ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 59



                                               

Wit Sembung

Sembung utawa ing basa Banggai kasebut Pakundalang, yaiku salah sawijining tanduran saka Népal. Ing negara asliné godhong iki kaaran ai na xiang. Tanduran iki kalebu ing marga Blumea. Kembang sembung warnané putih dhedhompolan, rasané pedhes semu ...

                                               

ICD

International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems utawa dicekak ICD iku siji sistem klasifikasi lelara lan manéka warna jinis tandha, simptoma, kelainan, komplain lan jalaran èksternal lelara. Saben kondhisi kaséhat ...

                                               

Pratélan kodhe ICD-9

Ing ngisor iki daftar kodhe ICD-9 Daftar kodhe ICD-9 520-579: Panyakit sistem pencernaan Daftar kodhe ICD-9 460-519: Panyakit sistem pernapasan Daftar kodhe ICD-9 E lan V codes: external causes of injury lan supplemental classification Daftar kod ...

                                               

Nikotin

Nikotin salah sijiné dat kang adiktif kang kadadéan kanthi alami ing tembako. Nikotin ya iku bahan aktif kang ana ing abluk mbako. Nduwèni ambu kang nyengat lan rasa kang tajem. Nikotin didhèfinisikaké minangka dat racun, nglenga, kuning pucet la ...

                                               

Rumah Sakit Panti Waluya Surakarta

Rumah Sakit Panti Waluya Surakarta madeg ing tanggal 1 September 1937 kanthi jeneng Balai Pengobatan Panti Waloejo, minagka prakarsa para bidan lan juru rawat RS. Zending déning biyantuan Mr. Soemardi uga Mr. Moch. Daljono. Wiwit tanggal 1 Januar ...

                                               

Sistem imun

Sistem imun utawa Sistem kakebalan iku sistem perlindungan prabawa njaba biologis kang dilakukan déning sel lan organ mligi sajeroning sawijining organisme. Yèn sistem kakebalan iku normal, sistem iki bakal nglindhungi awak saka infèksi baktèri l ...

                                               

Bedhah

Bedhah utawa pambedhahan iku spesialisasi sajeroning kadhokteran kang nambani lelara utawa tatu kanthi operasi manual lan instrumen. Ahli bedhah bisa wujud dhokter, dhokter untu, utawa dhokter kéwan kang duwé spesialisasi sajeroning babagan èlmu ...

                                               

Kukul

Kukul ya iku kaanan nalika pori-pori kulit kesumpelan saéngga njalari nanah kang dadi radhang. Kukul kalebu lelara kulit kang akèh nyerang manungsa. Kukul disebabaké hormon kang owah saéngga ngrangsang klanjer lenga ing kulit. Owahing hormon liya ...

                                               

Kulit

Kulit iku lapisan paling njaba ing awak manungsa. Kulit pérang dadi telung pérangan: pérangan paling njaba ingaran epidermis, pérangan tengah mesodermis, lan pérangan njero dermis. Kulit sensitif banget saka prabawa lingkungan sakitar, kaya panas ...

                                               

Ngilangi wulu

Ngilangi rambut, uga dikenal minangka epilasi utawa depilasi, yaiku ngilangi rambut awak kanthi sengaja. Rambut biasane tuwuh ing kabeh awak manungsa. Rambut bisa dadi luwih katon sajrone lan sawise puber lan pria cenderung duwe rambut awak sing ...

                                               

Cacing pecut

Cacing pecut minangka cacing sing urip ing awak manungsa, peneré ing usus gedhe. Cacing iki diarani pecut amarga katon kaya pecut, ing endi endhasé alus lan buntuté saya kandel. Cacing diwasa kanthi dawa sekitar 4-5 cm. Cacing pecut wadon duwe da ...

                                               

Laler Tsetse

Laler Tsetse ya iku salah sawijining jinis laler raseksa saka Afrika kang kalebu protozoa saka génus Trypanosoma lan bisa njalari lelara turu. Tsetse ya iku organisme kang nggawa parasit Trypanosomiasis, dadi tsetse ora ngasilaké racun lan ora mb ...

                                               

Gastroenterologi

Gastroenterologi utawa gastrologi iku spesialisasi èlmu kadhokteran kang konsèntrasi marang lelara sistem pancernaan. Lelara sajeroning sistem pancernaan racaké kapisah kanthi anatomis lan faali. Lelara sajeroning ati dumunung ing sangisoré cawan ...

                                               

Kedharuratan mèdhis

Kedharuratan mèdhis iku cawang èlmu kadhokteran sing dipraktèkaké ing siji unit gawat dharurat rumah sakit, lan ing papan liyané ing ngendi ana pitulung pisanan marang siji lelara diperlokaké. Kedharuratan mèdhis fokus marang diagnosis lan pangob ...

                                               

Neurologi

Neurologi iku cawang èlmu kadhokteran kang nangani kelainan sistem saraf. Dhokter kang mligi ngurusi babagan neurologi ingaran neurolog lan duwé kemampuan kanggo ndhiagnosis, ngrawat, lan nata pasien lan kelainan saraf. Akèh-akèhé para neurolog d ...

                                               

Panyakit njero

Lelara njero iku cawang lan spesialisasi kadhokteran sing nangani diagnosis lan penanganan organ njero tanpa bedhah ing pasien diwasa. Kanggo dadi dhokter lelara njero, uga karan "internis", dhokter kudu ngrampungna pendhidhikan spesialis sajeron ...

                                               

Panyakit nular

Sajeroning medis, lelara nular utawa lelara infèksi iku lelara sing disebabaké déning siji agèn biologi, dudu disebabaké faktor fisik utawa kimia.

                                               

Pediatri

Pediatri utawa ngèlmu kaséhatan anak iku spesialisasi kadhokteran kang magepokan karo bayi lan bocah. Tembung pediatri dijupuk saka basa Yunani kuna, paidi kang tegesé "bocah" lan iatros kang tegesé "dhokter". Sapérangan gedhé dhokter anak minang ...

                                               

Eutanasia

Eutanasia ya iku praktik panjabutan panguripan manungsa utawa kéwan kanthi cara kang dianggep ora nuwuhaké rasa lara utawa nuwuhaké rasa lara kang minimal, lumrahé ditindakake kanthi cara mènèhi suntikan kang bisa gawé mati. Aturan hukum ngenani ...

                                               

YouTube

YouTube iku sawijining situs web video sharing populèr kang diadegaké wulan Fèbruari 2005 déning wong telu tilas karyawan PayPal: Chad Hurley, Steve Chen, lan Jawed Karim. Miturut prusahaan panelitèn Internet Hitwise, ing sasi Mèi 2006 YouTube du ...

                                               

Amplop

Amplop ya iku bungkus saka layang utawa barang kang dikirim liwat kantor pos. Amplop lumrahé digawé saka dluwang kang dikethok lan diwangun kaya belah ketupat. Kertas mau banjur ditekuk lan dilèm nganti kaya wujud amplop. Ing pérangan ngarep ampl ...

                                               

Kantor Pos

Kantor pos ya iku panggonan kanggo ngirimaké layang lan paket pos. Kantor pos uga dodol barang-barang pos lan filateli kaya ta prangko, kertu pos, amplop, lan peralatan kanggo mbungkus pakét. Ing nagara-nagara tartamtu, kantor-kantor pos nduwéni ...

                                               

Kertu pos

Kertu pos ya iku salembar dluwang kang ukurané kandel utawa digawé saka karton tipis kang dhapuré persegi panjang. Kartu pos gunané kanggo nulis lan ngirimaké tulisan kang ora usah diwadhahi amplop. Ngirim nganggo kartu pos regané luwih murah tin ...

                                               

Prangko

Prangko ing basa latin diarani franco. Prangko ya iku kertas kang ana duwé lém ing pérangan mburi, béntuké kothak lan ana gambaré. Prangko gunané kanggo bukti yèn wis nglakokaké transaksi ing layanan jasa pos kaya ta ngirim surat utawa layang. Pr ...

                                               

Altufyevo (Moscow Metro)

Cithakan:Serpukhovsko-Timiryazevskaya Line Altufyevo Basa Rusia: Алтуфьево trowongan punika ngantos lor Line Serpukhovsko-Timiryazevskaya dumugi Metro Moskow, ugi stasiun northermost kang sedanten migunakake sistem. Trowangan Altufyevo punika dip ...

                                               

Setatsiyun Bogor

Setatsiyun Bogor - ing jaman kolonial Belanda sing jenenge Station Buitenzorg - yaiku kelas stasiun Sepur gedhe sing ana ing Cibogor, Bogor Tengah, Bogor. Stasiun sing dumunung ing dhuwur +246 meter klebu ing Area Operasi Jakarta I. Stasiun sing ...

                                               

Valve Corporation

Valve Corporation, uga dikenal minangka Valve Software utawa mung gampang Valve, yaiku pangembang game video, penerbit, lan distribusi digital Amerika sing dadi kantor pusat ing Bellevue, Washington. Pangembang platform distribusi piranti lunak S ...

                                               

Anatomi manungsa

Anatomi manungsa utawa antropotomi iku sawijining babagan mligi sajeroning anatomi kang nyinaoni struktur awak manungsa, déné jaringan disinaoni ing histologi lan sèl ing sitologi. Awak manungsa, kaya awak kéwan, dumadi saka sistem, kang dumadi s ...

                                               

Dhaptar balung rangka manungsa

1 balung ilat os.hyoideum 2 balung uwang ndhuwur os.maxilla 2 balung mata os.laximale 2 balung luh os.lacrimale 2 balung uwang ngisor os.mandibula 2 balung langit-langit os.pallatum 2 balung irung os.nasale 2 balung pipi os.zygomaticum 2 balung g ...

                                               

Anus

Ing anatomi, anus, silit, bolongan bokong, utawa jubur iku bukakan saka rektum nuju lingkungan njaban awak. Bukak-tinutupé anus diatur déning otot sepingter. Sesuker dibuwang saka awak ngliwati prosès dhéfékasi, kang dadi fungsi mligi anus. Anus ...

                                               

Balung geger

Balung geger utawa vertebra iku balung kang mbentuk geger kang gampang diobahaké. Ana 33 balung geger ing rangka manungsa, 5 ing antarané kagabung mbentuk pérangan sacral, lan 4 balung mbentuk balung buntut. Telung pérangan ing sakdhuwuré dumadi ...

                                               

Balung iga

Sajeroning anatomi, balung iga utawa iga Balung iga nglindhungi dhadha, paru-paru, jantung, ati, lan organ njero liyané ing gronggongan dhadha. Ing mamalia, balung iga mung ana ing pérangan dhadha. Nanging ing reptil, balung iga kadhangkala ana w ...

                                               

Balung selangka

Clavicula awangun kurva-gandha lan dawa. Iki siji-sijiné balung kang dawa horizontal ing awak. Dumunung ing ndhuwur balung iga pisanan. Ing ujung medial, clavicula mawa sendhi ing manubrium saka sternum balung dhadha ing sendi sternoclavicularis. ...

                                               

Bathuk

Sajeroning anatomi manungsa, bathuk iku pérangan mawa balung ing sirah sadhuwuring mata. Manungsa modhèren duwé bathuk vertikal, kang mungkasi ing garis rambut yaiku nalika sirah wiwit dhatar. Otot bathuk antarané frontalis, kang nggerakaké lan n ...

                                               

Deltoideus

Otot deltoideus iku otot kang mbentuk struktur bunder ing bahu manungsa. Dijenengaké deltoideus, amarga wanguné mèmper kaya alfabet Yunani Delta. Otot iki kerep dipigunakaké kanggo suntikan intra-muskular.

                                               

Dhengkul

Sajeroning anatomi manungsa, dhengkul iku sendhi sing ngubungaké femur lan tibia. Amarga dhengkul manungsa nyokong mèh kabèh bobot awak, dhengkul rentan banget marang cidra akut lan tuwuhing osteoarthritis.

                                               

Dlamakan

Tlapak sikil utawa dlamakan, iku pérangan ngisor sikil manungsa. Sacara anatomis, tlapak sikil sinebut aspek plantar. Permukaan kang padha karo ungulata yaiku kuku.

                                               

Driji manis

Driji manis iku driji kapapat ing tangan manungsa, dumunung ing antaraning driji tengah lan jenthik. Driji manis iki uga diarani digitus medicinalis, driji kapapat, digitus annularis, digitus quartus, utawa digitus IV ing anatomi.

                                               

Geger

Geger iku wewengkon pérangan mburi ing awak manungsa, wiwit saka ndhuwuring bokong munggah nganti dhuwuring gulu lan pundhak utawa bahu pérangan mburi. Laladan geger iki dumunung ing suwaliking dhadha, dhuwur utawa dawané ditemtokaké déning dawan ...

                                               

Ilat

Ilat iku kumpulan otot rangka ing pérangan dhasar tutuk kang bisa mbantu pancernaan panganan kanggo mamah lan ngulu. Ilat minangka indera pangecap kang duwé struktur tunas pangecap. Ilat uga mèlu mbantu kanggo wicara. Struktur liya kang magepokan ...

                                               

Itil

Klitoris dumadi saka siji laladan bunder kang diarani klanjer, lan pérangan kang luwih dawa, karan batang, kang duwé wangun-wangun cekungan mèmper karo kang diduwèni penis. Jaringan bibir pérangan njero racaké nutupi batang klitoris, kang dadi tu ...

                                               

Jenthik

Driji jenthik, kerep diarani pinky ing Basa Inggris Amérika lan pinkie ing Basa Inggris Scottish, iku driji ing tangan manungsa kang paling cilik, dunungé ana ing jèjèré driji manis lan paling adoh saka jempol.

                                               

Kuping

Kuping iku siji organ kang bisa ndhetèksi utawa ngenal swara. Kupingé kéwan vertebrata dhasaré padha saka iwak tekan manungsa, kanthi sapérangan variasi selaras karo fungsi lan spésies. Saben vertebrata duwé sapasang kuping, siji lan sijiné pangg ...

                                               

Pinggul

Sajeroning anatomi vertébrata, pinggul utawa panggul utawa "coxa" ing istilah kadhokteran tegesé wewengkon anatomi utawa sendhi. Wewengkon pinggul dumunung ing ngarep lateral saka wewengkon gluteal conto: bokong, inferior to the iliac crest, lan ...

                                               

Polok

Polok utawa kemiri iku pucuk-pucuk balung gares sarta balung kéntol lan tungkak. Balung iku disawijèkaké déning ligamèn kang cukup kuwat, saéngga mbentuk sendhi. Sendhi polok bisa dadi setabil amarga anané bungkus sendhi lan ligamèn kang kuwat. S ...

                                               

Rai

Rai utawa praupan iku pérangan arepan saka sirah manungsa kang ambané saka bathuk tumeka janggut. Rai mligi minangka piranti èksprèsi sarta jatdhiri. Ora ana siji rai kang padha pleg, sanadyan tumrap wong kembar babar pisan.

                                               

Sikil

Sikil iku siji struktur anatomi kang ana ing sadhéngah vertebrata. Iki minangka pérangan pungkasan kang nyangga bobot lan njalari bisa mlaku. Sikil lan ugel-ugel sikil ing manungsa iku siji struktur mékanik kang kuwat lan komplèks, ngandhut 26 ba ...

                                               

Sistem rangka

Sistem rangka iku siji sistem organ kang mènèhi panyengkuyung fisik marang makluk urip. Sistem rangka lumrahé dipérang dadi telung tipe: eksternal, internal, lan basis cuwèran, éwadéné sistem rangka hidrostatik bisa uga diklompokké kanthi kapisah ...

                                               

Tangan

Tangan iku pérangan awak ing ujung lengen. Sapérangan gedhé manungsa duwé loro tangan, lumrahé kanthi papat driji lan siji jempol. Pérangan njero tangan iku tlapak tangan. Yèn driji-driji ditekuk, tangan bakal mbentuk siji kepelan. Saliyané manun ...

                                               

Tengkorak

Tengkorak iku struktur balung ing kéwan minangka rangka endhas. Kéwan kang duwé cumplung dijenengaké Craniata. Tengkorak nunjang struktur rai lan nglindhungi endhas saka tatu. Saliyané nglindhungi utek, cumplung uga mènèhi let kang cukup antara k ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →