ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 53




                                               

Montpellier

Montpellier iku kutha ing pasisir kidul nagara Perancis. Kutha iki ana ing sakuloné kutha Marseille, kang sami-sami kutha pésisir. Kutha iki uga salah siji pangasil mineral. Montpellier ya iku kutha ing Prancis kanthi cacahing pendhudhuk nomer 8 ...

                                               

Nantes

Nantes ya iku kutha ing nagari Prancis ing wewengkon kulon saka nagari iku, pérangan kutha Loire River jarak 50 kilo saka samudra Atlantik. Nantes iku uga siji kutha metropolitan kang gadhah pandhuduk cacahé 832.126 jiwa, dadi kutha nomèr 8 ing P ...

                                               

Reims

Reims, inggih punika salah satunggaling kitha ing Prancis ingkang mlebet wewengkon administratif Champagne-Ardenne. Saking Kitha Paris tebihipun watawis 130 km utawi 80 mil sisih lèr wétan. Reims kalebet kitha kagunan lan sajarah ing Prancis ingk ...

                                               

Saint-Denis

Saint-Denis minangka satunggaling komune wonten ing pinggiran lèr Paris, Perancis. Dumunung 9.4 kilomèter saking pusat kutha Paris. Saint-Denis minangka sous-préfecture wonten ing département Seine-Saint-Denis, dados kutha krajan Arondisemen Sain ...

                                               

Strasbourg

Strasbourg minangka kutha krajan région Alsace lan departemèn saking Bas-Rhin ingkang dumunung wonten ing Prancis pérangan wétan. Cacahing penduduk sajumlah 272.800 jiwa. Kutha punika gadhah wiyar wewengkon 78.26 km². Kanthi gadhah angka kepadhat ...

                                               

Toulouse

Toulouse iku kutha ing kidul-kulon Prancis dumunung ing gisiking Kali Garonne, ana ing satengah dalan antara Samudra Atlantik lan Segara Mediterania. Amarga populasi cacahé 1.05 yuta jiwa ing taun 2004, laladan metropolitan Toulouse minangka kuth ...

                                               

Timișoara

Timișoara iku siji kutha ing tlatah Banat. dumunung ing pérangan kulon Nagara Rumania. Kutha iki minangka kutha krajan saka Timiș County. Sing ndunungi watara 307.300 jiwa.

                                               

Beslan

Beslan punika satunggiling kitha alit ing Ossetia Lèr ing Rusia. Kitha puniki arèupi pusat pamaréntahan Distrik Pravoberezhny. Dipundegaken nalika taun 1847 déning golongan pandugi saking tlatah sanès ing Ossetia, pedunungipun nalika taun 2002 gu ...

                                               

Kaliningrad

Kaliningrad utawa sadurungé taun 1946 Königsberg, iku palabuhan lan kutha krajan Kaliningrad Oblast, èksklave Rusia antara Polen lan Lituania ing tepining Segara Baltik. Tlatah iki diubengi karo anggota NATO lan Uni Éropah Polen lan Lituania lan ...

                                               

Khabarovsk

Khabarovsk punika salah satunggalipun asma kutha misuwur lan gedhé dhéwé ing tlatah Khabarovsk. Kutha Khabarovsk dumunung ing 30 km saking tapel wates RRC.Ugi kagolong kutha gedhé dhéwé angka loro ing Rusia, wonten ing tlatah wétan sabadanipun Vl ...

                                               

St. Petersburg

St. Petersburg iku kutha ing Rusia. St. Petersburg saiki dadi pusat pamaréntahan kawasan Leningrad, sanadyan statusé minangka sawijining kutha fédheral. Kutha iki minangka kutha plabuhan ing pinggir Kali Neva lan Lempongan Finskiy. Sing ndunungi ...

                                               

Baidoa

Baidoa iku sawijining kutha ing sisih kidul Somalia, ndarbèni padunung watara 132.000 jiwa. Kutha iki dumunung udakara 256 km saka Mogadishu lan minangka kutha krajan Kawasan Bay. Miturut sajarah, Baidoa dipanggoni déning rong klan, ya iku klan D ...

                                               

Canton Lucerne

Canton Lucerne utawa Luzern ya iku kutha krajan Kanton Luzern lan pusat distrik déning nama kang padha ing Swiss. Kutha kang duwé cacah pendhudhuk 57.890 jiwa. Luzern dadi sawijining kutha kang ing Swiss ya iku pérangan tengah lan dadai salah sij ...

                                               

Jenéwa

Jenéwa yaiku kutha paling padhet kaloro ing Swiss, dumunung ing pinggir Tlaga Jenéwa kang mili menyang Kali Rhône. Kutha iki minangka kutha krajan saka République et Canton de Genève. Kutha iki uga misuwur minangka Kutha Air Mancur ing Nagara Swiss

                                               

Zürich

Zürich iku kutha gedhé dhéwé ing Swiss lan kutha krajan saka Kanton Zürich. Kutha iki dipanggoni déning 364.558 jiwa ing taun 2002 yèn diétung karo laladan urbané dadi 1.091.732 jiwa. Zürich iku pusat dagang ing Swiss lan dadi salah siji kutha si ...

                                               

Kutha Ho Chi Minh

Kutha Ho Chi Minh, iku kutha gedhé dhéwé ing Vietnam lan ana ing cerak delta Kali Mekong. Biyèn jenengé Prey Nokor, lan nalika iku kutha iki wujud pelabuhan utama Kamboja, sing banjur ditelukaké déning bangsa Vietnam ing abad kaping 16. Jenengé n ...

                                               

Istanbul

Istanbul iku kutha kang gedhé dhéwé ing Turki. Nganti taun 1930 kutha iki luwih umum dikenal déning wong barat kanthi jeneng Yunani-né ya iku Konstantinopel; sawatara ana kang ngarani Stambul, mligi ing abad kaping 19. Luwih adoh sadurungé, kutha ...

                                               

Tombili

Tombili yaiku kucing dalanan. Dhèwèké dikenal amarga potoné dhèwèké kang lungguh lan sèndhèn ing trotoar. Kutha Istanbul ngurmati Tombili sawisé sédané kanthi sawiji patung.

                                               

Ostrali

Ostrali iku salah sawiji nagara gedhé ing kidul. Kutha krajané yaiku Canberra. Sing ndunungi kira-kira ana 20 yuta. Ostrali gadhah nagara tanggané antarané ing sisih lor Indonésia, Timor Wétan, lan Papua Nugini, ing sisih lor-wétan Solomon Island ...

                                               

Pulo Macquarie

Pulo Macquarie inggih punika salah sawijining pulo ingkang dumunung ing Samudra Selatan, sakitar sadengah perjalanan saking Australia tumuju ing Antartika. Pulo punika dipunkelola déning Praja Tasmania, Australia.

                                               

Tlaga Wendouree

Tlaga Wendouree iku sawijining tlaga gawéan manungsa sing ana ing kutha Ballarat, Victoria, Victoria, Australia. Tlaga iki diwiwiti saka taun 1864, pas wiwit ana panggon kursus ulah raga ndayung dianakaké ing tlatah rawa iku, lan pungkasané dadi ...

                                               

Victoria, Australia

Victoria ya iku siji praja saka Australia sing paling alit lan duwé ibu kutha Melbourne. Victoria iki manggon ana ing pérangan tenggara saka bawana Australia lan duwé cacah jiwa 5.022.300 jiwa per Juni 2005. Praja iki dadi praja sing paling padat ...

                                               

Yagan

Yagan ya iku sawijining pejuang Aborigin Australia saka suku Noongar kang mainake peranan wigati ana ing mangsa perlawanan penduduk pribumi Australia marang pemukiman lan pendudukan Britania Raya ing Perth, Australia Kulon. Sawisé Yagan dadi pemi ...

                                               

Irian

Irian iku pulo gedhé dhéwé nome loro ing donya sing papané ing sisih lor Australia. Pulo iki dibagi dadi rong wewengkon sing ya iku pérangan kulon sing karan Papua dikuwasani déning Indonésia lan pérangan wétan kang wujud nagara Papua Nugini. Ist ...

                                               

Himalaya

Himalaya iku siji barisan pagunungan ing Asia, sing misahaké anak bawana India saka Dhataran Tibèt. Himalaya iku panggonané gunung-gunung sing paling dhuwur ing donya, kaya ta Gunung Everest lan Kanchenjunga. Miturut ètimologi, Himalaya iku teges ...

                                               

Pagunungan Kunlun

Pagunungan Kunlun ya iku rerangkèn pagunungan kang paling dawa ing Asia dumunung ing Provinsi Qinghai ing Cina lan ngliwati tapel wates Cina-India. Ambane antarané 60-120 kmlan dhuwure rata-rata 5.500 mèter ing dhuwur lumahing segara. Pucuk kang ...

                                               

Dhaptar pulo ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn Alor Pulo Rusa Pulo Pura Pulo Ternate Pulo Lapang Pulo Retta Pulo Nuhabeng Pulo Pantar Pulo Buaya Pulo Treweng Pulo Alor Pulo Marisa Pulo Batang Kabupatèn Kupang Pulo Kera Pulo Ndana Sabu Pulo Semau Pulo Sabu Pulo Batek Pulo Raijua Pulo ...

                                               

Pratélan pulo ing Indonésia

Pulo Tomia Pulo Togian Pulo Kabaena Pulo Miangas Pulo Wowoni Pulo Buton Pulo Binangka Pulo Selayar Pulo Pelleng Pulo wangi Pulo Banggai Pulo Muna Pulo Bunaken Pulo Kaledupa

                                               

Pulo Anak Krakatau

Pulo Anak Krakatau inggih punika salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang mapan wonten ing Selat Sunda. Pulo Anak Krakatau gadhah koordinat 6°6′0″S 105°25′0″E. Pulo punika kalebet pulo vulkanik ingkang alit, ingkang tuwuh ing antawisipun Pul ...

                                               

Pulo Ayer

Pulo Ayer ya iku sawijining pulo kang manggon ana ing gugusan Kapuloan Seribu. Ana ing administratif pulo Anyer kalebu ing wilayan kabupatèn KapuloanSeribu provinsi DKI Jakarta, Indonesia. Pulo Ayer duwé jejuluk ya iku Mutiara Kepulauan. Ambane s ...

                                               

Pulo Berhala

Pulo Berhala iku sawijining pulo ing Riau, Indonésia. Pulo iki minangka pulo paling jaba Indonésia sing dumunung ing Selat Malaka, watara 48 mil saka Plabuhan Belawan. Sacara administratif, pulo iki minangka péranganing Kacamatan Tanjungberingin, ...

                                               

Pulo Biawak

Pulo Biawak utawa Pulo Rakit ya iku pulo kang dumunung ana ing Segara Jawa ing Kabupatèn Indramayu Jawa Kulon. Pulo Biawak kang dumunung ana ing sisih lir samenanjung Indramayu kurang luwih 40 kilomèter saka pasisir lor Indramayu, kang kanthi adm ...

                                               

Pulo Buton

Pulo Buton iku pulo ing Sulawesi Kidul-wétan sing misuwur bab prodhuksi aspal. Kutha gedhé dhéwé ing pulo iki ya iku Bau-Bau. Buton kalebu sajeroning wewengkon administratif Provinsi Sulawesi Kidul-wétan.

                                               

Florès

Florès yaiku jeneng pulo ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan. Jeneng Florès kadhapuk saka basa Portugis yaiku Copa de Flores kang ateges Tanjung Kembang. Jeneng iki diresmèkaké wiwit taun 1636 déning Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda Hendrik Brouwer. ...

                                               

Pulo Galang

Pulo Galang kanthi jembar watara 8o km² iku sawijining pulo ing wewengkon pamaréntahan kutha Batam, provinsi Kapuloan Riau minangka rangkéan pulo gedhé katelu sing dihubungaké nganggo enem kreteg yaiku Kreteg Barelang. Pulo iki misuwur amarga ana ...

                                               

Gili Meno

Gili Meno inggih punika pulo alit wonten ing pesisir lor-kulon Pulo Lombok, Indonésia. Gili Meno punika salah satunggaling Gili ingkang misuwur saking tiga Gili wonten ing Lombok. Tembung Gili tegesipun pulo alit. Tembung Gili punika namung dipun ...

                                               

Pulo Moyo

Pulo Moyo ugi dipunsebat Pulo Mojo inggih punika salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang dumunung udakawis 2.5 km ing sisih lor Pulo Sumbawa. Ambanipun Pulo Moyo kirang langkung 350 km2, kanthi dhuwuripun paling inggil 671 mèter, lan garis ...

                                               

Pulo Muna

Pulo Muna iku sawijining pulo ing Sulawesi Kidul-wétan sing misuwur asil kayu jatiné. Pulo Muna minangka wewengkon Kabupatèn Buton lan Kabupatèn Muna kanthi kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ya iku kutha Raha. Sapérangan gedhé tlatah iki awujug ...

                                               

Pratélan pulo ing Ngayogyakarta

Kaca iki isi pratélan pulo ing Daérah Istiméwa Yogyakarta. Ana 28 pulo ing wewengkon DIY kang wis dijenengi. Kabèh pulo mau kapernah ing Kabupatèn Gunungkidul lan ora ana kang didunungi. Aturan daérah angka 16 taun 2011 ngukuhaké yèn pulo-pulo ci ...

                                               

Pulo Abang

Pulo Abang inggih punika salah satunggalig pulo ing Indonésia ingkang mapan wonten ing sisih kiduling kitha Batam, Provinsi Kapuloan Riau. Pulo Abang mapan wonten ing kacamatan Galang, kutha Batam, provinsi Kapuloan Riau. Pulo Abang inggih kalebe ...

                                               

Pulo Ambon

Pulo Ambon inggih punika pulo ingkang dunungipun wonten ing Kapuloan Maluku, ing kidul Pulau Seram. Sapunika, kutha Ambon minangka kutha krajan saking provinsi Maluku.

                                               

Pulo Bacan

Pulo Bacan inggih punika salah satunggaling pulo ingkang dumunung wonten ing Kapuloan Maluku. Ingkang langkung trep, papanipun wonten ing sisih kulon radi kidul pulo Halmahera. Pulo Bacan kalebet ing wewengkon Kabupatèn Halmahéra Selatan provinsi ...

                                               

Pulo Bangkaru

Pulo Bangkaru inggih punika salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang kalebet ing wewengkon Kapuloan Banyak ing kacamatan Pulo Banyak, ingkang mapan wonten ing Samodra Hindia ing sisih wétan Pulo Sumatra. Pulo Bangkaru persisipun mapan wonten ...

                                               

Pulo Banyak

Pulo Banyak inggih salah satunggaling kapuloan ing Indonésia ingkang gadhah 63 pulo ageng lan alit, ingkang mapan wonten ing sisih kilén pulo Sumatra kanthi jarak 26 mil saking laut lepas pasisir Singkil. Kapuloan Banyak mapan ing koordinat 97°34 ...

                                               

Pulo Batu Kecil

Pulo Batu Kecil inggih punika salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang kalebet pulo jawi piyambak ing Indonésia ingkang mapan wonten ing Samudra Hindia. Pulo Batu Kecil punika salah satunggaling watesaning Indonéia kaliyan nagara India. Pulo ...

                                               

Pulo Florès

Pulo Florès, saking basa Portugis ingkang ateges "kembang" kalebet wonten ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, Indonésia. Flores kalebet wonten ing gugusan KapuloanSunda Kecil sareng kaliyan pulo Bali saha Nusa Tenggara Kulon, kanthi jembaring wewen ...

                                               

Pulo Gusung

Pulo Gusung inggih punika salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang mapan wonten ing kacamatan Bontoharu, Kabupatèn Kapuloan Selayar, Sulawesi Selatan, Indonésia. Pulo punika mapan wonten ing sisih kilenipun Pulo Selayar. Tebihipun ± 1 mil sa ...

                                               

Pulo Mega

Pulo Mega inggih salah satunggaling pulo paling jaba ing Indonésia ingkang mapan wonten ing samudra Hindia. Pulo Mega inggih kalebet watesaning wewengkon Indonésia kaliyan nagara India. Pulo Mega kalebet wewengkon pamaréntahan kabupatèn Bengkulu ...

                                               

Pulo Merbau Bengkulu

Pulo Merbau inggih salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang kalebet pulo paling jaba ing Indonésia, ingkang mapan wonten ing. Pulo Merbau inggih dados pulo watesaning Indonésia kaliyan nagara Australia. Pulo Merbau punika kalebet wewengkon p ...

                                               

Pulo Palue

Pulo Palue inggih salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang dumunung ing sisih lor Pulo Florès. Miterat cathetan administratipipun, pulo punika kalebet wewengkon Kabupatèn Sikka, Provinsi Nusa Tenggara Timur, Indonésia. Ing pérangan sisih kid ...