ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 66



                                               

Daniel Pedrosa

Daniel Pedrosa Ramal utawa Dani Pedrosa ya iku sawijining pambalap MotoGP kalairan Spanyol. Pembalap misuwur saka tim Honda Repsol iki nadyan dhuwuré namung 158 cm nanging Pedrosa iki duwé prestasi kang luar biyasa ing donya balap motor. Karire i ...

                                               

Yusra Mardini

Yusra Mardini iku sawijining juru nglangi saka Suriah sing saiki manggon ing Berlin, Jerman. Dhèwèké iku ngungsi saka nagarané lan nalika Olimpiade in Rio de Janeiro 2016 ngwakili tim cilik Atlit Pangungsi Olimpiade.

                                               

Maurice Wilkins

Maurice Hugh Frederick Wilkins CBE FRS punika fisikawan Selandia Baru-Britania Raya ingkang nyambut damel ing proyèk bom atom ing Univèrsitas California salaminipun Perang Donya II. Wilkins salajengipun pindhah dhateng studi ngenani DNA lan nggaj ...

                                               

Jeremy Lin

Jeremy Shu-How Lin ya iku pamaen basket profésional saka Amérikah Sarékat. Wiwit 2011 maen kanggo New York Knicks ing liga National Basketball Association. Juli 2012, Lin Pindah menyang Houston Rockets. Lin ya iku salah sikini pamaen Amérika ketu ...

                                               

Jawaharlal Nehru

Jawaharlal Nehru, ugi kasebat Pandit Nehru, punika pamimpin sayap sosialis Konggrès Nasional India wekdal perjuwangan kamardikan India saking Kamaharajan Karajan Manunggal lan ing mangsa sasampunipun. Ing wekdal samanten India dipunkuwaosi déning ...

                                               

Ibu Teresa

Ibu Teresa saka Calcuta iku biarawati Katulik sing misuwur lan kontrovèrsial ing donya amarga kawigatèné marang wong ora duwé. Dhèwèké diwènèhi Bebungah Templeton taun 1973, Bebungah Bedhamèn Nobel taun 1979 lan bebungah paling dhuwur warga sipil ...

                                               

Joseph Brodsky

Joseph Brodsky miyos minangka Iosif Aleksandrovich Brodskiy. Brodsky inggih punika salah satunggaling penyair Uni Soviet-Amérikah Sarékat, pamenang Penghargaan Nobel babagan Sastra nalika taun 1987, lan Poet Laureate of the United States nalika t ...

                                               

Pavel Alekseyevich Cherenkov

Pavel Alekseyevich Cherenkov inggih punika salah satunggaling fisikawan Uni Sovyèt ingkang ngamati radiasi saking partikel berènergi inggil ingkang mlampah langkung rikat tinimbang kecepatan cahya wonten ing medium punika. Andharan teoretis kangg ...

                                               

Pyotr Kapitsa

Pyotr Leonidovich Kapitsa inggih punika salah satunggaling fisikawan Uni Soviet. Saking taun 1923 dumugi taun 1926, Kapitsa dados Mahasiswa Clerk Maxwell wonten ing Cambridge University, lajeng dados Dirèktur Asistèn Riset Magnètik wonten ing Lab ...

                                               

Baruj Benacerraf

Baruj Benacerraf inggih punika salah satunggaling dhokter Venezuela-Amérikah Sarékat. Benacerraf mlebet wonten ing studi prasarjana wonten ing Universitas Columbia, pikantuk gelar sarjana nalika taun 1942. Sabibaripun Columbia, piyambakipun mlebe ...

                                               

Hugo Chávez

Hugo Rafael Chávez Frías ya iku Présidhèn Venezuela kang njabat awit taun 1999 nganti ninggal dunya ning taun 2013. Pimpinan Revolusi Bolivar, Chávez mempromotori visi dhémokrasi sosialis, integrasi Amérika Latin, lan anti-imperialisme. Dhèwèké u ...

                                               

Stefanía Fernández

Fernández punika gadhah trah utawi katurunan Ruslan, Ukraina, Polen, lan Galicia. Ramanipun, José Luis Fernández, miyos ing Galicia, Spanyol, nanging lajeng migrasi dhateng Venezuela nalika taun 1964. Ibunipun Nadia Krupij Holojad, putri salah sa ...

                                               

Beatrix saka Walanda

Beatrix, iku Ratu saka Karajan Walanda wiwit 1980–2013. Dhèwèké iku putri mbarepé Ratu Juliana saka Walanda lan Pangeran Bernhard saka Lippe-Biesterfeld. Nalika taun 1966, dhèwèké palakrama karo Claus von Amsberg lan duwé anak telu: Pangéran Will ...

                                               

Dirk van Hogendorp

Diderik "Dirk" graaf van Hogendorp ya iku jenderal lan nagarawan Walanda. Dirk ya iku kangmas saka Gijsbert Karel van Hogendorp lan dadi bapak saka Carel Sirardus Willem van Hogendorp. Dhèwèké dinas sasuwéné 9 taun ana ing Angkatan Darat Prusia. ...

                                               

Anicka van Emden

Anicka van Emden iku sawijining judoka Walanda. Dhèwèké iku katurunan Suriname. Dhèwèké menangaké medali prunggu nalika ing Olimpiade Rio 2016. Dhèwèké uga menangaké medali prunggu nalika Kajuwaran Judo Donya 2011 lan Kajuwaran Judo Donya 2013.

                                               

Giorgino Abraham

Giorgino Abraham ya iku salah sawijiné aktor saka Indonésia. Putra saka Geoffrey Abraham lan Febbe Anggraeni nduwé karemenan maèn bal-balan lan ndadèkaké dhèwèké dadi salah sawijiné paraga ing filem Tendangan dari Langit. Dhèwèké maèn filem sepis ...

                                               

Isabelle de Charrière

Isabelle de Charrière, uga ditepungi mawa Belle van Zuylen ing Walanda, lan lair mawa jeneng Isabella Agneta Elisabeth van Tuyll van Serooskerken, saha diarani Isabelle de Charrière ing panggonan liya, iku sawijining pujangga Walanda lan Swis saj ...

                                               

Johan Pieter Michielsen

Johan Pieter Michielsen, 14 Fèbruari 1916 ing umur 53 taun) ya iku jenderal saka Walanda lan komandan Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger. Putra saka arsitek Johannes Wilhelmus Michielsen lan Anna Maria Cramer iki dididik ana ing Koninklijke Mi ...

                                               

Isaac Julius Tamaëla

Isaac Julius Tamaela 13 Dhésèmber 1914 – Cotonou, 27 November 1978) iku sawijining militèr lan pangrèh Républik Maluku Kidul.

                                               

Annemiek van Vleuten

Annemiek van Vleuten, 8 Oktober 1982) iku sawijining juru balap pit Walanda. Dhèwèké wis tau ping telu dadi juwara Walanda: ing dalan ing 2012 lan nglawan wektu ing taun 2014 lan 2016. Wiwit taun 2016 dhèwèké ngepit kanggo Orica-AIS saka Australia.

                                               

Herodotus

Herodotus punika ahli sajarah ingkang gesang ing abad kaping 5 SM. Panjenenganipun dipunkenal amargi seratanipun "Sajarah", satunggiling kempalan cariyos prakawis manéka papan lan tiyang ingkang panjenenganipunkempalaken salaminipun lelampahanipu ...

                                               

Bol

Bol utawa Rektum iku organ pungkasan saka usus gedhé ing sapérangan jinis kéwan nusoni kang pungkasané ing silit. Organ iki fungsiné dadi papan panyimpenan sauntara tai. Ngembangé dhindhing bol amarga numpuké material ing njeron rektum bakal micu ...

                                               

Cuwèran awak

Cuwèran awak iku cuwèran suspensi sèl ing jero awak makhluk multisèlular kaya déné manungsa utawa kéwan sing nduwèni fungsi fisiologis tinamtu. Cuwèran awak minangka komponèn wigati tumrap fluida ekstraselular, kalebu plasma getih lan fluida tran ...

                                               

Gurat sisi

Gurat sisih ya iku kaya déné indera peraba kang ana ing kéwan-kéwan vertebrata akuatik, utamanw ing iwak. Indera iki padatan kanggo ngerteni owahing getaran lan perobahan ing kolom banyu ing sakiteré. Kaprigelan ngindra iki mbok manawa awit anané ...

                                               

Gurung

Gurung utawa Ésofagus iku bumbung otot vertebrata kang diliwati wektu panganan mili saka pérangan tutuk tumuju lambung. Panganan mlaku ngliwati gurung kanthi nggunakaké prosès pèristaltik. Gurung nyambung karo faring – kang nyambungaké gurung kar ...

                                               

Klanjer

Klanjer iku organ awak kang nyintésa dat, kaya déné hormon kanggo diwetokaké sèkrèsi liwat aliran getih, utawa menyang ruang-ruang sajeroning awak utawa lumahing awak.

                                               

Klanjer gondhok

Klanjer gondhok utawa klanjer tiroid iku salah siji saka klanjer endokrin gedhé dhéwé ing awak manungsa. Klanjer iki bisa tinemu ing pérangan gulu. Klanjer iki fungsiné kanggo ngatur kacepetan awak ngobong ènèrgi, gawé protèin lan ngatur kasensit ...

                                               

Klanjer pinéyal

Klanjer Pineal iku siji klanjer endokrin cilik ing utek vertebrata. Klanjer iki mrodhuksi melatonin, siji hormon kang mengaruhi modulasi pola melèk /turu lan fungsi photoperiodic. Wanguné kaya corong kembang pinus, lan dumunung ing sacedhaké punj ...

                                               

Klanjer pituwitari

Hipofisis, utawa Klanjer Pituitaria, boboté watara 0.5 gram, lan dhimènsi normal ing manungsa watara 10 x 13 x 6 mm. Klanjer iki dumunung ing gronggongan balung sphenoid - sella turcica -. Sajeroning embryogenesis, hipofisis tuwuh sapérangan saka ...

                                               

Lambung

Lambung, iku organ badan sawisé kerongkongan kang gunané kanggo ngalusaké utawa nyerna panganan kang dileg lan nyerep sari utawa nutrisi panganan kang wigati kanggo badan. Ing kéwan kang mamah biak, panganan ing lambungLambung dicampur karo enzim ...

                                               

Pambuluh balik

Pambuluh balik utawa vena iku pambuluh sing nggawa getih nuju jantung. Getihé ngandhut akèh karbon dioksida. Lumrahé ana ing cerak lumah awak lan katon rada biru. Dinding pambuluhé tipis lan ora élastis. Yèn didemèk, denyut jantungé ora bisa dira ...

                                               

Paru-paru

Paru-paru iku organ ing sistem ambegan langegandhèngan karo sistem paredaran getih vertebrata kang ambegan mawa udara. Fungsiné yaiku ngijolaké oksigèn saka udara karo karbon dioksida saka getih. Prosèsé karan "ambegan èksternal" utawa ambegan. P ...

                                               

Pembuluh Darah

Pembuluh darah inggih punika péranganing sistém sirkulasi lan fungsi ngalir gétih ing sédaya salira. Jénis-jénis ingkang wigati, artèri lan vèna, ugi dipunsébat amargi sédaya punika mbéta gétih médhal utawi mlébét ing jantung. Merdamel pembuluh g ...

                                               

Prostat

Prostat iku klanjer eksokrin sajeroning sistem réprodhuksi mamalia lanang. Fungsi mligi yakuwi kanggo ngetokaké lan nyimpen sajinis cuwèran kang dadi rong protelon péranganing mani. Prostat béda-béda saka siji spésies lan spésies liyané ing babag ...

                                               

Rambut

Rambut utawa réma tukul ing mèh kabèh pérangan awak, kajaba èpèk-èpèk lan sikil, mata, lan lambé. Rambut kang ana sirah ndadèkaké tetep ngrasa anget. Rambut kang ana ing irung, kupéng lan sakiwa-tengené mata asring uga karan wulu, gunané nglindun ...

                                               

Sistem endokrin

Sistem endokrin iku sistem kontrol klanjer tanpa saluran kang ngasilaké hormon kang sirkulasiné ing badan ngliwati ilèning getih kanggo mempengaruhi organ-organ liya. Hormon tumindak dadi "panggawa pesen" lan digawa déning ilèning getih nuju mané ...

                                               

Sistem indriya

Sistem indriya kéwan iku nggordhinasi piranti indriya kanggo ngenal donya ing njaba. Indriya njaba kang wujud pandelengan, pangrungu, pangraba, pangecap, lan pangambu dipigunaaké kanggo njupuk utawa olèh informasi saka njaba. Sauntara indriya nje ...

                                               

Sistem kardiovaskular

Sistem kardiovaskular utawa sistem sirkulasi iku siji sistem organ kang fungsiné mindhah dat nuju lan saka sél. Sistem iki uga nulung stabilisasi suhu lan pH awak. Ana telung jinis sistem sirkulasi: tanpa sistem sirkulasi, sistem sirkulasi kabuka ...

                                               

Sistem pancernan

Sistem pancernan utawa sistem gastroinstestin, iku sistem organ kéwan multisel kang nampa panganan, nyerna panganan mau dadi énérgi lan nutrien, sarta ngetokaké utawa mbuwang sisa prosès mau. Sistem pancernan kéwan siji lan sijiné bisa béda bange ...

                                               

Sistem saraf

Sistem saraf kéwan ngoordhinasi aktivitas otot, monitor organ, mbentuk lan uga ngendhegaké lebonan saka indra, lan ngaktifké aksi. Komponèn utama ing sistem saraf yaiku neuron lan saraf, kang mainké peran wigati ing koordinasi. Ing makluk kang or ...

                                               

Sistem skeletal

Sistem skeletal utawa Sistem rangka iku sawijining sistem organ kang mènèhi panyengkuyung fisik marang makluk urip. Sistem rangka racaké dipeang dadi telung tipe: eksternal, internal, lan basis cuwèran, sanadyan sistem rangka hidrostatik bisa uga ...

                                               

Sungsum balung

Sungsum balung iku jaringan empuk kang tinemu ing gronggongan interior balung kang dadi papan prodhuksi sapérangan gedhé sèl getih anyar. Ana rong jinis sungsum balung: sungsum kuning. Sungsum kuning ngasilaké sèl getih putih lan wernané saka sèl ...

                                               

Timus

Timus iku siji klanjer kang dumunung ing ngarep dhadha, kang boboté ngancik palib abot nalika manungsa ngancik mangsa pubertas. Nganti saiki, fungsi klanjer iki diweruhi mung minangka papan prodhuksi sel T kang dibutuhake ing sistem kekebalan tir ...

                                               

Trakéa

Trakéa punika pipa ingkang dawa kira-kira 9 cm. Tkakèa kasusun atas enem bélas ngantos rongpuluh cincin-cincin balung rawan ingkang kabéntuk C, cincin balung rawan punika ing pérangan wingking, botén kasambung ya iku ing panggènan trakèa kantèl i ...

                                               

Usus alus

Usus alus utawa usus cilik iku péranganing saluran pancernan sing papané ana ing antarané lambung lan usus gedhé. Usus alus kapérang saka telung pérangan yaiku usus rolas driji, usus kosong, lan usus panyerepan. Ing usus rolas driji ana rong muar ...

                                               

Adenium

Adenium utawi ingkang misuwur kanthi nama kamboja jepang gadhah nama Latin Adenium obesum. Habitat aslinipun kamboja jepang inggih punika wonten ing panggènan ingkang bentèr utawi dipunwastani ara-ara. Taneman punika saged nyimpen toya wonten ing ...

                                               

Amaranthaceae

Suku bayem-bayeman utawa Amaranthaceae iku salah siji suku anggota tetuwuhan ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki dilebokaké sajeroning bangsa Caryophyllales, klad dikotil inti nanging ora kalebu sajeroning rong golongan gedhé, ro ...

                                               

Amborellales

Amborellaceae iku suku anggota tetuwuhan ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki ora bisa dilebokaké sajeroning siji-sijia cabang tetuwuhan ngembang. Nembé ing panalitèn luwih jero diwangun bangsa anyar, Amborellales, sing nyakup Amb ...

                                               

Anyelir

Anyelir utawa ditepungi sajeroning basa Inggris minangka carnation iku sawijining kembang. Kembang iki nduwé jeneng èlmiah Dianthus caryophyllus iku tetuwuhan hias pekarangan lan pot sing populèr. Tuwuhan iki asalé saka kawasan Mediterania. Kemba ...

                                               

Asterales

Asterales iku bangsa tetuwuhan ngembang sing kalebu sajeroning klad euasterids II, asterids, core eudicots, eudicots. Bangsa iki uga diakoni minangka takson sajeroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup sajeroning anak kelas Asteridae, kela ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →