ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 392



                                               

Roti gapuk

Gapuk jinis confection dumadi saka bagéyan bejat warata hard gula Candy ditempelake karo perkakas kayata kayak, almonds, utawa peanuts, kang biasané kurang saka 1 cm nglukis. Nduwe macem-macem variasi ing saindenging jagad, kayata pasteli ing Yun ...

                                               

Satuan astronomi

Ékan astronomi - SA ya iku ékan jarak,kang kira-kira padha déning jarak antara Bumi lan Matahari. Biji saka SA kang diterima umum ya iku 149.597.870.691 ± 30 mèter (sawatara 150 juta kilomèter utawa 93 juta mil Aneka rupa konversi: 1 dina-cahya ≈ ...

                                               

Jus jeruk

Jus Orange punika cuweran saka jeruk woh wit, diprodhuksi dening pameresan utawa nge jus oranges. Kasedhiya macem-macem jinis, kalebu oranye getih, jeruk puser, oranye valencia, clementine, lan jeruk keprok. Uga variasi jeruk sing digunakake, saw ...

                                               

Siemens C11

Siemens C11 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1998, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 137 x 55 x 22 mm déné boboté 165 gram. Layaré alfanumerik kanthi résolusi 3 x 12 karakter. Ri ...

                                               

Siemens C10

Siemens C10 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1998, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 137 x 55 x 22 mm déné boboté 165 gram. Layaré alfanumerik kanthi résolusi 3 x 12 karakter. Ri ...

                                               

Nokia 8210

Nokia 8210 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1999, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101.5 x 44.5 x 17.4 mm déné boboté 79 gram. Layaré monokrom. Kanggo sesukan, uga ana game cacah ...

                                               

Ericsson T66

Ericsson T66 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Ericsson. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2001, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 92 x 41 x 17.5 mm déné boboté 59 gram. Layaré monokrom. Kanggo sesukan, uga ana ga ...

                                               

Ericsson R600

Ericsson R600 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Ericsson. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2001, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 45 x 20 mm déné boboté 82 gram. Layaré Grayscale graphic. Kanggo sesukan, u ...

                                               

Alum

Searing punika teknik ingkang dipunginakaken ing Grilling, baking, braising, roasting, sauteing, etc., kang lumahing pangan wis masak ing suhu dhuwur nganti bentuk kerak coklat. Teknik sing padha, coklat lan ireng, biasane digunakake kanggo nggol ...

                                               

Bakar

Panggang minangka cara masak sing nggunakake panas garing ing hawa panas nutupi panganan, masak kanthi rata ing kabeh sisih kanthi suhu paling ora 150 °C saka geni sing mbukak, oven, utawa sumber panas liyane. Panggang bisa nambah rasa liwat cara ...

                                               

Kerak

Nalika dipanggang, kerak yaiku kulit roti sing atos njaba utawa cangkang pie. Umume, umume digawe paling ora cekak utawa lemu, banyu, glepung, lan uyah liyane. Sampeyan uga kalebu susu, gula, utawa bahan-bahan liyane sing nyumbang kanggo rasa uta ...

                                               

Siemens S10 Active

Siemens S10 Active ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1998, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 150 x 49 x 25 mm déné boboté 185 gram. Layaré werna kanthi résolusi 97 x 54 piksel. Ri ...

                                               

Susu èvaporasi

Susu sing diuap, sing dikenal ing sawetara negara minangka "susu kental tanpa gula", minangka produk susu sapi kaleng sing stabil ing rak, udakara 60% banyu wis dicopot saka susu seger. Beda karo susu kental manis, sing isine gula tambahan. Susu ...

                                               

Prau panumpes Jepang Yayoi (1925)

Prau Yayoi iku prau panumpes klas Mutsuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé wulan Maret. Yayoi kapernahaké rikala 11 Januari 1924 déning Uraga Dock Company; banjur kababar rika ...

                                               

Prau panumpes Jepang Fumizuki (1925)

Prau Fumizuki iku prau panumpes klas Mutsuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé wulan Juli. Fumizuki kapernahaké rikala 20 Oktober 1924 ing Osaka déning Fujinagata Shipyards; ba ...

                                               

Prau panumpes Jepang Umikaze (1936)

Prau Umikaze iku prau panumpes klas Shiratsuyu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Umikaze kapernahaké rikala 4 Mèi 1935 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru. Prau iki kababar rikala 27 Novèmber 1936. Pra ...

                                               

Prau pangayom pasisir Jepang Ishigaki

Prau Ishigaki iku prau pangayom pasisir angka papat ing klas Shimushu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Pulo Ishigaki ing Sagara Okhotsk. Ishigaki kapernahaké rikala 15 Agustus ...

                                               

Bréndi

Brandy punika omben-omben diprodhuksi dening distilasi anggur. Brandy umume ngemot alkohol 35-60% kanthi volume lan biasane dikonsumsi minangka pencernaan sawise nedha bengi. Sawetara brandi wis tuwa ing tongkat kayu. Sing liyane diwernani ngangg ...

                                               

Prau dlajah Jepang Agano

Prau Agano iku prau dlajah ènthèng klas Agano kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Agano ing Préfèktur Fukushima lan Préfèktur Niigata, Jepang. Agano kapernahaké rikala 18 Ju ...

                                               

Prau dlajah Jepang Naka

Prau Naka iku prau dlajah ènthèng klas Sendai kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Naka ing Préfèktur Tochigi lan Préfèktur Ibaraki, Jepang. Naka kapernahaké rikala 10 Juni 1 ...

                                               

Sharp 904

Sharp 904 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 104 x 50 x 28 mm déné boboté 151 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.4 inchi kanthi ré ...

                                               

Knedle

Knedle, iku panganan saka nggodhok kentang - keuangan dumplings kapenuhan plums utawa apricots, populer ing Central lan Eropah Wétan negara, utamané ing Polandia, Hongaria, Serbia, Kroasia, Bosnia-Herzegovina, Romania, Slowakia lan Republik Ceko. ...

                                               

Prau dlajah Jepang Katori

Prau Katori iku prau dlajah ènthèng klas Katori kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kuil Katori ing Préfèktur Chiba, Jepang. Katori kapernahaké rikala 24 Agustus 1938 ing Yokoham ...

                                               

Prau dlajah Jepang Kako

Prau Kako iku prau dlajah abot klas Furutaka kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Kako ing Préfèktur Hyogo, Jepang. Kako kapernahaké rikala 5 Dhésèmber 1922 ing Kobe déning K ...

                                               

Prau panumpes Jepang Kamikaze (1922)

Prau Kamikaze iku prau panumpes klas Kamikaze kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji ing klas Kamikaze. Kamikaze kapernahaké rikala 15 Dhésèmber 1921 déning Mitsubishi Heavy In ...

                                               

Motorola MC55

Motorola MC55 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2009, wiwit dipasaraké Mèi taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 152 x 77 x 27 mm déné boboté 336 gram. Layaré TFT res ...

                                               

Bukayo

Bukayo minangka salah sawijining jinis panganan cuci mulut saka Filipina sing digawe saka potongan klapa sing legi. Biasane digawe kanthi ngiris utawa mateni klapa gelatin sing isih enom ing banyu lan sinuklob, yaiku gula muscovado tebu sing dile ...

                                               

Jago (paésan)

Jago tegesé ayam lanang. Ana keding kang ditegesi minangka simbol kejantanan, wani, lan sipat lanang. Tembung jago bisa ditegesi lambang andalan ning kabéh prakara. Rupa paésan jago ning umah tradhisional digawé sing bahan lempung lan prasaja. Ga ...

                                               

Prau dlajah Jepang Natori

Prau Natori iku prau dlajah ènthèng klas Nagara kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Natori ing Préfèktur Miyagi, Jepang. Natori kapernahaké rikala 14 Dhésèmber 1920 déning M ...

                                               

Motif Hias Batik Sawung Galing

Motif hias Sawung Galing ya iku motif hias bathik Keraton Cirebon sing olih njukut pajangan pokok siji ayam lanang. Baka jare makna leksikon, omongan sawung diartinang ayam lanang, misale galing diartinang due rupa sing brintik. Jadi sawung galin ...

                                               

Colcannon

Colcannon paling umum mung digawé saka patang bahan: kentang, butter, susu lan kale. Sejarawan Irlandia, Patrick Weston Joyce netepake manawa "kentang sing diuleg karo butter lan susu, kanthi sigaran kubis lan jejanganan pot". Bisa ngemot bahan l ...

                                               

Prau panumpes Jepang Hatsukaze

Prau Hatsukaze iku prau panumpes klas Kagerō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka pitu ing klas Kagerō. Hatsukaze kapernahaké rikala 3 Dhésèmber 1937 déning Kawasaki Shipbuilding ...

                                               

Prau panumpes Jepang Makinami (1941)

Prau Makinami iku prau panumpes angka lima ing klas Yūgumo kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Makinami". Makinami kapernahaké rikala 11 April 19 ...

                                               

Prau panumpes Jepang Ōnami (1942)

Prau Ōnami iku prau panumpes klas Yūgumo kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Ōnami". Ōnami kapernahaké rikala 15 Novèmber 1941 déning Fujinagata ...

                                               

Kashk e bademjan

Kashk-e bademjan minangka panganan Iran, sing secara harfiah diterjemahake ing Persia minangka kashk lan terong". Bisa dianggep minangka panganan pembuka utawa sajian utama. Ana macem-macem resep kanggo sajian iki, kalebu bawang karamel, kacang p ...

                                               

Talchum

Talchum utawa talnori ya iku kesenian tradhisional Koréa kang diperagakake déning pirang-pirang wong kang nggunakaké topeng lan kostum kanggo meragakake sawijining lakon lumantar jogèd, pacelathon lan lagu.

                                               

Papas arrugadas

Papas arrugadas minangka panganan kentang rebus tradisional sing dipangan ing Kepulauan Canary. Biasane disajeni nganggo saos bawang putih cabai, diarani mojo rojo, utawa minangka iringan kanggo sajian daging. Piring kasebut digawe saka kentang a ...

                                               

Kali Cheonggye

Kali Cheonggye utawi Cheonggyecheon inggih punika salah satunggaling aliran kali ingkang mapan wonten ing pusat kutha Seoul, Korea Kidul. Kali Cheonggye punika kali damelan. Kali punika kalebet pérangan ingkang wigati saking sejarah kutha Seoul. ...

                                               

Pelem Podhang

Pelem Podhang yaiku salah siji jenisé wit pelem sing ana ing Indonesia, khususé ing dhaérah Kediri, Jawa Timur. Sentra Pelem Podhang ana ing Kecamatan Banyakan, Kecamatan Semen, Kecamatan Grogol, Kecamatan Tarokan lan Kecamatan Mojo. Ning Kediri ...

                                               

Motorola Accompli 008

Motorola Accompli 008 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2002, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 98 x 60 x 28 mm déné boboté 155 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 320 x 240 pi ...

                                               

Motorola E1000

Motorola E1000 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 114 x 52 x 23 mm déné boboté 140 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.3 inchi ...

                                               

Motif Hias Buroq

Motif Hias Buroq njukut rupa satoan mitologi sing Persia. Rupa Buroq kien ning sebagian kalangan dianggep kaya kendaraan Nabi Muhammad pas ngelakoni Isra Miraj. Tapite akeh uwong sejen sing nganggep keyakinan kuen ora bener. Anane Buroq iku cuma ...

                                               

Pethèt

Cithakan:TaxoboxLamtoro Pethèt uga diarani lamtoro, mandingan/kemlandingan utawa petai cina. Pethet duwé jeneng latin Leucaena leucocephala. Déné pethèt iki kalebu famili Mimesaceae. Ing Indonésia tuwuhan pethèt kalebu akèh cacahé. Godhong tuwuha ...

                                               

Wong Ngada

Wong Ngada ya iku sebutan kanggo wong panggon ing pulau Flores sing ana ing kabupaten Ngada, Propinsi Nusa Tenggara Timur. Populasine kira-kira ana 155.000 jiwa tepak 1975. Penggaweane gawe nyambung urip iku padha ana sing ing sawah, ngaret lan n ...

                                               

Kilauea

Kilauea inggih punika gunung geni ingkang paling ragil lan paling tenggara ing Pulau Ageng Hawai `i. Wontenipun Kilauea namung minangka tonjolan ing sisih tenggara Mauna Loa, lan ngantos pinten-pinten taun dipunanggep minangka satelit tangga rase ...

                                               

Sony Ericsson Txt Pro

Sony Ericsson Txt Pro ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2011, wiwit dipasaraké Juli taun 2011 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 93 x 52 x 18 mm déné boboté 100 gram. Layaré TFT ...

                                               

Sony Ericsson Mix Walkman

Sony Ericsson Mix Walkman ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2011, wiwit dipasaraké Agustus taun 2011 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 95.8 x 52.8 x 14.3 mm déné boboté 88 gram. ...

                                               

Peter Bosz

Peter Sylvester Bosz) inggih menika satunggaling mènèjer bal-balan saking Walanda lan tilas pemain bal ingkang posisinipun dados gelandhang. Panjenenganipun naté ngasta dados asistén pelatih ing klub Jerman Borussia Dortmund wiwit 1 Juli 2017 nga ...

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang Triangulum

Pratélan lintang ing rasi lintang Triangulum inggih punika satunggaling pratélan ingkang ngêwrat nama- nama lintang ingkang wontên ing rasi lintang Triangulum. Ing ngandhap punika inggih lintang-lintang ingkang wontên ing rasi bintang Triangulum. ...

                                               

Prau panumpes Jepang Yūgumo (1941)

Prau Yūgumo iku prau panumpes angka siji ing klas Yūgumo kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Yūgumo". Yūgumo kapernahaké rikala 12 Juni 1940 déni ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →