ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 367



                                               

Sungnyemun

Namdaemun utawi Sungnyemun inggih punika satunggaling pintu gerbang mawi sajarah ingkang mapan wonten ing kutha Seoul, kutha krajan saking Koréa Kidul. Yasan punika ugi dipunsebat kaliyan nama Sungnyemun ingkang ateges Gerbang Upacara Agung ingka ...

                                               

Anmyeondo

Anmyeondo ya iku sawijining pulo cilik kang ana ing Kabupatèn Taean, provinsi Chungcheong Selatan, ing sisih kulon pasisir Ujung Koréa. Pulo iki ya iku pulo kng paling amba kaping 6 ing Koréa. Anmyeon ateges turu damè dihubungake karo daratan uta ...

                                               

Bukhansanseong

Bukhansanseong utawa Benteng Gunung Buk ya iku sawijining bètèng pertahanan kang didegake ing Gunung Buk kanggo jaga kutha krajan Dinasti Joseon saka para penyerbu sawisé Koréa diserang ing mangsa Perang Imjin lan Invasi Manchu. Benteng mau diyas ...

                                               

Gangjin

Gangjin ya iku sawijining kabupatèn kang dumunung ing pasisir provinsi Jeolla Kidul, Koréa Kidul. Kawit biyèn laladan iki dikenal minangka produsen kramik ijo Goryeo lan hasil laut kaya ta pirang-pirang jinis iwak lan urang. Laladan pasisir kabup ...

                                               

Nokia 112

Nokia 112 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2012, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2012 lan duwé ukuran 110.4 x 46.9 x 15.4 mm déné boboté 85.5 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.8 inc ...

                                               

Motorola Milestone

Motorola Milestone ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2009, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 115.8 x 60 x 13.7 mm déné boboté 165 gra ...

                                               

Motorola Backflip

Motorola Backflip ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2010, wiwit dipasaraké Maret taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 53 x 15.3 mm déné boboté 133 gram. Laya ...

                                               

Nokia 808 Pureview

Nokia 808 Pureview ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2012, wiwit dipasaraké Juni taun 2012 lan duwé ukuran 123.9 x 60.2 x 13.9 mm déné boboté 169 gram. Layaré AMOLED capacitive tou ...

                                               

Soklat panas

Soklat panas, uga dikenal minangka ngombe coklat, coklat, lan minangka coklat ing Nigeria, minangka ombenan panas sing digawe saka coklat sing dilelehake, coklat utawa bubuk bubuk, susu utawa banyu sing digawe panas, lan biasane ana pemanis. Cokl ...

                                               

Woh Kakao

Woh kakao utawa wiji soklat ya iku wiji wit kakao sing wus liwat proses fermentasi lan panggaringan lan bisa diproses. Woh Kakao yai ku bahan dhasar coklat lan masakan tradisional Mesoamerik kaya ta tejate. Woh kakao iku nduweni kulit kang kandel ...

                                               

Tipat cantok

Tipat cantok minangka panganan lokal sing populer ing Bali. Iki digawe saka macem-macem sayuran sing digodhog utawa dicampur karo jajan sega ketupat, disajeni nganggo saus kacang pedhes. Ing basa Bali tipat tegese ketupat, dene cantok tegese baha ...

                                               

IAIN Tulungagung

Institut Agama Islam Negeri Tulungagung utawa IAIN Tulungagung ya iku perguruan tinggi Islam negeri ing Indonesia kang ana ing Tulungagung. IAIN Tulungagung diadegaké adhedhasar Surat Peraturan Presiden Nomor 50 Tahun 2013, tanggal 6 Agustus 2013 ...

                                               

Yeoju

Yeoju ya iku sawijining kabupatèn kang dumunung ing provinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Kabupatèn Yeoju ana ing 80 km saka Seoul lan diilini déning Kali Namhan kang diarani Yeogang atau Sungai Yeo ing tlatah iki. Kali Yeo minangka aliran paling wigat ...

                                               

Motorola QUENCH

Motorola QUENCH ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2010, wiwit dipasaraké April taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 116.8 x 60 x 12.4 mm déné boboté 130 gram. Lay ...

                                               

Motorola Dext Mb220

Motorola Dext Mb220 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2009, wiwit dipasaraké Oktober taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 114 x 58 x 15.6 mm déné boboté 163 gram ...

                                               

Supreme

Tembung supreme digunakake ing seni masak lan kuliner nuduhake bagean panganan sing paling apik. Kanggo panganan unggas, game lan iwak, sing paling dhuwur nuduhake sawijining fillet. Ing kompor profesional, istilah "suplemen ayam" basa Prancis: s ...

                                               

Nokia Lumia 530

Nokia Lumia 530 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2014, wiwit dipasaraké Agustus taun 2014 lan duwé ukuran 119.7 x 62.3 x 11.7 mm déné boboté 129 gram. Layaré TFT capacitive touchscree ...

                                               

Nokia Lumia 525

Nokia Lumia 525 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2013, wiwit dipasaraké Januari taun 2014 lan duwé ukuran 119.9 x 64 x 9.9 mm déné boboté 124 gram. Layaré IPS LCD capacitive touch ...

                                               

Nokia Lumia 520

Nokia Lumia 520 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2013, wiwit dipasaraké April taun 2013 lan duwé ukuran 119.9 x 64 x 9.9 mm déné boboté 124 gram. Layaré IPS LCD capacitive touchsc ...

                                               

Nokia Lumia 530 Dual Sim

Nokia Lumia 530 Dual Sim ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia.Vibration; MP3, WAV ringtones Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2014, wiwit dipasaraké Agustus taun 2014 lan duwé ukuran 119.7 x 62.3 x 11.7 mm déné boboté 129 ...

                                               

Nokia Asha 201

Nokia Asha 201 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2011, wiwit dipasaraké Fèbruari taun 2012 lan duwé ukuran 115.5 x 61.1 x 14 mm déné boboté 105 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2 ...

                                               

Nokia Asha 200

Nokia Asha 200 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2011, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2011 lan duwé ukuran 115.4 x 61.1 x 14 mm déné boboté 105 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran ...

                                               

Haggis

Haggis yaiku puding gurih sing ngemot pluck wedhus, dicincang karo bawang, gandum, suet, rempah-rempah, lan uyah, dicampur karo stok, lan dimasak nalika tradhisional dilebokake ing weteng kewan kasebut sanajan saiki asring casing gawean wae. Mitu ...

                                               

Panganan cepet saji

Panganan cepet minangka jinis panganan sing diproduksi massal sing dirancang kanggo adol komersial lan kanthi prioritas sing kuat ditrapake kanggo "kacepetan layanan" mungsuh faktor liyane sing ana gandhengane karo ilmu kuliner. Wiwitane panganan ...

                                               

Hafiz Indonesia (acara televisi)

Hafiz Indonésia ya iku salah sawijining program babagan agama lan réality show ing RCTI kang disiyaraké ing sasi Pasa. Acara iki minangka salah sawijining acara utama RCTI kang nuduhaké kaprigelan bocah-bocah anggoné maca lan ngapalaké ayat-ayat ...

                                               

Hafiz Indonesia (acara TV)

Hafiz Indonésia ya iku salah sawijining program babagan agama lan réality show ing RCTI kang disiyaraké ing sasi Pasa. Acara iki minangka salah sawijining acara utama RCTI kang nuduhaké kaprigelan bocah-bocah anggoné maca lan ngapalaké ayat-ayat ...

                                               

Ki Ageng Pamanahan

Ki Ageng Pamanahan utawi Ki Gedhé Pamanahan miturut Babad Tanah Jawi inggih punika panglima perang saking kraton Pajang saha leluhuripun raja-raja Karajan Mataram Énggal. Ki Ageng Pamanahan inggih punika putra saking Ki Ageng Ngenis, ngulama ingk ...

                                               

Bōnenkai

Bōnenkai inggih punika pista ing panutup taun ing Jepang ingkang dipunwontenaken kanthi ancas tilaraken sadaya keawratan ing taun mau. Pista punika boten ngandhut makna agami utawi religius lan boten gadhah standar tata cara nglampahi nanging sam ...

                                               

Yeongwol

Yeongwol inggih punika satunggaling kabupatèn ingkang wonten ing provinsi Gangwon, Koréa Kidul. Kabupatèn punika dipunubengi déning larikan Pagunungan Taebaek lan dados papan patemon antawisipun kalih ilining Kali Donggang lan Seogang. Yeongwol p ...

                                               

Carane nggedhekake itil

Metode utawa cara-cara nggedhekake itil minangka modifikasi awak sing duweni potensi kanggo nambah ukuran itil lan nambah rasa kasenengan seksual. Nggedeni itil bisa ditindakake kanthi macem-macem cara, saben bisa duwe efek samping lan risiko tar ...

                                               

Kondisiner rambut

Kondisioner rambut minangka produk perawatan rambut sing digunakake kanggo nambah roso, tampilan lan tata rambut. Tujuan utamane yaiku nyuda gesekan ing antarane helai rambut supaya sikat utawa sikat sing luwih alus, bisa uga nyebabake kerusakan ...

                                               

Rega panganan

Rega panganan nuduhake level rega rata-rata panganan ing saindenging negara, wilayah lan ing skala global. Harga panganan kena pengaruh kanggo produsen lan konsumen panganan. Tingkat rega gumantung karo proses produksi panganan, kalebu pemasaran ...

                                               

Livi Zheng

Livi Zheng, sing nduwéni jeneng asli Livia Notoharjono lair ing Blitar, Jawa Wétan, 3 April 1989 wadon iki nyambut gawé dadi aktris, sutradara, lan prodhuser saka Indonesia sing nduwèni kiprah ing Los Angeles, Singapura, sak ngisoré omah prodhuks ...

                                               

Tèh ganja

Teh ganja yaiku minuman sing diinfus ganja sing disiapake kanthi nyapu macem-macem bagian tanduran ganja ing banyu panas utawa adhem. Teh ganja umume diakoni minangka bentuk alternatif persiyapan lan panggunaan tanduran ganja, sing luwih dikenal ...

                                               

Fluffernutter

Fluffernutter yaiku sandwich sing digawe karo butter kacang lan crem marshmallow biasane disajikake ing roti putih. Variasi sandwich kalebu substitusi roti gandum lan tambahan macem-macem bahan sing legi, asin, lan gurih. Istilah fluffernutter ug ...

                                               

Roti kethèk

Roti kethek minangka pastry sing lembut, legi, lengket sing disajikake ing Amerika Serikat kanggo sarapan utawa minangka panganan. Iki kalebu potongan adonan panggang alus sing diwutahake karo kayu manis. Biasane diselenggarakake ing pameran lan ...

                                               

Kastil Hunyad

Kastil Hunyad utawi Kedhaton Hunyad punika satunggaling kastil ingkang wonten ing Hunedoara, Rumania. Dumugi taun 1541, kastil utawi astana punika kalebet péranganing Karajan Hongaria lajeng dados péranganing Kepangeranan Transylvania, tilaran sa ...

                                               

Lombok loncèng

Lombok lonceng uga dikenal minangka mrico manis, mrica Capsicum / ˈ k æ p s ᵻ k ə m / iku woh saka tanduran ing Grossum klompok kultivar saka spesies Capsicum annuum. Kultivar tanduran ngasilake woh-wohan kanthi warna-warna, kalebu abang, kuning, ...

                                               

Wong kang seneng soklat

Chocolateic yaiku wong sing kepengin utawa nggunakake coklat kanthi kompulsif. Tembung "chocoholic" pisanan digunakake ing taun 1968, miturut Merriam-Webster. Iki minangka portmanteau "coklat" lan alkohol ". Tembung kasebut digunakake kanthi long ...

                                               

Gamelan Sekaten Cirebon

Gamelan sekaten iku alat kang bisa ditabu lan muni, para Empu Karawitan Cirebon duweni pendapat ana papat macem gamelan khas Cirebon, yaiku gamelan wayang, gamelan topeng, gamelan nayub, lan gamelan keraton. Gamelan sekaten iku manjing ning salah ...

                                               

Provinsi ing Belgia

Belgia dipérang dadi telung region, loro ing antarané dipérang manèh dadi limang provinsi. Pamérangan provinsi-provinsi iki dikukuhaké sajeroning Artikel no. 5 Konstitusi Belgia. Provinsi-provinsi iki banjur dipérang dadi sawatara arondisemen.

                                               

Nokia E61

Nokia E61 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 117 x 69.7 x 14 mm déné boboté 144 gram. Layaré TFT, 16M werna ukuran 2.9 inchi kanthi ré ...

                                               

Nokia X+

Nokia X+ ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2014, wiwit dipasaraké Mèi taun 2014 lan duwé ukuran 115.5 x 63 x 10.4 mm déné boboté 128.7 gram. Layaré IPS LCD capacitive touchscreen, ...

                                               

Nokia X

Nokia X ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2014, wiwit dipasaraké Maret taun 2014 lan duwé ukuran 115.5 x 63 x 10.4 mm déné boboté 128.7 gram. Layaré IPS LCD capacitive touchscreen, ...

                                               

Nokia E55

Nokia E55 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2009, wiwit dipasaraké Agustus taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 116 x 49 x 9.9 mm déné boboté 98 gram. Layaré TFT, 16 ...

                                               

Nokia E6

Nokia E6 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2011, wiwit dipasaraké Juni taun 2011 lan duwé ukuran 115.5 x 59 x 10.5 mm déné boboté 133 gram. Layaré TFT capacitive touchscreen, 16M wern ...

                                               

Nokia E52

Nokia E52 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2009, wiwit dipasaraké Juli taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 116 x 49 x 9.9 mm déné boboté 98 gram. Layaré TFT, 16M werna ...

                                               

Nokia N92

Nokia N92 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107.4 x 58.2 x 24.8 mm déné boboté 191 gram. Layaré TFT, 16M werna ukuran 2.8 inchi kan ...

                                               

Nokia E63

Nokia E63 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2008, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 113 x 59 x 13 mm déné boboté 126 gram. Layaré TFT, ...

                                               

Nokia 6760 Slide

Nokia 6760 Slide ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2009, wiwit dipasaraké Oktober taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 97.5 x 57.9 x 15.5 mm déné boboté 123.9 gram. Laya ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →