan masarakat. Masakan kasebut nggambarake pemandangan pegunungan lan dataran tinggi Tibet lan kalebu pengaruh saka tangga teparo. Dikenal kanthi nggunakake mie, wedhus, yak, daging kambing, pangs ...

                                               

PGM-17 Thor

300px|jmpl Thor ya iku rudal balistik operasional kang sepisanan digunakake déning Angkatan Udara AS. Diarani sawisé déwa guntur Norse, dimapanake ing Inggris antarané 1959 lan September 1963 minangka rudal balistik kisaran menengah kanthi hulu j ...

                                               

Kertajaya

Sri Maharaja Kertajaya inggih punika raja ingkang kaping pungkasan ingkang jumeneng nata ing karajan Kediri wiwit taun 1194-1222. Ing pungkasaning wekdal pamarentahanipun Kertajaya dipunasoraken déning Ken Arok saking Tumapel utawi Singhasari, in ...

                                               

Equus

Equid Specialist Group 1996. Equus ferus. In: IUCN 2004. 2004 IUCN Red List of Threatened Species. Downloaded on 21 January 2006. International Commission on Zoological Nomenclature. 2003. Opinion 2027 Case 3010. Usage of 17 specific names based ...

                                               

Beras dikekelaké

Nasi parboiled yaiku salah sawijining jinis olahan arupa sega sing wis umob sebagian ing kulit. Telung langkah dhasar kanggo parboiling yaiku rendhem, kukus lan pangatusan. Langkah-langkah kasebut nggawe nasi luwih gampang diolah kanthi tangan, u ...

                                               

Hash soklat

Hash soklat, uga s oklat sing dikatutake, minangka panganan sarapan Amerika sing populer ; sawetara resep nambah bawang dicincang utawa dirajang. Coklat Hash pisanan diwiwiti ing menu sarapan ing New York City ing taun 1890an. Coklat Hash minangk ...

                                               

Unggas

U nggas sing dimupangataké manuk katahan dening manungsa kanggo sing endhog, sing daging utawa sing wulu. Manuk iki umume dadi anggota superorder Galloanserae, utamane urutan Galliformes. Pitik sing medium-ukuran, manuk chunky karo sikap jujur la ...

                                               

Jus (ombénan)

Jus minangka ombenan sing digawe saka ekstraksi utawa cairan alami sing ana ing woh-wohan lan sayuran. Iki uga bisa ngrujuk marang cairan sing dibumbui karo konsentrat utawa sumber panganan biologis liyane, kaya ta daging utawa panganan laut, kay ...

                                               

WordPress

WordPress ya iku sawijining aplikasi sumber terbuka kang paling misuwur digunakaké minangka mesin blog. WordPress dibangun kanthi basa pemrograman PHP lan basis data MySQL. PHP lan MySQL, loro-lorone minangka perangkat lunak sumber terbuka. Saliy ...

                                               

Soppressata

Soppressata minangka salami garing saka Italia. Sanajan ana maneka jinis, ana rong jinis utama sing digawe: sosis garing sing wis diobati khas Basilicata, Apulia, lan Calabria, lan salame sing ora bisa diatasi kanthi beda, digawe ing Tuscany lan ...

                                               

Saad ad-Daula

Najaf-Qoli Khan Bakhtiari uga dikenal Saad al-Dowleh lan Samsam al-Saltane, yaiku Perdana Menteri Iran lan pemimpin Revolusi Konstitusional Iran. Panjenengané kapilih minangka Perdana Menteri kanggo rong istilah, pisanan saka"3 Mei 1909 nganti 16 ...

                                               

Ereksi klitoris

Ereksi klitoris yaiku fenomena fisiologis nalika klitoris utawa itil, dadi saya gedhe lan kukuh. Ereksi itil minangka asil saka kompleks faktor endokrin psikologis, saraf, vaskular, lan biasane, sanajan ora sacara eksklusif, digandhengake karo ga ...

                                               

Sufel

Sufel iku panganan adhedhasar endhog panggang kang asalé saka abad wolulas-awal ing Prancis. Iki digané saka endhog lan digabungaké karo maneka bahan liyané lan dadi panganan utama sing enak utawa diombé dadi panganan cuci mulut. Tembung sufel pu ...

                                               

Motorola Milestone XT720

Motorola Milestone XT720 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2010, wiwit dipasaraké Juli taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 116 x 60.9 x 10.9 mm déné boboté 139 gram. ...

                                               

Motorola Xt720 Motoroi

Motorola Xt720 Motoroi ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2010, wiwit dipasaraké Juli taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 116 x 60.9 x 10.9 mm déné boboté 139 gram ...

                                               

Pulo Ganghwa

Pulau Ganghwa inggih menika satunggaling pulo ingkang mapan wonten ing pesisir kulon Semenanjung Korea. Pulo Ganghwa menika cerak kaliyan muara Kali Han. Dipunsambetaken kaliyan kutha Gimpo ing dharatan utama Korea kaliyan kreteg. Pulau Ganghwa m ...

                                               

Keramik Hijau Goryeo

Goryeo cheongja utawa keramik hijau Goryeo ya iku jinis kerajinan keramik warna ijo kang diciptakake ing jaman Dinasti Goryeo di Koréa. Celadon duwé ciri kas warna biru-rada ijo amarga métodhe pengglasiran kanthi kusus. Sanajan tèhnik gawene dike ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →