ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 72




                                               

Lee Kwang-soo

Cithakan:Nama orang Korea Lee Kwang-soo Hangul: 이광수, lair 14 Juli 1985; umur 35 taun inggih menika satunggaling aktor, juru lipur, lan modhèl asal saking Korea Kidul. Piyambakipun menika kondhang mliginipun peranipun minangka anggota wonten in ...

                                               

Lee Min Jung

2006: "Blood" - Fly To The Sky 2006: "Like a Man" - Fly To The Sky "Violin" ft. Jung Kyung Ho 2009: "Girl Like Bad Guys" - December "A Mans Love" ft. Jung Kyung Ho

                                               

Kangin

Kangin inggih punika salah satunggalipun wargi saking Super Junior boyband saking Koréa Kidul. Super Junior piyambak angggadhahi wargi inggih punika, Leeteuk, Heechul, HanGeng, Yesung, Kangin, Shindong,Sungmin, Eunhyuk, Donghae, Siwon, Ryewook, K ...

                                               

Kwon Yuri

Kwon Yuri inggih punika salah satunggalipun personil saking girl band Girls Generation utawi SNSD. Yuri dados urutan no 1 ing Koréa kang dados artis paling imut lan gen kang ingkang saé piyambak. Yuri dipunpilih saking hasil survey kang dipuntind ...

                                               

Sunny

Sunny inggih punika salah satunggalipun member saking SNSD utawi kang kasebat Girl Generation. Profil saking Sunny inggih punika: Posisi ing SNSD/Girls Generation: Biyantu vokal Gol gethih: B Asma Lair: Lee Sun Kyu Asma ing SNSD/Girls Generation: ...

                                               

Benjamin Thompson

Benjamin Thompson ya iku penemu, ilmuwan, negarawan, lan bala misuwur saka Amérika. Benjamin Thompson lair ana ing Woburn Utara, Massachusetts tanggal 26 Maret 1753. bapake ya iku tani lan tinggal donya alikaBenjamin Thompson umur 2 taun. Ibune, ...

                                               

Johann Bernoulli

Johann Bernoulli panjenengané ahli matematikawan Swiss. Johann sadulur sakandung Jakob Bernoulli, bapa kanthi nama Daniel Bernoulli lan Nicolaus II Bernoulli. Johann uga misuwur kanthi nama Jean utawa John Bernoulli. Bernoulli Ngajukake mesin kan ...

                                               

Guwa Warèh

Guwa Wareh iku salah sijining guwa cilik kang ana ing Pegunungan Kapur Utara, ana ing Désa Kedumulya Kacamatan Sukalila, Kabupatèn Pathi, Jawa Tengah, Indonesia, kurang luwih 15 km sisih kidulé Kota Pathi.

                                               

Pratélaning taman nasional ing Indonésia

Taman Nasional Bali Barat Taman Nasional Komodo Taman Nasional Kelimutu Taman Nasional Laiwangi Wanggameti Taman Nasional Manupeu Tanah Daru Taman Nasional Gunung Rinjani

                                               

Bale Taman Nasional

Bale Taman Nasional inggih punika unit pelaksana teknis ingkang mapan wonten ing sak ngandhaping Direktorat Jenderal Perlindungan Hutan lan Konservasi Alam Kamentrian Kehutanan Républik Indonésia.

                                               

Taman Nasional Tesso Nilo

Taman Nasional Tesso Nilo inggih punika salah sawijining taman nasional ingkang papanipun dumunung wonten ing provinsi Riau, Indonésia. Taman nasional punika dipunresmikaken nalika tanggal 19 Juli 2004 ingkang jembaripun kirang langkung 38.576 he ...

                                               

Conraua goliath

Conraua goliath utawa Kodhok Goliath ya iku spésies kodhok gedhé dhéwé kang isih nyisa ing Bumi. Kodhok iki bisa urip nganti 13 inci ya iku saka moncong nganti buntut, lan bobote ngancik 3 kg. Kodhok iki duwé habitat kang relatif cilik, mligi ing ...

                                               

Iguana biru

Iguana biru utawa Cyclura lewisi ya iku sawijining kèwan jinis rèptil kang duwé werna abu-abu nganti biru. Kèwan iki namung ditemoni ana ing pulo Grand Cayman, Karibia, Kuba. Iguana biru lumrahé ditemoni ing pasisir pulo utawa ara-ara kang garing ...

                                               

Iwak sétan

Iwak setan utawa iwak setan raksasa minangka spesies sinar ing kulawarga Mobulidae. Saiki kacathet minangka kaancam bakal punah, biasane amarga kematian bycatch ing perikanan sing ora ana gandhengane. Iwak setan luwih gedhe tinimbang sing cedhak ...

                                               

Mahoni

Mahoni utawa Swietenia mahagoni, uga dikenal minangka West Indian Mahogany, iku spésies Swietenia, sing asalé saka Florida kidul, lan pulo-pulo ing Kuba, Jamaica, lan Hispaniola. Wit Mahoni kalebu wit-witan sing ukuran sedheng lan thukul nganti 3 ...

                                               

Paus biru

Paus Biru inggih punika mamalia laut ingkang kalebet ing subordo paus balin. Panjangipun saged langkung saking 33 mèter saha gadhah bobot 181 ton metrik utawi saged ugi langkung. Kéwan punika dipunpercaya minangka kéwan ingkang paling ageng ingka ...

                                               

Aligator Amerika

Aligator Amérika, kang asring diarani colloquially minangka aligator umum, saka Amérika Sarèkat tenggara. Aligator iki kalebu spèsies Aligatoridae. Iku luwih gedhé tinimbang spèsies alligator liyané, kaya ta aligator Cina. Baya Amerika, iki kaleb ...

                                               

Apel gajah

Dillenia indica, umume dikenal minangka apel gajah, kalebu spesies Dillenia sing asale saka China lan Asia tropis.

                                               

Betula pendula

Betula pendula, kang umum diarani minangka birch pérak, Biry wul, birch putih Éropa,utawa birch putih wétan Asia, minangka spésies wit ing kulawarga Betulaceae, asli ing Eropa lan bagéan ing Asia, sanajan ing sisih kidul Éropa, ditemokaké mung in ...

                                               

Branjangan

Filozoa Branjangan iku sawijining spésiès saka kulawarga alaudidae kang manggon ing lemah sesuketan mligi ing Australia lan Asia Kidul-wétan.

                                               

Bunglon

Life Bunglon ya iku aran khusus kanggo manèka warna jinis kadal/bengkarung sing nduwèni kèmampuan kanggo ngganti werna kulit. Umumé, istilah "bunglon" digunakaké kanggo nyebut kadal saka suku Chamaeleonidae lan sawatara spèsiès saka suku liya, ka ...

                                               

Bunglon kasar

Life Bunglon kasar uga ingaran bunglon rudhis, bunglon geger-lorèk ruwenzori utawa bunglon bréwok rwenzori iku bunglon saka iring kulon Ugandha, Rwandha, Burundhi, lan iring wétan RD Kongo. Kosokbalèn saka sing akèh dipitayani, spésies iki ora ur ...

                                               

Ceriagrion cerinorubellum

Ceriagrion cerinorubellum utawa kang luwih dikenal minangka kinjeng rawa kang duwéni buntut warna jingga utawa kinjeng damselfly kang duwéni 2 warna, yaiku jinis kéwan damselfly saka kulawarga Coenagrionidae. Jinis iki asring ditemokaké ing Asia.

                                               

Cèlèng

Life Cèlèng ya iku sebutan umum kanggo babi alasan lan mligi ing tanah Jawa ngrujuk marang spésies Sus scrofa. Cèlèng dadi leluhuré babi kang diternakaké. Sebarané cèlèng saka alas-alas ing Éropah Tengah, Mèditèrania, laladan Asia nganti tekan In ...

                                               

Diplacodes trivialis

Diplacodes trivialis iku spésiès kinjeng saka kulawarga Libellulidae, kalebu kinjeng kang asring karan kinjeng semprang. Kinjeng iki sumebar saka Cina, Jepang, India, Indonésia lan nganti Papua Nugini lan Australia. Seneng mapan ing blumbang, saw ...

                                               

Drembombok

Drembombok, derbombok, utawa sribombok iku manuk sing kalebu famili Rallidae. Sebarané nglimputi Indhia, Cina iring kidul, Filipin, lan Indonésia. Manuk iki lumrahé manggon ing banarawa, sawah, lan pacerèn. Biyèn manuk iki akèh tinemu, nanging sa ...

                                               

Elang brontok

Garudha Brontok ya iku sejinis manung pemangsa anggota suku Accipitridae. Dijenengi mangkono mungkin amarga warnané kang bercak-bercak. Jeneng sajeroning basa Inggris ya iku Changeable Hawk-eagle amarga warnané kang akèh variasiné lan berubah-uba ...

                                               

Elang tikus

Garudha tikus ya iku manuk Pemangsa diurnal kang ukurané cilik sajeroning familia Accipitridae kang kaloka amarga kebiasaané melakang sajeroning padang rumput kaya kebiasaané kestrel kang ukurané cilik. Spesies Eurasia lan Afrika iki kadang-kadan ...

                                               

Emprit kaji

Emprit kaji, utawa ing basa Indonésia diarani bondol haji, ya iku manuk kang kalebu ing kulawarga Estrildidae lan urip ing Semenanjung Malaya, Sumatera, Jawa, Bali lan pulo-pulo sakiwatengené. Manuk iki karan emprit kaji amarga duwé endas putih k ...

                                               

Garudha bondol

Garudha bondol utawa sajeroning jeneng ngèlmiahé ya iku Haliastur Indus ya iku spésies saka génus saka Haliastur. Manuk Garudha Bondol ukurané pas-pasan, warnané putih lan coklat pirang. Garudha bondol kang isih enom duwé karakter sekabéhané awak ...

                                               

Gemak biasa

Gemak biyasa, utawa gemak éropah ya iku manuk cilik kang nyusuh ana ing lemah, anggota kulawarga Phasianidae. Jeneng èlmiyah Coturnix saka tembung basa Latin spésies iki. Kanthi ukuran cilik lan wulu mèmper sesuketan, manuk iki luwih kerep keprun ...

                                               

Jalak surèn

Jalak surèn utawa jalak urèn ya iku spésies jalak kang tinemu ing Anak Bawana India lan Asia Kidul-wétan. Manuk iki lumrahé tinemu sajeroning golongan cilik ing ngisor lembah lan dataran endèk. Jalak surèn biyasa tinemu ing kutha utawa désa, sana ...

                                               

Kayu urip

Kayu urip kang duwé jeneng élmiah Euphorbia tirucali yaiku salah sawijining tanduran perdu kang kalebu famili Euphorbiaceae. Ing basa Indonésia, sinebut uga kanthi jeneng pohon patah tulang. Wit taunan iki duwé galih ngayu, carang akèh, lan tlutu ...

                                               

Makaw

Saka manéka warna génus ing famili Psittacidae bayan wantah, ana enem kang ingaran makaw: Ara, Anodorhynchus, Cyanopsitta, Primolius, Orthopsittaca, lan Diopsittaca. Sadurungé, anggotané génus Primolius didèkèk ing génus Propyrrhura, nanging kang ...

                                               

Manuk pitikan

Manuk pitikan ya iku manuk rawa saka kulawarga Rallidae, lan siji-sijiné spésiès saka génus Gallicrex. Papan uripé ana ing rawa Asia Kidul, Kidul wétan nganti wétan, antarané ing Pakistan, India, Sri Lanka, Indonésia, Filipina, Cina nganti Jepang ...

                                               

Manuk tuhu

Manuk tuhu ya iku spésiès manuk saka kulawarga Cuculidae, saka génus Eudynamis. Manuk iki mangan woh-wohan ringin lan gegremet.

                                               

Mencawak banyu

Life Mencawak, Menyawak banyu, ya iku kadhal gedhé asli saka Asia Kidul lan Asia Kidul-wétan. Kadhal banyu iki kalebu kadhal kang lumrah ditemokaké ing saindhenging Asia. Sumebar saka Sri Lanka lan pasisir lor India nganti Indocina, Semenanjung M ...

                                               

Mirkat

Mirkat utawa surikat ya iku karnivor cilik sing kalebu ing famili Herpestidae. Kéwan iki siji-sijiné anggota génus Suricata. Mirkat uripé ing saindhenging Segara wedhi Kalahari ing Botswanah uga ing pérangan gedhéné Segara wedhi Namib ing Namibia ...

                                               

Nepenthes hirsuta

Nepenthes hirsuta) yaiku spesies kantong semar endemik saka pulo Kalimantan. Spesies iki saged ditemukake ning bagian kulon lan lor pulo Kalimantan, kang artine termasuk ning sajerone wilayah Indonesia, Malaysia, lan Brunei. Ning Indonesia dhewek ...

                                               

Nepenthes mirabilis

Nepenthes mirabilis, utawa Kanthong Semar Rawa Umum, ya iku spésies tethukulan karnivora". Nganti seprene distribusine paling jembar saka kabèh spésies Nepenthes, ya iku bawana Asia Tenggara lan pulau-pulau utama KapuloanMelayu, kang mbentang sal ...

                                               

Nuri-raja ambon

Manuk Nuri Raja Ambon pantes dadi manuk khas Maluku. Manuk Nuri Raja Ambon kerep karan Nuri Raja baé. Kéwan iki sajeroning basa Inggris dikenal minangka jeneng moluccan King-prrot, Ambon King Parrot, utawa Ambonia King Parrot. Wondéné ing sajeron ...

                                               

Nyamplung

Calophyllum inophyllum L.,utawa Nyamplung kalebu ing marga Calophyllum kang duwé sebaran kang cukup amba, saka Madagaskar, Afrika Wétan, Asia Kidul lan Asia Kiul Wétan, KapuloanPasifik, Hindia Barat, lan Amérika Kidul. Ing Indonésia, nyamplung Ka ...

                                               

Orthetrum sabina

Orthetrum sabina utawa kinjeng bala salah siji spésies kinjeng saka kulawarga Libellulidae. Kinjeng iki biyasa diarani tokèrok utawa kinjeng bala. Sumebar saka Eropah kidul-wétan, Afrika sisih lor, terus mangétan nganti Jepang lan mangidul nganti ...

                                               

Pelikan soklat

Pelikan soklat iku pelikan cilik sing tinemu ing Buwana Amérikah. Kéwan iki salah sijiné manuk sing mratah ing laladan pasisir Amérikah Sarékat iring kidul lan kulon. Jinisé kapétung sing cilik dhéwé saka wolung spésies pelikan sing ana. Kéwan ik ...

                                               

Perkutut

Perkutut utawa merbuk ya iku manuk kang duwé ukuran kurang luwih 10 cm, warna wuluné blirik klawu rada ireng, cucuké cilik awarna ireng, lan sikile cendhak.

                                               

Pèthèk

Iwak pèthèk ya iku iwak segara saka Afrika Wétan tekan Fiji, sajeroning Samudra Hindia, Samudra Pasifik iring kulon. Segara Abang lan Teluk Parsi Sanajan iwak pèthèk asalé saka segara, nanging iwak pèthèk kalebu iwak kang caket ing kabudayan Jawa ...

                                               

Salamander geger abang

Salamander geger abang utawi Salamander geger abrit punika salah setunggaling salamander alas ingkang ukuranipun alit. Salamander geger abrit limrahipun manggèn wonten pèrèng alas ing Amérika Lèr pérangan wétan, inggih punika tlatah Missouri; Car ...

                                               

Serak Jawa

Serak Jawa utawa Tyto Alba ya iku manuk kang isih kelebu jinisé manuk beluk. Serak Jawa gampang dititeni rupané maujud jantung, wernane putih lan pinggire soklat. Matane madhep mangarep. Wulune alus, wernane putih, pérangan dhuwure klawu rada pad ...

                                               

Tapak liman

Tapak Liman iku jinis tetuwuhan kang gampang thukul ing ngendhi waè. Tapak liman gampang tinemu ing pekarangan omah kang akèh sesuketane. Tuwuhan iki kalebu tuwuhan sesuketan kang gampang tinemu ing palemahan umum kaya ta sawah lan pekarangan sin ...

                                               

Winong

Winong ya iku siji-sijiné tuwuhan anggota saka génus Tetrameles, kulawarga Tetramelaceae. Tuwuhan iki wujud wit gedhé lan bisa ditemokaké ing Indhia, Asia kidul-wétan, Malesia, lan tekan Ostrali. Jeneng élmiyahé sinonim karo Tetrameles grahamiana ...