ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 63



                                               

Awaludin

Awaludin ya iku salah sawijiné aktor karo sutradara Indonesia. Miwitiaktif ana ing teater taun 1936. 2 taun sawisé iku, banju sukses dadi ketua sandiwara. Sawisé kemerdekaan dhèwèké mimpin Pantjawarna, rombongan sandiwara kagungane Djamaludin Mal ...

                                               

Awi Suryadi

Awi Suryadi ya iku salah sawijiné sutradara filem Indonesia. Sutradara sing nduwé jeneng asli Suryadi Musalim miwiti karier dadi sutradara nasional saka filem Gue Kapok Jatuh Cinta ana ing taun 2005, ngerangkep dadi panulis skenario. Banjur, dhèw ...

                                               

Bachtiar Chamsyah

H. Bachtiar Chamsyah, SE inggih punika Mantri Sosial ing Kabinét Indonésia Bersatu. Panjenenganipun lulus pendidikan sarjana ing Fakultas Ékonomi, Universitas Medan Area ing taun 1997. Panjenenganipun punika politisi ingkang wasis dhiplomasi saén ...

                                               

Bambang Hendarso Danuri

Bambang Hendarso Danuri, inggih punika pangarsanipun Kapulisian" Indonésia saking taun 2008 ngantos dumugi 2010. Panjenenganipun dados gantosipun Jenderal Sutanto ingkang sampun purna tugas. Panjenenganipun dipunlantik dados pangarsanipun Kapulis ...

                                               

Bambang Widjojanto

Bambang Widjojanto ya iku salah sawijining tokoh ingkang mbéla hak asasi manungsa ing Indonesia.Piyambaké tau dadi Ketua Yayasan Lembaga Bantuan Hukum Indonesia. Piyambaké mbéla masarakat asli, kurban aniyaya sing ana gandhèng cènèngé karo hak - ...

                                               

Barli Sasmitawinata

Lajeng Barli kathah ngangsu kawruh nglukis ngalam benda lan Barli punika satunggaling murid pribum wonten ing studio mau. Barli ugi ngangsu kawruh dhateng Luigi Nobili, pelukis saking Italia. Ing studio punika Barli tepang kaliyan Affandi ingkang ...

                                               

Basuki Effendy

Basuki Effendy ya iku sawijiné aktor karo sutradara filem Indonesia kang paling kaloka sadurungé taun 1965. Salah sijiné filem ya iku "Si Pintjang" bisa nyabet juara siji ana ing Festival Film Internasional ning Praha, Cekoslowakia taun 1960-an. ...

                                               

Batara Lubis

Batara Lubis punika satunggaling pelukis saking Indonésia. Statusipun minangka keturunan saking Radja-Radja Hutanagodang Mandailing Julu paring prabawa dhateng gaya lukisanipun kanthi warna-warna ingkang kontras lan unik ing jamanipun. Kathah kar ...

                                               

Benny Likumahuwa

Benny Likumahuwa ya iku musisi senior saka Indonésia. Dhèwèké sinau babagan musik kanthi autodidak. Wiwitané dhèwèké mainaké bongo, nuli ganti karo bas dadi piranti musik mligi. Dhèwèké uga tau nyoba mainaké klarinèt, saksofon lan sinau nyebul pi ...

                                               

Benny Simanjuntak

Benny Simanjuntak iku kang duwé Sekolah Acting presenter lan Modelling Contoh Management, perusahaan Manajemen artis kang diadegaké ning taun 1998. Priya kang sok diundhang karo jeneng Bencot iki wis ora diragukaké manèh amarga wis dibuktikaké na ...

                                               

Daeng Harris

Daeng Harris ya iku paraga lan sutradhara filem Indonésia. Tekan taun 1951, dhèwèké wis ngrampungaké 21 filem lan kasil misuwuraké jenengé ing jagad kumidhi ing Kuala Lumpur. Nalika mangsa jawané filem Malaysia, dhèwèké minangka paraga baku palin ...

                                               

Daftar Tokoh Indonesia Miturut Provinsi

Pratélan tokoh Lampung Pratélan tokoh Bengkulu Pratélan tokoh Bangka Belitung Pratélan tokoh Riau Pratélan tokoh Sumatra Barat Pratélan tokoh Acèh Pratélan tokoh Sumatra Utara Pratélan tokoh Riau Kepulauan Pratélan tokoh Sumatra Selatan Pratélan ...

                                               

Dhaptar tokoh wanita Indonésia

Pratélan tokoh wanita Indonésia ing ngisor iki ngemot jeneng tokoh-tokoh wanita keturunan bangsa Indonésia kang manggon ing Indonésia utawa ing ngamanca nagara. Pratélan jeneng tokoh dikelompokake manut babagané dhéwé-dhéwé.

                                               

Doadibadai Hollo

Doadibadai Hollo utawa Badai ya iku musisi saka Indonésia uga kibordis saka grup band Kerispatih sarta project band -né, Brand New Storm. Dhèwèké iku anak saka pasangan Alm.H.P.Hollo lan Ibu-Barnest Helena. Badai iku anak bontot saka patang sadul ...

                                               

Dolorosa Sinaga

Béda kaliyan kekajengan tiyang sepuhipun Dolorosa Sinaga lajeng dados seniman. Seni patung punika dados pilihanipun Dolorosa Sinaga. Kawigatosan Dolorosa dhateng seni patung sampun katingal nalika Dolorosa ndhèrèk pendidikan seni rupa seni patung ...

                                               

Elvy Sukaesih

Elvi Sukaesih ya iku penyanyi dangdut, lan olèh jejuluk dadi Ratu Dangduté Indonésia. Elvi kang lair ana ing Jakarta, 25 Juni 1951 iku, wiwit nyanyi awit ana ing kelas 3 Sekolah Dasar, disusul sawisé penampilané dadi bintang ana ing filem layar l ...

                                               

Erman Suparno

Ir. H. Erman Suparno, MBA., MSi. inggih punika salah satunggalipun pulitikus Indonésia. Panjenenganipun punika Mantri Tenaga Kerja lan Transmigrasi wiwit 5 Dhésèmber 2005 ngantos dumugi 22 Oktober 2009. Panjenenganipun mlebet ing posisi kasebat m ...

                                               

Gadis Rasid

Gadis Rasid ya iku wartawan lan pejuang Indonésia. Dhèwèké tau nyambut gawé ing kalawarta Walanda, Nieuwe Rotterdamse Courant lan koran Pedoman ing pungkasaning taun 40-an sarta minggonan Siasat ing taun 50-an. Gadis tau kawin karo Henk Rondonuwu ...

                                               

Gajah Mada

Gajah Mada inggih punika satunggalipun mahapatih saking karajan Majapahit, tiyang ingkang saged damel manunggalipun bumi nuswantara. Nanging, ngantos dumugi sapunika misteri asal-usulipun Gajah Mada déréng wonten ingkang mangertos. Miturut criyos ...

                                               

Galeb Husin

Galeb Husin lair ing Tanjung Pinang, Riau, 6 Maret 1937. Dhèwèké ngrampungaké penhidikan ana ing SMA, ATNI lan Fakultas Sastra UI. Miwiti sandhiwara awit saka cilik, ora mung sadherma main nanging dhèwèké uga tau dadi asistèn sutradara nalika ter ...

                                               

Aisjah Girindra

Aisjah Girindra ingkang miyos wonten ing Bukittinggi, Sumatera Barat ing tanggal 7 Oktober 1935 inggih punika salah satunggaling guru besar biokimia lan nimpuna dhaharan halal ingkang asalipun saking Indonésia. Piyaémbakipun naté njabat dados Dir ...

                                               

Gita Wirjawan

Gita Wirjawan lan Paula Warokka Wirjawan. Nalika taun 2008 Gita ngrintis perusahaan Ancora Capital, perusahaan investasi ing babagan sumber daya lan pertambangan. Gita Wirjawan ngrintis perusahaan iku sawisé mundur saka kursi présidhèn direktur J ...

                                               

Gregorius Sidharta

Gregorius Sidharta kanthi nama jangkepipun Gregorius Sidharta Soegija punika satunggaling pematung saking Indonésia ingkang kawéntar saha dados tokoh pembaru ing seni rupa mliginipun seni patung.

                                               

Hamka

HAMKA, cekakan saking Haji Abdul Malik Karim Amrullah, punika satunggiling sastrawan, ulama lan aktivis pulitik ingkang pinunjul ing Indonésia. Naté mimpin kalawarti Pedoman Masarakat, Gema Islam, Panji Masarakat, lan ngantos dumugi akir hayatipu ...

                                               

Harris Lesmana

Harris Lesmana miwiti jagad perfileman nalika ndhapuk dadi manajer Pemasaran ing taun 1970 ing perusahaan PT. Pana Fakta Film. Nalika taun 1972 dhèwèké munggah pangkat dadi Direktur ana ing PT. Nusantara Film uga ngrangkep dadi Produser. Karya-ka ...

                                               

Helmy Yahya

Helmy Yahya, presenter, panyerat sarta creator quiz lan program teievisi. Lair ning Palembang, Sumatera Selatan, tanggal 6 Maret taun 1963. Kondhang karo undhang-undhangan Helmy. Priya kang tau nempuh pendididkan ning STAN iki olih jejuluk dadi r ...

                                               

Hendra Gunawan (juru lukis)

Hendra Gunawan punika satunggaling seniman Indonésia mliginipun babagan seni lukis ingkang wiyos ing tanggal 11 Juni 1918 ing Bandung, Jawa Kulon. Lajeng wafaf nalika tanggal 17 Juli 1983 ing Denpasar, Bali. Nalika wiyosipun Hendra Gunawan punika ...

                                               

Hendro Subroto

Hendro Subroto ya iku wartawan perang senior TVRI yang dikenal pernah meliput berbagai peristiwa wigati dalam sajarah Indonésia dan Asia Tenggara saat TVRI ya iku satu-satunya stasiun televisi di Indonésia, seperti Konfrontasi Indonésia-Malaysia, ...

                                               

Henk Ngantung

Hendrik Hermanus Joel Ngantung utawi ingkang kawéntar kanthi nama Henk Ngantung punika tiyang kanthi dharah Tionghoa lan pelukis Indonésia ugi Gubernur Jakarta ing periode 1964-1965. Henk Ngantung punika kondhang dados pelukis tanpa pendidikan fo ...

                                               

Herman Pero

Herman Pero ya iku paraga filem Indonésia. Dhèwèké miwiti karir ana ing jagad filem nalika dadi paraga figuran kanggo filem Karena Lirikan. Sabubaré iku, dhèwèké mundhak dadi paraga pambiyantu utama kanggo filem Serbuan Halilintar lan dadi paraga ...

                                               

Hotlin Ompusunggu

Hotlin Ompusunggu iku aktivis lingkungan sing nggabungaké upaya pamerdayan masarakat, konservasi wana, lan layanan kasarasan ing Taman Nasional Gunung Palung, Kalimantan Kulon.

                                               

I Nyoman Nuarta

I Nyoman Nuarta punika satunggaling pematung Indonesia ugi salah satunggaling pelopot obahan Seni Rupa énggal. I Nyoman Nuarta punika putra kaping enem saking sanga sedhèrèkipun saking pasangan Wirjamidjana kaliyan Samudra. I Nyoman Nuarta tuwuh ...

                                               

Idrus

Idrus punika sastrawan Indonésia ingkang pinunjul. Piyambakipun krama pikantuk Ratna Suri, waonten ing taun 1946, dippun paringi enem momongan, sekawan putra lan kalih putri, inggih punika Prof. Dr. Ir. Nirwan Idrus, Slamet Riyadi Idrus, Rizal Id ...

                                               

Ippho Santosa

Ippho Santosa ya iku marketer kang kawentar ing Malaysia lan Indonésia. Ippho sinebut déning bebrayan agung minangka penulis buku-buku mega best seller lan No. 1 Creative Marketer in Indonésia.

                                               

Ira Koesno

Ira sakdurunge wis ping loro dadi moderator calon gubernur dan wakil gubernur DKI 2017. Nalika kuwi, Sandiaga sing dadi calon wakil gubernur DKI muji penampilane Ira nang debat pertama. Miturut Sandi, sosok Ira emang wis di tunggu-tunggu masyarak ...

                                               

Irwan Tahyar

Irwan Tahyar kanthi jeneng asli The Hoan Tjiang ya iku tokoh filem Indonésia. Dhèwèké miwiti karir ing jagad filem sawisé wisudha SMA kanthi makarya ing studhio filem Bintang Soerabaja. Studhio iki duwèké bapaké, The Teng Chun, minangka prodhuser ...

                                               

James Danandjaja

James Danandjaja utawa Tan Soe Lien yaiku salah sawijining antropolog kang ana ing Indonésia. Dhèwèké minangka ahli folklor Indonésia. Danandjaja dadi dosèn antropologi ing Universitas Indonesia wiwit taun 1960. Dhèwèké uga naté dadi dosen ing Fa ...

                                               

Jusman Syafii Djamal

Jusman Syafii Djamal inggih punika tilas Mantri Perhubungan, ingkang njabat nalika tanggal 9 Mèi 2007 minangka gantosipun mantri perhubungan ingkang sadèrèngipun dipunjabat déning Hatta Rajasa wonten ing Kabinét Indonésia Bersatu. Sasampunipun lu ...

                                               

Jusuf Anwar

Jusuf Anwar kabinét, panjenenganipun dipun-gantos Sri Mulyani. Salajengipun Jusuf Anwar pinitados minangka duta ageng ing Jepang. Jusuf Anwar resmi wiwit mandhegani Departemén Kauangan nalika 21 Oktober 2004 sasampunipun pasrah panampi kalungguha ...

                                               

Kartika Affandi

Kartika Affandi punika pelukis Indonésia, putri saking pelukis ingkang kawéntar inggih punika Affandi kaliyan garwanipun, Maryati.

                                               

Lee Man Fong

Lee Man Fong punika satunggaling tokoh seni lukis Jakarta ingkang naté dados pelukis ing Astana Nagara sesarengan kaliyan Lim Wasim lan Dullah nalika masa pamaréntahan kapresidenan Soekarno.

                                               

Leila Chairani Budiman

Sitti Leila Chairani Budiman inggih punika salah satunggaling psikolog saha dhosèn saking Indonésia ingkang miyos wonten ing Majalengka, Jawa Kulon ing tanggal 25 Dhésèmber 1941.

                                               

Marah Rusli

Marah Roesli utawi asring ugi dpun éja Marah Rusli punika sastrawan Indonesia angkatan Balai Pustaka. Kaloka kanthi karya Siti Nurbaya ingkang dipunterbitaken ing taun 1920 Marah Rusli misuwur ngantos sapriki. Siti Nurbaya sampun dados legenda, w ...

                                               

Marwan Batubara

Ir. Marwan Batubara, Msc inggih punika tilas General Manager PT. Indosat lan naté lenggah ing kursi Dhewan Perwakilan Dhaérah nalika Pemilu Législatif taun 2004. Panjenenganipun naté damel Yayasan Ummat, satunggalipun yayasan ingkang sampun mbiya ...

                                               

Motinggo Busye

Motinggo Busye, punika satunggiling sastrawan pinunjul ing Indonesia. Panjenenganipun nyerat novèl, nyutradarai filem, lan nglukis. Tamat saking SMA ing Bukittinggi, nglajengaken kuliah wonten ing Fakultas Hukum Universitas Gadjah Mada. Naté dado ...

                                               

Muhammad Isa Anshary

Muhammad Isa Anshary ya iku politisi lan tokoh Islam asal Indonésia. Déwéké pernah njabat minanga ketua umum Persatuan Islam, anggota konstituante, lan wujud juru ngomong Parté Masyumi nlika era-1950-an. Kepiawaiané sajrone sesorah lan ngribawani ...

                                               

Nabiel Makarim

Nabiel Makarim, Dipl. Eng. Chem, MSM, MPA inggih punika Mantri Nagara Lingkungan Hidup ing Kabinét Gotong Royong. Nalika SD, panjenenganipun sinau ing Yayasan Pendidikan Muhammadiyah. Nanging nalika kelas 5, panjenenganipun dipunpindhahaken dhate ...

                                               

Nana Sutresna

Nana Sutresna Sastradidjadja inggih punika tilas Duta Ageng Indonésia kanggé nagari Inggris ing wekdal pamaréntahanipun Présidhèn Megawati Soekarnoputri. Nana ugi naté dados utusan mirunggan Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono kanggé kerja sama na ...

                                               

Nashar

Nashar punika ageng wonten ing Jakarta, mandeg anggènipun sekolah nalika wonten ing bangku Sekolah Menengah Pertama. Naté sekedhap ndhèrèk gabung kaliyan Tentara Barisan Sukarela. Nashar punika sinau nglukis kangthi nnggabung kaliyan SIM Seniman ...

                                               

Nasjah Djamin

Nasjah Djamin, punika satunggiling sastrawan Indonesia ingkang pinunjul. Naté nampi Anugerah Seni Pamaréntah RI ing taun 1970. Sadèrèngipun dados redaktur Budaya an nyambut damel wonten ing Pérangan Kesenian Departemen P & K ing Yogyakarta. Ndèrè ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →