ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 80




                                               

Prasasti Haralingga

Prasasti Haralingga ya iku prasasti andhésit sing ditemu taun 1941 ing Situs Ratu Baka. Prasasti iki ditulis sarana aksara Jawa Kuna lan basa Sangsekerta. Mawa régistrasi BG 529, prasasti iki disimpen ana ing Balai Pelestarian Cagar Budaya Yogyak ...

                                               

Prasasti Jragung

Prasasti Jragung ya iku prasasti watu putih sing ditemu taun 1975 ing Dhukuh Jragung, Jagatirta ing Kabupatèn Sléman. Prasasti iki ditulis sarana aksara lan basa Jawa Kuna. Mawa régistrasi BG 37, prasasti iki disimpen ana ing Musiyum Taman Wisata ...

                                               

Prasasti Kumbhayoni

Prasasti Kumbhayoni ya iku prasasti andhésit sing ditemu taun 1980 ing Situs Ratu Baka. Prasasti iki ditulis sarana aksara Jawa Kuna lan basa Sangsekerta. Tembung Kumbhayoni dipilih kanggo njenengi awit ana ing isining prasasti kapacak tulisan Ku ...

                                               

Prasasti Plalangan

Prasasti Plalangan ya iku prasasti andhésit sing ditemu taun 1995 ing Dhukuh Plalangan, Pendawaharja ing Kabupatèn Sléman. Prasasti iki ditulis sarana aksara lan basa Jawa Kuna. Mawa régistrasi BG 1396, prasasti iki disimpen ana ing Balai Pelesta ...

                                               

Prasasti Pancabrahma

Prasasti Pancabrahma iku prasasti andhésit kang ditemu ing Dhukuh Dawung, Bakaharja, Sléman. Prasasti iki tinemu ing taun 1985. Aksara kang kaserat ana ing prasasti iki ya iku basa Jawa Kuna. Juru pamacané ya iku Rita M.S. Prasasti iki kasimpen i ...

                                               

Prasasti Ratu Baka 530

Prasasti Ratu Baka 530 ya iku prasasti andhésit sing ditemu ing Situs Ratu Baka, ditulis mawa aksara Déwanagari. Masiya kawruhan aksarané, prasasti iki wujud pecahan tur gerang, mula ora bisa kawaca manèh. Prasasti iki disimpen ana ing Balai Pele ...

                                               

Prasasti Ratu Baka 531

Prasasti Ratu Baka 531 ya iku prasasti andhésit sing ditemu ing Situs Ratu Baka, ditulis mawa aksara Jawa Kuna. Prasasti iki wujud pecahan lèmpèng sing lumahé gerang, mula ora bisa kawaca tulisané. Panyimpenané ana ing Balai Pelestarian Cagar Bud ...

                                               

Prasasti Ratu Baka 532

Prasasti Ratu Baka 532 ya iku prasasti andhésit sing ditemu ing Situs Ratu Baka, ditulis nganggo aksara Jawa Kuna mawa basa Sangsekerta. Prasasti iki wujud watu pecahan sing lumahé wis gerang, mula akèh pérangan tulisané sing ora bisa kawaca. Pra ...

                                               

Prasasti Sumundul lan Pananggaran

Prasasti Sumundul lan Pananggaran ya iku rong prasasti sing ditemu ing Situs Kedulan taun 2002. Rong prasasti iki padha isiné bab payasaning bandhung pardikan, nanging bédha désané. Sijiné Désa Sumundul lan liyané Désa Pananggaran. Candra sengkal ...

                                               

Prasasti Syukan

Prasasti Syukan ya iku rong prasasti andhésit sing ditemu taun ing Dhukuh Ngentak, Margaluwih lan Dhukuh Gadhing, Glagaharja ing Kabupatèn Sléman. Rong prasasti iki dijenengi Syukan awit ngrujuk jeneng papan sing aran Syukan. Tulisan ing prasasti ...

                                               

Prasasti Tryambaka Lingga

Prasasti Tryambaka Lingga ya iku prasasti andhésit sing ditemu ing Situs Ratu Baka taun 1935. Prasasti iki isi 12 larik carita bab pangadeging Tryambaka Lingga déning Kumbhaja, lan mula dijenengi Prasasti Tryambaka Lingga. Basa lan aksara sing di ...

                                               

Prasasti Wadhah

Prasasti Wadhah ya iku prasasti prunggu sing ditemu ing Dhukuh Deresan, Madureja taun 2000. Aksara sing dianggo ya iku aksara Jawa Kuna. Prasasti iki disimpen ing Balai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta mawa régistrasi BG 1549.

                                               

Prasasti Wihara

Prasasti Wihara ya iku rong prasasti andhésit sing ditemu ing Plèrèd Bantul. Prasasti Wihara I tinemu ing taun 1979, déné Prasasti Wihara II ditemoaké ing taun 1985. Basa lan aksara kang ana ing prasasti iki ya iku basa lan aksara Jawa Kuna. Cand ...

                                               

Énthong Trirengga

Énthong Trirengga ya iku énthong prunggu sing ditemu ing Dhukuh Codé, Trirengga ing Kabupatèn Bantul taun 1976. Minangka prasasti, énthong iki isi tulisan Jawa Kuna satembung, kumulupa, sing ateges "amrih disuru". Emas iki disimpen ing Balai Pele ...

                                               

Kerambit

Kerambit ya iku jinis lading cilik sing bentukè mlengkung, kang uga minangka salah sijinè gegaman khas saka tlatah Asia Tenggara, mliginè ing kepuloan Melayu. Gegaman iki sinebut karambit ing Filipina, lan dikenal kanthi jeneng kerambit ing Indon ...

                                               

Daftar spesies Oxyopidae

Hamadruas Deeleman-Reinhold, 2009 Hamadruas superba Thorell, 1887 - Myanmar, Thailand, Borneo Hamadruas pupulus Thorell, 1890 - Kapulauan Nias Hamadruas severa Thorell, 1895 - Myanmar, Lombok Hamadruas hieroglyphica Thorell, 1887 - Cina, Myanmar ...

                                               

Active Server Pages.NET

Active Server Pages.NET ya iku kumpulan teknologi ing Framework.NET kanggo yasa aplikasi web dinamik lan XML Web Service. Kaca ASP.NET dilakokake ing server banjr digawékaca markup kaya ta HTML, WML, utawa XML kang dikirim ingbrowser desktop utaw ...

                                               

Agatha Christies Poirot

Agatha Christies Poirot iku siji sérial acara télévisi Britania kang ditayangaké ing ITV saka tanggal 9 Januari 1989 nganti 13 Novèmber 2013. David Suchet maragakaké Hercule Poirot, siji détèktif fiktif karangané Agatha Christie. Acara tivi iki l ...

                                               

Who Wants to be a Millionaire?

Who Wants to Be a Millionaire? iku kuis ing télévisi kang nawakaké bebungah dhuwit sajeroning gunggung kang akèh marang peserta kang bisa njawab 15 soal pilihan gandha. Acara iki sepisanan ditayangaké ing Britania Raya tanggal 4 September 1998. F ...

                                               

Inbox

Inbox iku siji acara télévisi sing ditayangaké déning SCTV saben dina jam 07.00 WIB. Acara iki diwiwiti ing tanggal 3 Dhésèmber 2007. Iisi acara sing magepokan karo musik lan digiyaraké sajeroning 2 jam.

                                               

Masterchef Indonesia

MasterChef Indonesia ya iku wahana pamadosan bakat kang diadopsi saka MasterChef kanthi sponsor saka FremantleMedia kang kerjasama karo RCTI. wahana iki kalebu pemadosan bakat masak. Acara iki diwiwiti saka taun 2011. isinipun acara kang duwé gay ...

                                               

Pojok Kampung

Pojok kampung iki salah sawijining acara andhelane JTV Surabaya lan iki acara warta TV pratama ing Indonesia sing nganggo basa tlatah. Awal-awalé giyaran, pramila taun 2003-an, acarané tansah nganggo basa Jawa Surabayan kabèh. Nanging pramila tau ...

                                               

Si Unyil

Si Unyil iku filem sèri télévisi Indonésia gawéyané PPFN sing digiyaraké saben dina Minggu ésuk ing stasiun TVRI. Acara kanggo bocah iki wiwit ana 5 April 1981 nganti 1993. Si Unyil karipta déning Suyadi.

                                               

Yuk Keep Smile

Yuk Keep Smile ya iku acara televisi sketsa komedi, kuis interaktif, lan game show kang digiyaraké déning stasiun televisi Trans TV. Acara iki ngudara sepisanan tanggal 31 Agustus 2013, lan minangka candhaké acara Yuk Kita Sahur, kang sadurungé d ...

                                               

Oggy And The Cockroaches

Oggy And The Cockroaches inggih punika animasi komedi damelan Perancis ingkang dipunproduksi déning Parusahan Film Gaumont lan Xilam. Acara 30 menit punika limrahipun ngemot 3 épisode. Swara-swara sadaya dipunsamektakaken déning Marc du Pontavice ...

                                               

Bali TV

Bali TV inggih punika salah satunggaling stasiun televisi swasta inggih kanthi giyaran gratis minangka televisi kanthi wujud jejaringan utawi televisi terestrial ingkang wonten ing Indonésia. Bali TV punjeripun inggih wonten ing Bali, ingkang mad ...

                                               

Carita TV

Carita TV ya iku stasiun TV swasta, Stasiun TV kang kawiwitan ngudhara kanthi uji coban B-Channel. Stasiun Carita TV bisa dipréksani ing channel 32 UHF. Stasiun televisi ini merupakan jaringan B-Channel.

                                               

Dhoho TV

Dhoho TV ya iku stasiun TV swasta, Stasiun TV kang kawiwitan ngudhara kanthi uji coban B-Channel. Stasiun Dhoho TV bisa dipréksani ing channel 23 UHF.

                                               

Jogja TV

Jogja TV inggih punika salah satunggaling stasiun televisi swasta inggih kanthi giyaran gratis minangka televisi kanthi wujud jejaringan utawi televisi terestrial ingkang wonten ing kitha Yogyakarta, Indonésia. Jogja TV dipungadhahi déning PT Jog ...

                                               

MNC Entertainment

MNC Entertainment inggih punika salah satunggaling program saluran ingkang nayangaken sinétron, kuis, sitkom, lan sapanunggalanipun. MNC Entertainment ing wekdal salajengipun inggih ugi badhé nayangaken 4 program pawartos saking RCTI lan 2 progra ...

                                               

Spacetoon

Spacetoon ya iku sawijining stasiun televisi suwasta kang digiyarake kanthi nasional ing Indonesia. Kanggo njangkepi prasyarat 10 % tayangan konten dhaerah tumuju televisi-televisi nasional, maka jaringan televisi sajeroning mproduksi kang ngangk ...

                                               

Sumatera TV

TV Plus! punika stasiun televisi lokal Bogor. TV Plus! wonten ing frekuensi 36 UHF. Madek kanthi jeneng perusahaan TV Plus madeg minangka stasiun TV lokal ingkang paring program ingkang isinipun ndidik sarta nglipur warga masarakat.

                                               

Top TV Network

Top TV Network ya iku sawijining stasiun televisi swasta jejaringan ing Indonésia. Stasiun televisi kang didadèkaké stasiun televisi jejaringan kapisanan kang mfokusake giyaran ing wewengkon wétan lan tengah pérangan Indonésia.

                                               

TvOne

tvOne inggih punika sawijining stasiun televisi swasta Indonésia. Stasiun televisi punika dipundhirikaken nalika tanggal 30 Juli 2002 déning pangusaha Abdul Latief. Nalika samanten, konsèp panyungsunan acaranipun inggih punika kathah nengenaken p ...

                                               

Vision+

Vision+ sebelumnya bernama Indovision, OkeVision dan Top TV dan MNC Vision iku sawijining stasiun televisi satelit langganan sing digulawentah déning PT MNC Skyvision. Parusahan sing diadegaké ing tanggal 8 Agustus 1988 iki miwiti masaraké produk ...

                                               

Pratélaning setasiyun télévisi ing Indonésia

Stasiun télévisi ing Indonésia ana wiwit madegé TVRI ing taun 1962. Sajeroning 27 taun, sing ndunungi Indonésia mung bisa mirsani siji saluran waé. Nanging ing taun 1989, Pamaréntah pungkasané ngidinaké RCTI minangka stasiun télévisi swasta pisan ...

                                               

Aceh TV

Acèh TV inggih punika salah satunggaling stasiun télévisi swasta inggih kanthi giyaran gratis minangka télévisi kanthi wujud jejaringan utawi télévisi terestrial ingkang wonten ing Acèh, Indonésia. Acèh TV inggih punika minangka stasiun tivi loka ...

                                               

Bandung TV

Bandung TV inggih punika salah satunggaling stasiun télévisi swasta inggih kanthi giyaran gratis minangka télévisi kanthi wujud jejaringan utawi télévisi terestrial ingkang wonten ing kitha Bandung, Jawa Kulon, Indonésia. Stasiun télévisi punika ...

                                               

Daai TV

DAAI TV ya iku sawijining stasiun télévisi darbèné Yayasan Buda Tzu Chi Indonesia kang dsiyarake ing manéka nagara, kalebu Indonesia. Jumbuh karo misine, DAAI TV mokusake diri ing babagan kemanusiaan ya iku ing panyebaran rasa tresna lintas agama ...

                                               

TempoTV

Tempo TV inggih ingkang nyamèkakaken kontèn kanthi basis jurnalisme. Tempo TV inggih dipunyasa déning golongan médhia ingkang sampun misuwur inggih punika Tempo lan kantor berita radhio, KBR68H. Tempo kanthi sujarahipun lan pengalamanipun ingakng ...

                                               

Teletubbies

Teletubbies iku sawijining sérial télévisi BBC kanggo bocah balita sing diprodhuksi déning Ragdoll Productions antara taun 1997 nganti 2001. Sérial ini diciptakaké déning Anne Wood CBE lan Andrew Davenport. Sérial TV iki prakara 4 mahluk jaba bum ...

                                               

Satria Baja Hitam

Satria Baja Hitam utawa sesirah asliné Kamen Rider BLACK iku program acara sérial télévisi ciptaané Shotaro Ishinomori sing digawé déning Toei. Kamen Rider BLACK iku sérial Kamen Rider angka 8 saka sarangkèn sérial Kamen Rider. Sérial sing kapéra ...

                                               

Ashdod

Ashdod utawa Asdod inggih punika kitha wonten ing Israèl. Kitha punika dunungipun wonten ing sisih kidul Tel Aviv, pasisir Segantun Tengah. Ashdod gadhah watawis 192.000 sing ndunungi tuwuh ngrembaka.

                                               

Haifa

Cithakan:Infobox Israèl municipality Haifa iku kutha palabuhan ing Israèl sisih lor. Kutha iki kang gedhé dhéwé ing Israèl sisih lor lan kutha gedhé dhéwé kaping telu ing nagara iku. Padunung kutha iki kurang luwih ana 265.000 jiwa. Kutha iki pop ...

                                               

Jakhnun

Jakhnun iku sawijining panganan Israèl sing digawé saka jladrèn tipis sing digulung. Jakhnun asliné digawé déning wong Yahudi Yaman. Panganan iki dimasak mawa geni cilik kanggo sepuluh jam. Jladrèn iki digelar tipis lan banjur digulung, mèmper ro ...

                                               

Merkava

Merkava iku tank utama Angkatan Masanjata Israèl. Wiwit taun 1980-an awal, wis ana patang vèrsi kang digawé. Jeneng "Merkava" dijupuk saka jeneng sandhi programa pambangunané. Jeneng iki jaréné dhedhasar sawijining konsèp saka Alkitab merkabah. T ...

                                               

San Francisco

San Francisco iku kutha gedhé dhéwé kapapat ing praja California, Amérikah Sarékat saka cacahing kang ndunungi. Kutha iki dumunung ing pucuk lor Ujung San Francisco kang mbentuk Lempongan San Francisco. Berkeley lan Oakland ana ing sebrang lempon ...

                                               

Krajan Andhra

Andhra wonten ing literatur epik India inggih punika salah satunggaling karajan ingkang dipunsebataken wonten salebeting epik Mahabharata. Karajan punika wonten ing laladan India sisih kidul. Andhra ugi asring dipunsebat Kalinga. Andhras Paradesh ...

                                               

Bangalore

Cithakan:Kothak info kutha krajan india Bengaluru basa Kannada: ಬೆಂಗಳೂರು diwaca / bɛŋgəɫurʊ / sajeroning basa Kannada lan / bæŋgəlʊɹ / sajeroning basa Inggris iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Praja India Karnataka. Kutha iki uga karan " ...

                                               

Kalkuta

Kalkuta, Kalkutah utawa Kolkata / k oʊ l ˈ k ɑː t ɑː / iku kutha krajan saka praja India West Bengal. Dumunung ing pinggiran wétan Kali Hooghly, iku pusat komersial, budaya, lan pendidikan utama ing India Wétan, lan Plabuhan Kolkata ya iku plabuh ...