ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 55



                                               

UNEF

Pasukan United Nations Emergency Force kang pisanan diwangun déning Sidang Umum PBB kanggo ngamanaké lan ngrampungi Krisis Suez ing taun 1956 kanthi resolusi 1001 tanggal 7 November, 1956, lan punjul kasil upayané Sekretaris Jendral PBB Dag Hamma ...

                                               

UNEF II

United Nations Emergency Forces II diadegaké déning PBB dhedhasar Resolusi PBB 340, kanggo ngawasi gencatan senjata antara wadyabala Mesir lan Israèl ing pungkasaning Perang Yom Kippur War utawa October War, lan magepokan karo pasetujon tanggal 1 ...

                                               

UNEP

UN Environment Programme, iku sawjining badan Perserikatan Bangsa-Bangsa kang tugasé koordhinasi bab aktivitas lingkungan, mbantu nagara tumuwuh sajeroning nerapaké kawicaksanan kang ramah lingkungan lan nyurung anané pembangunan berkelanjutan li ...

                                               

UNESCO

UNESCO utawa Organisasi Budaya, Widya, lan Wiyata Pasarékatan Bangsa-Bangsa iku satunggaling badan mirunggan PBB sing diyasa taun 1945. Lelabuhané organisasi iki nyengkuyung katentreman lan kasantosan sarana nepungaké kagiyatan tembayatan antara ...

                                               

UNFIP

United Nations Fund for International Partnerships diadegaké sasi Maret 1998 déning Sekretaris Jenderal PBB Kofi Annan. UNFIP tanggungjawab marang pangaturan lan pangembangan kerjasama ing antara badan, departemen, lan program lan sektor pribadi ...

                                               

UNFPA

United Nations Population Fund iku sawijining organisasi badan PBB sing miwiti operasi taun 1969 minangka United Nations Fund for Population Activities sangisoré administrasi United Nations Development Fund. Taun 1971 badan iki dipapanak;e ing sa ...

                                               

UNHRC

Dhéwan Hak Asasi Manungsa PBB iku organisasi penerus Komisi Hak Asasi Manungsa PBB ing PBB. Ing tanggal 15 Maret 2006 Majelis Umum PBB nganakaké voting kanggo nyiptakaké organisasi hak manungsa anyar, sanadyan ana panentangan saka Amérikah Saréka ...

                                               

UNIFIL

United Nations Interim Force in Lebanon, utawa UNIFIL, diwangun déning Perserikatan Bangsa-Bangsa, kanthi Resolusi Dewan Keamanan PBB 425 lan 426 tanggal 19 Maret 19, 1978, kanggo mesthèkaké pemunduran wadyabala Israèl saka Lebanon, ndandani keda ...

                                               

UNRWA

United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East iku sawijining badan pembangunan bantuan lan manungsa, mènèhi pendhidhikan, kaséhatan, layanan sosial lan bantuan dharurat marang patang atus èwu pengungsi Palestina s ...

                                               

UNTSO

UNTSO iku akronim saka tembung United Nations Truce Supervision Organization, sawijining organisasi kang diyasa ing taun 1948 kanggo njaga perdamaian ing tlatah Timur Tengah. Tugasé anatara liya mbiyantu United Nations Disengagement Observer Forc ...

                                               

Brexit

Artikel iki prakara wetuné Karajan Manunggal Britania Agung lan Irlandia Lor saka Uni Éropah, kanggo panrapan liya, wacanen: Brexit disambiguasi Brexit iku tembung cekakan ing basa Inggris saka Britain lan exit lan tegesé wetuné Karajan Manunggal ...

                                               

Grexit

Grexit iku kadadéan hipotètis manawa Yunani metu saka Zona Valuta Bebarengan Éropah utawa diarani mawa jeneng Zona Euro. Kadadéan iki disajèkaké manawa usul supaya Yunani bisa nyaur utangé. Tembung Grexit iku gabungan saka rong tembung: Greece la ...

                                               

Umar Patek

Umar Patek is a member of Jemaah Islamiyah sing dadi buron ing Amérikah Sarékat, Australia, lan Indonésia kanthi tuntutan térorisme. Ditawakaké bebungah sing gedhéné Umar Patek lair 1970 is a member of Jemaah Islamiyah sing dadi buron ing Amérika ...

                                               

Noordin Mohammed Top

Noordin Mohammed Top iku warga nagara Malaysia sing dadi tersangka gembong téroris sing dinuga tanggung jawab marang sawatara serangan teror ing Indonésia. Kancané, Dr. Azahari wis luwih dhisik tiwas sajeroning sawijining panyerangan déning wadya ...

                                               

Budi Utomo

Budi Utomo ya iku siji organisasi nom-noman kang diprakarsani déning Dr. Sutomo lan uga mahasiswa STOVIA ya iku Goenawan Mangoenkoesoemo lan Soeraji nalika tanggal 20 Mèi 1908. Digagas déning Dr. Wahidin Sudirohusodo. Organisasi iki sipaté sosial ...

                                               

Palang Merah Indonésia

Palang Merah Indonésia iku sawijining organisasi perhimpunan nasional ing Indonésia sing makarya ing babagan sosial kamanungsan. PMI ora mihak ing golongan pulitik, ras, utawa agama tinentu. PMI ing pangleksanané uga ora mbédakaké sapa sing arep ...

                                               

Paskibraka

Paskibraka ya iku cekakan saka ukara Pasukan Pengibar Bendera Pusaka kanthi tugas mligi ya iku ngibarke duplikat bendera pusaka nalika ana ing upacara peringatan proklamasi kemerdekaan Indonésia ing Pura Negara. Anggotan paskibraka asalé saka pel ...

                                               

Niu Sélan

Selandia Anyar utawa Niu Sélan kang sajeroning basa Maori karan Aotearoa, iku siji nagara kapuloan ing kidul-kulon Samudra Pasifik ing kidul-wétan Ostrali. Nagara iki dumadi saka loro pulo gedhé yaiku lan sawatara pulo cilik liyané. Niu Selan iku ...

                                               

FUPEI

FUPEI iku situs jaringan sosial sing mawujud ing wulan Mèi 2004. Diwiwiti saka situs-situs jaringan sosial liya sing ngrembaka kaya ta Friendster ing taun 2004, FUPEI mèlu mènehi panggonan kanggo panganggo Internet ing Indonesia. FUPEI iku miguna ...

                                               

Mikroblog

Mikroblog iku sawijining wangun blog kang para panganggoné bisa nulis tèks cekak kang racaké kurang saka 200 karakter lan mublikasi, supaya dideleng kabèh wong utawa golongan winates kang dipilih déning panganggo mau. Pesen-pesen iki bisa dikirim ...

                                               

Myspace

MySpace iku siji situs jejaring sosial. Kantor pusaté ing Beverly Hills, California, lan dumunung ing sawiji gedung kantor duwèké parusahan mau, News Digital Media, duwèké News Corporation. MySpace dadi situs jaringan sosial paling populèr ing Am ...

                                               

DMOZ

Proyèk Dirèktori Kabuka, dikenal kaanthi jeneng Dmoz iku siji dirèktori kontèn kabuka multibasa saka World Wide Web, dirèktori iki disusun lan dirumat déning sakumpulan editor sukarila saka siji komunitas maya. Dirèktori ODP ora golèki kauntungan ...

                                               

Friendster

Friendster inggih punika salah satunggaling situs jejaring sosial. Wonten ing Indonésia Friendster punika kawentar sadèrèngipun situs jejaring Facebook. Friendster punika langkung majengaken game lan musik ingkang pusatipun wonten ing Mountain Vi ...

                                               

Indoleaks

Indoleaks iku sawijining situs wèb awujud blog saka Indonésia. Situs wèb iki diadegaké ing tanggal 10 Dhésèmber 2010, bebarengan karo Dina Hak Asasi Manungsa. Indoleaks iku tiru-tiru situs wèb kondhang WikiLeaks lan ngeklaim nduwé informasi akèh ...

                                               

Quora

Quora iku sawijining situs wèb takon wangsulan. Situs wèb iki digawé déning Adam DAngelo in taun 2009, DAngelo dhéwé sadurungé nyambut gawé ing Facebook. Para anggota ing komunitas Quora iku antarané wong-wong misuwur kaya ta Jimmy Wales, Richard ...

                                               

Worldometer

Worldometer, biyen Worldometers, yaiku situs web referensi sing nyedhiyakake konter lan statistik wektu nyata kanggo macem-macem topik. Diduweni lan dioperasikake dening perusahaan data Dadax sing ngasilake penghasilan liwat pariwara online. Iki ...

                                               

Adinegoro

Adinegoro punika sastrawan Indonesia lan wartawan kawakan. Piyambakipun gadhah pendidikan STOVIA lan naté memetri kawruh bab jurnalistik, géografi, kartografi, lan geopulitik ing Jerman lan Walandi, taun. Nami asli Adinegoro saleresipun Djamaludd ...

                                               

Basa-basa Papuah

Basa-basa Papuah iku ngrujuk marang basa-basa sing dituturaké ing pulo-pulo saindhenging Asiah Kidul-Wétan lan Ostrali sing ora kalebu basa Austronésia utawa basa Ostrali. Dadi tembung iki sajatiné tembung négatif sing èksklusif sifaté lan dudu j ...

                                               

Basa plurisèntris

Basa plurisèntris utawa basa polisèntris iku basa mawa sawenèh bebaku. Basa iki duwé sawenèh sasana basa sing sabené ngembangaké varian nasional mawa carané dhéwé-dhéwé. Lumrahé, basa-basa sing plurisèntris iku basa sing nyabrang wewengkon-weweng ...

                                               

Basa Pèrsi

Basa Parsi, iku basa golongan Indo-Éropah saka kulawarga basané. Dituturaké ing Iran, Tajikistan, Afganistan lan Uzbekistan. Gunggung penutur total watara 75 yuta. Déné ing Iran, penutur asli basa iki watara 60% sing ndunungi.

                                               

Fonotaktik

Fonotaktik iku cawang fonologi kang nyinaoni wates-wates ing siji basa, mligi ngenani gabungan-gabungan fonem apa waé kang kena ana ing siji basa. Fonotaktik nemtokaké apa-apa kang diéntukaké ing susunan wanda, janjang wyanjana, lan urutan swara ...

                                               

Wanda

Wanda iku ijining panata tumrap urut-urutaning uni wicara. Contoné, tembung banyu dumadi rong wanda: ba lan nyu. Wanda racaké dumadi saunderan sarta pinggiran ngarep lan mburi sing manasuka. Wanda asring ingaran "umpakaning" tembung ing fonologi. ...

                                               

Maca

Maca ya iku prosès pikiran, nganggo kekuwatan dhéwé, ningkatake dhiri kanthi nggarap buku. Tanpa pitulungan éksternal apa baé kajaba simbol-simbol kang kacéthak, pikiran ningkatake dhiri saka" kurang mahami” dadi" luwih mahami”. Tujuwan maca ya i ...

                                               

Ortografi

Ortografi iku sakumpulan pasarujukan ngenani cara nulisaké siji basa. Rembug ing ortografi nglimputi éjaan, hifenasi, kapitalisasi, pamisahing tembung, aksèntuasi, lan tandha waca. Ortografi mono séjé paramasastra, kang ngrembug bab susunaning ba ...

                                               

ꦎꦂꦠꦺꦴꦒꦿꦥ꦳ꦶ

ꦎꦂꦠꦺꦴꦒꦿꦥ꦳ꦶ ꦲꦶꦏꦸꦱꦏꦸꦩ꧀ꦥꦸꦭ꧀ꦭꦤ꧀ꦏꦱꦫꦸꦗꦸꦏ꧀ꦏꦤ꧀ꦔꦼꦤꦤꦶꦕꦫꦤꦸꦭꦶꦱ꧀ꦱꦏꦺꦱꦮꦶꦗꦶꦤꦶꦁꦧꦱ꧉​ꦉꦩ꧀ꦧꦸꦒ꧀ꦲꦶꦁꦲꦺꦴꦂꦠꦺꦴꦒꦿꦥ꦳ꦶꦔ꧀ꦭꦶꦩ꧀ꦥꦸꦠ꧀ꦠꦶꦠꦠꦲꦺꦗꦲꦤ꧀꧈​ꦲꦶꦥ꦳ꦼꦤꦱꦶ꧈​ꦏꦥꦶꦠꦭ꧀ꦭꦶꦱꦱꦶ꧈​ꦥꦩꦶꦱꦃꦲꦶꦁꦠꦼꦩ꧀ꦧꦸꦁ꧈​ꦲꦏ꧀ꦱꦺꦤ꧀ꦠꦸꦮꦱꦶ꧈​ꦭꦤ꧀ꦠꦤ꧀ꦝꦮꦕ꧉​ꦱꦫꦺꦃꦤꦺ꧈​ꦲꦺꦴꦂꦠꦺꦴꦒꦿꦥ꦳ꦶꦲꦶꦏꦸꦱꦺꦗꦺꦥꦫꦩꦱꦱ꧀ꦠꦿ꧈​ꦱꦶꦁꦔꦽꦩ꧀ꦧꦸꦒ꧀ꦧꦧ꧀ꦱꦸꦱꦸꦤ꧀ꦤꦤ꧀ꦤꦶꦁꦧꦱ꧈​ꦢꦸꦢ ...

                                               

Alih kodhe

Alih kodhe Akèh pangerten-pangerten ngenani alih kode kang diandharake para ahli sosiolinguistik. Nanging pangerten iku duwé siji guneman kang padha ya iku ngandharake ngenani pindhahing basa siji ing basa liyané. Dadi bisa kadudut yèn alih kode ...

                                               

Kerata basa

Kerata basa ugi sinebat jarwa dhosok. Kerata ateges asal usul tegesing tembung. Kerata basa ateges bab negesi suraosing tembung awewaton asal utawi mula-bukanipun, limrahipun kapirid saking wewancahanipun, kapendhet sunduk prayoginipun. Jarwa men ...

                                               

Sanépa

Sanépa iku unèn-unèn sing tegesé mbangetaké nanging nganggo tembung kosok balèn. Sanépa iku ukara pepindhan kang kadadéan saka dhapukaning tembung watak lan tembung aran. Tuladha: polahé anteng kitiran; tegesé polah banget, diumpamakké kaya kitir ...

                                               

Seselan

Sisipan utawi Seselan wonten ing Basa Jawi punika namung wonten sekawan warni, inggih punika: "er", "el", "um", "in". crekot, saking tembung cekot tegesipun pating/pijer. trambal, saking tembung tambal, tegesipun pating/kathah. dlèwèr, saking tem ...

                                               

Sintaksis

Sintaksis utawi widyaukara punika péranganing ngèlmu linguistik ingkang ngrembag babagan ukara. Ugi rinembag bab frasa saha klausa. Frasa punika rerangkèning tembung ingkang drajatipun wonten ing sangandhaping klausa. Tuladha: sepatu sandhal, boc ...

                                               

Tembung aran

Tembung aran iku tembung sajeroning Basa Jawa kang nuduhaké jeneng utawa aran barang lan apa waé kang dianggep barang. Sajeroning tatananing ukara, tembung aran tembung kang bisa dadi jejer lan lèsan. Kayadéné sajeroning paramasastra Basa Indonés ...

                                               

Tembung sesulih

Tembung sesulih, iku tembung sing kanggo sesulih utawa pengganti siji wujud, supaya ora disebutaké bola-bali. Déné tembung sesulih iki bisa dipérang: Utama purusa kata ganti orang pertama: aku, kula, kita, kawula, ingsun Tembung sesulih sing mrat ...

                                               

Ukara tanduk

Ukara tanduk utawi wonten basa Indonesia kalimat aktif inggih punika ukara ingkang wasesa kalebet tembung Kriya tanduk.Padatanipun tembung kriya ingkang dados wasesanipun migunakaken imbuhan anuswara m-, ny-, ng-, n-, imbuhan anuswara lan panamba ...

                                               

Ukara tanggap

Ukara tanggap utawi wonten basa Indonesia kalimat pasif inggih punika ukara ingkang wasesa kalebet tembung Kriya tanggap.Padatanipun wasesanipun kadhapuk ater-ater tripurusa ya iku dak-, kok-, di-. Titikanipun Ukara tanggap: wasesanipun tembung k ...

                                               

Wacana

Wacana ya iku unsur gramatikal kang paling dhuwur ing tataran linguistik. Kanthi teges liya, wacana ya iku unsur gramatikal kang luwih dhuwur saka tembung, frasa, klausa, lan ukara. Wujuding wacana ya iku paragraf utawa alenia.

                                               

Hesitasi

Hesitasi ya iku sawijining mangu-mangu sing kadadeyan nalika micara. Kamangu-mangunan iki racaké dumadi amarga rèng-rèngan prodhuksi ujaran sing kurang mateng. Hesitasi iki bisa dimangertèni ing gegayutan konsèptual, pamilihan lèksikal, sintaksis ...

                                               

Implikatur

Implikatur ya iku ujaran kang nyirataké samubarang kang béda karo sing saktenané diwedharaké. Samubarang kang beda ya iku maksud saka pamicara ora diomongaké kanthi éksplisit. Implikatur iku maksud, pepinginan utawa pamanggih ati kang didhelikaké ...

                                               

Présuposisi

Présuposisi ya iku prakiranan utawa prasangkan ananging luwih dimangerténi minangka praanggepan. Kang dimaksud praangepan ya iku anggepan dhasar ngenani konteks lan kahanan basa kang ndadekaké basa luwih duwéni makna kanggo pamicara utawa pamireng.

                                               

Tembung

Tembung ing basa Indonésia diarani kata. Tembung iku swara lan campurané swara kang metu saka pocapan. Tembung uga nduwé teges gabungané aksara kang nduwé arti ing sawijining basa.

                                               

Kontak basa

Kontak basa iku interaksi saka rong utawa luwih basa utawa rupa basa amarga para panutur basa-basa iku kerep temu-tinemu. Kontak basa uga dumadi ing sawatara fénomena, kalebu konvergensi basa, pangowahan basa, tembung silihan, lan rélèksifikasi. ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →