ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 59




                                               

Shirakami-Sanchi

Shirakami-Sanchi inggih punika sawijining papan ingkang dumunung ing sisih lèr pulo Honshu, Jepang. Papan punika minangka hamparan, pagunungan ingkang taksih alami sanget ingakang dumunung ing Prefektur Akita lan Aomori. Alas ing papan punika gad ...

                                               

Shiretoko National Park

Taman Nasional Shiretoko, inggih punika taman nasional ingkang nglingkupi sapérangan ageng Ujung Shiretoko ing ujung timur laut Pulo Hokkaido, Jepang. Tembung "Shiretoko" asalipun saking basa Ainu, sir etok ingkang tegesipun pungkasan saking bumi ...

                                               

Somapura Mahavihara

Somapura Mahavihara wonten ing Paharpur, Naogaon, Bangladesh inggih punika salah satunggaling wiyara Buda ingkang kalebet wonten ing situs arkéologis ingkang wigati ingkang dumunung wonten ing wewengkon Bangladesh. Wiyara punika kalebetaken wonte ...

                                               

Struve Geodetic Arc

Struve Geodetic Arc utawi dipunsebut minangka Busur Geodetik Struve inggih punika ranté "triangulasi" ingkang mbentang saking Hammerfest ing Nurwègen dumugi Laut Hitam ing Ukraina, ingkang nglewati 10 nagara, inggih punika, Ukraina, Swèdhen, Rusi ...

                                               

Surtsey

Surtsey inggih punika sawijining pulo vulkanis ing sisih kidul Islandia. Papan punika ugi papan ingkang paling kidul ing Islandia. Surtsey dumadi akibat jeblugan gunung ingkang asalipun saking 130 mèter ing ngandhap lumah laut, lan dumugi lumah n ...

                                               

Taj Mahal

Taj Mahal iku monumèn kang dadi tuladha gawéan arsitèktur muslim India. Taj Mahal uga kondhang dadi tandha tresna abadi Kaisar Shan Jahan kanggo garwané Mumtaz Mahal. Taj Mahal iku tandha tresna lan hasrat. Taj Mahal digawé ing jamané Kaisar Mogu ...

                                               

Taman Nasional Chapada dos Veadeiros

Taman Nasional Chapada dos Veadeiros dumunung wonten ing Chapada dos Veadeiros, sawijining dataran tinggi kuna ingkang dipunprakirakaken yuswanipun sampun 1.8 miliar taun. Basisipun wonten ing praja Goias wonten ing Brasil, taman punika dipundhir ...

                                               

Tian Tan

Tian Tan utawa Basa Indonesia, Kuil Surga ya iku panggonan pamujaan agama Tao kang dumunung ing Beijing Dibagun ing abad 15 M ya iku taun 1420 M lan digawé ing lemah kang ambane 2.700 KM². Arsitekture nyimbolake gegayutane bumi lan langit manusia ...

                                               

Yakushima

Yakushima inggih punika sawijining pulo ing sisih kidul Prefektur Kagoshima, Kyushu, Jepang. Papanipun antawis 60 km barat daya Ujung Ōsumi, Kyushu. Pulo punika kalebet salah satunggal saking pulo utama ing KapuloanŌsumi. Selat Yakushima misahake ...

                                               

Yihe Yuan

Yihe Yuan utawa Basa Indonesia dadi Pura Mangsa Panas ya iku pura kang ana ing 15 km saka pusat kutha Beijing. Wiwitane diyasa ing jaman Dinasti Jin kanthi jeneng Taman Qingyi. Banjur dibalekake ing pondasi wiwitan kang minangka karya arsitèktur ...

                                               

Dhaptar situs warisan donya ing Eropah

Ing ngisor iki dafar Situs warisan donya UNESCO ing Éropah. Siprus, Israèl, Turki, Georgia, Azerbaijan, Armenia lan Kaukasian lan wewengkon Siberia saka Rusia kalebu pratélan iki lan pratélan situs ing Asia. Situs sing ditandhani nganggo tandha a ...

                                               

Canal+

Cithakan:Infobox TV Channel Canal+ "Canal Plus", ateges "Saluran Plus" wonten ing basa Perancis minangka saluran televisi kanthi bayar premium Perancis ingkang dipundhirikan taun 1984. Kagunganipun Canal+ Group, ingkang salajengipun dipunparingak ...

                                               

Déclic-Images

Déclic-Images minangka salah satunggaling stasiun televisi komersial Perancis. Mèrk dagang Gambar Declic miyos rikala taun 1999. Wonten ing wiwitan taun 2002, parusahan mroduksi mèh sepalih saking sadaya anime Jepang ingkang nembé dipunterbiaken ...

                                               

France 2

France 2 minangka jaringan televisi umum paling ageng ing Perancis. Pérangan saking grup France Télévisions, sesarengan kaliyan France 3, France 5, Réseau France Outre-mer, lan France 4. France Télévisions ugi gadhah partisipasi ing ARTE, Euronew ...

                                               

Gulli

Gulli minangka sawijining jaringan televisi Perancis énggal ingkang katujokaken dhateng program laré-laré. Samekta lumantar televisi terrestrial digital "TNT" kanthi kerjasama kaliyan Lagardère Active lan Canal J, lan France Télévisions kanthi pr ...

                                               

Métropole 6

Métropole 6 utawi langkung asring dipuntepangi minangka M6, inggih punika sawijining layanan televisi Perancis ingkang minangka kagunganipun parusahan Métropole Télévision. M6 nyiaraken sinyal SECAM ing-inggil-toya, lan ugi wonten ing satelit sia ...

                                               

Jaya TV

Jaya TV ya iku Jaya TV sawijining stasiun televisi lokal kang ngudara Jakarta ing kutha Manokwari, Papua Barat, Indonesia, kang dinaungi déning PT Manokwari Televisi. Jaya TV minangka péranganing Top TV Network bebarengan karo Top TV Jayapura, So ...

                                               

Pratélaning ariwarta ing Nèderlan

Ariwarta utawa koran ing nagara Nèderlan terbit saben dina, kajaba dina Minggu lan sawenèh dina gedhé umum. Cacah ariwarta ing taun 2009 ana 35. Ing ngisor iki pratélaning ariwarta ing Nèderlan.

                                               

Basa Mori Isor

Basa Mori Isor ya iku salah siji basa sing dicaturaké ing wewengkon Kabupatèn Morowali, Morowali Lor, lan kubengé, Sulawesi Tengah, Indonesia. Basa Mori Isor iki duwé gayutan karo Basa Mori Dhuwur lan Basa Padoe. Uga masarakaté gen masih ana gayu ...

                                               

Aljazair

Républik Démokratik Rakyat Aljazair utawa sok diarani Aljazair iku nagara ing tlatah Maghribi, Afrika. Yèn miturut ambané wewengkon, Aljazair minangka nagara gedhé dhéwé ing Segara Tengah, gedhé dhéwé ing Donya Arab, kaping pindo ing bawana Afrik ...

                                               

Arab Saudi

Arab Saudi utawa Saudi Arabia utawa Karajan Arab Saudi iku nagara ing Asia. Kutha krajané yaiku: Riyadh. Sing ndunungi kira-kira ana 25 yuta. Arab Saudi iku nagara Arab kang dumunung ing Jazirah Arab. Nduwèni iklim ara-ara lan wewengkoné sapérang ...

                                               

Madain Shaleh

Madain Shaleh iku kutha kuna kang mapan ing lor Hejaz, kurang luwih 25 km saka kutha Al-Ula. Nalika jaman biyèn kutha iki dipanggoni déning Kaum Tsamud lan Nabatea nalika 3000 taun SM, ing jaman Nabi Nuh nganti jaman Nabi Musa. Banjur Madain Shal ...

                                               

Erbil

Erbil, uga katulis Arbil utawa Irbil, iku kutha krajané wewengkon Kurdhistan ing Irak pérangan lor. Kutha iki dumunung udakara 350 kilomèter ing sisih loré kutha Bagdad. Déné wewengkon kagubernurané nduwé gungguh cacah jiwa tetep kang ngancik uda ...

                                               

Kirkuk

Kirkuk ya iku sawijining kutha ing Irak lan mujudaké kutha krajané Kagubernuran Kirkuk ing Irak, 238 kilomèter sing dumunung ana pérangan lor kutha Baghdad. Wewengkoné Kirkuk iki nduwé populasi sing manéka warna lan basa sing dituturaké uga rupa- ...

                                               

Silêmanî

Sulaymaniyah, uga karan Slemani, iku sawijining kutha ing Kurdhistan Irak. Sulaymaniyah dikupengi déning Pagunungan Azmer, Pagunungan Goyija, lan Pagunungan Qaiwan ing iring lor-wétan, Pagunungan Baranan ing iring kidul, lan Punthuk Tasluja ing i ...

                                               

Israèl

Israèl iku nagara ing Timur Tengah, kang diubengi déning Segara Tengah, Libanon, Suriah, Yordania, Mesir lan ara-ara wedhi Sinai. Saliyané iku Israèl uga diubengi rong laladan otoritas Palèstina: Lurung Gaza lan Gisik Kulon. Ing pangertèn Alkitab ...

                                               

Hatikvah

Hatikvah iku lagu kabangsané Israèl. Tembung Ibrani iki tegesé kanthi barès utawa lèterlek iku "Pangarepan". Lirik Hatikvah dianggit déning Naphtali Herz Imber ing Jassy taun 1878. Dhèwèké asalé saka Galisia. Nalika Proklamasi Kamardikan Israèl i ...

                                               

Maccabi Haifa F.C.

Maccabi Haifa F.C. minangka tim bal-balan Israèl ingkang main ing Divisi Utama Ligat haal. Tim punika markasipun wonten ing Haifa, Israèl, lan minangka satunggal péranganing tim ulah raga Maccabi Haifa. Dipundhirikaken taun 1913. Tim punika minan ...

                                               

Nègèb

Nègèb yaiku wewengkon ara-ara lan semi ara-ara ing Israèl bagéyan kidul. Kutha gedhé dhéwé lan kutha krajan laladan iki yaiku Beersheba, ing wates lor. Wates kidulé yaiku Teluk Aqaba lan kutha wisata Eilat. Ana sawatara kutha sing lagi dibangun, ...

                                               

Mesir

Républik Arab Mesir, kondhang minangka Mesir, iku nagara kang sapérangan gedhé wewengkoné dumunung ana ing Afrika pérangan lor-wétan. Kanthi jembar wewengkon watara 997.739 km² Mesir nyakup Ujung Sinai, déné sapérangan gedhé wewengkoné dumunung i ...

                                               

Dèlta Kali Nil

Dèlta Kali Nil iku siji dèlta ing saloring Mesir ing ngendi Kali Nil dadi amba lan mili ing Segara Tengah. Dèlta iki salah sijining dèlta sing gedhé dhéwé sadonya lan papané saka Alexandria ing sisih kulon nganti tekan Port Said ing sisih wétan. ...

                                               

Laladan-laladan ing Somalia

Laladan-laladan ing Somalia, yaiku: Sanaag * Erigavo Galguduud Dusa Mareb Shabeellaha Dhexe Giohar Awdal * Baki Jubbada Hoose Kismaayo Mudug Galcaio Woqooyi Galbeed * Hargeysa Sool * Laascaanood Shabeellaha Hoose Merca Bari Bender Cassim Jubbada ...

                                               

Abu Dhabi

Abu Dhabi iku emirat gedhé dhéwé sakaipitung emirat kang mbentuk Uni Emirat Arab. Abu Dhabi uga minangka kutha kanthi jeneng kang padha karo emirat iki kang dadi kutha krajan saka nagara mau. Watara 1 yuta jiwa manggon ing kutha iki ing taun 2000 ...

                                               

Dubai

Dubai inggih punika satunggal saking pitung émirat lan kutha ingkang padhet piyambak ing Uni Émirat Arab. Pernahipun wonten ing saturuting iring kidul Teluk Pèrsi ing Ujung Arab. Kutha gedhé Dubai kala-kala kawastanan Kutha Dubai supados boten ka ...

                                               

Acer pseudoplatanus

Sapindaceae Acer pseudoplatanus, dikenal minangka sycamore ing Inggris lan maple sycamore ing Amerika Sarékat, minangka spesies tanduran kembang ing kulawarga sabun lan lychee Sapindaceae. Wit-witan kang gedhé banget lan godhongé amba tanpa endék ...

                                               

Amérika Sarékat

Amérika Sarékat utawa lumrahé dicekak dadi AS iku nagara fédheral sing wewengkoné ana ing Amérika Lor lan Oséania. Ditilik saka sing ndunungi, nagara iki sing paling gedhé kaping telu sadonya sawisé Républik Rakyat Cina lan India. Kutha krajan Am ...

                                               

Joe Cada

Joseph Cada minangka pemain poker profesional Amérika saka Shelby Charter Township, Michigan, kang luwih dikenal minangka wong kang menang ana Acara Utama ing World of Poker. Kanthi menang 6.494-Entri Utama Acara ing umur 21 taun, Cada ngluwihi P ...

                                               

Proklamasi Kamardikan Amérika Sarékat

Proklamasi Kamardikan Amérika Sarékat iku kalaksanan déning Kongrès Kontinèntal Kapindho sing disetujoni tanggal 4 Juli 1776 lan sing ngumumaké Telulas Warga Koloni bébas saka Britania Agung. Proklamasi iki, ditulis umume déning Thomas Jefferson. ...

                                               

Kali Macal

Kali Macal iku sawijining kali sing mili ngeliwati laladan Cayo manggon ing pérangan kulon saka Belize. Kali iki uga ngelewati laladan-laladan \bkuna\b saka Peradaban Maya, kutha Cahal Pech lan Kebon Botani Belize. Kali iki muarane ana ing Kali B ...

                                               

Botswana

Botswana / b ɒ t ˈ s w ɑː n ə, resminé Républik Botswana, iku sawijining nagara sing kakurung dharatan dumunung ing Afrika Kidul. Wargane nyebut dhèwèké minangka Batswana. Biyèn protèktorat Britania Bechuanaland, Botswana ngadopsi jeneng anyaré s ...

                                               

Puthu

Puthu yaiku sajinis panganan saka Indonésia kang wujud kue isiné gula jawa lan cara mangané bisa uga dicampuri parutan klapa. Asal usul kue puthu yaiku saka Kerala, India, lan wujud ngawené saka glepung beras kang dikukus dikukus. Puthu bisa diku ...

                                               

Gurukul

Gurukul inggih punika jinisipun sekolah ing India, manggenipun ing ngalam, kanthi murid ingkang urip sesarengan kaliyan ara-araipun, urip sesarengan kaliyan ara-araipun, asring ing griya ingkang sami. Wonten ing gurukul, muridipun manggén sesaren ...

                                               

Karajan Sindhu

Wonten salebeting wiracarita Ramayana, Karajan Sindhu utawi Karajan Widéha punika salah satunggaling karajan India kuna ingkang dipunpimpin déning Raja Janaka. Raja Janaka punika ramanipun Dewi Sita-garwanipun Rama. Karajan Widèha wonten gandhéng ...

                                               

Kashmir

Kashmir punika satunggaling wewengkon ing lor sub-bawana India. Istilah Kashmir ing sajarah punika dipungambaraken minangka satunggaling lembah ing kidul saking ujung paling kulon larikan Himalaya. Kanthi pulitik, istilah Kashmir punika dipunandh ...

                                               

Panipuri

Panipuri utawa Phuchka minangka jinis jajanan sing asalé ing subbawana India. Olahan iku kasusun saka, puri asri jero-goreng crepe, diisi karo dicampur banyu rasa dikenal minangka pani imli, lunak Chutney, lombok, masala chaat, kentang, bawang la ...

                                               

Wangsa Surya

Wangsa Surya utawa Wangsa Srengéngé utawa Suryawangsa yaiku salah siji wangsa kang misuwur ana ing sajarah lan mitologi agama Hindhu. "Surwanshi" duwé teges wong saka kalangan wangsa iki. Kaum iki misuwur dadi kang umuré paling dawa lan makmur an ...

                                               

Wong Bodo

Wong Bodo utawa suku Bodo iku sawijining bebrayan utawa golongan ètnis sing asalé saka Assam, praja ana ing lor-wétané nagara India. Miturut sensus taun 2011, wong Bodo cacahé manawa watara 2 yuta, utawa 5.5% saka populasi total sing ndunungi pra ...

                                               

Haida Gwaii

Haida Gwaii utawa Kapuloan Queen Charlotte, ya iku salah sijining kapuloan ing Pasisir Lor British Columbia, Kanada, akèh-akèhé dipanggoni déning suku Haida. Haida Gwaii kagolong saka rong pulau utama: Pulau Graham ing lor, lan Pulau Moresby ing ...

                                               

Quebec

Quebec, ing basa Perancis Québec iku provinsi kang gedhé dhéwé ing Kanada miturut géografis, lan gedhé dhéwé miturut populasi sawisé Ontario. Cacahe warga ing provinsi iki 7.568.640. Cacahe iku 24%-ne warga Kanada. Kanthi basa, budaya lan lembaga ...

                                               

Karajan Manunggal

Karajan Manunggal utawa pepaké Karajan Manunggal Britania Agung lan Irlandia Lor iku nagara ing bawana Éropa. Sing ndunungi cacahé kira-kira ana 56 yuta. Kutha krajané iku London. Nagara iki kerep diarani Inggris, nanging sajatiné aran iki kurang ...