ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 57




                                               

Kamentrian Perencanaan Pembangunan Nasional Republik Indonésia

Kamentrian Perencanaan Pembangunan Nasional, dicekak Kem PPN, sadurungé diarani "Kamentrian Nagara Perencanaan Pembangunan", iku kamentrian sajeroning Pamaréntah Indonésia kang mbidhangi urusan perencanaan pembangunan nasional. Kem PPN dibawahi M ...

                                               

Kamentrian Pertahanan Republik Indonésia

Kamentrian Pertahanan, dicekak Kemenhan, iku kamentrian sajeroning pamaréntah Indonésia kang mbidangi urusan pertahanan. Kemhan dibawahi Mantri Pertahanan kang wiwit tanggal 21 Oktober 2004 diwengku manèh déning Prof. DR. Juwono Sudarsono, lan wi ...

                                               

Kamentrian Koordinator Bidang Pulitik, Hukum, lan Kaamanan Republik Indonésia

Kementerian Koordinator Babagan Pulitik, Hukum, dan Keamanan, dicekak Kemenkopolhukam, iku kamentriaan ing Pamaréntah Indonésia kang mbidangi koordinasi perencanaan lan panyusunan kawicaksanan, sarta sinkronisasi pelaksanaan kawicaksanan ing baba ...

                                               

Badan Nasional Sertifikasi Profesi

Badan Nasional Sertifikasi Profesi utawi ingkang asring dipuncekak BNSP inggih punika salah satunggaling lembaga independen ingkang dipunbentuk déning pamaréntah Republik Indonésia kanthi adhedasar Undahng - undhang Nomor 13 Taun 2003 ngèngingi k ...

                                               

Badan Meteorologi, Klimatologi, lan Geofisika

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Badan Meteorologi, Klimatologi, lan Geofisika ingkang asring dipuncekak kanthi cekakan BMKG, ingkang sadèrengipun gadhah nama Badan Meteorologi dan Geofisika ingkang asring dipuncekak BMG inggih pu ...

                                               

Badan Narkotika Nasional

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Badan Narkotika Nasional ingkang asring dipuncekak BNN inggih punika salah satunggaling lembaga pamaréntah nonkementerian LPNK Indonésia ingkang gadhah tugas kanggé nindakaken tugas pamaréntahan in ...

                                               

Badan Nasional Penanggulangan Bencana

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Badan Nasional Penanggulangan Bencana utawi ingkang asring dipuncekak BNPB inggih punika salah satunggaling Lembaga pamaréntah Non Departemen Indonésia, ingkang gadhah tugas kanggé mbiyantu Présidh ...

                                               

Badan Nasional Penempatan lan Perlindungan Tenaga Kerja Indonesia

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Badan Nasional Penempatan lan Perlindungan Tenaga Kerja Indonésia utawi ingkang asring dipuncekak BNP2TKI inggih punika salah satunggaling Lembaga pamaréntah Non Departemen ing Indonésia ingkang ga ...

                                               

Badan Pengawas Obat lan Makanan

Badan Pengawas Obat dan Makanan utawi ingkang asring dipuncekak Badan POM inggih punika salah satunggaling lebaga ingkang mlebe salah satunggaling Lembaga Pamaréntah Non Departemen ing Indonésia ingkang gadhah tugas kanggé ngawasi ideraning obat- ...

                                               

Badan Perencanaan Pembangunan Nasional

Badan Perencanaan Pembangunan Nasional, dicekak Bappenas, iku Lembaga pamaréntah Non Departemen Indonésia sing tugasé ngaksanakaké tugas pamaréntahan ing babagan perencanaan pembangunan nasional. Jabatan Kepala Bappenas dijabat sisan déning Mantr ...

                                               

Badan Pertanahan Nasional

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Badan Pertanahan Nasional utawi ingkang asring dipuncekak BPN inggih punika salah satunggaling lembaga pamaréntah nonkementerian ing Indonésia ingkang gadhah tugas kanggé nindakaken tugas pamarénta ...

                                               

Badan SAR Nasional

Badan SAR Nasional ya iku Lembaga Pamaréntah Non Kementrian Indonésia kang duwèni tugas saka pamaréntah ing pérangan golèk lan nulung ing bencana. Basarnas duwèni tugas pokok pembinaan, koordinasi, lan kendali potensi SAR ing kagiyatan SAR nulung ...

                                               

Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonesia

Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonésia iku Lembaga pamaréntah Non Departemen Républik Indonésia kang dikoordinasèkaké déning Kamentrian Nagara Riset lan Teknologi.

                                               

Lembaga Kebijakan Pengadaan Barang/Jasa Pemerintah

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Lembaga Kebijakan Pengadaan Barang/Jasa Pamaréntah utawi ingkang asring dipuncekak LKPP inggih punika salah satunggal saking 28 Lembaga Pamaréntah Non-Kementerian LPNK ingkang mapan wonten ing sak ...

                                               

Lembaga Pemerintah Non Departemen

Lembaga pamaréntah Non Departemen iku lembaga nagara ing Indonésia sing diwangun kanggo nglaksanakake tugas pamaréntahan tinamtu saka Présidhèn. Kepala LPND ana ing sangisore lan tanggung jawab langsung marang Présidhèn.

                                               

Lembaga Sandi Negara

Lembaga Sandi Nagara inggih punika salah satunggaling lembaga pamaréntah nonkementerian Indonésia ingkang makaarya ing babagan ngamanaken informasi rahasia nagara. Lembaga Sandi Nagara madeg ing tanggal 4 April 1946. Lembaga punika kaping sepisan ...

                                               

Départemèn jaban rangkah Prancis

Departemen jaban rangkah iku jeneng kang dikukuhaké déning konstitusi taun 1946 saka Républik kapapat Prancis kang diwènèhké marang Koloni Prancis: Guadeloupe, Martinique lan Guyana Prancis ing Karibia, lan Reunion ing Samudra Hindia. Departemen ...

                                               

Jajahan jaban rangkah Prancis

Jajahan jaban rangkah, kaya region Prancis, sakabèhané, minangka tahap pisanan pamérangan administratif Prancis. Jajahan jaban rangkah Prancis nyakup sawatara tilas tèritori jaban rangkah Prancis lan entitas jaban rangkah Prancis liyané kanthi st ...

                                               

Pamérangan administratif Prancis

Miturut data tanggal 1 Januari, 2007, metropolitan Prancis kapérang dadi: 22 region departemen banjur dipérang dadi 329 arrondissement canton dipérang dadi 36.569 commune sanadyan sawatara commune kang gedhé nyatané dumadi saka sawatara canton ar ...

                                               

Tèritori jaban rangkah Prancis

Tèritori jaban rangkah iku pamérangan administratif Prancis lan wektu iki mung ditujokaké marang Dharatan Antarktika lan Kidul Prancis. Pamérangan iki béda karo departemen jaban rangkah Basa Prancis: Département doutre-mer utawa DOM, nanging amar ...

                                               

Rhone

Sadurungé ril lan dalan gedhé tinemu, Rhone ya iku sawijining rute dagang lan transportasi darat wigati, kang nyambungke kutha Arles, Avignon, Valence, Vienne lan Lyon menyang pelabuhan Mediterania Fos, Marseille lan Sète. Sadurungé, berlayar sad ...

                                               

Arte

Cithakan:Infobox TV Channel Arte Association Relative à la Télévision Européenne minangka sawijining jaringan TV Perancis-Jerman. Ngandharaken dhirinipun minangka sawijining saluran budaya Éropah lan gadhah ancas saperlu mromosikaken kualitas pem ...

                                               

Dhaptar papan wisata ing Paris

Paris, Perancis minangka kutha ingkang sugih sajarah lan budaya, kanthi 30 yuta pangunjung luar nagari per taunipun, Paris dados salah satunggaling kutha ingkang kathah piyambak dipunkunjungi ing donya. Kathah-kathahipun keunikan Paris dumunung w ...

                                               

Disneyland Paris

Disneyland Paris utawi ingkang gadhah nama asli Euro Disney Resort, lajeng gantos malih dados Euro Disneyland inggih punika salah satunggaling wujud kompleks kanggé hiburan ingkang gadhah tema Disney lan gadhah kalih papan kanggé dolanan, Disneyl ...

                                               

Musée des Arts Forains

Musée des Arts Forains - Collection Jean-Paul Favand punika sawijining musiyum pribadi barang "pasar malam" ingkang dumunung wonten ing Pavillons de Bercy ing arondisemen XIIe ing 53, avenue des Terroirs de France, Paris, Perancis, kanthi paméran ...

                                               

Place de lÉtoile

Cithakan:Paris streetbox Place de lÉtoile minangka satunggaling persimpangan ageng wonten ing kutha Paris, Perancis, titik temu 12 margi lurus "Star Square" kalebet Champs-Élysées ingkang pundi mbentang dhateng sisih wétan. Namanipun dipunéwahi d ...

                                               

Sorbonne-Universitas Paris

Sorbonne punika gadhah teges ingkang sanès dhumateng para masarakat ngantos pirang-pirang abad laminipun Asma punika saged tegesipun Collège de Sorbonne, inggih punika gedung ingkang dipunyasa nalika taun 1257 déning Robert de Sorbon dados salah ...

                                               

Trèm ing Paris

Cithakan:Infobox Paris Network generic Jalur trèm dipunoperasikaken ing Paris déning otoritas transportasi umum RATP, ingkang ugi ngoperasikaken Métro de Paris lan manéka operasi bus. Kutha punika gadhah sekawan jalur lan wonten ing rantaman badh ...

                                               

Dinasti Goryeo

Dinasti Goryeo inggih punika dinasti ingkang dipunyasa déning Wang Geon ing Songdo, saking taun 918 ngantos 1392. Dinasti Goryeo gayutaken Tiga Karajan Akhir Koréa kaliya nguwasani Silla lan numbangaken kraton Baekje Akhir taun 935. Asma Goryeo i ...

                                               

Indisch Monument (Den Haag)

Indisch Monument utawa tegesé Monumèn Hindia ing kutha Den Haag iku sawijining monumèn sing mèngeti para kurban perang warganegara Walanda ing Hindia-Walanda utawa Indonésia antara taun 1941-1945 sajeroning Perang Donya II. Monumèn iki didésain d ...

                                               

Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger

KNIL iku cekakan saka ukara Walanda Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger utawa "Tentara Karajan Hindhia-Walanda". Senadyan KNIL abekti marang pamaréntahan Hindhia-Walanda, akèh para anggotané iku padunung pribumi Hindhia-Walanda.

                                               

NICA

NICA utawa Nederlandsch Indie Civil Administratie utawa Netherlands-Indies Civil Administration ya iku bala sekuthu kang duwé tugas ngontrol laladan jajahan Hindhia-Walanda sawisé Jepang nyerah tanpa syarat marang Sakuthu nalika Perang Donya II i ...

                                               

Pratélan Gubernur-Jéndral Indhiya Nèderlan

Daftar ing ngisor wujud jeneng Panguwasa Hindhia-Walanda, wiwit jaman VOC, pamaréntahan Walanda, Inggris nganti mangsa pendhudhukan Jepang lan pangakon kadhaulatan Républik Indonésia. Ing mangsa penjajahan Walanda, para panguwasa iki racaké ngang ...

                                               

Walanda Ireng

Walanda Ireng utawa Landa Ireng utawa ing basa Walanda Zwarte Hollanders lan basa Malayu Belanda Hitam, iku peparabé para prajurit kang asalé saka Ghana ing KNIL.

                                               

Kasultanan Samudra Pasai

Kasultanan Samudera Pasai utawa dikenal Samudera, Pasai utawa Samudera Darussalam, ya iku Karajan Islam kang ana ing pasisir segara lor Sumatera kurang luwihé ing Lhokseumawe, yèn saiki ing Acèh Utara. Karajan iki diadhegké déning Marah Silu kang ...

                                               

Karajan Pagaruyung

Karajan Pagaruyung inggih punika satunggalipun Karajan Melayu ingkang naté jumeneng ing provinsi Sumatera Kilèn lan laladan ing sakiwatengenipun. Nami karajan punika dipun rujuk saking Tambo ingkang wonten ing masarakat Minangkabau, inggih punika ...

                                               

Praja Galuh

Karajan Galuh iku karajan Sunda ing pulo Jawa, sing wewengkoné dumunung antarané Kali Citarum ing sisih kulon lan Kali Cipamali ing sisih wétan. Karajan iki minangka panerus saka karajan Kendan, bawahan Tarumanagara. Prasasti Mandiwunga Prasasti ...

                                               

Indra (raja Mataram)

Indra, utawa Dharanindra, ya iku raja saka Wangsa Syailéndra kang mréntah kurang luwih taun 782. Jeneng Indra utawa Dharanindra katemu ing sajeroning Prasasti Kelurak, kanthi gelar Sri Sanggrama Dhananjaya. Panjenengné kapercaya kasil menangaké u ...

                                               

Karajan Mataram Kuna

Karajan Mataram iku karajan sing ana kira-kira awal abad kaping 7 M. Katrangan tuwa dhéwé katulis ing Prasasti Canggal ing èrèng-èrèng Gunung Merapi, cedhak Candhi Wukir, Magelang. Ing prasasti iku, katulis jeneng rajané Sanjaya sing isih turunan ...

                                               

Wangsa Syailéndra

Wangsa iki milut agama Buda Mahayana lan nguwasani Karajan Mataram Kuna wiwit taun 752 M. Leluhur dinasti utawa wangsa Syailendra iki dinuga saka daratan Indocina.

                                               

Kasultanan Cirebon

Kasultanan Cirebon iku kasultanan Islam ing Jawa Kulon ing abad angka 15 lan 16 Masehi, minangka pangkalan wigati sajeroning jalur dedagangan lan pelayaran antar pulo. Lokasiné ing pasisir lor pulo Jawa lan ing tapel wates antara Jawa Tengah lan ...

                                               

Kasultanan Gowa

Kasultanan Gowa utawa kadhangkala tinulis Goa, iku krajan gedhé sing ana ing laladan Sulawesi Kidul. Rakyat krajan iki asal saka Suku Makassar sing manggon ing sisih kidul lan pasisir kulon Sulawesi. Wewengkon krajan iki saiki dumunung ana ing tl ...

                                               

Krajan Pajajaran

Krajan Pajajaran iku jeneng liya saka Krajan Sundha nalika krajan iki duwé kutha krajan ing kutha Pajajaran utawa Pakuan Pajajaran ing Jawa Kulon. Tembung Pakuan asal saka tembung Pakuwuan sing tegesé kutha.

                                               

Bèntèng Rotterdam

Bèntèng Rotterdam utawa Fort Rotterdam utawa Bèntèng Ujung Pandang iku sawijining bètèng paninggalan Karajan Gowa-Tallo. Dunungé bètèng iki ana ing pinggir pasisir sisih kulong kutha Makassar, Sulawesi Kidul. Bèntèng iki diyasa taun 1545 déning R ...

                                               

Bom Bali 2002

Cithakan:Campaignbox Terrorism in Indonésia Bom Bali kadadéan ing wayah wengi tanggal 12 Oktober 2002 ing kutha kacamatan Kuta ing pulo Bali, Indonésia, ngorbanak 202 tiwas lan 209 tatu, akèh-akèhé wisatawan manca. Prastawa iki kerep dianggep pra ...

                                               

Bom JW Marriott 2003

Pengeboman kedadeyan ing tanggal 5 Agustus 2003 watara jam 12.45 WIB ing kawasan Mega Kuningan, Jakarta Kidul, Indonésia. Jeblugan iku asal saka bom mobil bunuh diri nganggo montor Toyota Kijang nomer pulisi B 7462 ZN sing ditumpaki déning Asmar ...

                                               

Prasasti Kalasan

Prasasti Kalasan iku prasasti paninggalan Wangsa Sanjaya saka Karajan Mataram Kuna kanthi angka taun 700 Saka utawa 778 M. Prasasti iki tinemu ing kecamatan Kalasan, Sléman, Yogyakarta, iki ditulis nganggo aksara Pranagari lan basa Sanskerta. Pra ...

                                               

Taman Suropati

Taman Suropati ya iku sawijing taman ing Jakarta, Indonésia. Wiwitane jene taman iki kajupuk saka jeneng Walikota Batavia sepisanan G.J. Bisshop. Taman iki minangka punjering kawasan Menteng, mapan ing antarané patemone telung dalan utama ya iku ...

                                               

Mpu Daksa

Mpu Daksa inggih punika raja Karajan Medang periode Jawa Tengah (utawi asring dipunsebut Karajan Mataram Kuno ingkang jumeneng nata antawis taun 913–919, kanthi gelar Sri Maharaja Daksottama Bahubajra Pratipaksaksaya Uttunggawijaya.

                                               

Mpu Sindok

Mpu Sindok inggih punika raja ingkang angka pisan saking Karajan Medang periode Jawa Timur ingkang jumeneng nata antawis taun 929 – 947, kanthi gelar Sri Maharaja Rakai Hino Sri Isana Wikramadharmottunggadewa. Mpu Sindok kaanggep minangka pendiri ...