ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 60



                                               

Tungkak

Tungkak, iku péranganing sistem balung ing awak manungsa kang dumunung ing sikil. Tungkak iku dhéwé wujud balung gedhé dhéwé ing tlapak sikil. Balung iki dumunung ing ssisih mburi kang ngalihaké bobot awak memburi. Balung tungkak duwé tugas abot ...

                                               

Untu

Untu iku pérangan atos kang ana ing njeron tutuké akèh vertebrata. Untu duwé struktur kang akèh variasiné kang mungelaké untu-untu iki kanggo nglakokaké akèh tugas. Fungsi mligi untu iku kanggo nyuwèk lan mamah panganan lan ing sapérangan kéwan, ...

                                               

Uwang

Uwang, iku saka loro struktur kang mbentuk utawa dumunung ing cedhak dalan mlebu menyang cangkem. Ing sapérangan gedhé vertebrata, kaloro uwang adhep=adhepan kanthi vertikal, mbentuk uwang ndhuwur lan ngisor, déné sajeroning arthropoda, uwang sil ...

                                               

Jember Fashion Carnival

Jember Fashion Carnival iku sawijining karnaval sing saben taun dianakaké ing kutha Jember. Arak-arakan iki dipandhégani déning Dynand Fariz, pemudha asli Jember sing nduwé pangarep-arep gawé karnaval gedhé kaya déné sing diselengarakaké ing Rio ...

                                               

Kebaya

Kebaya ya iku blus tradhisional kang dienggo wong wadon ing Indonésia. Kebaya digawé saka bahan kang tipis lan lumrahé dienggo karo sarung, sléndhang, jarik utawa bathik. Kebaya uga kena dienggo karo songket lan klambi tradhisional liyané. Kebaya ...

                                               

Burgundian

Burgundian ya iku wong-wong saka suku Jermanik Wétan kang manawa wis nglakoké émigrasi saka daratan Skandinavia menyang pulo Bornholm, uga bisa diarani saka papan panggonané kang suwé ing Old Norse utawa Burgundarholmr banjur lagi menyang dharata ...

                                               

Eskimo

Eskimo, utawa Esquimaux, iku istilah kanggo ngarani wong-wong sing manggon ana ing tlatah kutub bumi, ora kalebu Skandinavia lan sapérangan gedhéé Rusia, Nanging uga pérangan paling wétan Siberia. Ana loro golongan gedhé Eskimo, ya iku Inuit lan ...

                                               

Viking

Viking inggih punika bebrayan saking Skandinavia ingkang gadhah padamelan minangka bakul, tani, lan ingkang paling misuwur inggih punika dados perompak. Leif Eriksson, ingkang wonten ing saga Islandia dipunpratelakaken minangka katurunan trah pan ...

                                               

Hak manungsa

Hak manungsa utawa asasi manungsa iku hak-hak sing wis didarbèni manungsa wiwit lair lan minangka pawèwèh saka Pangèran. Dhasar-dhasar HAM kapacak sajeroning dhéklarasi kamardikan Amérikah Sarékat lan kapacak ing UUD 1945 Républik Indonésia, ya i ...

                                               

Barista

Barista inggih punika salah satunggalipun sebatan kanggé tiyang ingkang pedamelanipun ndamel lan nyawisaken kopi kanggé para pelanggan. Tembung "barista" punika asalipun saking basa Italia ingkang ngemu teges "pelados bar". Awit taun 2007 ing Ind ...

                                               

Blandhong

Blandhong iku wong kang penggawéané njupuk utawa nyolong kayu ing alas. Negor utawa nyolong kayu iki racaké diayahi kanthi golongan dumadi saka wong loro utawa wong telu. Piranti sing dipigunakaké wujud prekul. Kayu sing wis ditegor banjur diresi ...

                                               

Buruh

Buruh dhasaré ya iku manungsa kang migunakaké tenaga lan kemampuané supaya olèh walesan wujud pendhapatan kanthi jasmani utawa rohani. Buruh dipérang dadi 2 klasifikasi gedhé: Buruh kasar-biyasa karan buruh kerah biru, migunakaké tenaga otot saje ...

                                               

Insinyur

Insinyur iku wong kang makarya ing babagan tèknik, utawa -wong kang migunakaké kawruh èlmiah kanggo ngrampungaké masalah praktis nganggo tèknologi. Ing Indonésia, biyèn istilah iki kanggo sesebutan tumrap siji sarjana ketèknikan ora mung ing baba ...

                                               

Mpu

Mpu utawa Empu iku jejuluk kanggo wong kang wis dhuwur ilmuné, khususé ing babagan kanuragan lan babagan keris. Saliyané iku uga ing babagan sastra. Tembung empu miturut kamus kawi Jawa susunan CF Winter lan Rangga Warsita tegesé guru utawa pandh ...

                                               

Pandhé

Pandhé ya iku arané wong kang pakaryané gawé gegaman saka wesi lan waja, awujud piranti tetanèn kaya ta pacul, arit, bendho, bapang, pethel, péso lan sapanunggalané. Pandhéyan racaké dumunung ana ing cedhak pasar tradhisional utawa pasar kéwan, p ...

                                               

Pangon

Pangon, iku wong sing pegawéyané ngurus lan angon kéwan ingon-ingon, mligi ing peternakan. Miturut jinis kéwan sing diurus pangon bisa ingaran "pangon sapi", "pangon wedhus" lan sapanunggalané.

                                               

Profèsi

Profesi iku pagawéan kang mbutuhaké pelatihan lan kaprigelan ing siji ngèlmu tartamtu. Sawijining profèsi lumrahé ana asosiasiné, kodhe ètik, sarta prosès sertifikasi lan lisensi kang pancèn digiyaraké kanggo profèsi mau. Wong kang nduwé profèsi ...

                                               

Sandhangan

Sandhangan iku kabutuhan pokok manungsa saliyané panganan lan papan padunungan. Manungsa mbutuhaké sandhangan kanggo nglindhungi lan nutupi awaké. Nanging sairing karo perkembangan kauripan manungsa, sandhangan uga minangka simbul status, kalungg ...

                                               

Beoseon

Beoseon yaiku jinis kaos kaki tradhisional Koréa kang digawé saka rajutan kain katun kanggp ngagetake sikil. Beoseon saka laladan siji lan sijiné béda-béda wujudé. ing pérangan lor Koréa, kain katun dirajut luwih kerep tinimbang ing tlatah pérang ...

                                               

Cawet

Cawet utawa Celana jero minangka jinis jeroan sing utamane dianggo para wanita. Cawet bisa pas utawa longgar. Cawet digawe saka kolor saka karet, bageyan selangkangan kanggo nutupi tempek, lan sepasang bolongan sikil sing asring digawe saka elast ...

                                               

Clana

Clana utawa kathok ya iku sandhangan kang dianggo ing awak pérangan ngisor. Clana dianggo nutupi awak wiwit bangkékan nganti sikil. Ana uga kang diarani clana cendhak ya iku clana kang dianggo nutupi pérangan awak saka bangkékan nganti tekan dhen ...

                                               

Dhasi

Dhasi ya iku aksesoris sandhangan kang digawé saka kain lan dikalungké ing gulu klambi utawa keméja lan nggantung ing dhadha. Dhasi dhapuré segipapat dawa lan ing pucuké mbentuk segitelu. Ana uga dhasi kang cekak lan simpule kaya elar kupu-kupu. ...

                                               

Jakèt

Jakèt iku kalebu salah sawijining sandhangan sing dawané tekan pinggang utawa panggul, dipungunakaké kanggo nahan angin utawa hawa adhem. Bukaan jakèt ana ing pérangan ngarep saka gulu medhun. Ritsleting, kancing, utawa sabuk dipungunakakén minan ...

                                               

Jeogori

Jeogori ya iku jinis sandhangan tradhisional Koréa. Jeogori ya iku klambi dhuwuran kang digunakaké déning wong lanang utawa wadon. Jeogori lanag lan wadon padha nanging jeogori lanang luwih gedhé lan dawa nganti nutupi awak pérangan dhuwur nganti ...

                                               

Jilbab

Jilbāb ing punika rasukan terasan utawi blanjuran panjang kang nutupi sakujuring salira kajawi asta, samparan ugi pasuryan piyantun wanita muslim. Pangginaan jinis rasukan punika kasebat lan ugi dipunwajibaken déning saréngat Islam. Pramila wanit ...

                                               

Kaos oblong

Kaos oblong uga diarani T-shirt ya iku jinis sandhangan kang nutupi lengen, dhadha, bahu, lan weteng. Kaos oblong ora duwé kancing, krah, utawa sak. Lumrahé kaos oblong duwé lengen cekak. Lengene ngliwati bahu nganti tekan sikut. Kaos oblong ing ...

                                               

Kaus kaki

Kaus kaki iku sandhangan sing dirajut kanggo nutupi sikil manungsa. Kaos kaki dirancang kanggo sawetara panggunaan kaya ta nyuda gèsèkan ing antarané sikil lan alas sikil, njaga sikil dadi anget, nyerep kringet, lan liya-liyané. Kaos kaki biyasan ...

                                               

Kutang

Kutang ya iku sandhangan njero kang dianggo déning wong wadon. Kutang ing basa Indonesia diarani beha utawa bra. Beha utawa kang luwih kerep disingkat dadi BH ya iku singkatan saka basa Walanda, ya iku Buste Houder, kang langsung ngresep ing basa ...

                                               

Magoja

Magoja ya iku jinis sandhangan njaba kang dilarasake karo hanbok déning wong Koréa, lanang utawa wadon. Ora kaya baji, jeogori lan chima lan durumagi kang duwé asal usul dawa, magoja ya iku varian saka magwae, jinis sandhangan kang dikenalake sak ...

                                               

Rompi anti mimis

Rompi anti mimis utawa rompi tahan mimis ya iku salah sawijining sandhangan kang bisa ngaubi panganggoné saka bebayane pistul kang ngganggo proyektil lan saka pecahan mimis sing mbledhos kang sengaja dikenakaké marang awak. Rompi mau kagawé saka ...

                                               

Sabuk

Sabuk ya iku pita kang fleksibel, lumrahé digawé saka kulit utawa bahan liya kang ora gampang suwèk. Sabuk dianggo ing saubengé bangkekan, kena uga kanggo ngencengi clana utawa rok supaya ora mlorot. Kajaba iku, sabuk uga kena kanggo gaya utawa m ...

                                               

Sandhal

Sandhal ya iku salah sijiné anggon-anggon sikil sing pérangan driji sikil utawa tungkak kebukak. Pérangan sol diwènehi tali utawa sabuk kang mupangaté dianggo njepit ing pérangan driji, geger sikil, utawa ugel-ugelan. Supaya sandhal ing pérangan ...

                                               

Sari

Sari utawa saree utawa shari ya iku sakah sawijining kain kang dianggo déning wanita ing India, Bangladesh, Pakistan, Nepal lan Srilangka. Sari iku sandhangan kang wujud kain lan ora dijahit, modhele warna-warna lan dhawane bisa nganti 4-9 mèter ...

                                               

Sarung

Sarung utawa sarong iku kain amba kang pucuk siji lan sijiné disambung saéngga dadi kawangun kaya plempem utawa pipa. Ing tanah jawa, sarung mligi dipigunakaké déning wong lanang kanthi dibebetaké lan dianggo ing samubarang panggawéyan. Sarung ug ...

                                               

Istikhadloh

Istikhadloh inggih punika getih ingkang saklintunipun getih haid lan nifas, hiyo iku getih ingkang boten ngemot syarat-syarat getih haid lan nifas. Getih ingkang boten ngemot syaratipun getih haid inggih getih ingkang medal sadèrèngipun yuswo 9 t ...

                                               

Nifas

Nifas inggih punika getih ingkang medal saking farjinipun tiyang istri sasampunipun nglairaken, punika taksih wujud getih kempel utawi daging kempel wekdal medalipun getih punika sadèrèngipun 15 dinten nglairaken. Saksampunipun nglairaken boten l ...

                                               

Wedhak

Wedhak ya iku salah sawijining jinis kosmètik kang dianggo ing rai. Wedhak duweni partikel kang alus. Ana 2 jinis wedhak ya iku wedhak padhet lan wedhak tabur. Loro-loroné duwé ancas ya iku kanggo mutihaké rai, nyamaraké totol ireng, lan mbiyantu ...

                                               

Akadhemi

Akadhemi iku institusi pendhidhikan dhuwur, panelitèn, utawa kaanggotaan kurmatan. Jeneng iki asal saka sekolah filsafat Plato sing diadegaké watara taun 385 SM ing Akademia, siji papan suci Aténa, dèwi kawicaksanan lan kamampuan, ing sisih lor A ...

                                               

Walt Disney

Walter Elias Disney utawa luwih ditepungi minangka Walt Disney iku prodhuser filem, sutradara, animator, lan pangisi swara kabangsan Amérikah Sarékat. Disney misuwur amarga pengaruhé marang donya hiburan ing abad angka 20. Minangka péranganing si ...

                                               

Michael Faraday

Cithakan:Eponim ékan Michael Faraday 22 September 1791-25 Agustus 1867 punika èlmuwan Inggris ingkang pikantuk jejuluk "Bapak Listrik", amargi upadosipun listrik dados tèknologi ingkang kathah gunanipun. Panjenenganipun nyinaoni manéka babagan èl ...

                                               

Grover Cleveland

Stephen Grover Cleveland ya iku Présidhèn Amérikah Sarékat angka 22 dan ke-24. Panjenengané gur salah sijining présidhèn kang njabat peng pindo katurut-turut. Panjenengané uga minangka gur siji Dhémokrat kang kapilih minangka présidhèn ing mangsa ...

                                               

Larry Ellison

Lawrence Joseph Ellison inggih punika satunggalipun tiyang saking Amérika ingkang kawentar minangka ratu bisnis, pandiri lan chief executive Oracle Corporation, satunggalipun perusahaan ageng prangkat lunak. Ing taun 2011, panjenenganipun dados t ...

                                               

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci punika satunggiling arsitèk, musikus, juru cipta, juru patung, lan juru lukis Renaisans Italia. Piyambakipun asring dipun-gambaraken arketipe sajati "manungsa renaisans" kaliyan tiyang jenius univèrsal. Leonardo ugi misuwur déni ...

                                               

Mark Twain

Samuel Langhorne Clemens, luwih kondhang miturut jeneng sesinglon Mark Twain, ya iku novèlis, penulis, lan guru kabangsan Amérikah Sarékat. Karyané kang paling kaloka ya iku The Adventures of Huckleberry Finn, The Adventures of Tom Sawyer, The Pr ...

                                               

Paguron dhuwur

Paguron dhuwur iku ékan pendhidhikan penyelenggara pendhidhikan dhuwur. Peserta dhidhik paguron dhuwur ingaran mahasiswa, déné tenaga pendhidhik paguron dhuwur ingaran dhosèn. Miturut jinisé, paguron dhuwur dipérang dadi loro: Paguron dhuwur swas ...

                                               

Madrasah ibtidaiyah

Madrasah ibtidaiyah iku jenjang paling dhasar sajeroning pendhidhikan formal ing Indonésia, setara karo Sekolah dhasar, sing pengelolaané diayahi déning Departemen Agama. Pendhidhikan madrasah ibtidaiyah ditempuh ing dalem 6 taun, wiwit saka klas ...

                                               

Madrasah tsanawiyah

Madrasah tsanawiyah iku jenjang dhasar sajeroning pendhidhikan formal ing Indonésia, sadrajad karo sekolah menengah pertama, sing dikelola déning Departemen Agama. Pendhidhikan madrasah tsanawiyah ditempuh ing dalem 3 taun, wiwit kelas 7 nganti k ...

                                               

Sekolah dhasar

Sekolah dhasar iku jenjang paling dhasar sajeroning pendhidhikan formal ing Indonésia. Sekolah dhasar ditempuh ing dalem 6 taun, wiwit saka klas 1 nganti klas 6. Saiki murid klas 6 diwajibak mèlu Ujian Nasional sing mengaruhi kalulusan siswa. Lul ...

                                               

Sekolah menengah pertama

Sekolah menengah pertama, iku jenjang pendidikan dhasar sajeroning pendidikan formal ing Indonésia sawisé lulus Sekolah dhasar. Sekolah menengah pertama ditempuh ing dalem 3 taun, wiwit kelas 7 nganti kelas 9. Pelajar SMP lumrahé umur 12-14 taun. ...

                                               

Taman kanak-kanak

Taman kanak-kanak utawa dicekak TK iku jenjang pendhidhikan anak usia dhini sajeroning wangun pendhidhikan formal. Kurikulum TK diutamakaké marang pawèwèh rangsangan pendhidhikan kanggo mbantu tuwuhing jasmani lan rohani supaya bocah duwé kesiapa ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →