ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 69




                                               

Nikolas saka Myra

Nikolas saka Myra utawa kang biyasa uga karan kanthi asma Santo Nikolas iku sawijining biskop kang misuwur banget asal saka Myra. Panjenengané naté dikunjara nalika pamaréntahan Kaisar Dioklesianus. Nikolas iku santo pangayom Rusia, para pelaut l ...

                                               

Pomnik Chrystusa Króla

Pomnik Chrystusa Króla iku sawijining reca Yésus ing kutha Świebodzin, Polen. Reca iki rampung ing tanggal 6 November 2010. Reca iki dhuwuré 33 mèter tanpa landhesan, makuthané 3 mèter. Karo landhesané patung iki dhuwuré 52 mèter. Aboté kurang lu ...

                                               

Gandhéwa

Gandhéwa utawa gendhéwa yaiku wilahan kayu utawa pring mawa sendheng dianggo nglepasake panah/jemparing, nganggo kakuwatan elastisitas saka gandhéwa iku dhéwé. Lumrahé piranti iki digunakaké kanggo bebedhag lan ana ing jaman biyèn uga dipigunakak ...

                                               

Golok

Golok punika peso ageng ugi gadhah bobot kang duwé mupangat kanggo piranti pawon, sawah, tegalan lan pusaka kang ana ing Asia Kidul-wétan. Golok uga biyasa dimupangatake kanggo pusaka ing sajeroning silat. Wujud golok dideleng saka ukuran, bobot, ...

                                               

Rodha

Rodha ya iku barang kang dhapuré bunder lan duwé ruji. Rodha ngasilaké obahan kanthi gesekan cilik kanthi cara muter. Rodha akèh kanggo transportasi. Istilah roda uga tinemu ing barang-barang kang dhapuré lingkaran liyané, saliyané dhapuré lingka ...

                                               

Candhi Bima

Candhi Bima iku candhi Hindhu kan ana ing komplek Percandhian Dieng. Candhi Bima iki candhi gedhé dhéwé ing Candhi Dièng. Wujud yasan Candhi Bima iki memper kaya candhi-candhi kang ana ing India lan béda karo wujud candhi kang ana ing tanah Jawa. ...

                                               

Candhi Klero

Candhi Klero utawa CandhiTengaran yaiku candhi kang manggon ana Desa Klero, Kecamatan Tengaran, Kabupaten Semarang, Provinsi Jawa Tengah. Sepisanan ditemokaké menèh taun1995, kahanan nalika semana candhi klero ambruk. Ananging, saiki candhi kang ...

                                               

Candhi Pamotan

Candhi Pamotan kang ana ing Désa Bringin, Pamotan, Porong, Sidaarja, Jawa Wétan. Candhi kang duwé loro bangunan kang jaraké kira-kira 50 mèter. Amarga jaraké sing cedhek, mula loro bangunan kuwi diwènehi jeneng Candhi Pamotan kapisan lan Candhi P ...

                                               

Candi Klero

Candhi Klero utawa CandhiTengaran yaiku candhi kang manggon ana Desa Klero, Kecamatan Tengaran, Kabupaten Semarang, Provinsi Jawa Tengah. Sepisanan ditemokaké menèh taun1995, kahanan nalika semana candhi klero ambruk. Ananging, saiki candhi kang ...

                                               

Candhi Cangkuang

Candhi Cangkuang iku candhi Hindhu kang dumunung ing Kampung Pulo, wewengkon Cangkuang, Kacamatan Leles, Garut, Jawa Kulon. Candhi iki uga kang pisanan tinemu ing Tatar Sundha sarta minangka siji-sijiné candhi Hindhu ing Tatar Sundha.

                                               

Cagar Budaya Sangiran

7°27′23″S 110°50′6″E Cagar Budaya Sangiran ya iku situs arkeologi ana ing Jawa, Indonesia. Ambane Area Situs Sangiran kurang luwih 48 km², 15 kilomèter sisih lor Surakarta sakiwa-tengené lembah kali Bengawan Sala lan kaki gunung Lawu. Panggone Si ...

                                               

Sangiran

Sangiran iku situs penggalian arkéologi kang dumunung ing Pulo Jawa ing Indonésia. Tlatah iki jembaré watara 48 km² lan dumunung ing Jawa Tengah, udakara 15 kilomèter saloré Surakarta ing lembah Bengawan Sala. Ing taun 1996 diakoni minangka salah ...

                                               

Situs Slumbung

Situs Slumbung ya iku situs arkéologis sing manggon ing Désa Slumbung, Gandusari, Blitar. Situs iki dumadi saka ambrolaning balé kuna sing bakalé saka watu andhèsit. Sajeroning ambrolané iku bisa ditilik watu candhi, watu dakon, watu gong, watu s ...

                                               

Trinil

Trinil iku situs paleoantropologi ing Indonésia sing dumunung ing Désa Kawu, Kacamatan Kedhunggalar, Kabupatèn Ngawi, Jawa Wétan. Trinil minangka kawasan ing lembah Kali Bengawan Sala sing dadi panggonan kauripan jaman purba, persisé ing jaman Pl ...

                                               

Stonehenge

Stonehenge inggih punika monumen prasajarah ingkang dumunung ing laladan Wiltshire Inggris, watawis 3.2 kilomèter kilenipun lan 13 kilomèter saking Amesbury leripun Salisbury. Stonhenge punika dados salah satunggalipun situs paling misuwur ing do ...

                                               

Kapernaum

Kapèrnaum iku désa wong golèk iwak nalika jamané kaum Hasmonean sing dumunung ing tepi loring Telaga Galiléa. Désa iki naté sing ndunungi 1.500 jiwa. Èkskavasi arkéologi mbabar sinagoga kuna loro sing dibangun tumpang tindih. Miturut carita wong ...

                                               

U.C. Sampdoria

UC Sampdoria ya iku siji tim bal-balan Italia kang markase ana ing Genova, Italia. Klub iki diadhekaké ana ing taun 1946. Markase ana ing Stadion Luigi Ferraris. Sampdoria ya iku siji klub paling enom ing Italia.

                                               

Alex Iwobi

Alexander Chuka Iwobi inggih punika satunggaling juru main bal profésional saking Nigeria ingkang main minangka striker kanggé Liga Primer Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal Nigeria. Iwobi lair ing kutha Lagos sadèrèngipun pindhah dhateng ...

                                               

Andreas Christensen

Andreas Bodtker Christensen ya iku juru main bal-balan profésional saka Denmark sing main minangka bèk ing klub Inggris Chelsea F.C. lan timnas Denmark. Dhèwèké miwiti karir ing Brondby lan gabung karo Chelsea nalika umuré 15 ing Fèbruari 2012, n ...

                                               

Ashley Williams

Ashley Errol Williams ya iku pemain bal-balan profésional kang main minangka pemain pertahanan kanggo klub bal-balan Everton F.C. lan minangka kaptèn timnas Wales. Dhèwèké main mligi minangka bèg tengah. Sawisé metu saka West Bromwich Albion mina ...

                                               

Carlos Soler

Lair ing Valencia, Soler gabung karo klub kutha Valencia FC ing taun 2005 nalika umur 8 taun; wiwitané striker prolifik, dhèwèké ditolak manèh dadi glandhang nyerang lan glandhang tengah. Dhèwèké miwiti debut senior kanthi dadi pemain cadangan in ...

                                               

Didier Deschamps

Didier Deschamps ya iku juru gladhi bal-balan saka Prancis. Dheweké lair ing Bayonne, Prancis 15 Oktober 1968. Pelatih tim nasional Prancis prestasi kang tau digayuh yaiku juwara dunya 2018, runner-up euro 2016 lan liya-liyane isih akèh. Sadurung ...

                                               

Granit Xhaka

Granit Xhaka inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Swiss ingkang main ing posisi gelandhang ing klub Liga Primèr Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Swiss. Xhaka miwiti kariripun ing papan kalairanipun ing ...

                                               

Jan Oblak

Jan Oblak inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Slovénia ingkang main ing klub Spanyol Atlético Madrid lan Tim Nasional Bal-balan Slovénia dados kiper. Oblak napakasmani kontrak kaliyan klub Portugal Benfica ing umur 1 ...

                                               

Jan Vertonghen

Jan Bert Lieve Vertonghen" ; lair 24 April 1987) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Belgia ingkang samenika main ing Liga Primér Inggris klub Tottenham Hotspur lan Tim Nasional Bal-balan Belgia. Piyambakipun dados j ...

                                               

Kasper Schmeichel

Kasper Peter Schmeichel ya iku pamain bal-balan profèsional saka Denmark kang main minangka kiper kanggo klub Liga Utama Leicester City F.C. lan timnas Denmark. Dhèwèké putra mantan pamain Manchester United lan kiper internasional Denmark, Peter ...

                                               

Kelechi Iheanacho

Kelechi Promise Iheanacho ya iku pamain bal-balan profésional Nigeria sing main kanggo klub Liga Primér Inggris Leicester City F.C. lan timnas Nigeria. Dhèwèké tau main ing klub Manchester City, uga skuad Nigeria sing menang Piala Dunia U-17 FIFA ...

                                               

Mirko Vučinić

Mirko Vučinić ya iku sawijining juru main bal-balan saka Montenegro kang bisa main ana ing posisi glandhang sayap utawané penyerang. Saiki dhèwèké main ana ing tim Roma ing Italia lan uga main kanggo Montenegro. Mirvo ditepungi nduwé gaya kang kh ...

                                               

Mohaméd Salah

Mohamed Salah Ghaly inggih punika satunggalipun juru main bal-balan profésional saking nagara Mesir, minangka posisi panyerang utawi striker, samenika main ing klub Liga Primer Inggris Liverpool lan Tim Nasional Mesir. Panjenenganipun makili timn ...

                                               

Noh Alam Shah

Noh Alam Shah inggih punika juru main bal-balan saking nagari Singapura ingkang sapunika ndhèrèk klub bal-balan saking Indonesia, Arema Indonesia salah satunggalipun klub aggota Liga Super Indonesia. Alam Shah ugi kalebet anggota tim nasional bal ...

                                               

Ponaryo Astaman

Ponaryo Astaman lair ing Balikpapan, Kalimantan Wétan 25 Sèptèmber 1979, dhèwèké yaiku salah sawijining pemain bal-balan Tim Nasional Indonésia kang pènsiun ing taun 2010. Dhèwèké naté bélani pirang-pirang klub ing Indonésia antarané Persiba Bali ...

                                               

Shinji Kagawa

Shinji Kagawa, inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Jepang ingkang samenika main bal kanggé klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund lan Timnas Jepang. Piyambakipun dados pemain glandhang serang. Piyambakipun sadèrèngipu ...

                                               

Son Heung-min

Son Heung-min inggih punika salah satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Koréa Kidul ingkang main ing posisi sayap utawi panyerang ing Liga Primèr Inggris klub Tottenham Hotspur lan Tim Nasional Bal-balan Koréa Kidul. Son wiwit saya ...

                                               

Łukasz Piszczek

Łukasz Piszczek inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Polandia ingkang aslinipun saking Spanyol ingkang samenika main bal ing klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund lan Timnas Polandia, utaminipun dados pemain bék tenga ...

                                               

Detéktif Conan

Detektif Conan inggih punika satunggalipun sèri manga detektif ingkang dipunserat lan dipungambar déning Gōshō Aoyama. Wiwit taun 1994 cariyos punika dipunpublikasikaken ing kalawarti Mingguan Shōnen Sunday ingkang wonten ing Jepang. Serial punik ...

                                               

Daftar karakter Detektif Conan

Serial Detektif Conan nampilakèn tokoh-tokoh ciptaan Gosho Aoyama. Alur utama carita punika gadhah wosing gati panggènan ing Jepang, kaliyan ngginaakèn asma-asma panggènan kasunyatan kados ta Tokyo lan Osaka, nanging ugi ngginaakèn asma panggènan ...

                                               

Eri Kisaki

Eri Kisaki ya iku ibu saka Ran Mouri. Eri Kisaki ya iku ibu Ran Mouri minangka istri Kogoro Mouri. Panjenengané makarya dadi pengacara lan misuwur dadi "Ratu Pengacara". Panjenengané pegatan karo Kogoro Mouri wiwit 10 taun kapungkur amarga bojoné ...

                                               

Ran Mouri

Cithakan:Karakter Detektif Conan Ran Mōri 毛利 蘭, Mōri Ran?, punika tokoh sajeroning serial anime lan manga Detéktif Conan, ingkang misuwur ing Amérikah Sarékat minangka Case Closed. Parapan asma Jepangipun kaasal saking asma Edogawa Ran po lan ...

                                               

Dragonball Evolution

Dragonball Evolution nggih punika sesirah filem ingkang dipungangkat saking manga lan anime Dragon Ball. Filem punika kadamel déning 20th Century Fox. Dragonball Evolution nyariyosaken pangembaran Goku nalika taksih umur 18 taun. Proyek filem pun ...

                                               

Bulbasaur

Bulbasaur minangka spésies Pokémon saking génerasi ingkang kapisanan G1. Ingkang kapisanan dipunkenalaken taun 1996, wonten ing serial video game Pokémon, minangka salah satunggal saking 3 starter Pokémon ingkang dipuntawakaken déning Professor O ...

                                               

Charmander

Charmander inggih punika salah satunggaling nama spésies karakter fiksi saking serial Pokémon. Charmander dados salh satunggaling starter Pokémon ing wewengkon Kanto kaliyan Bulbasaur lan Squirtle.

                                               

Squirtle

Squirtle utawi Zenigame, inggih punika nama kanggé salah satunggaling spésies Pokémon wonten ing seri dolanan Pokémon ingkang dipunkembangaken déning parusahan Game Freak, kanggé konsol dolanan portabel saking Nintendo. Karakter punika dipunranca ...

                                               

The Pokémon Company

The Pokémon Company iku kumpeni sing duwé hak masaraké lan wènèh palilah tumrap waralaba Pokémon. Kumpeni iku diyasa patungan telung kumpeni: Nintendo, Game Freak, lan Creatures. Telung kumpeni iku uga sing nyekel hak ciptané Pokémon. The Pokémon ...

                                               

Wartortle

Wartortle inggih punika salah satunggaling karakter spésies Pokémon wonten ing seri dolanan lan waralaba Pokémon saking Jepang. Wartortle dipunsebut Kameil wonten ing basa Jepang, dipunkenal minangka Pokémon bulus, lan minangka evolusi saking spé ...

                                               

Bulma

Bulma utawa kang uga diarani Burma iku salah siji jeneng paraga ing carita fiksi saka anime lan manga Dragon Ball kang digawé déning Akira Toriyama. Bulma iku anaké ilmuwan kang nyipta Capsule Corp. Bulma iku wong wadon nemu Radar Dragon kang duw ...

                                               

Kurenai Yuhi

Kurenai Yuhi inggih punika tokoh fiksi wonten ing seri manga lan anime Naruto. boten kathah ingkang dipunmangertosi saking karakter Kurenai Yuhi punika nanging piyambakipun inggih punika guru saking Hinata Hyuga, Kiba Inuzuka, lan Shino Aburame. ...

                                               

Manga kodomo

Manga kodomo lan Anime bocah, iku istilah ing basa Jepang kanggo "manga (utawa "anime", tumrap para bocah". Manga kanggo bocah biyasa karan "Kodomo", utawa "bocah". Karya iki racaké isi carita sing kebak pitutur moral lan ngajari marang bocah sup ...

                                               

Aria Kusumadewa

Aria Kusumadewa ya iku sutradara saka Indonésia. Dhèwèké kondhang amarga dadi sutradara ing filem-filem indie, kaya ta filem Beth lan Novèl Tanpa Huruf R. Dhèwèké iku sutradara kang kondhang amarga idealismené. Aria sinau babagan filem ing Instit ...

                                               

Danu Umbara

Danu Umbara ya iku salah sawijiné aktor lan sutradara Indonesia, sing naté suksès nyutradarani filem Lima Cewek Jagoan ana ing taun 1980. Filmé dijurung déning aktris terkenal nalika jaman semana. Saliyané dadi sutradara, dhèwèké naté dadi aktor ...

                                               

Kanibalisme

Kanibalisme ya iku lelakoning manungsa mangan daging utawa jeroan manungsa liyané. Wong sing nglakoni kanibalisme ingaran kanibal. Wedharan bab kanibalisme uga dianggo sajeroning zoologi kanggo ngarani spésies sing mangan kabèh utawa sapérangan a ...