ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 52



                                               

Kaisar Jiaqing

Kaisar Jiaqing iku kaisar Manchu ka-6 lan kaisar Dinasti Qing, Tiongkok ka-5 saka suku Manchu kang kuwasa saka taun 1796 nganti 1820. Nalika pamaréntahan Dinasti Qing wiwit mundur amarga pamaréntahane korupsi lan ana bangsa kulon kang ngrusuhi Ti ...

                                               

Kaisar Qianlong

Kaisar Qianlong lairkanthi jeneg Hongli ik kaisar bangsa Manchu, Dinasti Qing kapapat kang maréntah Tiongkok. Qianlong iku putra kapapat saka Kaisar Yongzheng. Dhèwèké maréntah wiwit 11 Oktober 1736 tumekan 7 Fèbruari 1795, nalika tanggal 8 Fèbru ...

                                               

Karl Drais

Karl Drais ya iku tiyang kang nyiptakaké laufmachine uga bisa diarani sepédha rodha telu. Prinsip kerja laufmachine iki kang banjur dadi cikal bakal sepédha rodha loro lan sepédha montor. Karl Drais kang jangkepé Baron Karl Drais von Sauerbronn l ...

                                               

Kaum Tsamud

Kaum Tsamud iku suku kuna Arab kang kira-kira ana ing sewu taunnan sadurungé Taun Masèhi utawa ing jaman Muhammad. Kaum iki dikira-kira saka Arab Kidul kang banjur ngaleh menyang Arab sisih Lor. Banjur manggon ing Gunung Athlab, Madain Shaleh. Wa ...

                                               

Kedhuk bèji

Kedhuk bèji ya iku salah sawijining upacara ing Désa Tawun, Kacamatan Padas, Kabupatèn Ngawi. Ing Désa Tawun iku ana sendhang sing jenengé padha karo jeneng désané. Watara setahun pisan ing dina Selasa Kliwon dianakaké upacara ritual ing sendhang ...

                                               

Keraton Kasepuhan Cirebon

Karaton Kasepuhan Cirebon inggih punika salah satunggaling karaton ingkang paling kerumat ugi paling manggrong ing Kitha Cirebon. Saben wujud arsitèktur ing karaton punika paling misuwur amargi gadhah aji sujarah. Latar ngajeng karaton dipunkupen ...

                                               

Kolosus ing Rodos

36°27′04″N 28°13′40″E Kolosus punika patung saking Helios, ingnkang wonten ing pulau Rodos, Yunani, dipundamel déning Chares saking Lindos watara taun 292 kanthi 280 SM. Patung kasebat dipunanggep kaajaiban kuna ingkang wonten ing dunya. Sadereng ...

                                               

Kuil Artemis

37°56′59″N 27°21′50″E Kuil Artemis, abasa Yunani: Ἀρτεμίσιον Artemision, Latin: Artemisium. Sapunika kuil kanggé dewi Artemis ingkang wonten ing tlatah Efesus sapunika Turki Yunani kuna dipunyasa laminipun 120 taun. Dawanipun kuil 425 kaki 129 mè ...

                                               

Lawang keputren bajang ratu

Lawang Keputren Bajang Ratu utawa kang misuwur kanthi aran Pintu Gerbang Majapahit manggon ing Désa Muktiharjo, Kacamatan Margorejo, Kabupatèn Pati utawa patang kilomèter saka kutha Pati. Sanajan pusat kraton Majapait dumunung ing Mojokerto, Jawa ...

                                               

Lawang Sèwu

Lawang Sèwu punika satunggaling gedhong ing Semarang, Jawa Tengah tilasipun kantor Nederlands-Indische Spoorweg Maatschappij utawa NIS. Dipunbangun ing taun 1903 lan rampung ing taun 1907. Dumunung ing bunderan Tugu Muda, ing jaman rumiyin dipuns ...

                                               

Lubang Buaya

Lubang Buaya ya iku siji tlatah ing kawasan Pondok Gedhe, Jakarta kang dadi panggonan pabuangan para kurban G30SPKI tanggal 30 September 1965. Sacara spesifik, sumur Lubang Buaya dumunung ana ing Kalurahan Lubang Buaya ing Kacamatan Cipayung, Jak ...

                                               

Mausoleum Mausolus

37°02′16.6″N 27°25′26.6″E Mausoleum Maussollos kondhang ugi kaliyan sebatan Mausoleum Halicarnassus amargi wontenipun ing Halicarnassus) inggih punika kuburan ingkang dipunyasa watara taun 353 kanthi 350 SM wonten Halicarnassus Bodrum, sapunika T ...

                                               

Menara Babil

Menara Babèl sapunika simbol saking raos sombong tur angkuh manungsa., sampun dipunsebut wonten kitab penciptaan, kaliyan Kitab perjanjian ingkang lami. Menara punika dipunyasa kaliyan raja Nimrod, anak putu saking nabi Nuh nalika jaman Babilonia ...

                                               

Menara Juche

Menara Juche ingkang dipunresmekaken ing tanggal 15 April 1982, sareng kaliyan HUT kaping 70 pimpinan Koréa Lor inggih punika Kim Il-sung. Menara punika nginggilipun 150 mèter lan ing pungkasanipun wonten obor ingkang dipundamel saking bahan lang ...

                                               

Mercusuar Iskandariyah

Mercusuar Iskandariah utawi saged dipunsebat Pharos Alexandria) sapunika kaajaiban ingkang kuna wonten dunya. yasan mercusuar ingkang dipundamel nalika abad kaping 3 SM ingkang dipundamel Sostrates saking Knidos wonten ing pulau Pharos ingkang ca ...

                                               

Mesolitikum

Mesolitikum atau "Zaman Batu Pertengahan" ya iku sawijinig periode ing perkembangan tèknologi manungsa, antarané Paleolitik utawa Zaman batu Tua lan Neolitikum utawa Zaman batu Muda. Istilah iki dikenalake déning John Lubbock ing makalahe "Jaman ...

                                               

Mesozoikum

Mesozoikum inggih punika salah satunggaling saking era géologi ing eon Fanerozoikum. Mesozoikum inggih punika jaman gesang pertengahan ingkang lumampah udakawis 140 yuta warsa. Jaman punika dipuntandhani kaliyan tuwuhipun jinis reptil raseksa, ka ...

                                               

Nabath

Nabath iku kelompok bangsa Arab kuna kang mapan ing Yordania tekan salore Damaskus. Jaman biyèn, bangsa iki nggunakaké basa Aram kanggo saben dina. Bangsa Nabath iku bibite kaum Nabi Shaleh, utawa Kaum Tsamud. Kaum Tsamud kang misuwur prakawis ng ...

                                               

Nanna (mitologi)

Dewi bulan Nanna, sapunika Déwa ingkang dipunpitadosi nalika peradaban Mesopotamia.Masarakat ingkang fanatik nyembah Dewi Nanna inggih punika tlatah Irak, tlatahipun kaum Sabean. gadhah uga asma Sin, dipuntepang "Sin" amergi Sin sapunika déwa ing ...

                                               

Neolitik

Cithakan:Sajarah manungsa lan prasajarah Neolitik iku fase utawa tingkat kabudayan ing jaman prasajarah kang duwé ciri-ciri wujud unsur kabudayan, kaya déné piranti saka watu kang diasah, tetanèn netep, paternakan, lan panggawéan tembikar.

                                               

Operasi Focus

Operasi Focus iku operasi serangan udara pambuka déning Israèl miwiti Perang enem dina ing taun 1967. Serangan iki uga sok karan "Serangan udara Sinai" amarga fokus serangan pancèn mligi marang pangkalan udara ing saubengé Sinai. Jam 07:45 ésuk, ...

                                               

Paléozoikum

Paléozoikum ya iku era kapisan saka telung era ing eon Fanerozoikum. Era paleozoikum ya iku jaman purba kang lumaku watara 340 taun suwéné, ya iku watara 600 yuta taun utawa 230 taun kapungkur. Ing jaman iki wis wiwit ana panguripan, ya iku diwiw ...

                                               

Pangéran Samudra

Pangéran Samudra iku salah siji pangeran saka karajan Majapahit, saka ibu selir Ontrowulan. Ana carita kang nyebutake Ontrowulan iku ibu tiri utawa ibu kuwalone Pangeran Samudro. Pangeran Samodra lan Ontrowulan padha senenge. Majapahit iku salah ...

                                               

Peradaban Mesopotamia

Peradaban Mesopotamia iku peradaban kang urip mbiyèn ing laladan Mesopotamia kira-kira taun 3000 sedurung Masehi. Peradaban iki ngelairake kabudayan kang lumayan dhuwur saka bangsa-bangsa kang urip ing kiwa-tengené kali Eufrat lan kali Tigris. Ba ...

                                               

Perang Boné

Perang Boné iku perang ing kutha Boné. Ceritane diwiwiti saka sawisé Walanda gawé Perjanjian Bongaya ing taun 1667 Walanda duwé kakuasaan ing Sulawési Kidul mligi ing Makassar. Nanging ing abad 19, Walanda wedi tlatah kang wis dikuasai ing Indhon ...

                                               

Perang Candhu

Perang Candhu, Perang Opium, uga diarani Perang Anglo-Cina, kang kadadéan ing taun 1839 - 1842 lan 1856 - 1860 minangka kadadéan ribut prakara dhagang antarané Cina nalika Dinasti Qing musuh Karajan Manunggal. Wiwitané opium kang dikirim saka Ind ...

                                               

Perang Yom Kippur

Perang Yom Kippur utawi Perang Ramelan utawi Perang Oktober, ugi misuwur minangka Perang Arab-Israèl 1973 lan Perang Arab-Israèl Kaping Sekawan, wiwit tanggal 6 Oktober ngantos 26 Oktober 1973, antawis Israèl lan koalisi nagari-nagari Arab ingkan ...

                                               

Prasejarah

Prasajarah iku jaman sedurung manungsa paham tulisan, dadi ora ana tulisan-tulisan tilas saking jaman prasajarah. Manungsa jaman saiki paham kedaden jaman prasajarah iku saking ngèlmu-ngèlmu paleontologi, astronomi, biologi, géologi, antropologi ...

                                               

Prastawa Samu

Prastawa Samu ngrujuk marang operasi serangan militèr Israèl tanggal 13 November, 1966, nalika Pasukan Israèl mlebu tlatah Gisik Kulon sisih kidul, kang dikuwasani Yordania, kanggo mbales serangan Fatah marang wadyabala Israèl ing cedhak tapel wa ...

                                               

Reca Zeus ing Olympia

Reca Zeus punika reca déwa Olimpiade Yunani. reca punika kondhang amargi dipunsepuh kaliyan emas, ugi dipundamel saking gadhing. inggilipun watawis 12 ngantos 13 mèter, reca Zeus punika agengipun ngebaki sadaya ruang wonten kuil. inggilipun yasan ...

                                               

Révolusi Industri

Révolusi Industri iku fénoména sosial-ékonomi sing kadadéan ing Donya Wétan sajeroning abad kaping 18 lan 19. Révolusi iki diwiwiti ing Britania Raya lan sawisé iku nyebar ing Éropah. Nalika iku cacahé sing ndunungi donya lan pangasilan donya dad ...

                                               

Sajarah Tentara Nasional Indonésia

Nagara Indonésia nalika madeg wiwitané ora ndarbèni kesatuan wadya. Badan Keamanan Rakyat kang diwangun liwat sidang PPKI tanggal 22 Agustus 1945 lan diumumaké déning Présidhèn tanggal 23 Agustus 1945 sakbeneré dudu wadya minangka sawijining orga ...

                                               

Sargon saking Akkad

Sargon saking Akkad dipuntepang ugi Sargon Raja Agung atawa Raja ingkang sajatosipun, Raja saking peradaban kuna wonten Mesopotamia. Wonten cathetan kuna utawi prasasti, salah satungaling tokoh raja ingkang yasa kamaharajan utawi nagara ingkang m ...

                                               

Saridin (Syeh Jangkung)

Saridin utawa Syèh Jangkung ya iku tokoh Islam kang ana ing Kabupatèn Pathi nalika ing jaman Wali Sanga. Jeneng Saridin pancèn ora kondhang ing donya, nanging ing laladan lor pasisir pulau Jawa Saridin wis dadi legénda. Saridin iku wong kang sekt ...

                                               

Sumber sajarah

Sajarah lumrahé diwiwiti saking tulisan dadi sajarah iku disinau saking tilas-tilas tulisan manungsa jaman rumiyin contoné Prasasti. Sadèrèngipun manungsa wiwit tepang tulisan iku asmané jaman Prasajarah. Dados pendhak wewengkon ana ing donya iku ...

                                               

Taman Gantung Babilonia

Taman gantung Babilonia, wonten ing tlatah Babilonia. Imperrum kuna Mesopotamia ingkang caket kaliyan lepen Euphrates, sapunika dipuntepang Irak kidul. Taman Gantung Babilonia, dipunyasa wonten tlatah Babilonia nalika taun 450 sadèrèngipun masehi ...

                                               

Tradhisi Ya Qawiyyu

Tradhisi Ya Qawiyyu yaiku salah sawijining tradhisi kang ana ing kutha Klathèn kang dileksanakake saben tanggal 15 sasi Sapar. Tradhisi kang ana ing kacamatan Jatinom, Klathèn iki biyèn kawanuhaké déning tokoh Islam kang aran Ki Ageng Gribig. Ki ...

                                               

Trowulan

Trowulan, iku kecamatan kang kalebu ing salah sawijiné Kabupatén Mojokêrto, pêrsise 11 km ing sisih kilon kutha Mojokêrto. jarak têmpuhipun kirang langkung 60 km saking Surabaya. Ing wewengkon Mojokêrto taksih wontên kaéndahan Karajan Majapahit k ...

                                               

Tugu Muda

Tugu Muda Manggèn: tengah persimpangan Jalan Sutomo, Jalan Pandanaran, Jalan Imam Bonjol lan Jalan Soegiyapranoto Ingkang gadhah: Pémda Tingkat I Jawa Tengah

                                               

Vereenigde Oostindische Compagnie

VOC cekakan saka Vereenigde Oostindische Compagnie iku firma Walanda kang diadegaké tanggal 20 Maret 1602. Tembung Walanda Vereenigde Oost-Indische Compagnie iku tegesé "Sarékat Dagang Hindhia-Wétan". Firma dagang iki diarani Wétan amarga uga ana ...

                                               

Wong Saba

Wong Saba iku bebrayan kuna kang nggunakaké basa Arab kidul kuna kang manggon ing Yaman, ing kulon kidul Ujung Arab; wiwit 2000 SM nganti abad ka-8 SM. Ana bebrayan Saba kang manggon ing Dmt, kang ana ing sisih lor Ethiopia lan Eritrea.

                                               

Zenko-ji

Zenko-ji inggih punika candhi utawi kuil ingkang dumunung ing kitha Nagano. Zenko-ji piyambak inggih punika salah satunggalipun kuil ingkang dipunremeni ing Jepang. Zenko-ji dipunbiyangun ing 1400 taun kepengker. Tiyang-tiyang pitados manawi patu ...

                                               

Ali-ali geni

Ali-ali geni ya iku laladan sing muteri samudra Pasifik lan sok ngalami lindhu utawa gunung njeblug. Wujudé kaya tapak jaran sing dawané nganti 40.000 km.

                                               

Lindhu

Lindhu yaiku kedadèn getaran ing lumahing bumi sing dijalari anané obahing lèmpèng tektonik ing kerak bumi utawa sebab-sebab liya. Lindhu iki sajatiné saben wektu kedadèn ing bumi nanging sapérangan skala getarané cilik banget nganti ora krasa, n ...

                                               

Sosiologi

Sosiologi yaiku ngèlmu kang nyinaoni tindak tanduk sakumpulan manungsa ing masarakat. Sosiologi iku béda karo ngèlmu sosial.Ilmu iki nyinaoni prakara masarakat kang magepokan karo uripé manungsa. Tembung sosiologi kawentar saka tangané sarjana Pe ...

                                               

Florestan Fernandes

Florestan Fernandes ya iku ahli antropologi lan sosiologi saka Sao Paulo, Brazil, kalairan tanggal 22 Juli 1920. Pandhidhikan pawiyatan luhur Florestan olèh saka ing University of Sao Paulo. BA taun 1943, MA taun 1947, lan Ph.D. taun 1951. Taun 1 ...

                                               

Anthony Giddens

Anthony Giddens, Baron Giddens ya iku sosiolog asal Britania Raya. Dhèwèké ya iku sawijining sosiolog Inggris kang misuwur amarga téyori strukturasi lan pandangan ngenani masarakat modern. Dhèwèké dianggap minangka salah sawijining kontributor so ...

                                               

Gugon tuhon

Gugon tuhon utawi wonten ing madyaning masarakat Jawa dipunwastani pepali utawi larangan. Gugon tuhon punika kalebet kapitadosan ingkang sampun wonten saking jaman rumiyin. Gugon tuhon inggih punika kapitayan utawi kapitadosan marang sawenehing b ...

                                               

Kawin

Kawin kuwi manunggalé wong loro dadi siji. Kawin iku mèmper kontrak manawa wong loro nduwé kekarepan kapéngin urip bebarengan. Kawin uga kerep diarani rabi utawa omah-omah. Bédané ing tembung rabi sing didhedhes iku lelaku kawin utawa kelonané ka ...

                                               

Konflik

Konflik asalé saka basa Latin configere kang tegesé silih gebuk. Sacara sosiologis, konflik ditegesaké minangka siji prosès sosial antarané loro utawa luwih wong ing ngendi salah siji pihak ngupaya nyingkiraké pihak liyané kanthi ngancuraké utawa ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →