ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 50



                                               

Téori impunan

Téyori impunan iku cawang logika matématika kang nyinaoni impunan, kang ora resminé ya iku kumpulan barang. Sanajan sembarang tipe obyèk bisa diklumpukaké dadi impunan, téyori impunan digunakaké paling kerep kanggo obyek kang cocog kanggo matémat ...

                                               

Kalkulus

Kalkulus iku cabang èlmu matématika kang nyakup limit, turunan, integral, lan dhèrèt ora kakira étungané. Kalkulus iku èlmu ngenani owah-owahan, kaya déné géometri iku èlmu ngenani wangun lan aljabar iku èlmu ngenani panggarapkan kanggo mecahaké ...

                                               

Ngèlmu étung

Ngèlmu étung utawa Aritmatika iku saka basa Yunani αριθμός sing tegesé wilangan/angka. Sajeroning basa Arab sok diarani karan jeneng ngèlmu al-Hisab. Dadi pangertèn dhasar ngèlmu étung ya iku èlmu wilangan utawa angka sing dhasaré saka wilangan-w ...

                                               

Pasagi telu

Pasagi telu utawa pesagi telu utawa maju-telu iku arané wangun raèn kang awujud telung sisih kang wujud garis lan telung pojok ing kang gunggung kateluné 180°.

                                               

Pesagi dawa

Pesagi dawa utawa sajeroning Basa Indonésia: Persegi panjang) iku wangun dhatar rong dhimènsi kang kawujud saka rong pasang rusuk kang duwé dawa ora padha, lan duwé papat sudut kang sakkabehané wujud sudut siku-siku. Rusuk paling dawa yaiku dawa ...

                                               

Titik (géomètri)

Sajeroning èlmu géomètri, topologi, lan cawang-cawang matématika kang silih magepokan, siji titik spasial nggambaraké objèk spésifik ing sajeroning ruang tinamtu, kang ora nglibataké volume, luas, dawa, utawa analog-analog liyané ing dhimènsi kan ...

                                               

Téori kategori

Téyori kategori magepokan karo struktur matématika lan sesambungan antarané struktur mau kanthi abstrak. Wektu iki kategori dipigunakaké sajeroning matématika, informatika téyori, lan fisika matématis. Kategori ditepungaké ing wiwitan déning Samu ...

                                               

Angin

Lumrahé, angin kapantha dadi angin lokal lan angin mangsa. Angin lokal ana telung macem, yaiku: angin ribut lan angin puyuh angin gunung lan angin lembah angin darat lan angin laut Angin mangsa utawa angin periodik ana limang jénis, yaiku. Angin ...

                                               

Bledhèg

Bledhèg ya iku tandha-tandha alam kang lumrahé ana ing mangsa udan ya iku nalika ing langit metu kilatan cahya kang mblerengi lan lumrahé dijenengi kilat kang mung sedhéla lan lumrahé langsung ana swara Guntur. Kang mbédakaké lan kekarone ora bar ...

                                               

Meteorologi

Meteorologi yaiku ilmu interdisipliner kang nyinaoni bab atmosfer. Pasinaon bab iki wis ana ewon taun kepungkur, nanging lagi nglami kemajuan ing Abad 18. Ing abad kaping-19, ana gebrakan anyar sawisé ana koordinasi saka manéka negara. Sawisé nge ...

                                               

Méga

Méga utawa ing Basa Indonésia diarani awan yaiku kempalan tétésan banyu utawa kristal-kristal és ing atmosfér. Méga iku kabèntuk saka uwab banyu kang ngluwihi kahanan kabongé.

                                               

Stratus

Stratus ya iku mega ingkang duwé wujud kabut ingkang wonten keinggilan andhap mega stratus kalebet lebet sadasa wujud dhasar mega utawi genera, istilah stratus nunjukan pelapisan utawi stratifikasi ingkang duwé wujud lembaran utawi lapisan mega s ...

                                               

Udan

Udan iku wangun presipitasi kang awujud cuwèran. Presipitasi dhéwé bisa awujud padhet utawa aerosol. Udan dumadi nalika titik banyu kang kapisah tiba ing bumi saka méga. Ora kabèh banyu udan tiba ing salumahing bumi amarga sapérangan nguap nalika ...

                                               

Pangukuran

Pangukuran minangka jumlah numerik saka atribut obyek utawa acara, sing bisa digunakake kanggo mbandhingake karo obyek utawa prastawa liyane. Ruang lingkup lan aplikasi pangukuran gumantung karo konteks lan disiplin. Ing ilmu alam lan teknik, pan ...

                                               

Hèl

Hèl minangka makhluk mitologi Nordik ing bentuk raseksa wadon sing nguwasani akeh wong sing wis mati. Jeneng Hèl, tegesé didhelikaké, ana gandheng cenengé karo jagading wong mati lan wong mati padha didhelikaké utawa dikubur ing jero lemah. Mitur ...

                                               

Lamia (mitologi)

Cithakan:Infobox Makluk Paranormal Sajeroning mitologi Yunani, Lamia iku sawijining putri Libya kang dadi daimon sing gawéné matèni bocah cilik. Ing tulisan liyané dijamakaké dadi lamiai. Jinisé mèmper karo monster wanita liyané saka mitologi Gre ...

                                               

Legenda

Legenda iku asal tembunge saking basa Latin: "legere" kang tegesé "ngumpulaken utawa maca". Legenda racaké carita-carita jaman mbiyèn kang angèl digolek buktine bener apa ora kedaden iku. Saiki tembung legenda wis ngalami perluasan makna, dadi or ...

                                               

Mitologi

Mitologi miturut Kamus Besar Bahasa Indonesia inggih punika ngèlmu awujud sastra ingkang isiné prakawis konsepsi lan dongèng suci ingkang wonten gegayutanipun kaliyan Déwa-déwa lan makluk alus ing kabudayan masarakat tinentu. Ing kaca iki uga ana ...

                                               

Mitologi Yunani

Mitologi Yunani yaiku kumpulan mitos lan legenda kang asalé saka Yunani Kuna lan isiné kisah-kisah ngenani déwa lan pahlawan, sipat donya, lan asal usul uga teges saka ritual lan kultus wong-wong Yunani Kuna. Mitologi Yunani minangka péranganing ...

                                               

Samudramanthana

Samuderamanthana ya iku salah sawijining carita mitologiHindhu kang kamot ana ing naskah Adiparwwa, parwwa pisanan saka Kitab Mahabharata. Saka sumbéré iku, carita iki duwé latar agama Hindhu lan kalebu kabudayan kang diadopsi saka India. Nanging ...

                                               

Paléontologi

Paléontologi iku ngèlmu kawruh sing nyinaoni tetilasan kéwan saka jaman purbakala. Tembung iki asalé saka basa Yunani, ya iku paleon kang tegesé tuwa utawa apa-apa kang ana gayutané karo jaman biyèn, nanging ontos iku tegesé kauripan lan logos ka ...

                                               

Abiy Ahmed

Abiy Ahmed Ali yaiku politikus Etiopia sing dadi Perdana Menteri Demokratik Étiopia ing Republik Demokratik Federal Étiopia wiwit tanggal 2 April 2018. Dheweke dadi ketua Oromo pisanan ing Demokrasi Rakyat Demokratik Rakyat saka Partai Demokrat O ...

                                               

Adolfo Pérez Esquivel

Adolfo Pérez Esquivel inggih punika panampa Penghargaan Bedhamèn Nobel taun 1980. Piyambakipun dipuncathet amargi mimpin protes tumrap Wewengkon Perdagangan Bebas Amérika lan praduga bilih pulisi Argentina ngrekrut lare-lare wonten ing salebeting ...

                                               

Alfred Hermann Fried

Alfred Hermann Fried inggih punika juru damai lan penulis asal Austria. Fried miyos wonten ing Wina, Austria. Fried medal saking sekolah nalika yuswanipun ngancik 11 taun lan wiwit makarya wonten ing toko buku. Fried gadhah minat kaliyan sadaya b ...

                                               

Norman Angell

Ralph Norman Angell inggih punika salah satunggaling dhosèn, penulis, lan anggota parlemen kanggé Parté Buruh Britania Raya. Piyambakipun pikantuk Penghargaan Bedhamèn Nobel nalika taun 1933 saking selebaran anti perangipun The Great Illusion. Pi ...

                                               

Carlos Filipe Ximenes Belo

Carlos Filipe Ximenes Belo inggih punika salah satunggaling biskop Katolik Roma ingkang sesarengan kaliyan José Ramos Horta pkantuk Penghargaan Bedhamèn Nobel taun 1996, kanggé usaha "pinuju pamungkasan ingkang adil lan damai wonten ing Timor Wét ...

                                               

Clive W. J. Granger

Sir Clive William John Granger inggih punika salah satunggaling ékonom asal Wales, Britania Raya. Pikantuk Penghargaan Nobel babagan Ékonomi nalika taun 2003 sareng kaliyan Robert Engle, "Kanggé metode analisis rerangkén wekdal ékonomi kaliyan tr ...

                                               

Daniel Kahneman

Daniel Kahneman inggih punika salah satunggaling ahli psikolog Amérikah Sarékat ingkang miyos wonten ing Israèl ingkang pikantuk bebungah Nobel wonten ing babagan ékonomi. Kahneman sesarengan kaliyan Amos Tversky nindakaken panalitén babagan pera ...

                                               

Charles G. Dawes

Charles Gates Dawes miyos ing Marietta, Washington County, Ohio, nalika 27 Agustus 1865. Piyambakipun lulus saking Marietta College lan Cincinnati Law School. Lajeng piyambakipun mbikak praktik pengacara ing Lincoln, Nebraska. Garwa saking Caro B ...

                                               

Franco Modigliani

Franco Modigliani inggih punika salah satunggaling tokoh Amérikah Sarékat ingkang miyos wonten ing Italia ingkang menangaken Penghargaan Bank Swèdhen babagan Ilmu Ékonomi kanggé méngeti Alfred Nobel nalika taun 1985 kanggé kalih sumbangan. Ingkan ...

                                               

Frédéric Passy

Frédéric Passy inggih punika salah satunggaling ékonom saking Prancis lan salah satunggaling pamenang Penghargaan Nobel Bedhamèn ingkang kapisanan ingkang dipunanugrahaken nalika taun 1901. Pakdhé Passy, Hippolyte Passy inggih punika mantri wonte ...

                                               

Henri La Fontaine

Henri-Marie La Fontaine inggih punika pangacara internasional Bèlgia lan présidhèn Biro Perdamaaian Internasional wiwit taun 1907 dumugi ing taun 1943 ingkang pikantuk Bebungah Nobel Bedhamèn nalika taun 1913. Miyos wonten ing Brusel, Henri La Fo ...

                                               

Jody Williams

Jody Williams inggih punika salah satunggaling guru lan pekerja sosial Amérikah Sarékat ingkang pikantuk Bebungah Nobel Bedhamèn taun 1997 sesarengan kaliyan obahan ingkang dipunpimpinipun, International Campaign to Ban Landmines. Williams nalika ...

                                               

Kenneth J. Arrow

Kenneth Joseph Arrow, miyos wonten ing kutha New York nalika tanggal 23 Agustus 1921, inggih punika salah satunggaling ékonom Amérikah Sarékat. Piyambakipun pikantuk gelar B.Sc. wonten ing Ilmu Sosial saking City College, New York nalika taun 194 ...

                                               

Komisi Dhuwur tumrap Pengungsi Perserikatan Bangsa-Bangsa (UNHCR)

Kantor Komisionèr Dhuwur PBB tumrap Pangungsi) iku sawijining Badan PBB kanggo ngurusi para pangungsi ing donya. Badan kang duwé markas ing Jenewa, Swiss, iki diadegaké ing 14 Dhésèmber, 1950) tugas wigatiné nglindhungi lan mbiyantu para pangungs ...

                                               

Lawrence R. Klein

Lawrence Robert Klein miyos wonten ing Omaha, Nebraska nalika taun 1920 lan asalipun saking keturunan Yahudi. Saking karyanipun nyiptakaken modhèl penghitungan kanggé mrekirakaken tren ékonomi wonten ing babagan ekonometrik wonten ing Universitas ...

                                               

Léon Jouhaux

Léon Jouhaux inggih punika minangka salah satunggaling pemimpin serikat dagang Perancis ingkang pikantuk Bebungah Nobel Bedhamèn nalika taun 1951. Bapak Jouhaux makarya wonten satunggaling pabrik korek api wonten ing laladan Aubervilliers. Pendid ...

                                               

Muhammad Yunus

Muhammad Yunus, lair ing Chittagong, East Bengal, sapunika Banggaladésa), 28 Juni 1940; umur 80 taun) inggih punika salah satunggaling bankir saking Bangladesh ingkang ngrembakakaken konsèp kredit mikro, inggih punika pangembangan pinjaman skala ...

                                               

Médecins Sans Frontières

Médecins Sans Frontières, nama resminipun ing Amérikah Sarékat Doctors Without Borders, inggih punika satunggaling LSM pamaring bantuan kamanungsan sekular ingkang paling misuwur kanggé proyek-proyekipun ingkang ngadhepi lelara-lelara endemis. In ...

                                               

Joseph Rotblat

Joseph Rotblat, miyos wonten ing Warsawa nalika taun 1908 minangka Józef Rotblat, inggih punika fisikawan Polen-Inggris ingkang misuwur minangka tokoh perdamaian. Piyambakipun pikantuk gelar S2 saking Universitas Bebas Polen nalika taun 1932 lan ...

                                               

Simon Kuznets

Simon Smith Kuznets, 30 April 1901 – Cambridge, Massachusetts, Amérikah Sarékat, 8 Juli 1985) misuwur saking studinipun babagan pendapatan nasional lan komponén-komponénipun. Kuznets inggih punika guru besar ngèlmu ékonomi wonten ing Universitas ...

                                               

Joseph E. Stiglitz

Joseph Eugene Stiglitz inggih punika salah satunggaling nimpuna ékonomi, pengarang, lan salah satunggaling tiyang ingkang pikantuk penghargaan Nobel babagan Ékonomi taun 2001.

                                               

Thomas J. Sargent

Thomas John "Tom" Sargent inggih punika salah satunggaling ékonom asal saking nagara Amérikah Sarékat ingkang nemeni ing babagan ékonomi makro, ékonomi moneter lan ékonometrika deret wekdal. Nalika taun 2011, piyambakipun mlebet urutan angka 17 é ...

                                               

Jan Tinbergen

Jan Tinbergen inggih punika salah satunggaling ilmuwan Walanda ingkang pikantuk bebungah Nobel wonten ing babagan ékonomi ingkang angka pisanan taun 1969, ingkang dipuntampi sesarengan kaliyan Ragnar Frisch. Penghargaan punika dipunparingaken sak ...

                                               

Lech Wałęsa

Lech Wałęsa iku pulitisi saka Polandiya lan tilas aktivis trade union lan hak tahas manungsa. Wałęsa minangka salah siji sing ngadegaké sarékat buruh Solidaritas, siji sarékat buruh indhepèndhen pisanan ing blok wétan, menangaké Bebungah Nobel in ...

                                               

Wangari Maathai

Dr. Wangari Muta Maathai inggih punika salah satunggaling aktivis lingkungan hidup lan pulitik. Nalika taun 2004, piyambakipun dados wanita asal Afrika ingkang kapisanan ingkang dipunanugrahi Penghargaan Bedhamèn Nobel kanggé sumbanganipun wonten ...

                                               

Wassily Leontief

Wassily Leontief inggih punika salah satunggaling ékonom ingkang misuwur amargi panaliténipun babagan kados pundi éwahan wonten ing satunggal sektor ékonomi saged maringi prabawa dhateng sektor sanèsipun. Leontief menangaken Bebungah Nobel Ékonom ...

                                               

Elie Wiesel

Eliezer Wiesel inggih punika salah satunggaling novelis, filsuf, humanitarian, aktivis pulitik, lan kurban holocaust Yahudi ingkang saged panggah gesang. Piyambakipun nyerat langkung saking 40 buku, ingkang paling misuwur antawisipun inggih punik ...

                                               

IAIN Ambon

Institut Agama Islam Negeri Ambon utawa IAIN Ambon, sakderenge andhuwéni jeneng STAIN Ambon ya iku Pawiyatan luhur Agama Islam Negeri ing Ambon provinsi Maluku, Indonesia.

                                               

Institut Seni Indonesia Surakarta

Institut Seni Indonésia Surakarta utawa ISI Surakarta, iku perguruan tinggi seni nagari sing kampuse ana ing kutha Surakarta. Institut iki kusus nyelenggaraake pendhidhikan ing babagan kesenian. ISI Surakarta iki diwangun saka gabungan Akademi Se ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →