ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 371



                                               

Ès parut

cukur es utawa es cukur rambut Hawaii minangka panganan cuci mulut adhedhasar es sing digawe nganggo cukur es. Nalika produk bisa mirip kerucut salju, kerucut salju digawe nganggo es remuk, dudu dicukur. Ing Pulo Besar Hawaii, iki uga diarani cuk ...

                                               

Tlaga Chaubunagungamaug

Tlaga Chaubunagungamaug, uga dikenal minangka Webster Lake, iku sawijining tlaga ing kutha Webster, Massachusetts. Dununge cedhak karo wates Connecticut lan jembaré 1.442 hektar. Wiwit taun 1921, tlaga iki uga dikenal kanthi jeneng sing luwih daw ...

                                               

Chili con carne

Chili con carne, sing artine cabai karo daging, yaiku salah sawijiningjinis panganan rebus pedhes sing isine mrica cabe, daging, lan asring tomat lan kacang-kacangan. Bumbu liyane bisa uga kalebu papak, bawang, lan cumin. Piring kasebut asale i ...

                                               

Atlantic Airways

Atlantic Airways ya iku maskapé pamaburan saka Kapuloan Faroé, ngoperasikake layanan helikopter lan penerbangan penumpang internasional bebarengan karo tanggung jawab sajronesearch and rescue saka basise ing Papan Anggegana Vágar, ing pulo Vágar ...

                                               

Kampung Inggris

Kampung Inggris wonten ing désa Pelem lan Tulungreja. Kampung punika dipunjuluki kampung Inggris amargi wonten ngrika kathah sanget kursus basa Inggris. Wonten langkung 20 papan kursusan ageng ing Kacamatan Pare dèrèng katut papan kursusan ingkan ...

                                               

Pulo Tiwi

Kapuloan Tiwi minangka salah sawijining bagean saka Wilayah Lor, Australia, 80 km ing sisih lor Darwin sing ana gandhengane karo Laut Timor. Yaiku kalebu Pulo Melville, Pulo Bathurst, lan sangang pulo cilik sing durung ditemoni, kanthi area gabun ...

                                               

Olahan Sicilia

Masakan Sisilia minangka gaya masak ing Pulo Sisilia. Iki nuduhake jejak kabeh budaya sing wis ana ing pulo Sisilia sajrone rong taun kepungkur. Sanajan panganan kasebut akeh padha karo masakan Italia, panganan Sisilia uga duwe pengaruh Yunani, S ...

                                               

Tanah Kidul lan Antarktik Prancis

Tanah Kidul lan Antarktik Prancis iku Laladan Sabrang saka Prancis. Laladan iki kapérang: Nusa Kerguelen Archipel des Kerguelen, kapuloan gunung geni ing Sagara Indhiyah pérangan kidul, sakidul-kuloning Aprikah, dohé udakara padha saka Aprikah, A ...

                                               

Tomatokeftedes

Tomatokeftedes ya iku gorengan tomat bal dadi pambuka ing tm Yunani tlatah pulo Santorini, lan umume Cyclades. Panganan iki digawé saka tomat uleg utawa murni sing digoreng ing lenga. Sesuguh kasebut yaiku tomat lan glepung sing dicampur dadi ado ...

                                               

Olahan Ainu

Masakan Ainu minangka masakan etnik Ainu ing Jepang. Masakan kasebut beda-beda karo umume wong - wong Yamato ing Jepang. Contone, daging mentah kaya sashimi, arang disuguhake ing masakan Ainu, sing nggunakake metode kayata nggodhok, manggang lan ...

                                               

Bilo-bilo

Bilo-bilo yaiku panganan saka Filipina sing digawé saka bunderan ketan cilik ing santen klapa lan gula. Banjur nangka, gedhang saba, macem-macem bahasa, lan mutiara tapioka ditambah. Asal saka bilo yaiku ing Luzon, yaiku pulo Filipina sisih lor. ...

                                               

Bar

Bar minangka tabel sempit utawa bangku sing dawa sing wis dirancang kanggo nyedhiyakake bir utawa minuman beralkohol liyane. Dheweke asale dhuwure dhadha, lan bar, asring kuningan, dawa meja, ing sadhuwure lantai, supaya para tamu ngaso, sing men ...

                                               

Sumur Gumuling

Sumur Gumuling ya iku panggon kanggo ibadah utawa kapentingan religius ing jaman biyèn. Ing yasan kasebut ana mihrab utawa panggonan pangimaman kang ukurané 1.0 m x 3.50m. Yasan kuno iki wis ana wiwit 200 taun kepungkur. Sumur Gumuling uga masjid ...

                                               

Tapioka bal

Bal tapioca minangka bola tembus sing diprodhuksi saka tapioka, pati sing diekstrak saka oyot singkong. Asale kasebut minangka alternatif sing luwih murah kanggo sagu mutiara ing masakan Asia Tenggara. Dheweke umume diarani boba utawa mutiara nal ...

                                               

Batutut

Batutut iku sawijining makluk nyalawadi kanthi wujud arupa kethek gedhé. Wong-wong mitayani yèn makluk iki akèh ditemokaké ing Wewengkon Sabah, Malaysia, ing pulo Kalimantan pérangan lor. Batutut anggoné mlaku ngadheg kaya manungsa, nganggo sikil ...

                                               

Bienmesabe

Bienmesabe minangka panganan cuci mulut manis Venezuelan sing disiapake karo madu, kuning telur, lan kacang almond minangka bahan utama. Konsistensi beda-beda gumantung karo cara persiyapan sing digunakake. Makanan penutup uga misuwur ing masakan ...

                                               

Olahan Karibia

Masakan Karibia minangka gabungan saka Afrika, Kreol, Cajun, Amerindian, Eropa, Amerika Latin, India / Asia Selatan, Timur Tengah, lan Tionghoa. Tradhisi kasebut digawe saka macem-macem negara nalika teka ing Karibia. Kajaba iku, pedunung nggawe ...

                                               

Mapel

Acer / ˈ eɪ s ər / ya iku genus saka wit utawa suket kang umum dimengerteni minangka Maple. Ana kurang luwih sawatara 128 spesies, kang saka Asia, karo sawetara uga ana ing Eropah, Afrika Lor lan Amerika lor. Mung siji spesies, Acer laurinum, ana ...

                                               

Roti wungkus

Bungkus roti, asring diarani roti, minangka panganan populer ing Karibia, lan kalebu rebus kari sing dilipat kanthi kenceng ing roti dhalpuri utawa paratha. Rebus umume ngemot kentang lan daging kayata daging pitik, bebek, wedhus, daging sapi, ke ...

                                               

Ujung Bōsō

Ujung Bōsō ya iku Ujung kang nyakup sakkabèhané Prefektur Chiba ing Honshu, pulo paling gedhé ing Jepang. Ujung iki mbentuk pesisir wétan Teluk Tokyo, misahaké wewengkon kasebut saka Samudera Pasifik. Ujung iki jembaré udakara 5.034 km persegi. U ...

                                               

Halloumi

Halloumi utawa haloumi iku, unripened, brined semi-atos keju digawe saka campuran wedhus kang lan susu wedhus kang, lan kadhangkala uga cow kang susu. Iki nduweni titik leleh sing dhuwur lan mula gampang digoreng utawa dipanggang. Properti iki ng ...

                                               

Julebord

Julebord punika salah sawijining jinis Scandinavian riyaya utawa pesta sak Natal mangsa ngendi tradisional pangan Natal lan omben-omben sing dadi asring ing wangun saka prasmanan. Wiwitane, julebord kagungane Natal dhewe, yaiku wiwit dina Natal l ...

                                               

Prasmanan

Prasmanan minangka sistem sajian panganan sing dilebokake panganan ing area umum sing dadi restoran sing dilayani. A wangun layanan à la française, Buffet sing ana ing papan-papan kalebu hotels, restoran, lan akeh acara sosial. Restoran prasmanan ...

                                               

Salar de Uyuni

Salar de Uyuni inggih punika sarem ingkang paling ageng ing donya, ingkang gadhah sebatan tlaga Salar de Uyuni. Salar de Uyuni inggih punika papan visual ingkang éndah, salah satunggalipn papan paling éndah ing Bolivia lan Amérika Kidul. Inggih p ...

                                               

Adobo Pilipina

Adobo Pilipina iku olah-olahan lan cara masak kang misuwur ing Pilipina. Olah-olahan iki dumadi saka daging, olah-olahan iwak laut utawa janganan kang diasinké nganggo cuka, kécap, lan bawang, banjur digodhog. Kadhangkala olah-olahan iki dianggep ...

                                               

Nevado del Ruiz

Nevado del Ruiz inggih punika salah satunggaling stratovolcano ingkang papanipun manggèn wonten ing Kolombia. Gunung punika minangka salah satunggaling gunung ingkang papanipun manggèn wonten ing sisih leripun Sabuk Vulkanik Andes, wiyaripun kira ...

                                               

Sukuti

Sukuti ya iku daging garing olah-olahan saka Nepal asalé, nanging uga digunakaké ing Himalaya bagean India lan Tibet biasané digawé saka kebo, lan kadhangkala saka dhomba utawa wedhus. Iki minangka panganan pokok wong Limbu lan Gurung. Lafal Limb ...

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang ursa minor

Pratélan lintang ing rasi lintang Ursa Minor inggih punika satunggaling pratélan ingkang ngêwrat nama-nama lintang ingkang wontên ing rasi lintang Ursa Minor. Ing ngandhap punika inggih lintang-lintang ingkang wontên ing rasi bintang Ursa Minor.

                                               

Kopal

Kopal iku salah siji hasil saka dhadhak kang diklumpukake saka wit damar saliyané iku uga saka wit suku Burseraceae. Kopal iku bahan dhasar kanggo cuwèran pelapis kertas supaya tinta ora nyebar. Kopal uga digunakaké campuran lak lan vernis. Kopal ...

                                               

Diesel

Deisel utawa solar ya iku bahan bakar lenga sulingan saka lenga bumi mentah. bahan bakar iki wernané kuning rodok coklat kang bening. Panggunaané solar racaké ya iku kanggo bahan bakar ing kabèh jinis mesin diesel kanti putaran dhuwur, kang uga d ...

                                               

Edward Makuka Nkoloso

Edward Makuka Nkoloso ya iku sawijining guru sains, calon walikota Lusaka, lan mantan aktivis kamardikan Zambia. Dhèwèké kondhang ing mangsa kamardikan sawisé ngadegaké Zambia National Academy of Science, Space Research lan Philosophy, program an ...

                                               

Suruh walanda

Suruh Walanda ya iku tuwuhan semi epifit kang biyasa ditandur wong kanggo ngiasi pekarangan utawa sajeroning ruangan. Tuwuhan saka suku Araceae iki gampang dikenali saka wena godhonge kang belang warna kuning cerah nganti kuning pucet, mrambat in ...

                                               

Petrokimia Gresik

PT Petrokimia Gresik wujud produsen pupuk ing Indonesia, kang ing awalé ngadeg karan Proyek Petrokimia Surabaya. Kontrak pembangunané ditandatangani nalika tanggal 10 Agustus 1964, lan wiwit berlaku nalika tanggal 8 Dhésèmber 1964. Proyek iki dir ...

                                               

Lisènsi Creative Commons

Lisènsi Creative Commons iku sawatara lisènsi hak cipta kang dibabar ing tanggal 16 Dhésèmber 2002 déning Creative Commons, siji parusahan nirlaba Amérikah Sarékat kang diadegaké ing taun 2001. Akèh antarané lisènsi-lisènsi mau, mligi lisènsi ori ...

                                               

Paspor Hong Kong

Cithakan:Infobox Identity document Paspor Wewengkon Administratif Khusus Hong Kong ditokake marang penduduk permanen Hong Kong yanh merupakan warga nagara Republik Rakyat Tiongkok. Jumbuh karo Hukum Dasar Wewengkon Administratif Khusus Hong Kon, ...

                                               

Pengadilan Tinggi Agama Bandung

Cithakan:Infobox penegak hukum Pengadilan Tinggi Agama Bandung kacekak PTA Bandung ya iku Lembaga Peradilan tingkat banding kang duwé wewenang ngadili prakara kang dadi kewenangan Pengadilan Agama sajeroning tingkat banding ing tlatah hukum Provi ...

                                               

Ratu Shima

Shima iku ratu panguwasa Karajan Kalingga kang dumunung ing pasisir lor Jawa Tengah watara taun 674 Masèhi. Shima matrapaké hukum kang tegas kanggo brantas kadurjanan, sarta kanggo nyurung supaya rakyaté tansah jujur. Tradhisi nyaritakaké yèn ana ...

                                               

Abraham Samad

Dr. Abraham Samad, S.H., M.H., ya iku panjenengané dada salah sijiné advokat Indonesia uga njabat dadi Ketua Komisi Pemberantasan Korupsi periode 2011-2015.

                                               

Kejaksaan Tinggi Republik Indonesia

Kejaksaan Tinggi inggih punika salah satunggaling lembaga kejaksan ingkang mapan wonten ing kutha krajan provinsi lan laladan hukumipun ingkang kalebet wewengkon panguaosing provinsi.Kejaksaan Agung, kejaksaan tinggi, lan kejaksaan nagari (ingkan ...

                                               

Susu soklat

Susu soklat minangka susu rasa - coklat sing digawe legi. Bisa digawe kanthi nyampur sirup coklat karo susu. Bisa tuku sadurunge dicampur karo susu utawa digawe ing omah kanthi nyampur susu karo bubuk koko lan pemanis, coklat cair, sirup coklat, ...

                                               

Ali-ali bawang

Ali-ali bawang yaiku panganan pembuka utawa pangann sisih sing biasane ditemokake ing Amerika Serikat, Kanada, Inggris, Irlandia, Australia, Selandia Baru, Afrika Kidul, lan sawetara bagean Asia, daratan Eropa, lan Amerika Latin. Umumé kasusun sa ...

                                               

Watu kambang

Watu kambang ya iku istilah kanggo watu vulkanik kang rupa lava mumpruk lan madhet, kasusun saka piroklastik beling kang mikroveskular. Watu kambang lumrahé dumadi nalikané gunung njeblug, lan manéka warna kaanan ukuran lan atosé. Watu kambang du ...

                                               

Wafer

Wafer ya iku bahan dhasar saka komponèn microsystem. Wafer lumrahé nduwéni wujud saka lempengan tipis kang dhapuré bunder lan ana garis ing salah siji pérangané. Lumrahé wafer digawé saka kristal silikon. Saka bahan dhasar pasir kang ngandhut sil ...

                                               

Chalcedony

Chalcedony / k æ l ˈ s ɛ d ə n i / inggih menika satunggaling wujud ingkang sami tumpuk-tumpukan. Kuarsa lan moganit menika kalebet mineral silika, ananging kuarsa menika gadhah pérangan trigonal wondéné ingkang moganit menika gadhah sipat ingkan ...

                                               

Bogem

Bogem niku nama taneman ingkang wonten teng rawa-rawa pinggir lepen wana bako, bogem sebatan sanès namanipun pidada abrit. Pidada abrit niku sering wonten wana-wana bako ingkang kathah lemahé. Uga sedawané pinggir lepen utawa rawa-rawa ingkang ke ...

                                               

Alit

Alit inggih menika salah satunggaling pemuda wonten Kampung Penyengat, Kecamatan Sungai Apit, Kabupaten Siak, Riau. Piyambaikipun dados ketua Kerapatan Adat Suku Anak Rawa, Sekretaris Badan Permusyawartan Kampung, Ketua Sanggar Seni Anak Rawa, sa ...

                                               

Bulung

Bulung yaiku tanduran kang umumé cukul ana ning alas mangrove utawa dhaérah rawa-rawa. Ning Kabupatèn Indramayu, tanduran iki diarani daon utawa jembatu. Tanduran bulung akèh gunané, contoné ning masyarakat godhongé digawé dadi welit utawa kajang ...

                                               

Seré

Seré iku tuwuhan kang kagolong familia Poaceae. Seré urip ing panggonan kang cedhak karo banyu, lemahe gembur. Panggonan kang akèh dadi habitate tuwuhan iki ya iku pinggir kali, rawa, utawa saluran irigasi. Kanggo ngembang biake tuwuhan iki kanth ...

                                               

Marshtomp

Marshtomp, ing Jepang diarani Numacraw, iku spésies Pokémon jinis banyu-lemah ing Pokémon saka Nintendo and Game Freak. Digawé déning Ken Sugimori. Marshtomp pisanan metu ing gim vidio Pokémon Ruby and Sapphire lan sakcandhaké. Spésies Pokémon ik ...

                                               

Pai ngisor ireng

Pie ngisor ireng minangka jinis pie sing asale saka Amerika Serikat sing duwe lapisan krim utawa puding coklat, "ireng ngisor" sing diiseni krim kocok utawa meringue. Kerak tunggal wis dipanggang lan komposisi variabel, nanging kerak kerupuk grah ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →