ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 57



                                               

Curug Semirang Ungaran

Curug Semirang Ungaran dumunung ing Dusun Gintungan, Désa Gogik, Kacamatan Ungaran Kulon, Kabupatèn Semarang, Provinsi Jawa Tengah. Curug iku dhuwuripun 45 mèter lan wonten ing pèrèng Gunung Ungaran. Ingkang badhé ing Curug Semirang punika, saged ...

                                               

Deles Indah

Deles Indah dumunung ing wewengkon dhusun Sidorejo, Kacamatan Kemalang, Kabupatèn Klaten, dhuwure kurang luwih 800 - 1300m dpl. Lokasi iki wis temtu duwé kaluwihan sawangan ijo royo-royo khas sesawangan pegungungan. Saka lokasi Deles Indah, sapa ...

                                               

Histeria Dufan

Histeria inggih punika salah satunggalipun wahana ingkang nembé wonten ing Dufan. Histeria inggih punika 2 menara kang saben toweripun gadhah kapasitas 12 tiyang. Tiyang kang nitih kados gadhah sensasi dados astronot ingkang dipununcalaken kaliya ...

                                               

Jumprit

Jumprit ya iku salah sawijininng papan wisata kang ana ing kabupatén Temanggung, manggon ing Kacamatan Ngadireja udakara 28 km saka Kutha Temanggung. Kawasan Jumprit manggon ing jalur strategis ya iku jalur Borobudur-Diéng, Semarang-Bandungan-Die ...

                                               

Kota Lama Semarang

Kota Lama Semarang ing mangsa pamaréntah Hindia Walanda tinepang kanthi asma OUTSTAD kasebat Little Netherland. Kawasan punika kasebat amargi kawasan Kota Lama Semarang sami kaliyan kawasan Karajan Walanda. Kota Lama Semarang dipunyasa dados pusa ...

                                               

Monumen Bahari

Monumen Bahari ya iku tugu pengetan sing dumunung ana ing Kutha Tegal, Jawa Tengah, diresmèkké tanggal 20 Dhésèmber 2008 déning Kepala Staf Angkatan Laut, Laksamana TNI Tedjo Edhy Purdijatno, SH, kairing déning Wakil Gubernur Jawa Tengah, Rustrin ...

                                               

Pasisir Karangbolong

Pasisir Karangbolong ya iku papan wisata pasisir kang manggon ing Kabupatèn Kebumèn. Pasisir iku konturé rata kanthi pawedèn amba lan dibètèngi gumuk watu sédhimèn klastik kang asalé saka gunung brama. Ing pasisir iku ana akèh sarang manuk lawèt ...

                                               

Pulo Doom

Pulo Doom ya iku salah sijing pulo kang ana ing Provinsi Papua Kulon. Pulo Doom iki lokasiné ana ing Kutha Sorong, Papua Kulon lan laladan iki isih kalebu subbagian laladan Raja Ampat. Pulo Doom iki padha karo Raja Ampat, ya iku kanggo dèstinasi ...

                                               

Taman Bungkul

Jeneng taman bungkul, pancen ora bisa uwal saka sawijining tokoh kang meanawani banget sajeroning panyebaran agama Islam ing tlatah Surabaya lan kiwa-tengené. Panjenengane ya iku Ki Ageng Supo kang candhaké éntuk gelar Sunan Bungkul utawa Mbah bu ...

                                               

Taman Lele Semarang

Kampoéng Wisata Taman Lélé Semarang yaiku obyek wisata kulawarga ing Kutha Semarang. Alamaté ing Jalan Raya Walisongo KM. 10. Ngélingake dékade 1970 nganti 1980-an biyèn bisa dipastèkaké ora ana wong Sèmarang sing ora ngerti Taman Lélé. Wektu iku ...

                                               

Taman Pelangi

Taman Pelangi utawi Taman Lampion kalebet salah satunggaling papan pariwisata ingkang bikakipun wanci ndalu wonten ing Yogyakarta. Dipunwastani Taman Pelangi Amargi wonten ing taman punika sadaya papan dipunrias kaliyan lampu lan lampion ingkang ...

                                               

Tugu Identitas Kudus

Tugu Identitas Kudus inggih punika salah satunggalipun objek wisata kang wonten ing désa Getas Pejaten Kacamatan Jati Kudus wonten sisih tengen jalan raya Kudus-Semarang lan 1 km saking simpang 7 alun-alun Kudus. Papan panggènan punika gadhah aji ...

                                               

Wadhuk Gajah Mungkur

Wadhuk Gajah Mungkur ya iku wadhuk kang mbendhung kali Bengawan Sala lan dunungé 3 km sisih kidul kabupatèn Wanagiri, Provinsi Jawa Tengah. Kanggo agawé wadhuk iki, kang ndunungi 51 désa, utawa kurang luwih 12.157 kepala kulawarga lan 67.157 jiwa ...

                                               

Wana Wisata Penggaron

Wana Wisata Penggaron inggih punika salah satunggaling papan wisata ingkang dumunung ing Désa Susukan, Kacamatan Ungaran Timur, Kabupatèn Semarang, kinten-kinten 2 km saking Kutha Ungaran utawi 18 km arah kidul saking Kutha Semarang. Wana wisata ...

                                               

Waterpark Tegal

Waterpark tegal iku salah satunggaling papan rékréasi ingkang dumunung wonten ing kitha Tegal. Waterpark punika dumunung ing Tegal lan gadhah wewengkon kirang langkung 15 hektar jembaripun, dipunwiwiti tanggal 15 Juni 2010, salah satunggaling bah ...

                                               

Wisata Colo, Kudus

Colo Kudus inggih punika salah satunggalipun objek wisata ingkang wonten ing tlatah Gunung Muria. Pegunungan Muria gadhah dhuwur 1602 m saking dhuwur toyo laut lan dados salah satunggalipun area dataran dhuwur kang gadhah gunung utawi bukit-bukit ...

                                               

Zytglogge

Zytglogge ya iku salah sijining menara jam tuwa kang kondhang ing kutha Bern, Switserlan. Menara Zytglogge diyasa kira-kira ing taun 1218. Menara Zytglogge ngadeg ana ing kutha tuwa Bern. Menara jam iki kalebu wangunan kang penting ing kutha Bern ...

                                               

Sibernetika

Sibernetika inggih punika satunggaling ngèlmu interdisipliner babagan struktur sistem régulasi. Sibernètika gegayutan kaliyan téyori informasi, téyori pengendalian, lan téyori sistem, saboten-botenipun wonten wujud urutaning kaping satunggal. Kek ...

                                               

Sistem wilangan

Sistem wilangan numerik iku siji simbul utawa kumpulan saka simbul kang nggambaraké siji angka. Numerik béda karo angka. Simbul "11", "sewelas" lan "XI" iku numerik kang béda, nanging nggambaraké angka kang padha ya iku sewelas. Artikel iki bakal ...

                                               

Jaringan Dalan Gedhé Asia

Jaringan Dalan Gedhé Asia utawa Asian Highway Network dikenal minnagka Great Asian Highway iku sawijining proyèk gotongroyong antara nagara-nagara ing Asia lan Éropah lan PBB Economic and Social Commission for Asia and the Pacific, kanggo ndandan ...

                                               

Banjir lumpur panas Sidaharja

Banjir blethok panas Sidaharja utawi ingkang misuwur kanthi nama bencana Blethok Lapindo inggih punika prastawa medalipun blethok panas ing lokasi pangeboran Lapindo Brantas ing Dusun Balongnongo Désa Renokenongo, Kacamatan Porong, Kabupatèn Sido ...

                                               

Tragedi Bhopal

Tragedi Bhopal ing taun 1984 ya iku musibah indhustri kang paling ngénes sajeroning sajarah donya.Kang diakibatake mbocorake 40 metrik ton metil isosianat kanthi ora disegaja saka pabrik pestisida Union Carbide kang dumunung ana ing kutha Bhopal, ...

                                               

Gagal jantung

Cithakan:Kotak info lelara Gagal jantung iku mandegé sirkulasi normal getih amarga kagagalan saka ventrikel jantung kanggo kontraksi kanthi èfèktif wektu systole. Akibat kakurangan panyediaan darah, njalari matiné sèl saka kakurangan oksigén. Cer ...

                                               

Griya sakit

Griya sakit punika satunggiling institusi perawatan kaséhatan profésional ingkang leladosanipun dipunlampahi déning dhokter, perawat, lan tenaga ahli kaséhatan sanèsipun.

                                               

Implan untu

Implan untu ya iku sawijing komponèn bedah awak kang kagayut marang untu. Implan untu gunané kanggo ngganti oyodé untu palsu. Wujudé implan iki kaya ta sekrup kang saka logam. Akèh-akèhé wong nganggo implan untu supaya gampang anggoné mangan pang ...

                                               

Sogok untu

Sogok Untu ya iku kayu utawa plastik cilik kang wujudé arep kaya biting kang minangka ngresiki sisa-sisa panganan kang nyelip ana ing sela-salané untu. Sogok untu racaké duwé siji utawa loro pucuk kang lancip kanggo nyukil panganan kang isih kèri ...

                                               

Andheng-andheng

Andheng-andheng ya iku kumpulan sèl pigmen abnormal kang muncul ing kulit. Sèl-sèl iki dikenal minangka èmelenosit. Andheng-andheng racaké gawan saka laér, nanging ana uga kang thukul sak wisé laér. rata-rat andheng-andheng thukul sawatara 20 tau ...

                                               

Ataksia

Ataksia ya kuwi lelara degeneratif kang manggon ing sistem saraf. Manéka perkara disebabaké karusakan ing utek cilik, bagéan utek kang tanggung jawab kanggo ngoordinasi gerak. Lelara iki bisa nyerang sapa wae, wiwit bocah nganti wong tuwa. Lelara ...

                                               

Autisme

Autisme utawa lelarat autis ya iku sawijining gangguan perkembangan bocah kang kompleks. Tandha-tandhane wis katon nalika bocah durung ngancik 3 taun. Sebab autis ya iku gangguan neurobiologis kang bisa ganggu fungsi utek saéngga bocah mau ora bi ...

                                               

Bipolar

Bipolar ya iku lelara kang rasakake saben manungsa kang wis naté nglakoni pasang surut émosi. Ana kalane ana ing pucuking émosi, nanging kadang rumangsa depresi banget. Lelara iki kaya duwé loro kutub émosi, awit saka iku lelara iki sinebut bipol ...

                                               

Bronkitis

Bronkitis ya iku salah sawijiné lelara amarga ana peradangan ing bronkus. Lelara iki padatan duwé sipat ringan lan ing pungkasané bisa mari kanthi sampurna. Bronkitis kadadèn amarga ana infèksi, kaya ta radang tenggorokan, campak, lan watuk rejan ...

                                               

Cacingen

Cacingen ya iku wujud masalah keséhatan kang penangané perlu temenanan kususé ing wewengkon tropis kaya ta ing nagara Indonésia, amarga akèh penduduk kang kena lelara cacingen. Lelara iki bisa ngakibataké muduné daya tahan awak lan ganggu pertumb ...

                                               

Chikungunya

Chikungunya ya iku salah sawijiné jinis lelara kang disebabaké déning virus gegremet-borne saka gènus Alphavirus. Lelara iki ditularaké tumrap manungsa lumantar cokotan lemut Aèdès aégypty. Chikungunya njalari lelara kanthi tandha-tandha kang are ...

                                               

Disleksia

Disleksia iku saka basa Yunani. Saka tembung Dis lan Leksis, tembung Dis tegesé angèl. Tembung Leksis duwé teges Basa. Dadi disleksia iku kaangelan ana ing babagan basa. Kaangelan ana ing babagan ya iku ngeja, maca lan nulis. Bocah kang kena disl ...

                                               

Flu manuk

Flu manuk ya iku penyakit infèksi sing disebabaké dening virus influenza sing nyerang pirang-pirang unggas. Penyakit iki nyebabaké kerugian ekonomi sing dhuwur amarga mateni pitik kanthi gunggung kang gedhé. Kadhangkala mamalia, kalebu manungsa, ...

                                               

Gondhong

Gondhong, beguk utawa parotitis ya iku salah sawijining lelara nular kang disebabaké déning virus. Lelara iki nyebabaké abuh lan rasa lara ing kelenjar parotis kang manggon ana ing kuping lan wang kang bisa nyebabaké abuhing gulu sisih dhuwur uta ...

                                               

Hydrocephalus

Hydrocephalus utawi akumulasi cuwèran serebrospinal ing ventrikel serebral, ruwang subarachnoid, utawi ruwang subdural. Gangguan punika njalari cuwèran punika langkung kathah, salajengipun ajeng neken jaringan utek ing sekitaré, khususipun saraf ...

                                               

Insomnia

Insomnia utawa kancilen iku salah sijiné lelara wujud tandha-tandha angèl turu. Insomnia kerep disebabaké anané lelara utawa akibatfaktor psikologis kaya stress, faktor Gaya hidup kaya seneng nginum kopi, alkohol utawa ngerokok. Faktor liyané kan ...

                                               

Kanker

Puru ayal utawi kanker utawi neoplasma ganas inggih punika lelara kang dipuntengeri kanthi kasanèsan siklus sel khas kang njalari kamampuan sél kanggé: gesang boten terkendalipembelahan sel ngelangkungi wates normal pindhah ing jaringan sarira sa ...

                                               

Kanker sèrviks

Kanker sèrviks inggih punika kanker ingkang kawontenan ing leher rahim. Kanker serviks ugi sinebut kanker leher rahim utawi kanker mulut rahim wonten ing lapisan serviks. Leher rahim inggih punika peranganipun rahim wonten ing ngandhap, ingkang m ...

                                               

Kencing watu

Kencing watu ya iku lelara sing rasané kaya res-resen, disebabaké kadhang-kadhang banyu uyuh katutan wadas anggreges kaya pasir. Lumrahé tandha-tandha kencing watu teka, racaké ngrasakaké pegel-pegel ing bangkèkan mburi sing pérangan ndhuwur.

                                               

Kerokan

Kerokan iku saka tembung lingga kerok olèh tambahan -an dadi kerokan ing tlatah Jawa akèh wong-wong padha nambani masukangin ya amung kerokan. Biasane kang digawa kerokan iku gawa dhuwit récéh mangpi,karo diolesi lenga pet, uga bisa gawa lenga ka ...

                                               

Kwashiorkor

Kwashiorkor utawa asring diarani busung lapar ya iku lelara kang dijalari ana gangguan gizi ing awak amarga zat protéin ing awak kurang. Lelara iki lumrahé dialami déning bocah cilik ing tlatah tropis lan kaanan kang garing kang ditandhani karo e ...

                                               

Lara sirah

Lara sirah utawa ngelu utawa mumet iku rasa lara ing pérangan sirah. Lara sirah minangka lelara kang entheng, sepele malah saben titah mesthi naté ngalami. Arep kalebu entheng, nanging bisa mrebawani kirange daya anggoné makarya. Sabanjure ngunju ...

                                               

Lelara

Lelara iku kaanan awak utawa pikiran kang ora lumrah kang njalari rasa ora nyaman, disfungsi marang wong kang kena akibaté. Kanggo nambani lelara, wong-wong biyasa konsultasi dhateng griya sakit utawi marang dhokter, perawat, lan tenaga ahli kasé ...

                                               

Lelara Parkinson

Lelara Parkinson inggih punika lelara degeneratif syaraf ingkang sepindha pinanggih ing taun 1817 déning Dr. James Parkinson kanthi wontenipun tremor nalika kèndel kéwedan kanggé milai obah saha kakuwatan otot.

                                               

Leukemia

Leukemia utawa kanker getih iku saklompok lelara neoplastik kang manéka ragamé, ditengeri déning panikelan kanthi ora normal utawa transformasi maligna saka sèl-sèl pambentuk getih ing sungsum balung lan jaringan limfoid. Sèl-sèl normal ing njero ...

                                               

Liyak

Liyak utawa utah yaiku mukus sing metu nalika watuk saka saluran napas bageyan ndhuwur. Ing donya kadokteran, tuladha liyak biasané digunakaké kanggo investigasi mikrobiologis infeksi pernapasan lan investigasi sitologi pernapasan. Sampel liyak s ...

                                               

Meningitis

Meningitis inggih punika lelara amargi wonten infèksi ing meninges ingkang nutupi utek lan sungsum balung belakang. Meninges inggih punika tiga lapisan jaringan ikat ingkang kawangun saking pia mèter, arachnoid, lan dura mèter. Meningitis saged d ...

                                               

Pandemi

Pandèmi inggih punika pényakit ingkang nular saha nyébar ngélampahi populasi manungsa ing kuwasaan ing jawi, tuladhanipun bawana utawi ing sédaya donya. Pényakit endemik luas saha stabil ing pintné-pintén tiyang ingkang gréah saking botén pandémi ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →