ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 54



                                               

Dolar AS

Dolar AS iku valuta resmi Amérikah Sarékat. Dolar AS uga dipigunaaké kanthi wiyar ing donya internasional minangka kurs cadangan devisa sanjabané AS. Panerbitan dhuwit dolar AS dikontrol déning sistem perbankan Federal Reserve. Simbol sing paling ...

                                               

Emas

Emas iku unsur kimia. Ing tabel periodik kang duwé simbol Au lan nomer atom 79. Sawijining logam transisi kang lembèk, kinclong, kuning, abot, "malleable", lan "ductile". Emas ora réaksi karo zat kimia liyané nanging kaserang déning klorin, fluor ...

                                               

Euro

Euro iku valuta lan unit monetèr resmi Uni Éropa lan mligi dienggo ing Zona Euro. Zona euro iku tlatah nagara-nagara anggota Uni Éropa kang nganggo valuta iki. Ing taun 2011 ana 17 nagara anggota Zona Euro. Sacara giral, Euro wiwit dienggo tangga ...

                                               

Lev Bulgaria

Lev Bulgaria iku valuta Bulgaria. Wujud jamaké ya iku leva. Salev iku dipérang dadi 100 stotinki. Dhuwit koin sing ana ing édaran iku nominalé 1, 2, 5, 10, 20, 50 stotinki lan 1 lev. Dhuwit dluwang anané wijiné 1, 2, 5, 10, 20, 50 lan 100 leva. K ...

                                               

Pasar Bekonang

Pasar Bekonang ya iku salah sawijining pasar kang mapan ing wewengkon Kecamatan Majalaban, Kabupaten Sukaharja. Pasar iki minangka pasar indhuk. Ana kéné kanggo adol tinuku panganan, janganan, sandhangan, prabotan lan liya-liyané. Nalika dina pas ...

                                               

Pasar Sayung

Pasar Sayung iku salah siji pasar tradhisional kang mapan ing Kabupatèn Demak. Pasar Sayung manggon ing dalan gedhé antarané Sayung-Demak Désa Purwasari, Kacamatan Sayung, Demak. Pasar kang ana ing persis pinggir dalan iki naté kobong rikala tahu ...

                                               

Toko panganan sehat

Toko panganan kesehatan minangka jinis toko sing utamane adol panganan kesehatan, panganan organik, produk lokal, lan asring suplemen nutrisi. Toko panganan kesehatan biasane nawakake pilihan panganan sing luwih akeh utawa luwih khusus tinimbang ...

                                               

Pertamina

PT Pertamina iku sawijining BUMN kang duwé tugas ngemunah panambangan lenga lan gas bumi ing Indonésia. Pertamina tau duwé monopoli pangdegan SPBU ing Indonésia, nanging monopoli mau wis dibusak pamaréntah nalika taun 2001. Perusahaan iki uga ngo ...

                                               

Parusahan rekaman

Parusahan rekaman iku parusahan sing nglola rekaman swara lan adolé, kalebu promosi lan perlindhungan hak cipta. Parusahan iki racaké duwé kontrak karo artis-artis musik lan manajer é. Wektu iki ana 4 parusahan rekaman gedhé sing nguasani watara ...

                                               

Kemladhèh

Kemladhèh utawa kemladhèyan iku jinisé golongan tetuwuhan parasit obligat kang urip ana ing pang wit tetuwuhan liyané. Kemladhèh bisa tinemu kanthi gampang ing wit-witan kang gedhé ing tlatah tropis. Tentanduran iki ngasilaké tlutuh utawa dhadhak ...

                                               

Teki

Teki utawa Cyperus rotundus kalebu ama pertanian kang biyasa tinemu ing tegalan, galengan sawah lan uga laladan garingan liya. Nalikane wong nyebut "teki", racaké kang dimaksud ya iku jinis iki, sanajan akèh jinis seduluré Cyperus liya kang saemp ...

                                               

Walang

Walang iku insekta hèrbivor saka subordo Caelifera ing ordho Orthoptera. Insekta iki duwé antena kang mèh mesthi luwih cendhak saka awaké lan uga duwé ovipositor cendhak. Swara kang ditimbulaké sapérangan spésies walang racaké diasilaké kanthi ng ...

                                               

Wedhi kèngser

Wedhi Kèngser iku laladan kang kawangun saka menebing wedhi kang mili ing kali. Wedhi kèngser wujud tembung camboran kang dumadi saka rong tembung nanging duwé teges siji, ya iku saka tembung Wedhi kang tegesé pasir, gesik, grosok lan tembung kén ...

                                               

Sawah tadhah udan

Sawah tadhah udan ya iku sawah kang ngentèni tekané udan sak wayah-wayah kanggo banyoni, bab iki kadayan déning tlatah topografiné. Sawah tadhah udan ing Indonésia iki ambané watara 2.1yuta hektar, lan bisa ngasilaké pari lumbung kaping 2 sawisé ...

                                               

Tebu

Tebu iku sawijining jinis suket. Tebu uga duwé jeneng liya ya iku, Rosan ; Tiwu, Tebhu, Tebu, Isepan ; Teubee, Tewu, Atihu ; Tebu, Tepu ; ya iku tuwuhan kang paédah mligi kanggo bahan baku gula. Tuwuhan iki mung bisa thukul ing laladan iklim trop ...

                                               

OECD

Organisasi kanggo Kerjasama lan Pengembangan Ékonomi ya iku organisasi internasional sing anggotane telung puluh nagara sing nerima prinsip dhémokrasi perwakilan lan ékonomi pasar bébas. Organisasi iki ngadek taun 1948 nganggo jeneng Organisasi k ...

                                               

Kemitraan Ekonomi Komprehensif Daerah

Kemitraan Ekonomi Komprehensif Daerah, punika persetujuan perdagangan antarane Asia-Pasifik bangsa saka Australia, Brunei, Cambodia, China, Indonesia, Jepang, Laos, Malaysia, Myanmar, Selandia Baru, Filipina, Singapura, Korea Selatan, Thailand, l ...

                                               

Konferensi Tingkat Tinggi Perbara

Konferensi Tingkat Tinggi Perbara minangka rapat tahunan sing dianakake dening para anggota Asosiasi Bangsa Asia Kidul Wétan gegayutan karo pembangunan ekonomi, politik, keamanan, lan sosial budaya ing negara-negara Asia Tenggara. Kajaba iku, dad ...

                                               

Piagam ASEAN

Piagam ASEAN iku anggaran dhasar tumrap Perhimpunan Bangsa-bangsa Asia Tenggara. Dhokumèn iki wis diadopsi sajeroning KTT ASEAN angka 13 ing Singapura, November 2007 lan wiwit lumaku tanggal 15 Dhésèmber 2008. Sacara formal, rencana panyusunan dr ...

                                               

Déwan Internasional bab Monumèn lan Situs

Déwan Internasional bab Monumèn lan Situs utawa sajeroning basa Inggris: The International Council on Monuments and Sites iku pakumpulan profèsional sing nyambutgawé kanggo pangreksan warisan budaya ing saindenging donya. ICOMOS diadegaké ig taun ...

                                               

Alfabèt fonètis NATO

Alfabèt fonètis NATO, kanthi aran resmi International Radiotelephony Spelling Alphabet, uga lumrahé karan alfabèt fonètis ICAO, utawa kanthi aran resmi liyané sandi figur lan alfabèt fonètis ICAO, iku alfabèt pangéja radhiyotéléfon kang lumrah dh ...

                                               

Uni Bal-balan Éropah

Uni Bal-balan Éropa (Inggris: Union of European Football Associations, biyasa karan kanthi cekakan UEFA, iku badan administratif lan pengatur bal-balan Éropa. UEFA iku badan bal-balan gedhé dhéwé ing donya saka babagan kauangan lan prabawa marang ...

                                               

Angkah Pambangunan Milénium

Angkah Pambangunan Milenium iku wolung angkah utawa gegayuhan kang wis disetujoni kanggo digayuh sajeroning taun 2015 déning kabèh anggota PBB kang cacahé 191 nagara.

                                               

Bab I Piagam PBB

Bab I Piagam PBB nggambaraké tujuan lan prinsip-prinsip organisasi Perserikatan Bangsa-Bangsa. Prinsip-prinsip iki kalebu bab pepadha lan mandhirèng pribadi bangsa-bangsa lan kawajiban nagara anggota matuhi Piagam PBB, kerjasama karo Dewan Keaman ...

                                               

Bab VI Piagam PBB

Bab VI Piagam PBB, iku ngenani panyelesaian sengkéta kanthi damai. Bab iki nuntut supaya nagara-nagara kang nduwé sengkéta kang bisa dadi perang golèk dalan damai dhisik liwat negosiasi, pitakonan/panyelidhikan utawa enquiry, mediasi, konsiliasi, ...

                                               

Bab VII Piagam PBB

Bab VII Piagam PBB mratélakaké kakuwasan Dewan Keamanan PBB kanggo njaga perdamaian. Bab iki ngidinaké Dewan Keamanan kanggo "nemtokaké anané ancaman tumrap perdamaian, pelanggaran marang perdamaian, utawa tindhakan agrèsi, lan kanggo migunakaké ...

                                               

Daftar medhali pakurmatan PBB

Pratélan medhali pakurmatan PBB ing ngisor iki awujud pratélan kang ngamot warna-warna medhali pakurmatan kang diwetokaké déning Perserikatan Bangsa-Bangsa, minangka pakurmatan kanggo anggota militèr, pulisi utawa sipil kang mèlu ngayahi tugas sa ...

                                               

Dewan Perwalian PBB

Déwan Perwalian PBB iku siji sistem perwalian internasional kang wis diadegaké déning anggota PBB kanggo ngatur pamaréntahan laladan-dhaéerah kang didèlèh ing sangisoré pangawasan PBB ngliwati pasetujon-pasetujon perwalian individual.

                                               

Dhaptar situs warisan donya ing Amérika

Jesuit Missions of the Guaranis: San Ignacio Miní, Santa Ana, Nuestra Señora de Loreto and Santa María Mayor plus São Miguel das Missões in Brazil Península Valdés Jesuit Block and Estancias of Córdoba in Córdoba Cueva de las Manos, Río Pinturas ...

                                               

Dhéwan Kaamanan PBB

Dewan Kaamanan PBB, iku badan paling kuwat ing lembaga PBB. Tugasé njaga perdamaian lan keamanan antar nagara. Badan PBB liyané mung bisa mènèhi rékomendhasi marang para anggota, Dewan Keamanan nduwé kakuwatan kanggo njupuk kaputusan kang kudu di ...

                                               

Gendéra PBB

Gendéra Perserikatan Bangsa-Bangsa pisanan dipigunakaké ing 20 Oktober 1947. Gendéra PBB ngamot lambang PBB awarna putih kanthi latar wuri awarna biru. Lambang PBB dumadi saka proyèk peta donya kang punjeré ing kutub lor kang diapit déning pang g ...

                                               

ICAO

International Civil Aviation Organization utawa ICAO yaiku lembaga Perserikatan Bangsa-Bangsa. Lembaga iki ngembangaké teknik lan prinsip-prinsip navigasi udara internasional sarta mbantu perkembangan perencanaan lan pengembangan angkudan udara i ...

                                               

ILO

International Labour Organisation, iku wadhah kang nampung isu buruh internasional ing ngisoré PBB. ILO diyasa ing taun 1919 minangka pérangan Persetujuan Versailles sawisé Perang Donya I. Organisasi iki dadi pérangan PBB sawisé pambubaran LBB la ...

                                               

IPCC

Intergovernmental Panel on Climate Change utawa "Panel Antarpemerintah Ngenani Owah-owahan Iklim" iku sawijining panel ilmiah kang dumadi saka para èlmuwan saka saindhenging donya. IPCC diadegaké taun 1988 déning loro organisasi PBB, World Meteor ...

                                               

ITU

International Telecommunication Union iku siji organisasi internasional sing diadegaké kanggo mbakokaké lan nata regulasi radio internasional lan telekomunikasi. ITU diadegaké minangka International Telegraph Union ing Paris tanggal 17 Mèi 1865. ...

                                               

Mahkamah Internasional

Mahkamah internasional iku badan yudisial ing Perserikatan Bangsa Bangsa, dunungé ing kutha Den Haag, Walanda. Mahkamah iki minangka badan kehakiman kang paling utama sajeroning organisasi PBB. Dewan keamanan bisa nyerahaké siji sengkéta hukum ma ...

                                               

Pengamat PBB

Minangka tambahan tumrap 192 nagara anggota sing wis ana, Perserikatan Bangsa-Bangsa duwé akèh badan internasional, entitas, lan nagara non-anggota, dadi pengamat. Pengamat nduwé hak wicara ing Sidang Umum PBB, nanging ora duwé hak suara wektu ny ...

                                               

Piagam PBB

Cithakan:Treatybox Piagam PBB ya iku konstitusi PBB kang ditapak asmani ing San Francisco tanggal 26 Juni 1945 déning sèket anggota asli PBB. Piagam iki wiwit dadi paugeran kanthi remi tanggal 24 Oktober 1945 sawisé diratifikasi déning lima anggo ...

                                               

Pratélaning Situs Warisan Donya ing Afrikah

Aksum Lower Valley of the Omo Lower Valley of the Awash River Tiya Semien Mountains National Park Rock-hewn Churches, Lalibela The fortified historic city of Harar Fasil Ghebbi, Amhara Region near Gondar

                                               

Pratélaning Situs Warisan Donya ing Praja-Praja Arab

Ancient Thebes with its Necropolis Abu Mena Saint Catherine Area Islamic Cairo Wadi Al-Hitan Whale Valley Nubian Monuments from Abu Simbel to Philae Memphis and its Necropolis Pyramids of Giza

                                               

Resolusi Dewan Keamanan PBB

Cithakan:UNSCR Resolusi Dewan Keamanan PBB Inggris: United Nations Security Council Resolution iku Resolusi PBB kang diputuské déning limolas anggota Dewan Keamanan PBB, organ paling kuwasa ing Perserikatan Bangsa-Bangsa. Piagam PBB mratélakaké s ...

                                               

Resolusi Déwan Kaamanan PBB nomer 338

Resolusi 338 utawa jangkepé Resolusi Déwan Kaamanan PBB nomer 338 iku sawijining resolusi sing diwetokaké déning Déwan Kaamanan PBB tanggal 22 Oktober taun 1973 sing diusulaké déning Amérika sarékat bebarengan karo Uni Sovyet kanggo mayungi genca ...

                                               

Resolusi Sidang Umum PBB

Resolusi Sidang Umum PBB diputusaké déning kabèh anggota Perserikatan Bangsa-Bangsa kanthi pamungutan swara sajeroning Sidang Umum PBB lan mbutuhaké swara mayoritas utawa supaya bisa wujud dadi kaputusan utawa resolusi. Sanajan resolusi Sidang Um ...

                                               

Sekretariat PBB

Sekretariat PBB punika salah satunggilipun badan utami saking PBB lan dipunpimpin déning Sekretaris Jendral PBB, dipunrèncangi déning staff pambantu pamaréntah sadonya. Badan punika nyadiakaken panelitèn, informasi, lan fasilitas ingkang dipunbet ...

                                               

Sekretaris Jenderal PBB

Sekretaris Jenderal PBB iku ketua Sekretariat PBB, salah siji pérangan wigati saka Perserikatan Bangsa-Bangsa. Miturut Piagam PBB, Sekretaris Jenderal diangkat déning Sidang Umum dhedhasar rékomendasi Dewan Keamanan. Sekjen PBB wiwit taun 1997 ya ...

                                               

Sidang Umum PBB

Sidang Umum PBB utawa Majelis Umum PBB iku salah siji saka enem badan utama PBB. Majelis iki anggotané nagara-nagara anggota PBB lan ketemu saben taun dipimin déning Présidhèn Majelis Umum PBB kang dipilih saka wakil-wakil. Pertemuan pisanan dian ...

                                               

Sistem PBB

PBB punika satunggiling organisasi internasional, kanthi sistem ingkang wujud sadaya gayutan organisasi internasional, prajanjèn lan konvènsi ingkang dipundamel déning PBB. Sistem PBB gadhah gangsal organ sadèrèngipun wonten enem, Dewan Perwalian ...

                                               

Tabèl situs warisan donya miturut nagara

Miturut data taun 2007, ana 851 Situs warisan donya, dicekak SWD, kang dumunung ing 141 nagara-negar anggota. Saka samono iku, 660 wujud situs budaya, 166 alam lan 25 campuran. Pamérangan sabanjuré kalebu klasifikasi miturut nagara-nagara anggota ...

                                               

UN-HABITAT

Program Padunungan Manungsa Pasarékatan Bangsa-Bangsa iku badan Pasarékatan Bangsa-Bangsa tumrap padunungan manungsa. UN–HABITAT diyasa ing taun 1978 lan nduwé markas ing Kantor PBB ing Nairobi, Kenya. Organisasi iki ditugasi déning Sidang Umum P ...

                                               

UNCTAD

United Nations Conference on Trade and Development iku organisasi internasional sing diadegaké ing taun 1969. UNCTAD iku organ utama Majelis Umum PBB sajeroning nangani isu perdagangan, invèstasi lan pambangunan. UNCTAD duwé anggota 191 nagara la ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →