ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 37




                                               

White House Down

White House Down nggih punika filem laga thriler saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning Roland Emmerich adhedhasar saking skénario anggitanipun James Vaderbitt. Juru damel filem punika kapasrahaken dh ...

                                               

Wind River (filem)

Wind River yaiku film thriller kriminal Amerika Serikat taun 2017 sing disutradarani dening Taylor Sheridan lan digawé dening Peter Berg, Matthew George, Basil Iwanyk lan Wayne Rogers.Manuskrip film iki ditulis dening Taylor Sheridan. Juru paraga ...

                                               

The Wolf of Wall Street (filem)

The Wolf of Wall Street nggih punika filem biografi komedi saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel ing taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning Martin Scorsese adhedhasar saking skénario anggitanipun Terence Winter, dipunangkat saking buku Th ...

                                               

Wonder Woman (filem 2017)

Wonder Woman yaiku filem superhero Amerika Serikat taun 2017 adhedhasar karakter DC Comics kanthi jeneng sing padha, ditayangke dening Warner Bros. Iki diarani dadi sekuel kaping papat ing Universe Luwih DC. filem iki disutradarani dening Patty J ...

                                               

Wreck-It Ralph

Wreck-It Ralph iku filem animasi 3D lan kemidhi fantasi saka Amerikah taun 2012 sing diasilaké Walt Disney Animation Studios lan dibabar Walt Disney Pictures. Filem iki dadi filem kaping 52 saka seri Walt Disney Animated Classics. Sing dadi penga ...

                                               

X-Men: First Class

X-Men: First Class yaiku film pahlawan super ing taun 2011 sing diarahake dening Matthew Vaughn lan diprodhuksi dening Bryan Singer, adhedhasar karakter X-Men sing muncul ing Marvel Comics. Seri kaping lima ing seri X-Men, film iki minangka prequ ...

                                               

X2 (filem)

X2 ya iku filem superhéro saka Amèrikah taun 2003, Adhedhasar tim superhéro karan X-Men kang ana ing komik Marvel, di dhistribusiké déning 20th Century Fox. Filem iki dadi sèkuel filem X-Men ing taun 2000 lan filem kapindoné sèri filem X-Men. Fil ...

                                               

XXX (filem 2002)

xXx ya iku filem aksi saka Amèrikah taun 2002 sing di sutradharai déning Rob Cohen, filem iki dadi filem pisanan saka sèri filem xXx. Filem XXX diparagani déning Vin Diesel minangka Xander Cage, wong sing remen ulah raga bebaya, juru akrobat lan ...

                                               

Zookeeper (filem)

Zookeeper nggih punika sesirah filem saking Amerika Serikat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Frank Coraci. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Nick Bakay sesarengan Rock Reuben, Kevin James, Jay Scherick, lan David ROnn. Ingkang ...

                                               

Zootopia

Zootopia iku filem pulisi sobat animasi 3D Amérikah taun 2016 kanthi gènre petualangan, misteri, kemidhi sing digawé Walt Disney Animation Studios lan dibabar Walt Disney Pictures. Filem iki dadi filem animasi unggulan angka 55 ing séri Walt Disn ...

                                               

Tilik (filem)

Tilik iku filem cekak abasa Jawa sing diprodhuksi déning Ravacana Films. Tilik iku salah siji filem cekak sing lolos kurasi dana mirunggan Dhines Kabudayan Provinsi Ngayogyakarta ing taun 2018. Filem sing disutradarani déning Wahyu Agung Prasetyo ...

                                               

The Three Caballeros

The Three Caballeros inggih punika filem animasi Amérika ingkang dipunwedalaken ing taun 1944 déning Walt Disney Productions lan dipunbiwarakaken déning RKO Radio Pictures. Film punika inggih minangka filem animasi nomer pitu saking Disney wonten ...

                                               

The Pickwick Papers (film)

The Pickwick Papers iku sawijining filem Britania kang dirilis taun 1952. Film dhedhasar buku karyané Charles Dickens. Film iki disutradarani Noel Langley. Film iki olêh Bruwang Emas ing Rusia. Ing kono hak-hak filem iki didol lan regané £10.000.

                                               

Lo straniero

Lo straniero iku sawijining filem Italia saka taun 1967. Film iki dhedhasar roman Wong Njaba pangriptané Albert Camus lan disutradarani Luchino Visconti. Paraga mligi, Meursault dimainaké déning Marcello Mastroianni.

                                               

Irama Cinta

Irama Cinta inggih punika filem ingkang dipunbabar ing taun 1980 déning PT Rapi Film. Film ingkang dangunipun wolung dasa sekawan menit punika dipunsutradarani Willy Wilianto. Film punika mangucarana bab urip bebrayan. Lakonipun inggih punika Elv ...

                                               

Barsaat Ki Ek Raat

Barsaat Ki Ek Raat ya iku filem Bollywood taun 1981 kang dibintangi Amitabh Bachchan, Raakhee, Amjad Khan, lan Utpal Dutt. Filem iki diarah déning Shakti Samanta. Barsaat Ki Ek Raat digawé filem ing rong basa; gagrag Banggalané, kanthi sesirah An ...

                                               

Speed (film 1994)

Speed inggih punika film thriller laga saking Amérika Sérékat ingkang dipundamel taun 1994. Film punika dipunsutradarani Jan de Bont minangka film wiwitanipun, dhedhasar skénario anggitanipun Graham Yost lan Joss Whedon. Ingkang maragani film pun ...

                                               

The Net (filem)

The Net inggih punika filem siber laga saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 1995. Filem punika dipunsutradarani Irwin Winkler, dhedhasar skénario anggitanipun John Brancato lan Michael Ferris. Para jugu paraga ingkang dipunpracaya maragan ...

                                               

The Prince of Egypt

The Prince of Egypt: tegesé Sang Pangéran saka Mesir) iku sawijining filem animasi Amérikah Sarékat sing dirilis taun 1998. Film iki dibabar déning DreamWorks Animation lan awujud sawijining filem drama lan semi sajarah. Film iki ya iku sawijinin ...

                                               

Lola rennt

Lola rennt utawa ing basa Inggris diwèhi sesirah Run Lola Run iku sawijining filem thriller Jerman weton taun 1998. Ukara Jerman iki tegesé Lola mlayu. Lola iku paraga baku filem iki. Filem iki ditulis lan disutradarani Tom Tykwer, bintang mligi ...

                                               

The City of Violence

The City of Violence inggih punika filem saking Koréa Kidul ingkang didamel taun 2006. Filem punika dipunsutradarani Ryoo Seung-wan, dhedhasar skénario anggitanipun Kim Jung-min, Lee Won-jae, lan Ryoo Seung-wan. Ingkang maragani ing filem punika ...

                                               

Das Leben der Anderen

Das Leben der Anderen iku sawijining filem Jerman taun 2006. Sutradara Florian Henckel von Donnersmack sing nganggit filem iki saka skénario minangka filem perdanané, bisa olèh kasuksèsan déné akèhé para pamirsa biyoskup saindenging donya. Film d ...

                                               

Mendadak Dangdut

Mendadak Dangdut inggih punika filem Indonesia taun 2006 ingkang dipunsutradarani Rudi Sujarwo lan ingkang dados paraga baku inggih punika Titi Kamal, Kinaryosih lan Dwi Sasono. Skenarionipun dipunserat déning Monty Tiwa. Film punika nyariosaken ...

                                               

Lari dari Blora

Lari dari Blora iku sawijining filem Indonésia kang dirilis ing taun 2007. Film kang disutradarani Akhlis Suryapati iki dibintangi antarané déning W. S. Rendra, Ardina Rasti, lan Annika Kuyper. Giyaran perdana tanggal 28 Fèbruari 2008.

                                               

Lars and the Real Girl

Lars and the Real Girl ya iku filem sandiwara komedi saka Amérikah Sarékat-Kanada kang digawé taun 2007. Filem iki disutradarani Craig Gillespie, dhedhasar skénario kang dianggit déning Nancy Oliver. Sakpérang juru paraga kang main ing filem iki ...

                                               

Persepolis (film)

Persepolis inggih punika filem animasi Prancis saking taun 2007 ingkang dipundamel déning Marjane Satrapi. Film punika naté dipunputer ing Festival Film Cannes ingkang dumunung ing Prancis. Film punika dhedhasar novèl grafis ingkang gadhah irah-i ...

                                               

Pirates of the Caribbean: At Worlds End

Pirates of the Caribbean: At Worlds End iku pérangan katelu saka trilogi Pirates of the Caribbean. At Worlds End disutradarai déning Gore Verbinski, kang uga dadi sutradara ing rong filem sadurungé. Pemain-juru main yang ana ya iku Johnny Depp, K ...

                                               

The Kite Runner (filem)

The Kite Runner punika filem sandiwara saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2007. Filem punika dipunsutradarani Marc Forster, dhedhasar skénario anggitanipun David Benioff, dipunangkat saking novèl kanthi sesirah ingkang sami, karyanip ...

                                               

The Visitor (filem 2007)

The Visitor iku filem sandiwara saka Amérikah Sarékat sing digawé taun 2007. Film iki diarahaké lan dianggit skénarioné déning Thomas McCarthy. Juru gawé ing filem iki, ya iku Michael London, Mary Jane Skalski, Jeff Skoll, lan Omar Amanat. The Vi ...

                                               

10.000 BC

10.000 BC utawa 10000 SM iku siji filem kang dirilis ing taun 2008. Filem kang kawetu ing Amérikah Sarékat iki nyaritakaké lelakon ing jaman prasajarah kanthi disutradarani Roland Emmerich. Bintang filemé ana Camilla Belle lan Steven Strait. Giya ...

                                               

A Beautiful Life (filem)

A Beautiful Life ya iku film drama saka Amérikah Sarékat sing digawé ing taun 2008. Filem iki disutradarani Alejandro Chomski dhedhasar lakon anggitan Wendy Hammond, dijupuk saka pakaryané Wendy Hammond sesirah Jersey City kang nyritakaké bab won ...

                                               

Beverly Hills Chihuahua

Beverly Hills Chihuahua iku sawijining filem aksi lan drama komedi taun 2008 karya Walt Disney Pictures lan disutradarani Raja Gosnell. Promosi pisanan filem iki dicanthèlaké sajeroning filem The Chronicles of Narnia: Prince Caspian. Wiwitané fil ...

                                               

Die Welle

Die Welle iku sawijining filem drama Jerman saka taun 2008. Jürgen Vogel main sawijining guru kang nggawé èkspèrimèn sosial ing kelasé. Dhèwèké kepéngin nuduhaké kepriyé struktur masarakat otoritèr kawujudaké. Para siswané banjur dikon mèlu gerak ...

                                               

Girl Scout (filem)

Girl Scout inggih punika sesirah filem sandiwara komidi saking Koréa Kidul ingkang dipundamel ing taun 2008. Filem punika nyariyosaken sekawan wanita ingkang madosi tiyang ingkang sampun mbeta arta kagunganipun sekawan wanita wau. Para paraga ing ...

                                               

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull iku sawijining filem petualangan sains fiksi Amérikah Sarékat kang dirilis tanggal 22 Mèi 2008. Film iki disutradarani Steven Spielberg lan panulisané uga diréwangi déning George Lucas. Sètting c ...

                                               

Lastri (film)

Lastri iku filem sing diadaptasi saka buku Suara Perempuan Tragedi 65 karya Ita F. Nadia. Disutradarni déning Eros Djarot lan diprodhuksi taun 2008. Film iki minangka debut Marcella Zalianty dadi prodhuser bebarengan karo adhiné, Olivia Zalianty ...

                                               

Lemon Tree

Lemon Tree iku sawijining filem drama Israèl kang dirilis ing taun 2008. Film iki disutradarani Eran Riklis lan dibintangi déning Hiam Abbass, Ali Suliman, Danny Leshman, Rona Lipaz-Michael, Tarik Kopty, Amos Lavi, Lana Zreik and Amnon Wolf. Crit ...

                                               

Management (filem)

Management ya iku film sandiwara romantis saka Amérikah Sarékat sing digawé taun 2008. Filem iki disutradarani Stephen Belber sing uga nganggit skénarioné. Sapérang juru paraga sing main ing filem iki antarané Jennifer Aniston lan Steve Zahn. Man ...

                                               

Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire iku siji filem Karajan Manunggal taun 2008 kang disutradarani Danny Boyle, mawa asistèn sutradara Loveleen Tandan, lan ditulis déning Simon Beaufoy. Film iki dhedhasar gubahan saka buku roman Q and A kang ditulis déning Vikas ...

                                               

Step Brothers (filem)

Step Brothers ya iku filem sandiwara komedi saka Amérikah Sarékat sing digawé ing taun 2008. Film iki disutradarani Adam McKay, dhedasar skenario anggitané Will Ferrell lan McKay, diangkat saka carita anggitané Ferrell, McKay, lan John C. Reilly. ...

                                               

Street Kings

Street Kings ya iku filem thriller laga saka Amérikah Sarékat sing digawé ing taun 2008. Filem iki disutradarani David Ayer, adhedasar skénario anggitané James Ellroy, Kurt Wimmer, lan Jamie Moss, diangkat saka lakon asli karyané Ellroy sing dian ...

                                               

Waltz with Bashir

Waltz with Bashir iku siji filem animasi saka taun 2008 sing disutradarani Ari Folman. Wong-wong liya sing mèlu ngréwangi ya iku David Polonsky, Yoni Goodman lan Max Richter. Film iki suwéné patang taun olèhé nggawé lan siji kasil koprodhuksi int ...

                                               

Avatar (filem 2009)

Avatar, ingkang misuwur kanthi sesirah James Camerons Avatar, nggih punika filem fiksi ilmiyah pangembaran saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning James Cameron. Piyambakipun ugi ngayahi jejibahan minangka juru damel, se ...

                                               

District 9

District 9 nggih punika sesirah filem fiksi ilmiyah thriller saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Neill Blomkamp. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika Peter Jackson lan Carolynne Cunningham ...

                                               

Fantastic Mr. Fox (filem)

Fantastic Mr. Fox nggih punika sesirah filem komedi animasi saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Wes Anderson. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika Wes Anderson, Scott Rudin, Allison Abbate. lan ...

                                               

Fast & Furious (filem 2009)

Fast & Furious nggih punika sesirah filem saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Justin Lin. Skénario kagem filem punika kaserat déning Chris Morgan. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika Neal ...

                                               

Ruma Maida

Film Ruma Maida nyaritakaké paraga kang aran Maida Atikah Siholan, sawijining mahasiswa kang idealis. Maida dicaritakaké ngurus sekolah kanggo bocah-bocah jalanan ing omah tuwa kang ora kaurus. Sawijining dina, ana pengusaha kang jenenge Dasaad M ...

                                               

127 Hours

127 Hours iku Film drama biografi 2010 sing diarahake dening Danny Boyle lan digawé dening Danny Boyle, Christian Colson lan John Smithson. Skrip film iki ditulis dening Danny Boyle lan Simon Beaufoy adhedhasar buku Between a Rock lan Hard Place ...

                                               

Black Swan (filem)

Black Swan minangka film drama misterius Amerika taun 2010 sing diarahake dening Darren Aronofsky lan diprodhuksi dening Mike Medavoy, Arnold W. Messer, Brian Oliver lan Scott Franklin. Tulisan iki ditulis dening Mark Heyman, Andres Heinz lan Joh ...

                                               

Blue Valentine (filem)

Blue Valentine yaiku film drama romantis Amerika Serikat taun 2010 sing diarahake dening Derek Cianfrance lan diprodhuksi dening Lynette Howell, Alex Orlovsky lan Jamie Patricof. Tulisan iki ditulis dening Derek Cianfrance, Cami Delavigne lan Joe ...