ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 52




                                               

Wiehe

Wiehe iku sawijining kutha cilik ing kabupatèn Kyffhäuserkreis, praja Thüringen, Republik Féderal Jerman. Kutha iki sing ndunungi 1.915 jiwa. Dunungé 24 kilomèter sakiduling Sangerhausen lan 32 kilomèter saloré Weimar.

                                               

Pratélaning kutha ing Kanadha

Winnipeg - provincial capital/largest city 49.89990°N 97.13888°W  / 49.89990; -97.13888  Winnipeg Portage la Prairie 49.97277°N 98.29043°W  / 49.97277; -98.29043  Portage la Prairie Brandon 49.84334°N 99.95044°W  / 49.84334; -99.95044  Bran ...

                                               

Cartagena de Indias

Cartagena de Indias, iku kutha pelabuhan sing gedhé ing pasisir lor Kolombia. Kutha krajan saka Departemen Bolívar, kanthi populasi 1.240.000 ing pusat kutha lan 1.090.000 ing sakupangé. Didegaké taun 1533 déning Jendral Don Pedro de Heredia saka ...

                                               

Acerra

Acerra iku siji muniicipality ing region Campania, Italia, kang dumunung ing Provinsi Napoli, watara 20 km lor-wétané kutha krajan provinsi Napoli.

                                               

Bologna

Cithakan:Infobox Italin comune Bologna iku kutha krajan Regione Emilia-Romagna sing ana ing pérangan tengah Italia. Sing ndunungi 367.000 jiwa.

                                               

Guardiagrele

Guardiagrele iku sawijining kutha lan commune ing Provinsi Chieti, péranganing region Abruzzo, ing Italia tengah. Kutha iki dumunung ing sikilé Gunung Maiella ana ing elevasi watara 576 mèter. Sing ndunungi udakara 10.000 jiwa. Kapikat déning kaé ...

                                               

Miglianico

Miglianico iku comune lan kutha ing Provinsi Chieti, region Abruzzo, nagara Italia. Miglianico dumunung ing sikilé pagunungan Appenine Italia. Ékonomi kutha didominasi déning tetanèn; anggur lan zaitun minangka tuwuhan utama. Kutha iki duwé loro ...

                                               

Rovigo

Rovigo dumunung ing dhataran cendhèk kang diarani Polesine, watara 80 km numpak sepur saka Venesia lan 40 km saka Padua, lan dumunung ana ing Kanal Adigetto. Komunitas Rovigo sumebar ing antarané Kali Adige lan Kanal Bianco, 40 km kuloné Segara A ...

                                               

Velletri

Velletri iku siji comune ing Provinsi Roma, dumunung ing Alban Hills, ing region Lazio - Italia. Komunitas iki wewatesan karo komunitas Rocca di Papa, Lariano, Cisterna di Latina, Artena, Aprilia, Nemi, Genzano di Roma, lan Lanuvio. Jembar weweng ...

                                               

Verona

Verona iku sawijining kutha lan kutha krajan Provinsi Verona, ing region Veneto, Italia sisih lor. Kutha lawas lan pusat kutha modern dumunung ing lengkungané Kali Adige cedhak Tlaga Garda. Amarga posisiné iku, tlatah iki kerep banjir nganti taun ...

                                               

Daftar: Kutha ing Mesir

Pratélan kutha ing nagara Mesir. Hamrah Dawm An Nubariyah Ad Dakhilah Damanhur Qutar Naj` Hammadi Nag Hammadi Sharm ash Shaykh Luxor Cairo Kairo Al Isma`iliyah Ismailia Banha Bur Said Port Said Disuq Alexandria Tanta Kafr ad Dawwar Al Minya Shibi ...

                                               

Luxor

Luxor iku sawijining kutha modhèren kang dumunung ing gisik w’etan lan kulon kali Nil ing Mesir pérangan lor. Dibangun ing tilas lokasi Thebes, kutha krajan Mesir kuna kang misuwur. Raja-raja Pirngon mréntah ing kéné, nyiptakalé peradaban kang du ...

                                               

Al-Hasakah

Al-Hasakah, uga dikenal mawa jeneng Al-Hasakeh, Al-Kasaka utawa mung Hasakah, ya iku kutha krajané Kagubernuran Al-Hasakah sing dumung ana ing puncit lor-wétané Suriah. Al-Hasakah minangka salah sawijining kutha sing kalebu ing sepuluh kutha gedh ...

                                               

Idlib

Idlib ya iku sawijining kutha ing Suriah Lor-Kulon, kutha krajané Kagubernuran Idlib, dumunung udakara 59 kilometers ana ing Kidul-Wétané Aleppo. Élevasiné udakara 500 meters sandhuwuré segara. Ing sènsus taun 2004 déning Central Bureau of Statis ...

                                               

Quneitra

Quneitra iku sawijining kutha sing sapérangan gedhé wis ancur lan ditinggal sing ndunungi lan papané ana ing Suriah kidul-kulon. Kutha iki sajatiné ibukutha kagubernuran Quneitra ing sawijining lebak ing Dataran Dhuwur Golan ing kadhuwuran 1.010 ...

                                               

Tarsus, Mersin

Tarsus iku kutha tuwa lan bisa ditlacak nganti Jaman Watu. Panggonané anèng pucuk simpangan sawatara dalan para sodagar. Nganti pirang-pirang abad, kutha iki dikuwasani déning wong Hittit, Assyria, Pèrsi, Alexander Agung, Kamaharajan Romawi, Armè ...

                                               

Tekirdağ

Tekirdağ iku kutha ing Eastern Thrace, ing pérangan Éropah Turki. Tekirdağ iku kutha krajan Provinsi Tekirdağ, wujud panggonan sing nyenengaké lan luwih tenang sing dirasakaké déning sing ndunungi lokal tinimbang pusat indhustri Çorlu, kutha sing ...

                                               

Bijeljina

Bijeljina iku kutha lan munisipal ing lor-wétan Republika Srpska, Bosnia-Herzegovina. Kutha iki dumunung ing dhataran rata lan subur ing Semberija. Bijeljina iku 6 km saka tapel wates Serbia, 40 km saka Kroasia lan 35 km saka Federasi Bosnia Herz ...

                                               

Doboj

Doboj iku kutha lan munisipal ing Republika Srpska, Bosnia-Herzegovina, dumunung ing pinggir kali Bosna. Doboj iku dadi punjer jarigan sepur Republika Srpska, lan Prusahaan Sepur Bosnia-Herzegovina uga dumunung ing Doboj. Kutha iki minangka salah ...

                                               

Trebinje

Trebinje iku kutha paling kidul ing Republika Srpska, Bosnia-Herzegovina. Kutha iki dumunung ing kidul-wétan Herzegovina, watara 10 km saka Segara Adriatik.

                                               

Sirte

Sirte wujud siji kutha ing Libya. Kutha iki papané ing pérangan lor. Pasé ing Distrik Sirte. Nalika taun 2010, kutha iki duwé gunggung sing ndunungi 75.358 jiwa. Kutha iki muarané ing Lempongan Sidra lan duwé kadhuwuran 28 m. Kutha iki wujud papa ...

                                               

Timbuktu

Timbuktu punika satunggaling kutha ingkang wonten ing Mali, Afrika Kulon. Kutha punika dalem saking Universitas Sankore lan madrasah sanèspun. Kajawi punika kutha punika dados pusating panyebaran agami Islam wonten ing Afrika nalika abad kaping 1 ...

                                               

Abbottabad

Abbottabad iku sawijining kutha ing Pakistan ing provinsi Khyber Pakhtunkhwa. Kutha iki dijenengaké miturut James Abbott. Abbottabad sing ndunungi 106.101 jiwa. Kutha iki dunungé 61 km lor-wétané Rawalpindi. Minangka stasiun wukir, kutha iki dunu ...

                                               

Nablus

Nablus utawa Nabulus iku sawijining kutha ing Gisik Kulon, Palestina. Kutha iki kang ndunungi 134.000 jiwa. Kutha kang cedhak Gunung Gerizim iki astamiwa awit ing kéné saliyané ana komunitas Muslim lan Kristen, uga ana komunitas Samaria. Kutha ik ...

                                               

Chełmża

Ing abad kaping 13, cedhaké tlatah sing saiki diarani kutha Chełmża, ana bèntèngé. Ing taun 1222, Chełmża mulané dijenengi. Kala iku tlatah iki diarani Loza. Wiwit taun 1243, kutha iki dadi darbéné Biskop Chełmno, lan Chełmża dadi pusat sawijinin ...

                                               

Częstochowa

Sports highlights include: CKM Włókniarz Częstochowa - speedway team from Częstochowa, 3rd place in season 2005, 2nd place in season 2006 first place in season 2003, 3rd place in 2009 Raków Częstochowa Called RKS football team - 15.03.1921 r., se ...

                                               

Gdańsk

Gdańsk iku kutha ing Polen. Kutha iki kang ndunungi 459.072 jiwa, sarta kalebu kutha gedhé dhéwé kaping papat ing Polen. Kutha iki palabuhan utama Polen lan uga kutha krajan Provinsi Pomerania. Kutha iki cedhak karo manten wates antara budaya Jer ...

                                               

Grudziądz

Grudziądz mbiyèn diarani Graudenc olèh hak kutha ing taun 1291, lan nggabung karo Konfedherasi Prusia ing taun 1440. Antara taun 1466 lan 1772, kutha iki dadi péranganing Karaton Polen minangka provinsi Prusia Karajan. Nalika Palihan Nagara Polen ...

                                               

Katowice

Katowice iku salah siji kutha gedhé ing nagara Polen. Jeneng kutha iki ing Basa Jerman ialah Kattowitz. Kota Katowice iki anané ing sisih kidul Polen tegesé ing wewengkon bersejarah Silesia cedhek kali Kłodnica kaliyan kali Rawa. Kota iki duwé st ...

                                               

Kołobrzeg

Kolberg mangalih ing kaca iki. Kanggo artikel bab filem mangga delengen Kolberg filem Kołobrzeg iku siji kutha ing Polen. Kutha iki sing ndunungi 44.813 jiwa. Kutha pasisir segara Baltik iki papané ana ing persis tengah-tengahé Pomerania. Kutha i ...

                                               

Krotoszyn

Krotoszyn iku sawijining kutha ing Polen Tengah. Kutha iki sing ndunungi 30.010 jiwa pendhudhuk ing taun 2005. Uda didadèkaké pérangan Provinsi Polen Besar wiwit 1999; sadurungé mlebu ing Provinsi Kalisz saka taun 1975 kanthi 1998. Ing Mangsa Jer ...

                                               

Malbork

Malbork iku siji kutha ing Polen sisih lor, sakidul wétaning kutha Gdańsk. Kutha iki sing ndunungi 38.179 jiwa. Kutha iki misuwur déning Kastil Malbork sing dibangun déning para Satriya Ordo Teutonik.

                                               

Olsztyn

1348 Allenstein karan kapisan 1346 Babad alas 1347 Pambangunan kastil kanggo ngreksa para kolonis Jerman 1914 Direbut Kakaisaran Rusia ing Perang Donya I 1945 Dibedhah Tentara Abang Uni Sovyèt lan banjur dicaplok Polen. Para kang ndunungi Jerman ...

                                               

Poznań

Poznań iku siji kutha ing Polen. Kutha iki sing ndunungi 570.828 jiwa. Kutha sing papané anèng kulon Polen iki, panggonané ana ing pinggir kali Warta. Poznań iku kutha krajan historis provinsi Wielkopolskie. Kutha krajan iki pusat indhustri, daga ...

                                               

Przemyśl

Przemyśl iku kutha ing Polen. Kutha iki sing ndunungi 67.847 jiwa. Przemyśl iku kutha tuwa dhéwé ing Polen sawisé Kraków. Papané stratégis cedhak pawatesan Ukraina. Kutha iki diadegaké sadurungé taun 981 déning para adipati Ukraina.

                                               

Szczecin

Szczecin iku kutha krajan Województwo zachodniopomorskie ing Polen. Kutha iki gedhé dhéwé nomer pitu miturut cacahé kang ndunungi lan kutha palabuhan Polen kang gedhé dhéwé ing segara Baltik. Miturut cacah jiwa ing taun 2005 kutha iki kang ndunun ...

                                               

Słubice

Słubice iku siji kutha kang papané ana ing sisih kuloné Polen ing pinggiring kali Oder. Kutha iki kang ndunungi 25.000 jiwa. Nganti taun 1945, kutha iki pérangan wétan kutha Frankfurt an der Oder. Jeneng Słubice iku éjaan basa Polen modhèren kang ...

                                               

Słupsk

Słupsk iku siji kutha ing Polen. Kutha iki sing ndunungi 98.757 jiwa. Słupsk papané ana ing pinggir kali Słupia, kurang luwih 18 km saka segara Baltik. Kanti historis kutha iki digandhèngaké karo Sławno lan Ustka, kutha cilik cedhaké.

                                               

Warsawa

Warsawa iku ibu kutha Polen. Kutha iki sing ndunungi 1.7 yuta jiwa nanging ing wewengkon saubenging kutha iki ana mèh 3 yuta jiwa sing ndunungi. Kutha iki diliwati kali Wisła Inggris lan Latin Vistula. Warsawa ugi kutha krajan provinsi Mazovia.

                                               

Wrocław

Wrocław iku kutha sing gedhé dhéwé kaping papat ing Polen yèn ditilik saka cacahé sing ndunungi. Cacahé ana mèh 640.000 jiwa. Kutha iki kutha krajan Województwo dolnośląskie. Kajaba iku kutha iki punjer Kabiskopan Agung lan Diocese Protèstan. Ing ...

                                               

Zgorzelec

Zgorzelec iku sawijining kutha ing Polen. Kutha iki sing ndunungi 33.278 jiwa. Kutha Görlitz iki kutha sing binagi wiwit taun 1945. Kutha iki dipara loro déning kali Neisse sing dadi pawatesan antara Jerman sarta Polen. Sisih kulon mawa pusat kut ...

                                               

Łódź

Łódź iku siji kutha ing Polen. Kutha iki kang ndunungi 774.004 jiwa lan kutha kang gedhéné nomer loro ing Polen kamangka kutha iki sadurungé siji désa nganti kira-kira taun 1830. Ing basa Polen, Łódź’ tegesé prau. Mulané ing lambang kutha iki ana ...

                                               

Alençon

Alençon iku sawijijing komune ing Normandia, Prancis, ibukutha departemen Orne. Lokasiné 105 miles kulon Paris. Alençon kalebu sajeroning antarkomune Alençon.

                                               

Caen

Caen wujud komune kang ana ing sisih lor Prancis, lan wujud kutha krajan region Normandia Ngisor. Caen ana ing 15 km saka selat Inggris. Caen ditepungi kanthi yasan-yasan sajarahé kang diwangun nalika mangsa William sang Panakluk. Komune iki uga ...

                                               

Duinkerken

Duinkerken iku sawijining kutha ing départemèn Nord ing Prancis lor. Dunungé ana sakiwa-tengené 10 kilomèter saka pawatesan Bèlgi. Cacahé padunung kutha iki ana 91.412 wong miturut cacah jiwa taun 2016.

                                               

Fort-de-France

Fort-de-France, utawa Fort-Royal, ya iku kutha krajan Martinik, sawijining nagara parsemakmuran sabrang segara Prancis ing segara Karibia. Jembar wewengkon kutha 44.21 km² déning populasi pandhudhuk 134.727 jiwa. Parékonomian Fort-de-France wiwit ...

                                               

Le Havre

Le Havre inggih punika salah satunggaling kitha wonten ing Seine-Maritime departemèn ing Prancis saking Haute-Normandie wonten ing laladan Prancis. Le Havre mapan wonten ing Prancis sisih lèr radi ngilèn, wonten ing sisih tengen saking kali Seine ...

                                               

Lille

Lille yaiku salahsawijining kutha ing wewengkon lor nagari Prancis, katanggan karo nagari Bèlgi, Luxemburg, lan Jerman. Kutha Lille uga diarani kutha ageng metropolitan nomér sekawan sabanjuré kutha Paris, Lyon, lan Marseille iku diuripani tiyang ...

                                               

Lourdes

Lourdes iku salah sawijining kutha ing Prancis pérangan kidul, ya iku ing daerah Houtes-Pyrenees ing sapinggiré Kali Gave de Pao. Awit taun 1858, Lourdes iku papan paziarahan umat Katulik kang akèh ditekani wong-wong saka akèh nagara. Kacathet me ...

                                               

Lyon

Lyon inggih punika salah satunggaling kitha dagang, pariwisata, indhustri, saha hiburan ingkang ageng. Lyon misuwur minangka pusering coklat, es krim, saha minangka kitha ingkang paling ageng nomer kalih ing Prancis. Kitha Lyon mapan wonten ing s ...