ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 378



                                               

Dhaptar perguruan silat

Silat utawi ugi dipunsebat pencak utawi ingkang jangkep pencak silat inggih punika salah satunggaling jinis seni beladiri ingkang wonten ing Indonésia. Déné Pratélan perguruan silat inggih punika minangka satunggaling pratélan ingkang ngewrat ape ...

                                               

Olahan Katolik Mangalor

Masakan Katolik Mangalorean minangka masakan masarakat Katulik Mangalorean lan umume dipengaruhi dening masakan Mangalorean, Goan, lan Portugis. Umat Katolik Mangalorean yaiku umat Katolik Roma saka Mangalore lan bekas distrik Canara Selatan ing ...

                                               

Alfred Gonti Pius Datubara

Mgr. Alfred Gonti Pius Datubara, O.F.M. Cap. yaiku biskop Gereja Katolik Roma ing Kabiskopan Agung Medan wiwit 24 Mei 1976 tumeka mangsa pensiyun ing tanggal 12 Februari 2009.

                                               

Filipus

Filipus ya iku salah siji murid Yésus saka rolas Rasul kang dipilih. Filipus pawarta Injil kang apik nyebaraké ajarané Yésus nganti sédané. Filipus iku uga dadi murid kang mèlu lan dijupuk karo Yesus saka gawéyané dadi warigaluh iwak ing Danau Gé ...

                                               

Donga rosario

Donga Rosario yaiku salah sijining donga sing ana ing tradisi Gereja Katulik. Donga Rosario sanyatané yaiku donga renungan bab misteri kaslametan.

                                               

Pudhing natal

Pudding Natal punika jinis pudding tradisional dadi bagéan saka nedha bengi Natal ing UK, Ireland lan ing negara liyane ing ngendi iku wis digawa dening Inggris lan pengungsi Irish. Asal-usule ing Inggris abad tengahan, lan kadang dikenal minangk ...

                                               

Fondue

Fondue minangka olahan sajian keju leleh Swiss sing disajikake ing pot komunal ing kompor portebel sing digawe panas karo lilin utawa lampu roh, lan dipangan kanthi nyelehake roti menyang keju kanthi nggunakake dawa garpu gagang. Iki uga dipromos ...

                                               

Sendhok taker

Sendok ukuran yaiku sendok sing digunakake kanggo ngukur bahan, cairan utawa garing, nalika masak. Ukur sendok bisa digawe saka plastik, logam, lan bahan liyane. Kasedhiya kanthi pirang-pirang ukuran, kalebu sendok teh lan sendok. Kutu ing pirang ...

                                               

Currywurst

Currywurst yaiku panganan cepat saji sing asale saka Jerman sing kalebu kukus, banjur sosis daging babi goreng biasane dipotong dadi potongan cokelat lan dibumboni kari saus tomat, saos adhedhasar saos tomat utawa tempel tomat sing diwadhahi bubu ...

                                               

Pudhing kanji

Puding tapioka yaiku puding manis sing digawe karo tapioka lan uga susu utawa krim. Sapa klapa uga digunakake ing kasus sing rasane luwih disenengi utawa ing area sing umume dadi bahan masak. Iki digawe ing pirang-pirang budaya kanthi gaya sing b ...

                                               

Cơm tấm

Cơm tấm, utawa beras sing rusak, yaiku panganan Vietnam sing digawé saka beras karo pari-padi sing bengkah. Tấm nuduhaké teges pari-parian sing rusak, nalika cơm nuduhaké teges beras masak. Sanajan ana macem-macem jeneng kaya cơm tấm Sài Gòn, uta ...

                                               

Garbure

Garbure minangka rebusan Prancis sing kenthel kanthi tradhisional adhedhasar kubis lan confite doie, sanajan versi modern biasane digawe nganggo ham, keju lan roti basi. Jeneng kasebut asale saka panggunaan istilah garb kanggo nggambarake gandum ...

                                               

Setatsiyun Mojokerto

Setatsiyun Mojokerto yaiku setatsiyun sepur C kelas gedhe sing dununge ing Miji, Kranggan, Mojokerto ; kalebet ing Wilayah Operasi VIII Surabaya ing ketinggian +22 meter. Setatsiyun iki minangka setatsiyun sepur paling sisih kulon ing Daop VIII n ...

                                               

Haggis pakora

Haggis pakora minangka panganan cemilan Skotlandia sing nggabungake bahan-bahan tradisional haggis Skotlandia karo rempah-rempah, adonan lan cara nyiyapake pakora India. Wis dadi panganan sing populer ing restoran India ing Skotlandia, lan uga ka ...

                                               

Sadhya

Sadhya yaiku panganan riyaya saka Kerala lan wisata kanggo kabèh Malayalis, kalebu macem-macem panganan jejanganan tradisional sing racake di selehake godhong gedhang ing Kerala iki minangka olahan nedha awan. Sadhya tegese pesta ing Malayalam. S ...

                                               

Babi suwir

Daging babi sing disuwir yaiku sajian bakar panggang Amerika, sing luwih khusus minangka sajian ing AS Selatan, adhedhasar pundhak daging babi panggang sing wis dirajang. Meluk prototypically alon-alon ing kayu ; variasi njero ruangan nggunakake ...

                                               

Prabot pawon

Piranti pawon punika dianakaké tangan cilik alat digunakake kanggo preparation pangan. Tugas pawon umume kalebu ngethok barang-barang panganan kanthi ukuran, dadi panas panganan ing geni utawa kompor, baking, grinding, campuran, campuran, lan pan ...

                                               

Roda Telu

Roda telu iku piranti transportasi kang rodane ana telu. Piranti iki ana ing Indonesia ya iku Becak, Bemo, lan Oplet. Kekarone ana dharat mlakune nganggo rodha telu Becak iku wujud sarana transportasi kang banget unike ora usah ngganggo mesin lan ...

                                               

Labuhan Merapi

Labuhan Merapi inggih punika salah satunggalipun adat utawi tradisi ing kitha Ngayogyakarta, utamanipun area gunung Merapi. Hajatan labuhan Merapi punika dipunlajengaken déning Karaton Ngayogyakarta Hadiningrat. Hajatan punika wonten acara masrah ...

                                               

Sega gorèng pattaya

Sega goreng pattaya, utawa mung nasi pattaya, minangka sajian nasi goreng Asia Tenggara digawe nganggo nutupi utawa bungkus nasi goreng pitik, ing endhog goreng utawa omelet. Sanajan jenenge, sajian kasebut dipercaya asale saka Malaysia, lan saik ...

                                               

Sirup

Sirup ya iku cuwèran kang kenthel lan duwé kadhar gula kalarut kang dhuwur, nanging ora duwé endhepan kristal. Viskositas sirup disebabaké amarga akèhé ikatan hidrogen saka gugus hidroksil ing molekul gula kang larut ing molekul banyu. Miturut tè ...

                                               

Gendul banyu

Botol banyu minangka wadhah sing digunakake kanggo nahan banyu, cuwerqn utawa omben-omben liyane kanggo diombe. Panganggone botol banyu ngidini wong ngombe lan ngeterake omben-omben saka sak papan menyang liyane.

                                               

Banyu gendul

Botol banyu wis minangka sawijining ngombé banyu rangkep ing plastik utawa kaca botol banyu. Banyu botol bisa uga karbon utawa ora. Ukuran kalebu saka botol siji utawa cilik kanggo carboy gedhe kanggo adhem banyu.

                                               

Gin

Gin minangka minuman beralkohol sulingan sing ngasilake roso utama saka woh wohan beri juniper. Gin saiki diprodhuksi kanthi macem-macem cara saka macem-macem bahan-bahan herbal, sing ngasilake pirang-pirang gaya lan merek sing beda. Sawise junip ...

                                               

Susu skim

Susu skim yaiku susu tanpa lemak sing disiram bubuk susu kanthi ngurangi kadhaa banyu lan lemak sing ana ing susu. Susu skim minangka bagean saka susu sing krim dijupuk kanthi separo utawa kabèh. Isi lemak ing susu skim udakara 1%. Susu skim ngem ...

                                               

Tèh hèrbal

thumb|Tèh hèrbal Tèh hèrbal iku sebutan tumrap ramuan kembang, godhong, wiji, oyot, utawa woh garing kanggo gawé ombènan sing uga karan tèh hèrbal. Sanajan karan "tèh", ramuan uawa ombènan iki ora ngandhut bahan saka godhong tuwuhan tèh. Tèh hèrb ...

                                               

Mi instan

Mie instan utawa ramen instan yaiku mi sing didol ing blok sing wis matang lan garing kanthi bubuk bumbu lan / utawa minyak bumbu. Roso biasane ing paket sing kapisah, sanajan ing mie tuwung, roso kasebut asring longgar ing cangkir. Sawetara prod ...

                                               

Susu kondensasi

Susu kondensasi yaiku susu sapi kang diombe ngemot 60% banyu. Paling asring ditemokaké anggoné ngombé ditambah gula, nganti kasebut sweetened condensed milk, utawa kasebut susu kenthel legi kang bisa digunakaké saben dina. SCM minangka produk kan ...

                                               

Méja

Méja yaiku prabot omah kang duwé pérangan kang dhatar ing dhuwuré kang dadi daun méja lan duwé sikil méja kanggo nyangga daun méja. Méja kerep dianggo nyimpen barang lan panganan. Méja digawé kanthi dhuwur kang gampang dijangkau nalika lagi lungg ...

                                               

Kwaci

Kwaci yaiku sawijining panganan kang digawé saka isi kembang srengéngé. Isi kasebut digaringakè ing panansing srengéngé banjur di oven supaya bisa krenyes-krenyes. Kwaci racaké kango nyamikan nalika ora ana pagaweyan. Ngoncèki kulit kwaci minangk ...

                                               

Ombènan alus

Omben-omben alus minangka minuman sing biasane ngemot banyu berkarbonat, pemanis, lan rasa alami utawa buatan Pemanis bisa uga gula, sirup jagung fruktosa tinggi, jus buah, pengganti gula, utawa sawetara kombinasi kasebut. Minuman ringan uga ngem ...

                                               

Bolu kukus

Bolu kukus minangka cemilan tradisional Indonesia lan Malaysia saka cupcake spons kukus. Nanging istilah "bolu kukus" biasane nuduhake jinis kue mangkuk sing umume mung nggunakake glepung gandum karo gula, endhog, susu, soda, lan uga nggunakake v ...

                                               

Roti tanpa ulen

Roti ora-knead iku cara saka roti baking sing ulah sing fermentasi banget dawa wektu tinimbang kneading kanggo mbentuk lem lembaran sing menehi roti tektur. Ditondoi kanthi kandungan ragi sing sithik lan adonan sing udan banget. Sawetara resep na ...

                                               

Jokpyeon

Jokpyeon Hangul: 족편 yaiku sajian ing masakan Korea sing disiapake nganggo trotter sapi sing wis direbus lan potongan liyane kanthi isi kolagen sing akeh, kayata endhas sapi, kulit, buntut lan endhas babi ing banyu nganti suwe, saengga cairan pa ...

                                               

Mi kocok

Mie kocok, iku sawijining Indonesia daging sapi sup mie, beluk saka Bandung kutha, Jawa Barat. Sajian iki kasusun saka mie dadi ing sugih sup daging sapi consommé, kikil, sprouts kacang lan bakso, kaffir jeruk jus, lan sprinkled karo ngiris seger ...

                                               

Kanthong ing kothak

Kantong -ing-kothak utawa BiB minangka jinis wadhah kanggo panyimpenan lan transportasi cairan. Iki kalebu kandung kemih sing kuwat, biasane digawe saka pirang-pirang lapisan film metallised utawa plastik liyane, sing lungguh ing njero kothak ser ...

                                               

Hattusa

Hattusa, Turki) ya iku kutha krajan bangsa Hittite ning Zaman Perunggu pungkasan. Hattusa dilebokke sajeroning dhaftar Situs Warisan Donya UNESCO ning taun 1986.

                                               

Dominic Calvert-Lewin

Dominic Nathaniel Calvert-Lewin ya iku sawijining pemain bal-balan profésional saka Inggris sing main kanggo tim Liga Utama Inggris Everton F.C. lan Tim Nasional Inggris. Dominic lair ing Sheffield,Inggris. Dhèwèké miwiti karir ing tim lokal Shef ...

                                               

Ross Barkley

Ross Barkley ya iku juru main bal-balan profésional Inggris sing main minangka glandhang ing klub bal-balan Chelsea F.C. lan tim nasional Inggris. Barkley miwiti karir profésional ing Everton ing taun 2008. Sawisé nyambut gawé ana ing Sheffield W ...

                                               

Marc Albrighton

Marc Kevin Albrighton ya iku pemain bal-balan profèsional Inggris sing main minangka pemain sayap kanggo klub Liga Utama Inggris Leicester City C.F. Dhèwèké gabung karo klub Aston Villa ing umur wolung taun, lan miwiti debut profèsional ing taun ...

                                               

Héctor Bellerín

Héctor Bellerín Moruno inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Spanyol ingkang main dados bèg ing Liga Primér Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Spanyol. Bellerín miwiti karir minangka panyerang sayap kanggé ...

                                               

Martín Montoya

Martín Montoya Torralbo ya iku pamain bal-balan profésional Spanyol sing main minangka bèg tengen kanggo Valencia CF. Piyambakipun miwiti main ing klub FC Barcelona, ​​dhèwèké tampil ing 67 pertandhingan kompetitif nalika mangsa La Liga lan menan ...

                                               

Rodrigo Moreno Machado

Rodrigo Moreno Machado, sing dikenal kanthi jeneng Rodrigo, ya iku pamain bal-balan profesional Spanyol sing main kanggo Valencia CF minangka pemain sayap utawa striker. Dhèwèké miwiti kariré karo Real Madrid, mung kanggo tim cadangan. Ing taun 2 ...

                                               

Davy Klaassen

Davy Klaassen ya iku pemain bal-balan saka Walanda sing main ing klub Liga Utama Inggris Everton F.C. Dhèwèké uga main kanggo tim nasional Walanda, lan biyasané kadhapuk minangka gelandhang serang kanggo klub lan negara.

                                               

Marcel Schmelzer

Marcel Schmelzer) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Jerman ingkang main bal ing klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund lan Timnas Jerman, utaminipun dados pemain bék kiwa. Schmelzer miyos ing Kutha Magdeburg, Saxony ...

                                               

Andriy Yarmolenko

Andriy Mykolayovych Yarmolenko inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Ukraina ingkang main bal ing klub Jerman Borussia Dortmund utaminipun dados sayap ugi dados striker ing Borussia Dortmund ing Bundesliga lan tim nasiona ...

                                               

Demarai Gray

Demarai Remelle Gray yaiku pamain bal-balan profésional Inggris sing main dadi pamain sayap ing Liga Primér Inggris klub Leicester City F.C. Grey mlebu ing sistem palatihan bal kanggo nom-noman ing klub Birmingham City, dhèwèké miwiti dhebut Liga ...

                                               

Muhamed Bešić

Muhamed Bešić ya iku pemain bal-balan profesional Bosnia sing main minangka gelandhang pertahanan kanggo klub bal-balan Liga Utama Inggris Everton F.C. lan tim nasional Bosnia-Herzegovina. Dhèwèké wiwit karir ing Hamburger SV, main utamane ing ti ...

                                               

Francis Coquelin

Francis Coquelin ya iku pemain bal-balan profésional Prancis sing main minangka gelandhangbertahann kanggo klub Spanyol, Valencia CF. Dhèwèké uga main kanggo Arsenal, Lorient, Freiburg lan Charlton Athletic ing sasuwéné kariré.

                                               

Phil Foden

Philip Walter Foden minangka pemain bal-balan profesional Inggris sing main dadi gelandang kanggo klub Liga Premier Manchester City lan tim nasional Inggris. Terobosan Foden dadi bal-balan profesional teka ing taun 2017 nalika menang penghargaan ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →