ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 44




                                               

Sarah Franklin

Sarah Franklin ya iku ahli antropologi wanita saka ing Cambridge, Massachusetts, Amérikah Sarékat, kalairan tanggal 9 November 1960. Sarah naté kuliah ana ing Smith College lan olèh gelat BA taun 1982. Sabanjuré, dhèwèké ing New York University t ...

                                               

Sergei Aleksandrovich Arutiunov

Sergei Aleksandrovich Arutiunov iku ahli antropologi saka Tbilisi, nagara Georgia kalairan taun 1932. Pandhidhikan antropologiné éntuk saka Moscow Institute of Oriental Studies lan gelar Ph.D. saka Institute of Archaeology, Moskwa taun 1962. Pana ...

                                               

Shirley Ardener

Shirley Ardener ya iku ahli antropologi wanita saka London, Inggris. Shirley Ardener iku rabi karo Edwin W. Ardener, sing dadi lakiné lan uga dadi mitra antropologiné. Ardener namataké sinau antropologi ing Universityof Oxford lan olèh gelar MA S ...

                                               

Shlomo Deshen

Shlomo Deshen ya iku ahli antropologi saka Frankfurt, Jérman kalairan taun 1935. Shlomo naté kuliah sarjana ing Hebrew University of Jerusalem taun 1960. Sabanjuré ing Manchester University olèh Ph.D. taun 1968. Shlomo nglakoni panlitian antropol ...

                                               

Stanley Diamond

Stanley Diamond ya iku ahli antropologi saka New York City, Amérikah Sarékat, kalairan 4 Januari 1922. Stanley olèh pandhidhikan saka New York University taun 1942. Sabanjuré ing Columbia University taun 1951. Dhèwèké naté nglakoni panlitian lapa ...

                                               

Steven Feld

Steven Feld ya iku ahli antropologi saka ing Philadelphia, Pennsylvania, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1949. Pandhidhikan Steven saka Hofstra University lan olèh gelar BA taun 1971. Sabanjuré ing Indiana University, olèh gelar Ph.D. taun 1979. ...

                                               

Susan Moore Ervin-Tripp

Susan Moore Ervin-Tripp ya iku ahli antropologi wanita saka ing Minneapolis, Minnesotta, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1927. Susan Moore olèh pandhidhikan saka ing Vassar Colegge taun 1949. Sabanjuré dhèwèké kuliah ing University of Michigan ta ...

                                               

Talal Asad

Talal Asad ya iku ahli antropologi saka nagara Arab Saudi. Pandhidhikan antropologiné éntuk saka University Oxford taun 1961-1968 lan Universitas Edinburgh taun 1959. Panalitèn lapangané akéh ana ing nagara-nagara Arab kaya ta ing Sudan taun 1961 ...

                                               

Thomas Hylland Eriksen

Thomas Hylland Eriksen ya iku ahli antropologi saka Oslo, Norwegia, kalairan taun 1962. Tingkat pandhidhikané Thomas olèh saka University of Oslo. Ing taun 1984, Thomas olèh gelar BA, taun 1987 gelar MA, lan taun 1991 gelar Ph.D. Thomas iki naté ...

                                               

Thomas J. Csordas

Thomas J. Csordas ya iku ahli antropologi saka Youngstown, Ohio, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1952. Pandhidhikané ana ing pawiyatan luhur olèh saka Ohio State University taun 1974 lan sabanjuré ing Duke University taun 1980. Thomas naté nglako ...

                                               

Thomas Owen Beidelman

Thomas Owen Beidelman ya iku ahli antropologi saka Amérikah Sarékat, kang lair taun 1931. Beidelman kuliah sarjana ing Universitas Illinois taun 1953, pasca sarjana ing pawiyatan kang padha taun 1956. Sabanjuré kuliah dhoktor ing Universitas Oxfo ...

                                               

Ulf Hannerz

Ulf Hannerz ya iku ahli antropologi saka Malmö, Swedia, kalairan ing tanggal 9 Juni 1942. Pandhidhikan pawiyatan luhuré Ulf iki naté ana ing University of Stockholm ing taun 1963. Sabanjuré ing Indiana University ing taun 1966. Banjur ing Univers ...

                                               

Valentine Daniel

Valentine Daniel ya iku ahli antropologi saka Amérikah Sarékat. Pandhidhikané Valentine Daniel ing pawiyatan luhur iku saka ing Amherst College taun 1971 lan ing University Chicago olèh gelar MA taun 1973 lan Ph.D. taun 1979. Panlitian antropolog ...

                                               

Veena Das

Veena Das ya iku ahli antropologi wanita saka Indhi, kalairan 18 Februari 1945. Veena naté olèh pandhidhikan ing University of Dehli ing tingkat BA, MA, lan Ph.D. Panlitian antropologis kang dilakoni déning Veena uga ing sekubengé nagara Indhi, k ...

                                               

Veit Erlmann

Veit Erlmann ya iku ahli antropologi lan ètnomusikolog saka Essen, Jerman, kalairan taun 1951. Riwayat pandhidhikané Veit nalika ing pawiyatan luhur ya iku ana ing Free University ing Berlin, University of Cologne. Sabanjuré, nampa gelar Dr.habil ...

                                               

Verrier Elwin

Verrier Elwin ya iku ahli antropologi kalairan ana ing Dover, Kent, Karajan Manunggal 29 Agustus 1902. Pandhidhikan formal Verrier olèh saka ing University of Oxford BA taun 1924 lan B.Sc. taun 1944. Verrier naté ana panlitian lapangan ana ing dè ...

                                               

Vincent Crapanzano

Vincent Crapanzano ya iku ahli antropologi saka New Jersey, Amérikah Sarékat, kalairan tanggal 15 April 1939. Pandhidhikané Vincent saka ing Harvard University taun 1960 lan ing Columbia University taun 1970. Panlitian lapangan kang wis dilakoni ...

                                               

Vladimir G. Bogoraz-Tan

Vladimir Germanovich Bogoraz-Tan ya iku ahli antropologi saka Taganrog, Russia, kalahiran taun 1865. Bogoraz njupuk pendhidhikan antropologi ing Universitas St. Petersburg taun 1880-1882. Panlitian antropologis kang wis dilakoni dhèwèké ya iku in ...

                                               

W. H. R. Rivers

William Halse Rivers ya iku antropolog kang mulané dhokter lan ahli psikologi. Rivers karenan antropologi sebab nalika taun 1899 mélu minangka anggota ing Cambridge Torres Straits Expedition. Èkspédhisi iku dadi èkspédisi kang wigati dhéwé ing su ...

                                               

Ward H. Goodenough

Ward H. Goodenough ya iku ahli antropologi saka Massachusetts, Amérikah Sarékat, kalairan ing tanggal 30 mei 1919. Pandhidhikané Ward nalika ing pawiyatan luhur iku naté ana ing Cornell University ing taun 1940. Sabanjuré ing Yale University taun ...

                                               

Wilhelm Schmidt

Wilhelm Schmidt ya iku antropolog lan linguis saka Ostenrik. Mulané dasar pendhidhikané iku ngèlmu basa. Nanging kawitan ing riwayat karya-karyané, Schmidt fokus ing ngèlmu antropologi. Dhèwèké guru gedhé ing universitas ing Ostenrik lan Switserl ...

                                               

William Bright

William Bright yaiku ahli antropologi saka Oxnard, California, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1928. Bright naté kuliah sarjana lan doktor ing University of California taun 1949 lan 1955. Bright nglakoni panalitèn antropologis ing California bab ...

                                               

William F. Hanks

William F. Hanks ya iku ahli antropologi saka pulo Rhode, Amérikah Sarékat, kalairan ing taun 1952. William naté olèh pandhidhikan pawiyatan luhur saka Georgetown University ing taun 1975. Sabanjuré ana ing University of Chicago lan olih gelar MA ...

                                               

William N. Fenton

William N. Fenton ya iku ahli antropologi lan arkéologi saka New Rochelle, New York, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1908. Pandhidhikan pawiyatan luhur Willian iku saka ing Dartmouth College taun 1931 lan ing Yale University taun 1937. Panlitian ...

                                               

Yoram Bilu

Yoram Bilu ya iku salah siji ahli antropologi saka Tel Aviv, Israèl kalahiran taun 1942. Bilu olèh pendhidhikan sarjana, pasca sarjana, lan doktor ana ing pawiyatan luhur kang padha ya iku The Hebrew University of Jerusalem, Yérusalem, Israèl. Bi ...

                                               

Manusia Modern Anatomis

Istilah manungsa modhèren anatomis ing paleoantropologi ngacu kaliyan individu wiwit saking Homo sapiens kaliyan suatu penampilan ingkang konsistèn kaliyan rentang fenotipe ing manungsa modhèren. manungsa modhèren anatomis bérèvolusi saking Homo ...

                                               

Honai

Omah Honai kadadéan saka kayu kaliyan atap wujud kerucut kagawé saka jerami utawa ilalang. Honai sengaja diwangun sempit utawa cilik lan ora ana jendhelané duwèni tujuan kanggo nahan hawa adhem pagunungan Papua. Honai racaké diyasa dhuwuré 2.5 mè ...

                                               

NCT

NCT minangka klompok vokal lanang saka Koréa Kidul sing dibentuk dening SM Entertainment. NCT nduweni teges Neo Culture Technology, istilah sing digawe dening pangadeg SM Entertainment, Lee Soo-man, kanggo njlentrehake konsep klompok iki sing duw ...

                                               

Blink 182

Blink 182 iku band karawit kang manut aliran karawit Pop punk Rock saka Amérikah Sarékat. Band iki uga dipunjunjung kaliyan Markus Allen Hoppus utawa Mark Hoppus ngasto Gitar Bass, Thomas Matthew DeLonge utawi Tom DeLonge ngasto Gitar, lan Travis ...

                                               

DBagindas

DBagindas inggih punika satunggalipun grup musik saking Indonesia ingkang anggotanipun Dian Purnama utawi Tile, Dandy, Michael Christian utawi Mike, lan Beny Rianto utawi Bian. Band punika dipunwiwiti saking idenipun Tile ingkang nembé mireng lag ...

                                               

Dcinnamons

DCinnamons ya iku grup musik akustik ingkang asalé saka Bandung, Indonesia ingkang unggah aliran musi pop akustik utawa unplugged akustik. Formasi band iki diisi kaliyan karo kalih gitar, satunggal perkusi lan bass. Band Dcinnamons sanjang kukuh ...

                                               

DMasiv

dMasiv inggih punika grup musik saking Indonésia ingkang manggèn ing Jakarta. Anggotanipun wonten gangsal, inggih punika Rian Ekky Pradipta, Dwiki Aditya Marsall, Nurul Damar Ramadan, Rayyi Kurniawan Iskandar Dinata, lan Wahyu Piadji. Nama dMasiv ...

                                               

Debu (grup musik)

Cithakan:Infobox penyanyi Indonésia Debu inggih punika satunggalipun grup musik ingkang wiwitanipun dipundamel ing Kutha New Mexico, Amérikah Sarékat déning Syekh Fattah, Nalika samanten taksih ngginakaken nama Dust On The Road. Salajengipun nali ...

                                               

Drive

Drive ya iku grup musik saka Jakarta, Indonésia kang digawé nalika taun 2003. Anggota band iki ya iku Sukarno Suryo Bawono, Ilhamsyah Dyego Pratama, lan Saleh Budi Raharjo. Album kang sepisanan ya iku Esok Lebih Baik kang digawé nalika taun 2007 ...

                                               

Garasi (band)

Garasi iku salah siji grup band Indonésia kang madeg taun 2005, digawé bebarengan kaliyan filem Garasi kanggé promosi band. Ana Fedi Nuril ing keyboard lan gitar, Ayu Ratna ing vokal lan gitar, uga Aries Budiman, juru main drum ingkang paling api ...

                                               

Hijau Daun

Hijau Daun grup musik kang asalé saka Teluk Betung, kutha Bandar Lampung, grup "musik iki diwangun ning taun 2008 dianggotanni déning Dide, Array, Arya, Denny, lan Richan, Albume kang pisanan Ikuti Cahaya kang dirilis ning taun 2008. Grup musik i ...

                                               

Java Jive

Java Jive ya iku grup band saka Indonesia ingkang didhamel ing kutha Bandung, Jawa Barat. Grup band iki diwiwiti kaliyan Capung, Noey, Tony, Edwin, Fatur, lan Danny. Grup band lair nalika taun 1993.

                                               

Jikustik

Jikustik inggih punika grup musik Indonesia ingkang jumeneng tanggal 26 Fèbruari 1996 ing Yogyakarta kanthi personil: Pongki, Icha, Dadi, Adhit lan Carlo.

                                               

Kahitna

KAHITNA punika grup band ingkang dipunketuani déning Yovie Widianto lan dipunadegaken langkung saking kalih dasawarsa punika ingkang taksih gadhah karya tembang-tembang sawatawis. KAHITNA saged nggabungaken jazz, pop, fussion lan etnik. Soulmate ...

                                               

Kerispatih

Kerispatih inggih punika salah satunggalipun grup musik saking Indonésia ingkang kawujud ing taun 2003. Anggotanipun wonten gangsal cacahipun, inggih punika Badai, Anton, Fandy, Arief, lan Andika. Kerispatih kadamel ing tanggal 21 April 2003 déni ...

                                               

KLa Project

Cithakan:Infobox penyanyi Indonesia KLa Project inggih punika kèlompok musik asal Indonesia ingkang kabèntuk déning Katon Bagaskara, Lilo Romulo Radjadin, Adi Adrian, lan Ari Burhani ing taun 1988. Asma KLa piyambakan pikolèh saking inisial perso ...

                                               

Letto

Letto grup musik Indonésia Anggotané iku sahabatan cedhak awit SMA lan grup musik iki wiwit dimbentuk ning taun 2004. Grup musik iki asalé namung kumpulan kekancanan siswa SMU 7 Yogyakarta. Wis suwé pisahan, amarga sibuk kuliyah, akiré kumpul man ...

                                               

Mahadewi

Mahadewi punika grup musik duet saking Indonésia ingkang anggotanipun Shinta Dewi lan Purie Andriani. Grup punika taksih ing ngandhapipun Républik Cinta Management ingkang dipunpandhegani déning musisi ageng Indonésia, Ahmad Dhani. Wontenipun duo ...

                                               

Naff

Naff inggih punika salah satunggalipun grup musik pop ing Indonesia ingkang miwiti karieripun ing jagad rekaman ing taun 2000. Personel Naff inggih punika Hatnadanarda utawi Arda, Andre Kurniawan utawi Ade, Rakswardana utawi Dedi, Odeu Wijaya uta ...

                                               

Pussycat Dolls

Pussycat Dolls, grup musik pop uga kelompok jogèd kang asalé saka Amérikah Sarékat, Pussycat Dolls awalé iku kelompok dancer kang diwangun déning koreografer Robin Antin ning 1995-an. Pussycat Dolls sempet ngenalaké jeneng tenar, kaya ta Carmen E ...

                                               

Sagita (grup musik)

Sagita iku sawijining grup musik utawa orkes melayu saka Nganjuk, Jawa Wétan. Sagita mbeta dangdut koplo sing digabungaké karo kesenian jaranan. Campuran saka unsur musik iku mau diarani Jaranan Dangdut. Saéngga, Sagita dadi pelopor musik Jandut ...

                                               

T2

T2 inggih punika satunggalipun grup musik saking Indonesia ingkang kawujud ing taun 2007. Personilipun punika Tika lan Tiwi ingkang kalebet jebolan saking Akademi Fantasi Indosiar 2005. Sanajan nalika ndhèrèk AFI kekalihipun boten angsal juwara, ...

                                               

The Changcuters

The Changcuters grup musik saka Bandung, Indonesia kang diwangun taun 2005 tanggal 19 September, dianggotani déning Mohammad Tria Ramadhani alias Tria, Muhammad Iqbal utawa Qibil, Arlanda Ghazali Langitan utawa Alda, Dipa Nandastyra Hasibuan utaw ...

                                               

Vierra

Vierra, band musik saka Jakarta, Indonesia kang diwangun ning sasi November 2008, band iki dianggotani déning 4 personil ya iku Kevin Aprilio, Widy Soediro Nichlany, Raka Cyril Damar, lan Satryanda Widjanarko, awalé saka perkenalan ing donya maya ...

                                               

SUM 41

SUM 41 ya iku band kang asalé saka nagara Kanada. Band iki uga digawé karo Deryck Whibley, Steve Jocz, Mark Spincoluk, lan Mark Costanzo. Nanging Mark Spincoluk lan Mark Costanzo wis metu saka band nalika durung misuwur. Jeneng iki dijupuk saka s ...