ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 62



                                               

Qin Shi Huang

Qin Shi Huang, dipunwiyosaken kanthi asma Ying Zheng, ugi dipundangu Shi Huang Di ingkang tegesipun punika Kaisar Sepindhah, punika raja sakingNagara Qin wiwit 247 SM dumugi 221 SM, sasampunipun manunggalaken Tiongkok kanthi naklukaken 6 nagari s ...

                                               

Soroaster

Soroaster,Kurdi: Zerdest, Gujarati: જરતોશ્ત, Yunani: Ζωροάστρης, lan Latin: Zoroaster) ya iku pawongan nabi saka Pèrsi. Dèwèké ya iku pencetus Zoroastrianisme kang dianut déning bangsa Pèrsi. Dèwèké uga salah sijiné imam pengajar. Zarathustra dip ...

                                               

George Washington

George Washington iku Présidhèn Amérikah Sarékat sing kapisan. Ing umur 11 taun bapaké tilar donya. George Washington wiwitané nyambut gawé minangka mantri ukur, banjur mlebu bala ing umur 21 taun, lan diangkat dadi Letnan Kolonèl wektu mèlu waji ...

                                               

James Watt

Cithakan:Eponim ékan James Watt iku insinyur saka Sekotlan, Karajan Manunggal. James Watt lair ing kulawarga kang ora mampu. Nalika cilik, James ora disekolahaké amarga kaanan James lemah. Sanajan ora sekolah, James tetep éntuk ngèlmu saka Bapak ...

                                               

Wong Albania

Wong Albania ya iku sawijining golongan étnis asli Albania lan nagara-nagara tanggané. Istilah iki uga dinggo ngrujuk para warga Républik Albania. Wong Albania nyaturaké basa Albania lan punjul separoné wong Albania padha dedunung ana ing Albania ...

                                               

Joe Biden

Joseph Robinette "Joe" Biden, Jr. iku pulitikus lan pengacara Amérikah Sarékat saka Wilmington, Delaware. Biden iku anggota Parté Dhémokrat lan Senator senior saka Delaware, wektu iki ing sajeroning mangsa kalungguhan kaping 6. Biden tau nyalonak ...

                                               

Donald Trump

Donald John Trump lair ing kutha New York, 14 Juni 1946; umur 72 tahun yaiku salah sawijiné pebisnis, tokoh télévisi realita, politikus, uga Présidhèn Amérika Serikat kaping-45.kapilih dadi Présidèn Amérika Serikat nalika pilihan présidhèn 2016 s ...

                                               

Jean Baptiste Point du Sable

Jean Baptiste Point du Sable ya iku pendiri Chicago utawa "Bapak Cichago". Du Sable duwe bapak saka Prancis lan ibune budak sing lair ing Afrika. Dheweke sinau lan uga wis kerja minangka pelaut. Dheweke wis dadi pedagang wulu lan gandum ing wilay ...

                                               

Barack Obama

Barack Hussein Obama II iku minangka Présidhèn Amérikah Sarékat angka 44. Dhèwèké dilantik tanggal 20 Januari 2009 bareng karo wakile, Joe Biden, ing Gedhung Capitol Hill, Washington, D.C., Amérikah Sarékat, nggantèkaké George Walker Bush. Obama ...

                                               

Carlos Menem

Carlos Saúl Menem inggih punika Présidhèn Argentina wiwit 8 Juli 1989 dumugi 10 Dhésèmber 1999 kanggé Parté Justisialis.

                                               

Ernesto Che Guevara

Ernesto Guevara, biyasa dikenal minangka Che Guevara, El Che utawa mung Che waé, yakuwi sawijining tokoh pulitik revolutionèr Marxist, lan pamimpin gerilya Cuba lan internationalist klairan Argentine Nalika isih nom dadi mahasiswa kadhokteran med ...

                                               

Jorge Rafael Videla

Jorge Rafael Videla Redondo inggih punika Présidhèn Argentina kanthi de facto wonten ing periode 1976-1981. Piyambakipun pikantuk kekuwaosan lumantar sawijining kudeta saking Isabel Martínez de Perón ingkang wekdal punika njabat minangka présidhè ...

                                               

Néstor Kirchner

Néstor Kirchner, nama jangkepipun inggih punika Néstor Carlos Kirchner Ostoić inggih punika Présidhèn Argentina ingkang njabat wiwit 25 Mèi 2003. Sadèrèngipun, Kirchner njabat gubernur, Provinsi ing Argentina, Santa Cruz.

                                               

Bernard Katz

Sir Bernard Katz FRS inggih punika salah satunggaling biofisikawan Inggris ingkang miyos wonten ing nagara Jerman. Piyambakipun dipundidik wonten ing König-Albert-Gymnasium ing kutha kelairanipun antawis taun 1921-1929 lan terus sinau babagan kad ...

                                               

Hamish Daud

Hamish Daud Wyllie ya iku presenter lan aktor Indonesia. Dhèwèké dadi pranata adicara My Trip My Adventure ing Trans TV wiwit 2013.

                                               

John Winston Howard

John Winston Howard inggih punika Mahamantri Australia wiwit tanggal 11 Maret 1996 dumugi tanggal 3 Dhésèmber 2007. Piyambakipun minangka mahamantri ingkang paling dangu angka 2 wonten ing Australia sasampunipun Sir Robert Menzies. Howard ugi min ...

                                               

Kylie Minogue

Kylie Ann Minogue, OBE - utawa kerep dicekak dadi Kylie waé iku sawijing penyanyi lan paraga Australia. Dhêwêké wiwit misuwur déning sérial TV Neighbours. Banjur dhèwêké wiwit nyanyi. Lagu kapisané sing misuwur iku "The-Locomotion". Banjur dhêwêk ...

                                               

Adolf Hitler

Adolf Hitler iku dhiktator ing donya kang paling kejem. Dhèwèké tau mimpin nagara Jerman saka taun 1933 nganti 1945. Hitler kang ngadegaké parté NSDAP utawa Nazi. Banjur ing pilihan umum ing taun 1933 Hitler bisa menang dadi Kanselir Jerman. Dhèw ...

                                               

Naphtali Herz Imber

Naphtali Herz Imber utawa ditepungi minangka Naphtali Tzvi Imber, Naphtali Zvi Imber, Naphtali Hertz Imber utawa Naphtali Hirsch Imber iku sawijining pujangga Yahudi lan tokoh Zionis kang nulis lirik Hatikvah, lagu kabangsan Israèl. Naphtali lair ...

                                               

Karl Renner

Karl Renner inggih punika pulitikus Austria. Piyambakipun miyos wonten ing Untertannowitz lan séda wonten ing kutha Wina. Renner miyos minangka putra ingkang kaping 18 saking kulawarga wong tani miskin nanging amargi bakatipun piyambakipun dipuni ...

                                               

Gustav Mahler

Gustav Mahler inggih punika minangka salah satunggaling komposer saking nagara Austria. Piyambakipun dados misuwur nalika mimpin minangka satunggaling konduktor wonten ing gedung opera. Piyambakipun makarya minangka konduktor wiwit taun 1881. Won ...

                                               

Ludwig Wittgenstein

Ludwig Josef Johann Wittgenstein inggih punika salah satunggaling filsuf paling gadhah prabawa wonten ing abad 20 lan gadhah kontribusi ingkang ageng wonten ing filsafat basa, filsafat matematika, lan logika. Piyambakipun gadhah pamanggih bilih p ...

                                               

Ilham Aliyev

Ilham Heydar oglu Aliyev inggih punika Présidhèn Azerbaijan sapunika. Piyambakipun ugi minangka ketua saking Parté Azerbaijan Baru utawi Yeni Azərbaycan Partiyası.

                                               

Jigme Khesar Namgyel Wangchuck

Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, lair 21 Fèbruari 1980; umur 41 taun inggih punika Druk Gyalpo Bhutan kaping 5 lan kepala dinasti Wangchuck. Piyambakipun dados raja rikala tanggal 14 Dhésèmber 2006, lan kanthi resmi dipunnobataken nalika tanggal 1 ...

                                               

Benjamin Vulliamy

Benjamin Vulliamy, inggih punika salah satunggaling tiyang ingkang damel jam mligipun jam bandhul ingkang wonten ing antawisipun taun 1780 lan 1884 punika minangka pengatur wekdal resmi ing London.

                                               

Willem Buiter

Willem Buiter iku sawijining daksa utawa ahli ékonomi Amérika-Inggris kalairan lan katurunan Walanda. Dhèwèké tau njabat dadi daksa ékonomi utama ing Citigroup.

                                               

Kate Winslet

Kate Elizabeth Winslet ya iku aktris saka Inggris kang lair ing Reading, Berkshire, Inggris, 5 Oktober 1975. Dhèwèké iku dadi pemenang Academy Award, Emmy Award, BAFTA, Grammy Award, lan Screen Actors Guild Award filem Inggris. Kate misuwur wiwit ...

                                               

Raja William IV

William IV ya iku Raja saka Krajan Britania Raya lan Irlandia sarta Hanover saka 26 Juni 1830 nganti sedané. William, putra katelu saka George III saka Britania Raya lan adik kalih nerusaké George IV ya iku sing wusanané mrentah ing Britania Raya ...

                                               

Jean-Joseph Étienne Lenoir

Jean-Joseph Étienne Lenoir inggih punika satunggaling insinyur Prancis-Bèlgi. Piyambakipun miyos wonten ing Mussy-la-Ville, Bèlgi, wonten ing wiwitan taun 1850-an piyambakipun nindakaken migrasi dhateng Prancis, lan dumunung wonten ing wewengkon ...

                                               

Idriss Déby

Letjen Idriss Déby inggih punika Présidhèn Chad lan pimpinan Gerakan Penyelamatan Patriotik. Déby asalsaking kelompok ètnis Zaghawa, mliginipun saking klan Bidyate. Piyambakipun nambahaken "Itno" wontenh ing nama kulawarganipun rikala Januari 2006.

                                               

Wu saka Han

Kaisar Wu saka Han, asma asli Liu Che, ya iku kaisar Tiongkok saka Dinasti Han sing kaping 6. Panjenengané kuwasa saka taun 141 SM nganti 87 SM. Kaisar Wu iku sawijining tokoh militèr, ing jamané Dinasti Han bisa olèh èkspansi adoh dhéwé saka Kir ...

                                               

Jan Hus

Jan Hus ugi dipuntepangi minangka Yohanes Hus utawi Juan Hus punika satunggaling pamikir lan réformator agama Kristen ingkang asalipun saking wewengkon petuanan nagara Ceko. Piyambakipun miwiti sawijining obahan keagamaan ingkang dhedhasar wonten ...

                                               

Imre Kertész

Imre Kertész yaiku sastrawan Yahudi Hongaria. Lair ing Budapest saka kulawarga Yahudi, Kertész dideportasi ing Auschwitz ing 1944 lan candhaké ing Buchenwald. Dhèwèké dibebasake saka kamp ing taun 1945. Sawisé perang, dhèwèké kerja ing ariwarta B ...

                                               

A. Riyanto

Aloysius Riyanto punika satunggaling penyanyi lan komposer Indonésia. Wonten ing indhustri musik langkung kawéntar kanthi nama A. Riyanto utawi Kelik. Aloysius Riyanto punika putra kaping 4 saking 9 sadulur. Bapakipun R. Daljono punika guru SGA l ...

                                               

Abdi Wiyono

Lukisan Berlumur Darah 1988 Kesempatan dalam kesempitan 1985 Mawar Jingga 1981 Permata Biru 1984 Biarkan Kami Bercinta 1984 Sirkuit Kemelut 1980 Cemburu Nih. Yee. 1986 Keagungan Tuhan 1980 Roro Mendut 1982 Ayu dan Ayu 1988 Akulah Vivian 1977 Pern ...

                                               

Abdul Malik Fadjar

Prof. Dr. Abdul Malik Fadjar inggih punika Mantri Pendhidhikan Nasional ing Kabinét Gotong Royong. Panjenenganipun punika lulusan saking Institut Agama Islam Negeri Sunan Ampel, Malang. Abdul Malik Fadjar miwiti kariéripun minangka guru agami ing ...

                                               

Achiel Nasrun

Achiel Nasrun ya iku sawijiné sutradara Indonésia sing jenengene cukup kaloka marga filem Lupus sing disutradarai dhèwèké. Film-filem Achiel Nasrun akèh paraga sing berbakat karo dipuja kaya ta Ryan Hidayat.

                                               

Agus Musin Dasaad

Dasaad ya iku putra pasangan pengusaha asal Menggala, Lampung ayah lan Moro, Filipina ibu. Dhèwèké ya iku otodidak kang ngembangaké bisnisé saka ngisor. Dhèwèké uga kang duwé Dasaad Musin Concern, sawijining konglomerasi kang nyekel lisensi sapér ...

                                               

Airlangga Hartarto

Ir. Airlangga Hartarto, MBA, MMT, lair ana ing Surabaya, Jawa Timur 1 Oktober 1962. Airlangga Hartarto minangka Ketua Asosiasi Emiten Indonésia periode 2005-2008. Airlangga uga anggota saking BPR Komisi VII Fraksi Parte Golkar lan kacatet minangk ...

                                               

Alam Surawidjaja

Alam Rengga Rasiwan Kobar Surawidjaja ya iku aktor karo sutradara Indonésia ning taun 1950an nganti taun 1980. Alam uga naté dadi aktor ana ning filem "Si Djimat". Alam gawé filem "Janur Kuning" sing nyaritakaké babagan perjuangan kemerdekaan Ind ...

                                               

Ali Moertopo

Letnan Jenderal Ali Moertopo, utawa asring uga dieja Ali Murtopo, iku nama sawijining pemikir, tokoh intèlijen, lan pulitikus kang duwé peran wigati mligi wektu jaman Orde Baru ing Indonésia. Panjenengané naté mengku kalungguhan minangka Mantri P ...

                                               

Ali Shahab

Ali Shahab ya iku sawijiné wartawan karo sutradara senior Indonesia. Karyané sing paling dikenal ya iku sinétron Rumah Masa Depan sing ditayangne ana ing stasiun TV TVRI nalikan jaman 1980-an. Kajaba iku, dhèwèké uga nulis novèl remaja sing Islam ...

                                               

Ami Priyono

Lembu Amiluhur Priyawardhana utawa kondhang karo jeneng Ami Prijono ya iku salah sawijiné pamata seni, aktor karo sutradara filem senior Indonésia. Ami Prijono pernah sekolah ana ing Akademi Sinematografi Moskow, jurusan pamata Seni.

                                               

Amir Sjarifuddin

Mr. Amir Sjarifoeddin Harahap ya iku tokoh Indonésia, mantan mantri lan mahamantri ana ing wiwitan ngadege nagara Indonésia.

                                               

Amir Syamsuddin

Cithakan:Ref-bio Amir Syamsuddin ingkang miyos wonten ing Makasar tanggal 27 Mèi 1946 ingkang miyos kanthi nama Freddy Tan Toan Sin inggih punika Mantri Hukum lan HAM Indonésia wonten ing Kabinet Indonésia Bersatu II nggantosaken Patrialis Akbar. ...

                                               

Andi Rianto

Andi Rianto ya iku musisi lan komposer saka Indonésia kang uga dadi pimpinan Magenta Orchestra, dhèwèké wis kalibet ing ilustrasi musik filem lan panggarapan album kanggo artis-artis kondhang ing Indonésia. Dhèwèké iku lulusan Berklee College of ...

                                               

Andre Hehanussa

Andre Hehanussa iku sawijining penyanyi Indonésia. Dhèwèké palakrama karo sawijining wanita saka Acèh kang jenengé Cut Rizky Teo nalika tanggal 8 Agustus taun 1995. Kekaroné dikaruniai anak lanang.

                                               

Anton Bachrul Alam

Inspektur Jéndral Pulisi Drs. H. Anton Bachrul Alam, S.H. inggih punika Pangarsanipun Divisi Humas Mabes Polri. Panjenenganipun misuwur minangka anggota Polri ingkang kalem, tansah utawi remen mésem lan boten émosional. Panjenenganipun ugi misuwu ...

                                               

Arizal

H. Arizal, MBA ya iku salah sawijiné sutradara paling dikenal ana ing Indonesia. Priyantunipun, putra saka pasangan H. Ibrahim Sidi Mangkuto lan Hj. Matayam binti M. Yasin asal Minangkabau. Filme akèh diperagakake karo aktris kaloka kaya ta Yessy ...

                                               

Ateng

Andreas Leo Ateng Suripto utawi Ateng ingkang lair kanthi asma jangkep Kho Tjeng Lie punika salah satunggalipun panjenengané pelawak Indonésia ingkang misuwur minangka gegayutan kaliyan grup Kwartet Jaya sesarengan kaliyan Eddy Sud, Iskak, ugi Bi ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →