ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 38



                                               

Tim nasional bal-balan Italia

Tim nasional sépak bola Italia wis kaping 15 mèlu Piala Donya FIFA. Tim iki absèn mung ing 1930 lan 1958. Federasi bal-balan Italia, Federazione Italiana Giuoco Calcio madeg taun 1898 lan gabung karo Fédération Internationale de Football Associat ...

                                               

Tim nasional bal-balan Prancis

Tim nasional sépak bola Prancis iku tim sing makili Prancis sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional. Patang taun sawisé njuwarai Piala Donya FIFA 1998, ing turnamen taun 2002 wektu tetandhingan pambuka, Prancis minangka juwara bertahan kala ...

                                               

Tim nasional bal-balan Spanyol

Tim nasional bal-balan Spanyol, racaké dikenal minangka la Selección, wektu sasi nglungguhi peringkat ka-5 sajeroning Peringkat Donya FIFA (saimbang karo Amérikah Sarékat.

                                               

Tinju

Cithakan:Infobox ulah raga Tinju yaiku salah siji cabang ulah raga lan seni béla dhiri kang nampilaké wong loro kang duwé bobot padha kang tanding nganggo sarung tinju lan ana ing interval wektu tartamtu kang dijenengi rondhé. Wong kang main ulah ...

                                               

Tènes

Miturut cathetan sajarah, ulah raga migunakaké bal lan rakèt wis dimainaké wiwit sadurungé Masèhi, ya iku ing Mesir lan Yunani. ing abad kaping-11 sajinis dolanan kang diarani jeu de paume, kang mèmper tènes saiki, wis dimainaké kanggo kang sepis ...

                                               

Universiade mangsa panas 2009

20 Dès - Punjul wong 70 ilang awit lemah jugrug ing Shenzhen, Cina. 22 Dès - Sabubaré paluncuré rokèt Falcon 9, SpaceX kasil ndharataké kaping pisan wahana iku citra nyang Pongol Canaveral. 28 Dès - Pamréntah Jepang lan Koréa Kidul mbiwarakaké ka ...

                                               

Voli

Voli utawa Voli Bal sajeroning iku cabang ulah raga kang dimainaké déning rong grup adu-arep. Saben grup dumadi saka enem juru main. Ana uga variasi permainan voli pasisir kang saben grup mung dumadi saka rong juru main. Volleyball dilindhungi Fe ...

                                               

Voli Pesisir

Voli pasisir ya iku macemé mainan saka voli, kang dimainake ing ndhuwur pasir.Kang main rong tim kang dipisahake lan dibatesi karo jaring utawa net voli bal nggunakaké lengen utawa tangan. Kang main namplek bal karo telapan tangan lan ngelewati i ...

                                               

Álvaro Bautista

Álvaro Bautista ya iku salah sijiné pambalap MotoGP saka Spanyol. Panjenengané uga dadi jawara klas 125cc ing mangsa taun 2006. Sajeroning taun 2007, panjenengané munggah klas lan kalebu ing klas 250cc, asil balapan kang paling apik ya iku ing wa ...

                                               

Bradley Wiggins

Bradley Wiggins yaiku salah sawijining pembalap pit kang asalé saka Inggris. Bradley Wiggins duwé jeneng jangkep yaiku Bradley Marc Wiggins lan duwé gelar saka karaton Britania Agung Sir Bradley Wiggins. Wiggins lair ing kutha Gènt, Bèlgia surya ...

                                               

Pencak silat

Pencak silat utawi silat inggih punika satunggaling seni béla dhiri tradisional ingkang asalipun saking Kapulauan Nuswantara. Seni béla dhiri punika kawentar wonten ing Indonésia, Malaysia, Brunéi, lan Singapura, Filipina kidul, lan Thailand kidu ...

                                               

Shorinji Kempo

Shorinji Kempo iku pencak​​​ kang asli saka Jepang. Ing Indonésia uga diarani Kémpo. Shorinji Kémpo iki digawé déning zen kanggo latihan kanuragan. ing taun 1947 minangka sistem latihan lan pengembangan. Shorinji Kèmpo uga modifikasi saka pencak ...

                                               

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton utawa lengkapé Lewis Carl Hamilton ya iku pembalap Formula One berkebangsaan Britania Raya kang saiki mbéla ing tim McLaren. Sawisé menangké kejuaraan karting, Hamilton nandatangani kontrak karo Young Driver Program McLaren ana ing ...

                                               

Oong Maryono

Sumaryono, kang kondhang minangka nama Oong Maryono, ya iku pakar lan peneliti seni béla dhiri Pencak Silat saka Indonésia. Ing umur 9 taun Oong wiwit sinau béla dhiri Madura, Bawéan, lan Kuntao ing Bandawasa, lan ing taun 1973 piyambakipun pisan ...

                                               

Persaudaraan Setia Hati Terate

Persaudaraan Setia Hati Teratè yaiku pakumpulan olahraga kang diwiwiti déning Ki Hadjar Hardjo Oetomo lan disepakati dadi Persaudaraan Setia Hati Terate ing kongrés pisanan néng Madiun ing taun 1948. PSHT minangka pakumpulan seni bela dhiri kang ...

                                               

Silat Minangkabau

Silat Minangkabau inggih punika seni bela dhiri saking Minangkabau, Sumatra Kilèn, Indonésia ingkang turun tinurun saking génerasi satunggal dhateng génerasi sangandhapipun. Tiyang Minang gadhah tradisi remen ngrantau wiwit rumiyin. Kangge ngrant ...

                                               

Allianz Arena

Allianz Arena iku salah siji stadion bal-balan kang ana ing distrik Fröttmaning ing sisih lor kutha Munchen, Jerman. Stadion iki dibuka nalika tanggal 30 Mèi 2005 kanthi digelar bal-balan paseduluran antarané TSV 1860 München lan FC Nürnberg. Sta ...

                                               

Camp Nou

Camp Nou iku salah siji stadion kang ana ing Spanyol, Barcelona. Stadion iki dadi kandhange FC Barcelona. Stadion iki dibuka wiwit taun 1957, kapasitase 98.772 kursi. Ing stadion Camp Nou duwé fasilitas 99.354 kursi. Stadion iki dadi stadion kang ...

                                               

Old Trafford

Old Trafford iku stadhion bal-balan ing kutha Stretford, Trafford, Manchester Raya, Inggris. Stadhion iki dadi kandhangé tim bal-balan Manchester United F.C. Lapangan iki diduwèni kanthi permanèn déning Manchester United F.C. wiwit taun 1910. Sta ...

                                               

Selhurst Park

Selhurst Park iku salah sijiné stadion bal-balan sing onok ndhik pinggirané London selatané Norwood ndhik Borough of Croydon. Stadion iki sarangé teko klub bal-balan Crystal Palace F.C. sing nduwé kapasitas 26.309 nggon lungguh. Dibangun taun 192 ...

                                               

Stadion Olimpico

Stadio Olimpico iku salah siji panggon ulah raga kang gedhé dhéwé ing kutha Roma, Italia. Stadion iki ana ing komplek ulah raga Italico Foro ing sisih lor kutha Roma. Stadion iki minangka bal-balan. Stadion iki digunakaké déning grup bal-balan sa ...

                                               

Stadion Roland Garros

Stadion Roland Garros iku komplek stadion tenis kang ana ing Paris, Prancis. Stadion iki asring minangka nggelar kompetisi tenis, mligi Prancis Terbuka. Turnamen Prancis Terbuka iku turnamen Grand Slam kang dianakake setaun sapisan ing sasi Mèi n ...

                                               

Stadion San Siro

Stadion San Siro utawa Stadion Giuseppe Meazza iku salah siji stadion ing kutha Milan, Italia. Stadion iki dadi kandhange rong grup bal-balan kang misuwur ing Italia, ya iku Inter Milan lan A.C. Milan. Ing stadion iki saben taun nemokakae grup ba ...

                                               

Stamford Bridge

Stamford Bridge ya iku stadion bal-balan sing papan panggonane ana ing London. Stamford Bridge ya iku kandang utawa omah saka klub sugih Chelsea Football Club. Dijenengi the bridge saka penggemare klub iku. Ngadeg: 1905 Alamate: Stamford Bridge, ...

                                               

Türk Telekom Arena

Türk Telekom Arena iku stadion bal-balan Sisli,Istanbul,Turki. Stadion iki dadi kandhange tim bal-balan Galatasaray. Lapangan iki diduweni kanthi permanen déning Galatasaray SK wiwit taun 2011. Stadion iki bisa diisi 52.652 wong. Türk Telekom Are ...

                                               

Pèsta Olahraga Negara-Negara Asia Kidul-wétan 2011

SEA Games 2011 utawa Pista Ulah raga Nagara-Nagara Kidul-wétan 2011 yaiku sawijining event ulah raga kang ana ing wewengkon Asia Kidul-wétan ana ing taun 2011. Tembung Pista Ulah raga Nagara-Nagara Kidul-wétan kaasal (saka tembung Inggris yaiku S ...

                                               

Perancis Terbuka 2011

Perancis Terbuka 2011 utawi ingkang asring dipunsebat kanthi sebutan Roland Garros, sasampunipun nama aviator Prancis misuwur badhé dados satunggaling turnamèn tenis ingkang dipuntindakaken wonten ing lapangan ingkang kebikak. Turnamèn punika bad ...

                                               

Enthus Susmono

Ki Enthus Susmono kuwé dhalang asal Kabupatèn Tegal, Jawa Tengah. Dhèwèké putra tunggal sekang Soemarjadihardja, dhalang wayang golèk misuwur sekang Tegal patutan karo garwa katelu sing asmané Tarminah. Saliyané kuwé, R.M. Singadimedja, simbah bu ...

                                               

Hadi Sugito

Ki Hadi Sugito iku salah sawijining dhalang kondhang asal Toyan, Wates Kabupatèn Kulon Praga, Yogyakarta. Ki Hadi Sugito anggoné ndhalang tansah nggunakaké basa kang gampang dimangertèni, ora akèh nganggo basa krama ingkang angèl saenggao akèh pa ...

                                               

Narto Sabdo

Ki Narto Sabdo ya iku salah sawijiné maestro Kesenian tradhisional Jawa kang ana ing Indonésia. Asma kondhang Ki Narto Sabdo wus cinathet minangka" empu” kesenian tradhisional Jawa. Panjenengané kondhang minangka seniman karawitan lan dhalang way ...

                                               

Timbul Hadiprayitno

Ki Timbul Hadiprayitno iku dhalang kondhang kang isih ngugemi pakem padhalangan, mligi padhalangan gagrag Ngayogjakarta.

                                               

Déwa Ruci

Déwa Ruci iku lakon wayang kang dhedhasar wiracarita Mahabharata. Lakon iki asli saka Tanah Jawa lan disenengi déning masarakat Jawa. Déwa Ruci iku nyaritakake babagan lelampahan Wrekodara kang didhawuhi gurune Resi Drona supaya golèk Tirta Pawit ...

                                               

Anoman Duta

Prabu Ramawijaya, nata ing nagari Pancawati, ngutus Anoman supados ngyakinaken kawontenanipun Rekyan Wara Sinta ingkang dipundustha déning Prabu Dasamuka inggih Rahwana, nata ing Nagari Ngalengka.

                                               

Antasena Rabi

Antasena Rabi punika satunggiling lakon carangan wayang ingkang nyariosaken kramanipun Radèn Antasena, putra Radèn Werkudara patutan kaliyan Dèwi Nagagini, ingkang daup kaliyan Dèwi Manuwati putra putrin saking Radèn Arjuna kaliyan Dèwi Manuhara.

                                               

Adiparwa

Adiparwa iku kitab pratama wiracarita Mahabharata. Ing kéné dicritakaké kepriyé prabu Pariksit utawa Parikesit atakon marang bagawan Janamejaya bab misuwuring leluhuré sampéyan dalem. Banjur bagawan Janamejaya sing isih trah bagawan Byasa nyarita ...

                                               

Asramawasikaparwa

Asramawasikaparwa utawi ing vèrsi Jawa Kina dipunwastani Asramawasanaparwa punika serat utawi buku kaping 15 Mahabharata. Inggih punika cariyosipun kados makaten: Satelasipun perang Bharatayuddha, sang Drestarastra dipunangkat jumeneng dados ratu ...

                                               

Astadasaparwa

Kitab Sabhaparwa minangka kitab ingkang angka kalih saking sèri Astadasaparwa. Kitab Sabhaparwa nyariosaken babagan para Korawa ingkang pados akal kanggé musnahaken para Pandawa. Adhedhasar akal licik Sangkuni, Duryodana ngajak para Pandawa main ...

                                               

Astinapura

Astinapura utawa Hastinapura iku kutha lan Nagar Panchayat ing distrik Meerut, Uttar Pradesh, praja India. Astinapura utawa Hastinapura asal saka tembung Hasti + Pura. Akèh lelakon ing carita Mahabharata sing kadadéan ing Astinapura. Ing mangsa s ...

                                               

Bale Sigala-gala

Bale Sigala-gala Bola-bali Kurawa nggawe cara utawa ngreka supaya Pandhawa bisa mati. Nanging Pandhawa tansah pinaringan slamet saka Pangeran awit saka sakabehing paekane sadulur-sadulur nakndulure iku mau. Rumangsa kentekan cara anggoné arep nyi ...

                                               

Bhismaparwa

Miturut para pandhita, Bhismaparwa punika pérangan Mahabharata ingkang wigati piyambak amargi wonten kitab Bhagawad Gita ing lebetipun. Ing Bhismaparwa dipuncariyosaken kados pundi kalih pasukan, pasukan Korawa kaliyan pasukan Pandhawa sami adhep ...

                                               

Durmagati

Durmagati ya iku putra Destarata karo Dewi Gendari uga salah sawijiné anggota kulawarga saka Korawa sing paling seneng guyon. Durmagati duwé awak luwih cendhèk lan rada lemu tinimbang sadulur korawa liyané. Kanthi ciri kas guluné sing cendhèk ban ...

                                               

Karajan ing jaman India kuna

Cithakan:HistoryOfSouthAsia Artikel iki nampilaké klasifikasi karajan ing jaman India kuna sing disebutaké sajeroning susastra Hindhu, kaya ta Weda, Mahabharata, Ramayana, lan Purana. Kapan karajan-karajan mau madeg, ora diweruhi kanthi cetha lan ...

                                               

Korawa

Para Korawa punika para paraga antagonis salebeting wiracarita Mahabharata. Sedaya punika para mengsah bebuyutaning para Pandhawa. Cacahipun wonten satunggal atus kaliyan sadaya punika, putranipun prabu Dertarastra ingkang wuta boten saged ningal ...

                                               

Kuntawijayandanu

Kuntawijayandanu iku jeneng saka salah sijining pusaka sing paling kondhang ing carita Bharatayudha. Pusaka iki diduwèni déning adipati Karna, tokoh wayang Mahabharata. Kuntawijandanu digunakaké déning adipati Karna nalika perang Bharatayudha.

                                               

Kurusetra

Kurusetra utawa Kurukshetra ya iku distrik ana ing nagara pérangan Haryana, India Lor. Wewengkon iki misuwur ana ing kalangan umat Hindhu dadi panggon sentral ana ing wiracarita Mahabharata, ya iku perang gedhé antarané Kurawa lan Pandhawa.

                                               

Mahabharata

Mahabharata, iku karya sastra kuna sing ujaré ditulis déning bagawan Abyasa utawa Vyasa saka India. Buku iku kabangun saka wolulas kitab, mula diarani Astadasaparwa. Cekaking wuwus, Mahabharata nyritakaké pasulayan para Pandhawa karo sedulur nak- ...

                                               

Mosalaparwa

Mosala Parwa iku pérangan nomer 16 ing kitab Mahabharata. Ing kéné kacaritaake musnane para Wresni lan Yadu, utawa wong-wong ing krajan Mandura -Dwarawati. Nalika iku Bathara Narada lan sawatara resi lunga menyang Dwarawati. Ing kéné wong-wong ik ...

                                               

Perang ing Kurukshetra

Perang ing Kurukshetra, kang dadi pérangan paling wigati saka carita Mahabharata. Sing gawé sebab anané perang iku yaiku rebutan panguwasa antarané Pandhawa lan Kurawa.Kurusetra kang dadi panggonan paprangan iki isih bisa didelok tekan saiki. Kur ...

                                               

Prasthanikaparwa

Sang Maharaja Janaméjaya ndangu bagawan Wésampayana supaya nyritakaké prastawa sawisé para Yadu sirna binesmi. Bagawan Wésampayana banjur ngandika yèn Yudhisthira mula-mulané pasrah bareng miring para Yadu wis séda kabèh. Prabu Yudhisthira banjur ...

                                               

Sangkuni

Sangkuni uga karan Harya Suman iku paraga kang duwé sipat antagonis ing carita Wiratacertita Ramayana. Dhèwèké putrané Prabu Keswara, dadi isih seduluran karo Dewi Gendari/Gandari. Ing Mahabharata versi Indhia, Sangkuni karan Shakuni lan dadi raj ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →