ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 40




                                               

Anthony P. Cohen

Anthony P. Cohen ya iku ahli antropologi saka London, Karajan Manunggal, kalairan taun 1946. Anthony olèh pandhidhikan ing pawiyatan luhur saka ing University of Southampton taun 1967, 1968, 1973. Dhèwèké naté mélu panlitian lapangan antropologis ...

                                               

Arjun Appadurai

Arjun Appadurai iku ahli antropologi saka Bombai, India. Appadurai uga kawentaring kalangan ahli-ahli èlmu sosial liyané, kaya déné ing sosiologi. Dhèwèké miwiti karir ing integrasi èlmu sujarah, étnografi, lan téoritis. Kajian interdhisiplin kuw ...

                                               

Arnold L. Epstein

Arnold L. Epstein ya iku ahli antropologi saka ing Liverpool, Karajan Manunggal, kalairan 1924. Ing riwayat pandhidhikané, Arnold iki naté kuliah ing Queen’s University of Belfast, Irlandia Lor taun 1944. Lan sabanjuré ing University of Mancheste ...

                                               

Aron Iakovlevich Gurevich

Aron Iakovlevich Gurevich ya iku ahli antropologi saka Moskow, Ruslan, kalairan ing taun 1924. Pandhidhikan ing pawiyatan luhur naté ana ing Moscow State University, olih gelar BA ing taun 1946 lan Ph.D. ing taun 1955. Karya-karya akademis sing s ...

                                               

Arturo Escobar

Arturo Escobar ya iku ahli antropologi saka Manizals, Kolombia, kalairan taun 1951. Arturo iki naté kuliah ing pawiyatan luhur Universidad del Valle, Kolombia taun 1975. Sabanjuré ana ing Cornell University, Ithaca, New York, lan University of Ca ...

                                               

Asen Balikci

Asen Balikci ya iku ahli antropologi saka Istanbul, Turki kalairan taun 1929. Pandhidhikané Balikci ya iku saka Université de Genève taun 1952 lan Columbia University taun 1962. Balikci olèh gelar Ph.D. saka universitas mau. Balikci uga ngayahi p ...

                                               

Barbara A. Babcock

Barbara A. Babcock ya iku ahli Antropologi wanita saka Pennsylvania, Amérikah Sarékat kalairan taun 1943. Babcock naté kuliah sarjana ing Nothwestern University lan nerusaké pandhidhikan magister lan dhoktor ing Universitas Chicago taun 1967 lan ...

                                               

Bernard S. Cohn

Bernard S. Cohn ya iku ahli antropologi saka Brooklyn, New York, Amérikah Sarékat, kalairan 13 Méi 1928. Pandhidhikan pawiyatan luhur olèh saka ing University of Wisconsin taun 1949 lan Cornell University taun 1954. Cohn nglakoni panlitian antrop ...

                                               

Brent Berlin

Brent Berlin ya iku ahli antropologi saka Texas, Amérikah Sarékat, kalahiran taun 1936. Berlin njupuk kuliah sarjana ing Universitas Oklahoma taun 1959. Sabanjuré kuliah pasca sarjana ing Universitas Standford taun 1960. Dhèwèké uga olèh gelar do ...

                                               

Bronislaw Malinowski

Bronisław Kasper Malinowski ya iku antropolog lan psikolog saka Polen. Malinowski nresnani ing antropologi sarana buku Frazer. Dhèwèké lunga menyang Inggris kanggo sinau antropologi, manggon lan nyambut gawé ing kana. Dhèwéké miwiti kerja lapanga ...

                                               

Byron J. Good

Byron J. Good ya iku ahli antropologi saka Rantoul, Illinois, Amérikah Sarékat, kalairam taun 1944. Byron naté olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing Goshen College taun 1966. Sabanjuré ana ing Harvard Divinity School taun 1969 lan University ...

                                               

C.Daryll Forde

C.Daryll Forde ya iku ahli antropologi saka Tottenham, Middlesex, Karajan Manunggal, kalairan 16 Maret 1902. Forde miwiti pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing University College London taun 1922 lan Ph.D. ing taun 1928. Sabanjuré ing program Comm ...

                                               

Carol J. Greenhouse

Carol J. Greenhouse ya iku ahli antropologi wanita saka Connecticut, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1950. Carol naté sinau ing pawiyatan luhur Radcliffe College lan olèh gelar AB ing taun 1971. Sabanjuré ana ing Harvard University, olih gelar Ph ...

                                               

Carolyn A. Hamilton

Carolyn A. Hamilton ya iku ahli antropologi wanita saka Johannesburg, Afrika Kidul, kalairan ing tanggal 17 Agustus 1958. Pandhidhikan pawiyatan luhuré Carolyn iki naté ana ing University of Natal ing tan 1979, University of the Witwatersrand ing ...

                                               

Catherine Helen Berndt

Catherine Helen Berndt ya iku ahli antropologi wanita saka Auckland, Niu Sélan kalahiran 8 Mei 1918. Pendhidhikan sarjana Berndt iku diwiwiti kuliah sarjana ing Universitas New Zealand. Berndt olèh sertifikat kaahlian antropologi saka universitas ...

                                               

Charles L. Briggs

Charles L. Briggs ya iku ahli antropologi saka Albuquerque, New Mexico, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1953. Briggs kuliah sarjana ing Colorado College, pasca sarjana ing University of Chicago taun 1978 lan dhoktor taun 1982 ing pawiyatan luhur ...

                                               

Chris Hann

Chris Hann ya iku ahli antropologi saka Cardiff, Wales, Karajan Manunggal, kalairan ing taun 1953. Pandhidhikan pawiyatan luhur Chris iki naté ana ing University of Oxford, olih gelar BA ing taun 1974. Sabanjuré ana ing University of Cambridge in ...

                                               

Christine Ward Gailey

Christine Ward Gailey ya iku ahli antropologi wanita saka Fort Hood, Texas, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1950. Pandhidhikané pawiyatan luhur olèh saka University of Michigan taun 1972 lan MA taun 1973. Sabanjuré ing New School for Social Resea ...

                                               

Christoph von Fürer-Haimendorf

Christophvon Fürer-Haimendorf ya iku ahli antropologi saka Wina, Austria, kalairan tanggal 27 Juli 1909. Dhéwéké naté olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing University of Vienna lan London School of Economics. Christophvon uga naté nglakoni pa ...

                                               

Clark Wissler

Clark David Wissler ya iku antropolog lan ahli psikologi saka Amérikah Sarékat. Wissler iki ndhèrèk Boas sanadyan dudu muridé langsung. Pegawéyané ing Museum of Natural History ing New York, nyebabké dhèwéké dadi ahli antropologi lan tepang karo ...

                                               

Clifford Geertz

Clifford Geertz ya iku ahli antropologi saka San Francisco, California, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1926. Geertz olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing Antioch College taun 1950 lan Harvard University taun 1950. Panlitian antropologis Geer ...

                                               

Clyde Kluckhohn

Clyde Kay Mayben Kluckhohn ya iku ahli antropologi saka Amérikah Sarékat. Kluckhohn nggawé panyelidikan kang khusus ing prakara individu sajroning sawiji kabudayan. Dhéwéké oléh gelar Ph.D. antropologi saka Universitas Harvard ing taun 1936. Tèsi ...

                                               

Conrad Maynadier Arensberg

Conrad Maynadier Arensberg ya iku ahli Antropologi saka Pittsburgh, Pennsylvania, Amérikah Sarékat. Dhèwèké kalairan tanggal 12 Séptémber 1910. Arensberg iku dadi pelopor ing pangembangané téori, mètodhe, lan cara terapan ing antropologi Amérika ...

                                               

Cora Du Bois

Cora Du Bois ya iku ahli antropologi wanita kalairan Brooklyn, New York, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1903. Du Bois naté olèh pandhidhikan ana ing Barnard College taun 1927. Sabanjuré MA ing Columbia University lan Ph.D. ing University of Cali ...

                                               

Dale F. Eickelman

Dale F. Eickelman ya iku ahli antropologi saka Illinois, Amérikah Sarékat, kalairan 1942. Dale naté olèh gelar AB cum laude saka ing Dartmouth College taun 1964. Sabanjuré ana ing McGill University taun 1967 lan ing University of Chicago taun 196 ...

                                               

David F. Aberle

David F. Aberle ya iku antropolog saka St Paul, Minnesota, Amérikah Sarékat kalahiran taun 1918. Aberle nulis disertasi ing isor bimbingané Ruth Benedict. Dhéwéké dadi tokoh ing antropologi kang kawentar ing awal taun 1950an. Aberle fokus ing bab ...

                                               

Davydd Greenwood

Davydd Greenwood ya iku ahli antropologi saka Pueblo, Colorado, Amérikah Sarékat, kalairan ing tanggal 28 September 1942. Pandhidhikané Davydd ing pawiyatan luhur iku naté ana ing Grinnell College ing taun 1964. Sabanjuré ana ing University of Pi ...

                                               

Derek J. Freeman

Derek J. Freeman ya iku ahli antropologi saka Wellington, Niu Sélan, kalairan taun 1916. Derek naté kuliah ana ing Victoria University College taun 1937, ing University of London taun 1948. Sabanjuré ing University of Cambridge taun 1953. Dhéwéké ...

                                               

Dhirendra Nath Majumdar

Dhirendra Nath Majumdar ya iku ahli antropologi saka Bengal kalairan taun 1903. Majumdar ngerampungaké pandhidhikan antropologi ing Universitas Calcutta taun 1924. Banjur dhèwèké ngayahi panalitèn lapangan ing wewengkon suku bangsa Ho ing Singhbh ...

                                               

Diane Austin

Diane Austin ya iku salah siji ahli Antropologi wanita saka Melbourne, Ostrali, kalairan 22 Juli 1946. Austin naté kuliyah ing Australian National University lan Universitas Chicago. Austin uga olèh gelar Ph.D. saka universitas ing Chicago, Illin ...

                                               

Diané Bell

Diané Bell ya iku ahli antropologi wanita saka Melbourne, Ostrali, lair 11 Juni 1943. Bell naté sekolah ing TPTC Frankston Teacher’s College taun 1991 lan sarjana ing Universitas Monash taun 1975. Sabanjuré, Bell olèh gelar Ph.D. ing Australian N ...

                                               

Dimitra Gefou-Madianou

Dimitra Gefou-Madianou ya iku ahli antropologi wanita saka Larissa, Yunani, kalairan tanggal 1 Desember 1948. Dimitra iki naté olèh pandhidhikan saka Peirce College taun 1970, Columbia taun 1977 lan Ph.D. taun 1985. Panlitian lapangan kang dilako ...

                                               

Don Handelman

Don Handelman ya iku ahli antropologi saka Montreal, Kanada, kalairan ing taun 1939. Pandhidhikan pawiyatan luhur Handelman iki naté anan ing McGill University. Dhéwéé olèh gelar BA ing taun 1960 lan MA ing taun 1964. Sabanjuré ing University of ...

                                               

Eduardo P. Archetti

Eduardo P. Archetti ya iku ahli Antropologi utawa antropolog saka Santiago del Estero, Argèntina. Dhèwèké kalairan taun 1943. Archetti wis pernah sinau ing University of Buenos Aires awit taun 1964 nganti 1967. Dhèwèké olèh gelar Ph.D ing École P ...

                                               

Edward Burnett Tylor

Edward B. Tylor ya iku antropolog saka Inggris. Tylor miwiti lelakuné minangka amatiran ing ngèlmu arkéologi khusus préhistori. Ing taun 1856 dhèwèké mélu ing ékspédisi dhudhukan barang-barang préhistori ing Méksiko minangka asistén. Sanadyan dad ...

                                               

Edward Evan Evans-Pritchard

Edward Evan Evans-Pritchard ya iku ahli antropologi saka Sussex, Karajan Manunggal, kalairan taun 1902. Edward olèh pandhidhikan saka ing University of Oxford taun 1924 lan University of London, London School of Economics taun 1927. Dhéwéké nglak ...

                                               

Edward M. Bruner

Edward M. Bruner ya iku ahli antropologi saka New York City, Amérikah Sarékat, kalairan 28 September 1924. Pendhidhikan sarjana saka Ohio State University uga ing pasca sarjanané. Bruner olèh gelar Ph.D saka University of Chicago taun 1954. Panli ...

                                               

Edward P. Dozier

Edward P. Dozier ya iku ahli antropologi saka Santa Clara Pueblo, New Meksiko, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1916. Edward naté olèh pandhidhikan ing University of California taun 1952. Dhéwéké naté mélu panlitian lapangan ana ing Pueblos New Me ...

                                               

Edward Twitchell Hall

Edward Twitchell Hall ya iku ahli antropologi saka Missouri, Amérikah Sarékat, kalairan ing tanggal 16 Mèi 1916. Edward naté olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing University of Denver ing taun 1936. Sabanjuré ana ing University of Arizona ing ...

                                               

Edwin W. Ardener

Edwin W. Ardener iku ahli Antropologi saka kutha London, Inggris kalairan taun 1927. Ardener iki wis pernah kuliah ing London School of Economics lan Universitas Oxford. Dhèwèké wis tau nglakoni panalitèn lapangan ing Nigéria, Kamerun, lan ing Br ...

                                               

Elizabeth Florence Colson

Elizabeth Florence Colson ya iku ahli antropologi wanita saka Amérikah Sarékat, kalairan taun 1917. Elizabeth naté kuliah ing University of Minnesota taun 1938 lan olèh gelar sarjana BA. Sabanjuré ing Radcliffe College taun 1941 lan Ph.D. taun 19 ...

                                               

Elizabeth Warnock Fernea

Elizabeth Warnock Fernea ya iku ahli antropologi wanita saka Milwaukee, Wisconsin, Amérikah Sarékat, kalairan tanggal 21 Oktober 1927. Pandhidhikan Elizabeth naté ing Reed College lan olih gelar BA taun 1949. Dhéwéké naté nglakoni panlitian lapan ...

                                               

Ellen Phyllis Hellmann

Ellen Phyllis Hellmann ya iku ahli antropologi wanita saka Johannesburg, Afrika Kidul, kalairan ing taun 1908. Pandhidhikan pawiyatan luhur kang diantuk Ellen iku naté ana ing University of Witwatersrand, Johannesburg. Saka kampus iku, dhèwèké an ...

                                               

Erik Cohen

Erik Cohen ya iku ahli antropologi saka Zagreb, Yugoslavia, kalairan 1932. Pandhidhikané saka Hebrew University ing Yérusalem. Ing taun 1958, dhèwèké oléh gelar BA, taun 1961 MA, lan 1967 Ph.D. Erik wis naté nglakoni panlitian lapangan ing Israel ...

                                               

Erika Bourguignon

Erika Bourguignon ya iku ahli antropologi wanita saka Wina, Osterich kalairan 18 Fèbruari 1924. Erika naté kuliah sarjana ing Queens College, City University of New York, taun 1945. Sabanjuré kuliah doktor ing Northwestern University taun 1951. M ...

                                               

Ernest Gellner

Ernest Gellner ya iku ahli antropologi saka Paris, Prancis, kalairan tanggal 9 Desember 1925. Ernest naté kuliah ana ing University of Oxford, olèh gelar BA taun 1947. Sabanjuré ing University of London lan olèh Ph.D. taun 1961. Panlitian lapanga ...

                                               

Ernestine Friedl

Ernestine Friedl ya iku ahli antropologi wanita saka ing Hungaria, kalairan taun 3 Agustus 1920. Ernestine olèh pandhidhikan pawiyatan luhur saka Hunter College taun 1941 lan Columbia University taun 1950. Panlitian lapangan kang dilakoni déning ...

                                               

Esther Goody

Esther Goody ya iku ahli antropologi lan sosiologi wanita saka Cleveland, Ohio, Amérikah Sarékat, kalairan tanggal 09 Agustus 1932. Esther olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing Antioch College ing taun 1954. Sabanjuré ana ing University of Ca ...

                                               

F. G. Bailey

F.G. Bailey ya iku ahli antropologi saka Liverpool, Karajan Manunggal kalairan 24 Fèbruari 1924. Bailey miwiti pamulang luhur saka University of Oxford ing taun 1950 lan Universitas Manchester ing taun 1955. Sing ing Manchester, Bailey olèh gelar ...

                                               

Faye Ginsburg

Faye Ginsburg ya iku ahli antropologi wanita saka Chicago, Illionois, Amérikah Sarékat, kalairan tanggal 28 Oktober 1952. Pandhidhikan pawiyatan luhur Faye naté ana ing City University of New York lan olèh gelar Ph.D. taun 1986. Panlitian lapanga ...