ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 62




                                               

Babi Ngesot

Babi Ngesot punika buku damelanipun Raditya Dika ingkang kaping sekawan, dipuncithak ing taun 2008. Taksih gadhah konsèp komedi cariyos pribadhinipun Raditya Dika. Nanging buku iki ngudhari cariyosipun Raditya Dika rikala taksih wonten SMA. Wonte ...

                                               

Marmut Merah Jambu

Marmut Merah Jambu ya iku buku makarya saka Raditya Dika ingkang kaping lima diterbitake rikala taun 2010. Tasih miwiti cariyos komedi ingkang ditulis taksih ngemot pangalaman pribadi saka Raditya Dika, gadhah 222 kaca.

                                               

Manusia Setengah Salmon

Manusia Setengah Salmon ya iku buku kagungane Raditya Dika ingkang paling anyar, terbit rikala taun 2011. Tasih gadhah konsèp komedi kaya ta buku-buku sadurungé, Marmut Merah Jambu, Radikus Makan Kakus, Babi Ngesot, Cinta Brontosaurus, Kambing Ja ...

                                               

Merry Riana: Mimpi Sejuta Dolar (novèl)

carita iki dijupuk saka kisah nyata ya iku kisah lelampahan urip Merry Riana. Perjalanan urip kang ora gampang, kebak karo rintangan, tantangan lan pantang nyerah. Perjalanan urip kang nginspirasi kanggo kang maca supaya terus nyoba terus-terusan ...

                                               

Wikipedia Basa Inggris

Wikipedia inggris iku kumpulan cathetan bébas gratis Wikipedia ing basa inggris. Didegaké ing 15 januari 2001, iku wis ing edition pisanan saka Wikipedia lan, as of Novèmber 2017, wis paling artikel saka sembarang edisi. ing desember 2017, 0. % s ...

                                               

Mangaka

Mangaka inggih punika istilah Basa Jepang kanggé tiyang ingkang nggambar manga. Mangaka gadhah padanan teges kaliyan komikus. Nalika taun 2006, kinten-kinten wonten 3000 mangaka profésional ingkang nyambut damel wonten ing Jepang.

                                               

Orihime Inoue

Orihime Inoue ya iku salah siji paraga ing anime lan manga Bleach. Dhèwèké iku kanca sakelase Ichigo Kurosaki. Dhèwèké bisa rikat anggoné ngembangake kekuwatane sawisé Ichigo dadi shinigami.

                                               

P-Man

P-Man ya iku serial televisi kang digiyaraké déning TVRI Bandung kawiwitan tanggal 11 Maret 1987 nganti tanggal 23 Agustus 1993 saben dina Senin nganti Jumat tabuh 18:30-19:00 WIB, Indosiar miwiwti giyaran mangudhara adicara P-Man ing tanggal 11 ...

                                               

Uryuu Ishida

Uryū Ishida iku salah siji karakter fiksi lan dadi paraga baku ing anime lan manga Bleach kang digawé déning Tite Kubo. Uryuu ing carita Bleach dadi kanca sekelase Soul Reaper Ichigo Kurosaki, kang mbiwara dhèwèké iku dadi Quincy, salah siji klan ...

                                               

Cacaban

Cacaban iku salah sawijiné obyek wisata kang ana ing Kabupatèn Tegal. Mapan ana ing Kacamatan Kedhungbanthèng, ora adoh saka Kutha Tegal, paling-paling mung 20 menit nganggo angkudan umum. Cacaban iku obyek wisata kang wujud banyu utawa wadhuk. D ...

                                               

Curug Pitu Widadari

Curug Pitu Widadari ya iku salah sawijining obyek wisata kang ana ing Désa Keseneng, Kacamatan Sumawana, Kabupatèn Semarang. Obyek wisata iki awujud curug kang cacahé ana pitu. Ing kono ana sumur kang dipercaya duwé kekuwatan spiritual lan uga an ...

                                               

Guci

Guci ya iku objek wisata kang kondhang karo padusan banyu panas ana ing pèrèng Gunung Slamet. Objek wisata iki ana ing désa kang padha jenengé ing Kacamatan Bumijawa, Kabupatèn Tegal, Provinsi Jawa Tengah. Objek wisata iki sok dikunjungi déning w ...

                                               

Purawisata

Pusat Seni dan Budaya Purawisata utawi kawéntar kaliyan nama Purawisata punika nama satunggal papan pariwisata kanggé kulawarga ingkang mapan wonten ing margi Brigjend Katamso, Yogyakarta, Indonésia. Purawisata punika kawéntar bilih saben dalu wo ...

                                               

Taman Sari Yogyakarta

Taman Sari iku tilas padusan kang dumunung ing kuloné Karaton Ngayogyakarta. Duk nguni, padusan iki minangka patirahané putri-putri karaton. Taman Sari diyasa ing jaman pamaréntahané Hamengkubuwana I lan dirampungaké ing jaman pamaréntahané Hamen ...

                                               

Taman Nasional Gunung Leuser

Taman Nasional Gunung Leuser iku taman nasional kang jembaré 7.927 km² ing Sumatra sisih lor, Indonésia, ing tapel wates antara Provinsi Sumatra Utara lan Acèh. Taman Nasional iki dijenengaké saka arané gunung kang dhuwuré 3.381 m, ya iku Gunung ...

                                               

Pasisir Kuta

Pasisir Kuta ya iku panggonan wisata kang ana ing sisih kidul Denpasar, kutha krajan Bali, Indonésia. Kuta ana ing Kabupatèn Badung. Pasisir Kuta iki kalebu wisata kang biyasa ditekani para turis mancanagara, lan wis dadi objèk wisata kang dadi a ...

                                               

Kebon Raja Ragunan

Kebon Raja Ragunan punika salah setunggaling kebon raja ingkang panggènipun wonten ing tlatah Ragunan, Pasar Minggu, Jakarta Kidul, Indonésia. Kebon raja Ragunan punika wiyaripun kirang langkung 140 hektar. Kebon binatang Ragunan punika dipundame ...

                                               

Taman Ismail Marzuki

Pusat Kesenian Jakarta Taman Ismail Marzuki kang populèr ingaran Taman Ismail Marzuki dumunung ing dalan Cikini Raya 73, Jakarta Pusat, minangka sawijining punjer kesenian lan kabudayan. Ing papan iki dumunung Institut Kesenian Jakarta lan Planèt ...

                                               

Taman Mini Indonésia Indah

Taman Mini Indonésia Indah iku papan wisata kang isiné babagan budaya sa-Indonésia, kang mapan ana ing Jakarta Wétan, Jakarta, Indonésia. Ambane kurang luwih 150 hèktar atau 1.5 kilomèter pasagi ini terletak padha koordinat 6°18′6.8″S 106°53′47.2 ...

                                               

Candhi Barabudhur

Candhi Barabudhur utawa candhi Marabuda iku candhi Buda Mahayana abad ping 9 kang kapernah ing Magelang, Jawa Tengah, Indonésia. Candhi iki minangka candhi Buda gedhé dhéwé sajagat, uga éwoning yasan Buda magrong ing jagat. Candhi iki dumadi saka ...

                                               

Curug Widadari

Curug Widadari saget ditingali ana ing tlatah Kabupatèn Pekalongan, Jawa Tengah. Curug iki ngadèg tepatipun ing Désa Jalatiga, Kacamatan Talun, ana ing sisih lor Kabupatèn Pekalongan. Manawi mireng namanipun Curug niki, Curug kang mau gadhah sesa ...

                                               

Ketep Pass

Ketep Pass ya iku objek wisata ing Ketep, Sawangan, Magelang, Jawa Tengah. Ketep Pass iki kalebu Obyek Wisata alam kang duwé ciri khas wisata kegunungapian, khususé Gunung Merapi. Tanggal 17 Oktober 2002, Ketep Pass diresmikake dadi panggonan wis ...

                                               

Pasisir Alam Indah

Pasisir Alam Indah dumunung wonten ing kitha Tegal, Jawi Tengah, Indonésia. Ing pasisir punika wonten fasilitas waterboom alit, kanggé laré-laré lan wonten ugi Monumèn Bahari. Ing salebeting monumèn Bahari wonten kendharaan-kendharaan perang kado ...

                                               

Wisata Kebun Teh Pagilaran

Wisata kebun Teh Pagilaran ana ing kutha Batang Jawa Tengah, tepate ana ing désa Keteleng Kacamatan Blado, Kabupatèn Batang, Jawa Tengah. Wisata iki ngerupakake agrowisata kang kesohor ing Jawa Tengah kerana sesawangan alame kang apik. Wisata keb ...

                                               

Pasisir Bama

Pesisir Bama kuwi salah siji jujugan plesiran ing kawasan Taman Nasional Baluran ing Situbondo, Banyuwangi, Jawa Timur. Pesisir Bama duwé pasir putih lan ombak sing relatif kalem lan ing tlatah pasisir sing ora banget rame diubengi akèh wit rerim ...

                                               

Gunung Rinjani

Gunung Rinjani inggih punika salah satunggalipun gunung ingkang taksih aktif ing Indonésia ingkang wonten ing pulo Lombok. Miturut administrasi gunung punika mlebet Lombok Wétan, Lombok Kilèn. Gunung punika inggilipun 3.726 m, lan wujud gunung ge ...

                                               

Taman Nasional Komodo

Taman Nasional Komodo iku anané ing antara provinsi Nusa Tenggara Timur lan Nusa Tenggara Barat. Ana 3 pulau gedhé kang dadi kawasan taman nasional iki yaiku: pulo Komodo, pulo Rinca, lan pulo Padar. Taman nasional iki dibangun kanggo ngreksa kom ...

                                               

Kebon Raja Frankfurt

Kebon Raja Frankfurt iku sawijiné papan panangkaran kéwan lan papan wisata ana ing kutha Frankfurt, nagara Jerman. Kebon raja iki ngadèg ana ing sisih kulon saka kutha ing Jerman iku. Ana punjul 4.500 jinis kéwan sapunika dadi koleksi saka kebon ...

                                               

Kebon Raja Magdeburg

| state = Sachsen-Anhalt | district = Kreisfreie Stadt | elevation = 43 | area = 200.95 |Gemeindeschlüssel = 15003000 | population = 231021 | Stand = 2014-01-01 | pop_ref = | postal_code = 39104–39130 | area_code = 0391 | licence = MD | divisions ...

                                               

Modem

Modem iku piranti kasar komputer, saka tembung MO dulator DEM odulator. Modulator iku dhéwé piranti kang bisa ngubah sinyal informasi dadi sinyal kang nganteraké lan bisa langsung dikirimaké, nanging Demodulator iku péranganing piranti kang bisa ...

                                               

Piranti kasar

Piranti kasar komputer iku kabèh pérangan fisik komputer, lan dibédakaké karo data kang ana ing sajeroné utawa kang lumaku ing jeroné, lan dibédakaké karo piranti alus kang nyadiakaké instruksi marang piranti kasar sajeroning ngayahi tugasé. Wate ...

                                               

Cakram padhet

Cakram padhet wonten ing Basa Indonesia cakram keras ugi wonten ing Basa Inggris kawéntar kanthi sebutan hard disk utawi HDD singkatan saking hard disk drive. Inggih punika salah satunggaling hardware utawi piranti kasar ingkang ginanipun kanggé ...

                                               

CD-ROM

CD-ROM punika singaktan saking Basa Inggris compact Disc-Read Only Memory wonten ing basa Indonesia CD Memori baca saja inggih punika cakram padat saking jinising cakram optik ingkang saged nyimpen data. Ukuran data ingkang saged kasimpen sapunik ...

                                               

Kamera wèb

Wèbcam utawi manawi wonten Basa Indonesia punika Kodhak web utawi saged ugi kodhak ramatraya. Inggih punika salah satunggaling piranti kasar ingkang awujud kodhak ingkang ginanipun kanggé mendhet video utawi gambar. Sapunika Webcam kalebet pirant ...

                                               

Kartu jaringan

Kartu nètwork utawi kartu jaringan inggih punika kartu ingkang ginanipun kanggé ngubungaken komputer dhateng jaringan komputer. Pnagertosan sanèsipun inggih punika salah satunggaling piranti kasar ingkang kapasang wonten ing salah satunggaling sl ...

                                               

Kertu suara

Kertu suara utawi wonten ing Basa Inggris punika Sound Card punika salah satunggaling hardware komputer. Piranti punika ginanipun kanggé medalaken suara lajeng dipu-rekam. Wiwitanipun kertu suara punika namung kanggé njangkepi komputer, nanging s ...

                                               

PCI

Slot PCI inggih punika Peripheral Component Interconnect utawi manawi wonten ing Basa Indonesia Interkoneksi Komponèn Periferal inggih punika piranti ingkang dipun-desain kanggé ngatur perangkat keras / piranti kasar utawi ingkang langkung kawént ...

                                               

Printer

Printer punika saking Basa Inggris ingkang saking tembung print ingkang ateges nyithak. Printer punika salah satunggaling Perangkat keras utawi asring dipunsebut hardware ingkang wonten ing Basa Jawi mau piranti kasar kasambung kaliyan komputer i ...

                                               

RAM

RAM punika singkatan saking Basa Inggris Random Access Memory. Manawi wonten ing Basa Indonesia Memori Aksès Acak inggih punika piranti kasar utawi hardware komputer ingkang kalebet médhia kanggé nyimpen ingkang isinipun saged dipun-akses wonten ...

                                               

Serial ATA

Serial ATA utawi bus komputer SATA inggih punika piranti antarmuka panyimpenan kanggé ngubungaken host bus adapter kanggé prangkat panyimpenan umum kados harddisk drive saha optical drive. Wiwit taun 2004, SATA host adapter ka integrasi dhateng s ...

                                               

Narnia

Narnia iku salahsawijining donya kayalan kang digawé déning C.S.Lewis ing sajeroning novelé cacah pitu. Novèl iki katujokaké déning bocah-bocah kang seneng donya fantasi. ing Narnia akèh kéwan-kéwan kang anèh kaya kayalané bocah cilik, kaya ta ké ...

                                               

Narnia (donya)

Cithakan:Infobox fictional location Narnia satunggaling donya fiksi ingkang dipunciptakaken déning Anglo-Irlandia C.S. Lewis minangka papan kanggé The Chronicles of Narnia, ingkang dipunbukukaken dumugi pitung novèl fantasi lare-lare, inggih puni ...

                                               

Prince Caspian

The Chronicles or Narnia: Prince Caspian ya iku salah sawijining novèl anggitan C.S. Lewis kang kaping. Novèl iki kang digawé filem ing taun 2008, ya iku filem kang kaping loro sak wisé filem The Lion, The Witch, and The Wardrobe.

                                               

Dhaptar kode pos ing Perancis

Kode pos wiwit dipuntepangaken ing Prancis wonten ing taun 1964, nalika La Poste mingunakaken penyortiran otomatis. Kode pos nyakup gangsal digit, 2 digit kapisanan minangka nomer département ing Perancis Metropolitan ing pundi kantor pos ingkang ...

                                               

Éksositosis

Eksositosis ya iku mekanisme transpor molekul gedhé kaya protéin lan polisakarida, ngiteri membran plasma saka jero teka njaba sèl kanthi cara nggabungake vesikula kang isiné molekul mau karo membran plasma. Vesikula transpor kang pedhot karo apa ...

                                               

Pratélaning golongan ètnik ing Indonésia

Wong Aru ing Maluku: Kapuloan Aru Wong Ambon ing Maluku: Kutha Ambon Wong Acèh ing NAD: Banda Acèh, Acèh Besar Wong Arab-Indonésia Wong Aloring NTT: Kabupatèn Alor Wong Ampana Wong Alas ing NAD: Acèh Kidul-Wétan Wong Aneuk Jamee ing NAD: Acèh Kid ...

                                               

Wong Asmat

Suku Asmat punika bebrayan ingkang dumunung wonten ing tlatah Papua kutha krajan Jayapura. Cacahipun kirang langkung 65.000 jiwa. Suku Asmat manggèn wonten ing laladan rawa-rawa wonten ing pérangan kidul provinsi Irian Jaya. Suku Asmat punika dad ...

                                               

Wong Baduy

Wong Baduy iku suku kang ana ing Banten. Panceré, suku Baduy iku ana ing Désa Kanekes, Kacamatan Leuwidamar, Kabupatèn Lebak, Banten Kidul ing laladan Gunung Kendheng. Laladan Gunung Kendheng 900 mètér saka parmukaan laut. Miturut pancer geografi ...

                                               

Wong Bakumpai

Suku Dayak Bakumpai inggih punika salah satunggaling subetnis Wong Dayak Ngaju ingkang agama Islam. Suku Bakumpai mliginipun dumunung ing pinggir Kali Barito ing Kalimantan Selatan lan Kalimantan Tengah inggih punika saking kutha Marabahan dumugi ...

                                               

Wong Banjar

Wong Banjar utawa Sukubangsa Banjar iku bebrayan kang manggon sapérangan gedhé wewengkon Provinsi Kalimantan Kidul, lan wiwit abad kaping 17 wiwit manggon ing sapérangan Kalimantan Tengah lan sapérangan Kalimantan Wétan mligi kawasan dhataran lan ...