ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 72



                                               

Ménthog

Ménthog, uga ditulis ménthok, iku kéwan ingonan saka suku ing sejenis manuk utawa unggas kang kagolong kulawarga bèbèk. Jeneng ménthog minangka jeneng ing basa Jawa; déné ana ing tlatah liyané sok diarani karan: éntok, énthok utawa éntog, itik ma ...

                                               

Berang-berang raksasa

Berang-berang raksasa utawa Castoroides ya iku salah sawijining jinis kéwan berang-berang kang gedhé ing tlatah benua Amérika. Kira-kira ing akhir jaman ès, kéwan iki wis ora ana ing donya utawa wis punah. Nanging, kéwan iki isih ditemokaké ing d ...

                                               

Tikus

Tikus iku kéwan kang kalebu kulawarganing Rodentia. Saka ukurané ana kang gedhé, lan ana kang cilik. Tikus uripé ing ngendi-ngendi panggonan. Ana kang urip ing got, alas, gladhak kapal, sawah, nganti urip ning omah-omah karo manungsa. Tikus pakan ...

                                               

Adelobasileus

Adelobasileus cromptoni iku sawijining spésiès saka jinis proto-mamalia sing wis cures saka jaman akir Triassik, kira-kira 225 yuta taun kapungkur. Kéwan iki dawané mèh padha karo curut saiki. Adelobasileus bisa disinaoni saka fosil-fosil péranga ...

                                               

Aelurodon

Aelurodon iku kéwan jinis canine saka sub kulawarga Borophaginae sing wis cures. Kéwan iki urip nalika jaman Lemah Mamalia Barstovian ing antarané wektu Miosen nganti jaman Clarendonian saka akir Miosen. Aelurodon èksis nganti kira-kira 7 yuta ta ...

                                               

Aepycamelus

Aepycamelus, iku sajinis camelid sing wis cures, sing sadurungé sinebut kanthi jeneng Alticamelus sing urip sakdawané jaman Miosen 20.6-4.9 Ma lan èksis nganti kira-kira 15.7 yuta taun kapungkur. Jeneng Aepycamelus iku asalé saka tembung basa Yun ...

                                               

Akrofiseter

Akrofiseter ya iku salah sawijining kéwan jinis Stem baboné paus sperma kang urip kira-kira 6 yuta taun kapungkur. Jeneng Akrofiseter iku saka tembung Yunani acros kang duwé teges akut, lan physeter kang jeneng èlmiah mirunggan kanggo paus sperma ...

                                               

Ammonite

Ammonit ya iku salah sijining kéwan invertebrata segara ing Ammonoidea saka Kelas Chepalopoda sing wis ngalami kacuresan. Moluska iki duwé gayutan raket karo coleoid urip,nus lan uwur-uwur sing endi awaké duwé pelindhung nautiloids kaya déné spes ...

                                               

Argyrosaurus

Argyrosaurus ya iku salah siji jinis dinosaurus hèrbivor titanosaurid saing naté urip kira-kira 90 yuta taun kapungkur, sasuwéné périodhe jaman Kreta pungkasan ing tlatah Amérika Kidul sing saiki karan kanthi jeneng nagara Argentina lan Uruguay.A ...

                                               

Iwak prasujarah

Iwak prasajarah ya iku jinis iwak sing urip nalika jaman prasajarah. Istilah iwak prasajarah ngrujuk marang sekabehing jinisi iwak sing mung bisa dimangerteni saka cathetan fosil kang tinemu. Sakabehing fosil mau ya iku vertebrata sing paling kaw ...

                                               

Pteranodon

Pteranodon saka akir jaman Cretaceous,ya iku salah sijining génus pterosauria sing gedhé dhéwé lan duwé epek-epek swiwi sing paling maksimal, ya iku ambané punjul 6 mèter. Pteranodon iku dingerteni saka akèhé fosil sing spesimene paling akèh tine ...

                                               

Tyrannosaurus rex

Tyrannoraurus-Rex utawa Tyrannosaurus kang racaké disingkat T-Rex ya iku salah siji dinosaurus saka génus theropoda kang ngadeg nanggo sikil loro. Dinosaurus iki kalebu dhinosaurus karnivora gedhé dhéwé ing jamane.Kéwan iki diprakirakake urip nal ...

                                               

Rajungan

Rajungan punika gadhah nama latin Portunus pelagicus. Rajungan punika kelebet salah setunggaling jinis kepithing ingkang gadhah habitat alami namung wonten ing seganten. Rajungan punika limrahipun kapanggih nalika pasang surut saking Samudra Hind ...

                                               

Babi

Babi iku sajinis kéwan ungulata kang moncongé dawa lan irungé lèpèr lan wujud kéwan kang asal asliné saka Eurasia. Sok uga diarani khinzir. Babi iku kéwan omnivora, kang tegesé mangan daging lan uga tetuwuhan. Babi uga salah siji mamalia kang pal ...

                                               

Bulus

Bulus lan penyu iku kéwan sisik kang dhuwèni sikil papat kagolong kulawarga reptil. Kulawarga kéwan mau kalebu Testudinata iki asli lan gampang dikenali amarga anané omah utawa thothok kang atos lan kaku. Ing basa Latin uga sok diarani Trionyx ca ...

                                               

Equidae

Equidae iku sawijining taksonomi kulawarga jaran lan kéwan-kéwan kagandhèng, kalebu jaran, kuldi, lan zebra sing isih ana, lan akèh spésies liyané sing mung dikawruhi saka fosil. Kabèh spésies sing isih ana iku ana ing génus Equus. Equidae kalebu ...

                                               

Kebo bulé

Kebo bulé iku sawijining kéwan sing isih kalebu sajeroning subkulawarga bovinaelan ana ing kraton solo kan warna kulité putih semu abang utawa sok diarani Kebo Kyai Slamet.Kebo bulé iku salah sakwijining wujudé koleksi Kasunanan surakarta.Saben t ...

                                               

Kuskus

Kuskus ya iku jeneng umum kang diwénéhaké kanggo spésies kang nduwé patang génus possum Australia. Genus kang kalebu spesiés kaskus ya iku: Strigocuscus Spilocuscus Ailurops Phalanger Kuskus kalebu salah sijiné mamalia kang nduwé kantung. Kuskus ...

                                               

Kéwan kekrikitan

Kéwan kekrikitan ya iku mamalia saka ordo Rodentia, kang ditondoi déning sepasang saka untu seri kang thukul terus ing saben rahang ndhuwur lan ngisor. Kira-kira 40% saka kabèh spésiès mamalia ya iku kéwan kekrikitan; kéwan kekrikitan ana akèh in ...

                                               

Kéwan kuku ganjil

Kéwan kuku ganjil iku mamalia saka ordo Perissodactyla kang duwé kuku cacahé ganjil. Ungulata iki racaké ukurané gedhé, duwé lambung kang rélatif prasaja, sarta kuku tengah kang gedhé. Ora kaya kerabat ungulatané, Artiodactyla, kéwan iki nyerna s ...

                                               

Kéwan kuku genep

Kéwan kuku genep iku mamalia saka ordo Artiodactyla sing kapérang saka kurang luwih 220 spésies ungulata, kalebu akèh ing antarané sing duwé pangaji ékonomi kanggo manungsa.

                                               

Llama

Llama iku kéwan camelidae sing uga kéwan asli Amérika Kidul. Llama uga biyasa kanggo kéwan pangangkut barang déning masarakat Inka lan masrakat ing kiwa-tengené pagunungan Andes. Kéwan iki dhuwuré bisa nganti 1.6 mèter tekan 1.8 mèter kanthi bobo ...

                                               

Luwak

Luwak iku kéwan nyusoni kang kalebu suku musang lan garangan. Jeneng ngèlmiahé ya iku Paradoxurus hermaphroditus lan ing Malaysia ditepungi minangka musang pulut. Kéwan iki uga diarani mawa manéka sebutan liya kaya ta musang, careuh, musang luwak ...

                                               

Paus sperma

Paus Sperma inggih punika kéwan paling ageng ing kelompok paus bergigi ugi minangka kéwan bergigi paling ageng ing jagad. Paus punika dipunsukani nama amargi bahan putih susu spermaceti ingkang wonten ing sirahipun, saha nalika wiwitani dipunduga ...

                                               

Pesut

Pesut utawa Orcaella brevirostris, lan uga kerep diarani Irrawaddy dolphin, iku kéwan sajinis mamalia. Sanajan kagolong mamalia banyu kaya déné iwak lumba-lumba lan iwak paus, pesut iku béda amarga uripé ana ing kali. Jaman biyèn pesut akèh tinem ...

                                               

Ayam alas ijem

Ayam alas ijem inggih punika nama jinisipun peksi ingkang kalebet golongan unggas saking suku Phasianidae, inggih punika kulawarga ayam, puyuh, merak, saha sempidan. Ayam alas dipunpitados minangka simbah moyangipun sapérangan ayam ingkang wonten ...

                                               

Bèthèt

Bèthèt ya iku manuk kang duwé jinis kanthi cacahé 350 spésies ing ordo Psittaciformes, kang biyasa urip ana ing tlatah kang anget lan tropis. Betet uga misuwur minangka psittacines,

                                               

Cucak rawa

Cucak rawa iku manuk pangocèh saka suku Pycnonotidae sing sok asaba ing rawa-rawa lan pinggir alas. Swarané apik lan disenengi manungsa. Manuk iki uga dikenal minangka cangku rawah, lan barau-barau. Ing basa Inggris karan Straw-headed Bulbul, nga ...

                                               

Darès

Darès, beluk, utawa guweg ya iku manuk kang kalebu anggota ordho Strigiformes. Manuk iki éwoning manuk kang galak lan kelebu kéwan wengi. Sakabèhané, ana kira-kira 222 spesiés kang wis dingertèni, kang nyebar ing donya kajaba Antartika, sapéranga ...

                                               

Deruk jawa

Deruk Jawa ya iku spésies manuk ing kulawarga dara Columbidae. Spesies iki sumebar ing panggonan kang mencar-mencar, ya iku ana ing Pilipina lan Pulo-pulo ing Indonésia saka Jawa nganti Timor Leste, nanging ora ana ing Kalimantan utawa Sulawesi. ...

                                               

Emprit

Emprit ya iku manuk kang ukurané cilik lan pangané wiji-wijian kang ana ing wewengkon tropis Donya Lawas lan Australasia. Emprit kalebu famili Estrildidae, nanging ana uga kang nganggep manuk iki kalebu anak famili Estrildinae, pérangani famili P ...

                                               

Gagak

Gagak iku salah sijiné kulawarga manuk oceh Kulawarga kéwan kalebu marga Corvus, suku Corvidae. Kulawarga kabèh jinis manuk iki ukurané gedhé lan warna wuluné ireng. Laladan uripé sumebar ana ing tlatah bawana lan pulo, kajaba ing tlatah Amérika ...

                                               

Glathik jawa

Glathik Jawa, glathik bélong utawa Padda oryzivora ya iku manuk ocèh-ocèhan ukuran cilik, kanthi dawa watara 15 cm, nduwèni endhas ireng, pipi putih lan cucuké gedhe. Manuk kang wis diwasa wuluné rupa klawu, wulu telih soklat semu abang, sikil ja ...

                                               

Jago

Pitik jago ya iku sebutan kanggo pitik diwasa kang lanang. Déné pitik wadon diarani babon. Pitik jago duwé awak kang bedha lan ora tinemu ing pitik babon utawa kuthuk. Ciri iku mau ana nalika pitik lanang wis diwasa, kaya ta: Nduwéni jalu, ya iku ...

                                               

Jakatuwa

Jakatuwa kalebu jinis manuk hias kang nduwéni wulu kang éndah. Jakatuwa nduwéni swara lengkingan swara kang banter. Spesiés iki salah sijiné manuk kang pinter lan apik. Manuk iki kerep digunakaké ing acara-acara hiburan ing kebon raja lan ing pan ...

                                               

Kacamata sangihe

Kacamata sangihe ya iku jinis spésies manuk saka kulawarga manuk kacamata. Kacamata sangihe wujud kéwan endemik saka Kapuloan Sangihe, Indonesia. kang kagolong minangka salah siji saka kurang luwih 22 jinis manuk kacamata kang ana ing tlatah Indo ...

                                               

Kasuari

Kasuari punika kalebet peksi saking ordho Casuariiformes. Ordo punika gadhah kalih famili inggih punika famili casuaridae saha dromidae. Wonten ing Indonésia namung kapanggih famili casuaridae. Famili punika gadhah tigang jinis spésies inggih pun ...

                                               

Kenapa pitik nyabrang dalan?

"Kenapa pitik nyabrang dalan?" ya iku sijining cangkriman kang wis misuwur ing pira-pira panggon lan basa. Wangsulan kang dianggep trep ya iku amarga pingun tekan sabrang. Sumber cangkriman iki kang kacathet pisanan ya iku saka majalah bulanan Th ...

                                               

Kepodhang

Kepodhang utawa podhang iku kalebu manuk kang negel. Manuk iki duwé wulu kang éndah lan uga dikenal manuk kang katon apik, éndah lan resik. Manuk podhang kalebu manuk kang angèl dibedaké endi kang lanang lan endi kang wadon miturut wujud awaké. M ...

                                               

Kolibri

Kolibri iku manuk cilik kanthi dawa 6.4 cm lan awerna cerah sing sapérangan gedhé urip ing Amérika Lor lan Amérika Kidul. Sawijining kolibri duwé watara séwu wulu sing meling-meling saéngga bisa mantulaké lan mencaraké sinar manéka warna sing bis ...

                                               

Maléo sènkawor

Maleo Senkawor utawi Maleo punika sato kéwan jinis manuk ingkang gadhah nama ilmiah Macrocephalon maleo. Maleo Senkawor punika salah satunggaling jinis manuk gosong ingkang gadhah ukuran sedang saha dawanipun antawis 55 cm. Maleo Senkawor punika ...

                                               

Manuk sekretaris

Manuk sekrétaris ya iku jinis manuk kang ukurane gedhé manggon ing wilayah tèrèstrial. Manuk iki unggas èndhemik saka Afrika, kerep ditemokaké ing lapang sesuketan kang tinarbuka utawa grassland lan sabana ing wilayah Afrika sub-Sahara. Senadyan ...

                                               

Manuk sikatan ireng

ing basa Inggris Snow, David W. 1958. "The breeding of the Blackbird Turdus merula at Oxford". Ibis. 100 1: 1–30. ing basa Inggris Snow, David W. 1987. The Blackbird. Shire Natural History ISBN 0-85263-854-X

                                               

Merak

Merak iku arané spésies manuk cacah telu ing génus Pavo lan Afropavo saka famili Phasianidae, kang anggotané kaya ta pitik alas lsp. Ana spésies warna loro kang asli Asiah: merak indhi utawa merak biru asli Indhi, Sri Lanka, lan Pakistan; lan mer ...

                                               

Murai Watu

Murai watu utawa Kucica hutan, misuwur minangka sebutan Murai batu ya iku manuk ocèh kang panguripané kagolong cures amarga kaanan alam. Manuk kang kagolong ing kulawarga Muscicapidae utawa manuk cacing. Kasebar ing saubengé pulo Sumatra, Ujung M ...

                                               

Mégan

Dara Mégan ya iku jinis dara, famili Columbidae. Jinis dara iki gampang titenane, ya iku duwé wulu endhas lan gulune erna klawu tuwa, mengkilat ijo utawa abang ing gulu, garis kadel warna ireng ing suwiwi lan pucuk buntut, lan wulu putih ing suwi ...

                                               

Paradisaea

Paradisaea iku marga sajeroning suku manuk déwata, Paradisaeidae. Marga Paradisaea dumadi saka pitung spésies manuk cendrawasih. Kapitu spésies manuk iki duwé ukuran gedhé. Manuk lanang diwasa éndah banget lan duwé wulu-wulu rerenggan ing sisih w ...

                                               

Phasianidae

Phasianidae iku suku unggas lemah kang ngambah pitik alas, pitik alas hias, manuk gemak, sempidan, kuau, kuau-kerdhil, lan merak. Manuk-manuk sajeroning suku iki akèh ngentèkaké wektuné ing lumahing lemah. Manuk-manuk iku duwé manéka ukuran, nang ...

                                               

Pinguin

Ing saindhenging donya ana 17 nganti 19 spésies pinguin, gumantung marang apa rong spésies Eudyptula diétung uga minangka spésies. Sanajan kabèh jinis pinguin awalé asalé saka wilahan bumi kidul, nanging pinguin ora mung tinemu ing tlatah adhem u ...

                                               

Pitik alas abang

Pitik alas abang utawa kanthi jeneng èlmiyah gallus iku sajinis manuk kanthi ukuran sedheng, dawané watara 78 cm, saka suku Phasianidae. Pitik wadon ukurané luwih cilik, dawané watara 46 cm. Pitik alas lanang duwé wulu-wulu gulu, tengkuk lan mant ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →