ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 81



                                               

Domino

Domino iku jinis dolanan kopik generik. Ing Indonésia domina racaké awujud kartu cilik kanthi ukuran 3x5 cm, warna dhasar kuning kanthi gambar ing saben kartu endol-endol warna abang kang duwé mupangat kanggo nganti angka. Domino bisa uga awujud ...

                                               

Gobag Sodor

Gobag Sodor ya iku salah sawijining dolanan ing Jawa kang dilakokaké déning 3-5 bocah. Gobag sodor uga diarani galah asin utawa galasin. Carané dolanan iki ya iku ngadhang-adhangi mungsuh supaya ora nglewati bates garis kanthi bolak-balik, lan sa ...

                                               

Jambéan

Jambéan utawa misuwur ing basa Indonésia karan Panjat Pinang ya iku salah sijiné dolanan tradhisional saha misuwung ing mangsa dina dadi Dina kamardhikan Indonésia, Sedekah Bumi lan Larung.

                                               

Jeprètan

Jeprètan kalebu jinisé dolanan bocah kang migunakaké karèt gelang kang dadi piranti mligi. Saliyané karèt gelang uga dibutuhké palangan saka kayu utawa sada. Sabanjuré wujud palangan digawé kaya huruf Y. Palangan kang dituncepaké lemah gunané ya ...

                                               

Karèt gelang

Karet gelang utawa gelang karet ya iku potongan karet awujud gelang kang digawé kanggo naleni barang. Karet gelang kapérang saka warna-warna ukuran, saka ukuran gedhé dhéwé nganti paling cilik, saka paling kandel nganti paling tipis. Bahan baku k ...

                                               

Kasti

Kasti iku dolanan tradhisional kanggo bocah cilik mèmper karo dolanan utawa ulah raga bisbol. Piranti kang diperlokaké wujud bal karèt kang gedhéné saukuran bal tènis nanging ora ana wuluné. Saliyané bal uga diperlokaké piranti wujud teken kang d ...

                                               

Kendama

Kendama inggih punika nama satunggaling dolanan ingkang asalipun saking Jepang. Dolanan punika wujud bal ingkang wonten bolonganipun ingkang dipuniket déning tali ing sawijining palang ingkang wujudipun mirib kados palu. Wonten ing Jepang, dolana ...

                                               

Labirin

Labirin inggih punika salah satunggaling dolanan ingkang dipunripta saking pandameling dalan kanthi sistem ingkang ruwet, ménggak-ménggok, saha gadhah dalan buntu ingkang kathah. Labirin saged dipunripta kanthi nggambar wonten dluwang. Kajawi won ...

                                               

Layangan

Layangan iku salah sijiné dolanan kang misuwur nganti tekan manca negara. Dolanan layangan iku merlokake layangan, benang, lan piranti kanggo ngukel benang. Dolanan manjer layangan bisa dianakaké ing sawah kang jembar utawa ing lapangan, nanging ...

                                               

Mahjong

Mahjong iku sawijining dolanan kanggo wong papat sing diciptakaké sapisanan ing Tyongkok. Dolanan iki mbutuhaké kaprigelan, kapinteran, kalkulasi lan kabegjan.

                                               

Mancala

Mancala iku kaluwarganing dolanan nganggo papan sing kondhang ing donya. Salah sawijining kulawarga dolanan Mancala ya iku dhakon. Ing sadéngah panggonan, dolanan papan iki nganggo jeneng sing béda-béda lan kanthi paugeran sing ora padha, ing ant ...

                                               

Monopoli

Monopoli iku kagolong salah sijiné dolanan kang migunakaké papan kang misuwur ing donya.Tumuju dolanan iki ya iku kanggo pangkuasai kabèh kotak ing dumung ing papan lan kudu dituku, disewa lan ijol-ijolan barang kanthi cara ékonomi kang direngkes ...

                                               

Plintheng

Plintheng utawa Plinthengan ya iku piranti wujud wilah lemes kanggo nguncalaké mimis sarana diembat utawa dijepataké nganggo tenaga tangan. Lumrahé plintheng kagawé saka pang kayu cawang sing wujudé kaya aksara Y lan karèt utawa pèntil cacah 2, l ...

                                               

Plorotan

Plorotan iku dolanan bocah sing biyasa tinemu ing taman. Kegiatan kang biyasa cah cilik dolanan munggah lan mudhun saka ndhuwur menyang ngisor. Plorotan kerep diengga dolanan amarga dolanan kang ora usah nganggo bahan utawa tuku amarga ana endi w ...

                                               

Rèmi

Rèmi, utawi misuwur dipunastani kaliyan kopik, inggih punika sakkempalan kopik sakukuran tangan lan dimupangatake kanggé main kartu.Pigunanipun kartu rèmi punika sanesnipun kados diangge sulap, enkripsi lan dolanan kartu. Ukara" rèmi” inggih enik ...

                                               

Sudoku

Sudoku, uga kaloka minangka Number Place utawa Nanpure, iku sajinis teka-teki logika. Angkahé kanggo ngisi angka-angka wiwit saka 1 nganti 9 ing sajeroning jaring-jaring 9×9 sing dumadi saka 9 kothak 3×3 tanpa ana angka sing padha ing larikan, ko ...

                                               

Sépak tékong

Sépak Tékong iku jinisé dolanan bocah kang migunakaké krèwèng utawa pecahan gendhèng kanggo piranti mligi. Jenisé dolanan iki ora béda karo jèthungan utawa jumpritan. Saliyané Sépak Tékong, dolanan iki uga diarani Sin Pal Sabanjuré krèwèng ditump ...

                                               

Uno (dolanan)

Uno ya iku dolanan kartu kang dolanane kanthi kartu kang dicetak mirunggan. dolanan iki dikembangake ing 1971 déning Merle Robbins. Saprene iki ngrupaake produk Mattel.

                                               

Yo-yo

Yo-yo ya iku sawijining dolanan kang kasusun saka rong cakram ukurane padha kang racaké digawé saka plastik, kayu, utawa logam) kang dihubungaké nganggo sumbu kanggo panggon taliné. Salah siji pucuk tali dijiretaké ana ing sumbu, tali sijiné banj ...

                                               

Èngklèk

Èngklèk utawa ingkling ya iku dolanan tradhisional kang ngrembaka wiwit jaman walanda sing diarani zondaag mandaag lan dimainké déning bocah cilik-cilik, lan bisa ngrembaka ing Indonésia. Dolanan èngklèk iki dimainké kanthi cara mlumpat-mlumpat a ...

                                               

13 Cara Memanggil Setan

13 Cara Memanggil Setan iku filem horor Indonésia kang dirilis tanggal 7 April 2011, disutradarai déning A Liong Wong lan dibintangi Debby Ayu lan Five Vi.

                                               

3 Idiots

3 Idiots iku filem teka India sing dibabarné tanggal 20 Dhésèmber 2009. Filem sing jinisé Drama kuwi disutradarai karo Rajkumar Hirani lan sing nulis skenario ya iku Rajkumar Hirani lan Abhijat Joshi. Filem kuwi diprodhuksi karo Vinod Chopra Prod ...

                                               

40 Hari Bangkitnya Pocong

40 Hari Bangkitnya Pocong iku filem Indonésia kang dirilis ning taun 2008, disutradarani Rudy Soedjarwo, dibintangi Irwansyah, Raffi Ahmad, Sabai Morscheck, lan Connie Suteja, ditanyangaké kaping pisanan ing tanggal 6 Maret 2008. Ing filem iki, s ...

                                               

5 cm

5 cm ya iku filem drama Indonésia kang nembé waé dirilis tanggal 12 Dhésèmber 2012. Film iki di paragani déning aktris lan aktor kang wis misuwur ing Indonésia, ya iku Herjunot Ali, Raline Shah, Fedi Nuril, Pevita Pearce, Igor Saykoji lan Denny S ...

                                               

99 Cahaya di Langit Eropa (filem)

99 Cahaya di Langit Éropah ya iku filem ka-40 Maxima Pictures. Drama kang diangkat lan diadaptasi saka buku dodolan kang paling nisuwur lan apik kanthi irah-irahan gabungan loro pengarang ya iku karya Hanum Salsabiela Rais lan Rangga Almahendra. ...

                                               

A Cinderella Story

A Cinderella Story iku filem Amérikah Sarékat kang didhistribusiake Warner bross ing taun 2004. Film iki dibintangi déning Hillary Duff lan Chad Michael Murray.

                                               

A Cinderella Story: If the Shoe Fits (filem 2016)

A Cinderella Story: If the Shoe Fits ya iku filem komedi-musikal saka Amérika taun 2016. Filem iki disutradarani déning Michelle Johnston lan dibintangi déning Sofia Carson, Thomas Hukum, lan Jennifer Tilly. Filem iki filem kaping papat saka seri ...

                                               

Ada Apa Dengan Pocong?

Ada Apa dengan Pocong? ya iku filem horor/komedi Indonésia kang dirilis tanggal 23 Juni 2011 disutradarani Chiska Doppert dibintangi Zacky Zimah lan Joanna Alexandra. Penulis: TB Ule Sulaeman Sutradara: Chiska Doppert Prodhusèr: Firman Bintang In ...

                                               

Aladdin (Filem Disney 1992)

Aladdin yaiku filem fantasi-animasi Amérika taun 1992. Filem iki diprodhuksi déning Walt Disney lan dirilis déning Walt Disney Pictures. Filem iki disutradharani déning Ron Clements lan John Musker. Carita Aladdin adhedasar saka carita rakyat Ara ...

                                               

Albus Dumbledore

Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore ya iku salah siji tokoh ing sérial novèl Harry Potter karangané J.K Rowling kang dadi kepala sekolah ing sekolah sikir Hogwarts. Dhèwèké ahli sikir kang wicaksana lan paling diurmati ing donya sikir. Ing fi ...

                                               

Amigos X Siempre

Amigos X Siempre utawi ’Friends for Ever’ inggih punika salah satunggalipun Telenovela ingkang nyariosaken grup laré-laré saking sosial ingkang bènten-bènten, ingkang gadhah raos ingkang istiméwa dhumateng musik. Anna ingkang dados laré ingkang s ...

                                               

Arwah Goyang Karawang

Arwah Goyang Jupe-Depe utawa Arwah Goyang Karawang ya iku filem horor Indonesia kang dirilis nalika 10 Fèbruari 2011 disutradarai déning Helfi Kardit kang dibintangi Julia Perez lan Dewi Perssik. Produser: Gobind Punjabi Sutradara: Helfi Kardit I ...

                                               

Avatar (film)

Avatar, yaiku filem fiksi Amérika ing taun 2009, kang disutradarani James Cameron, lan paragané Sam Worthington, Zoe Saldana,Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Joel David Moore, Giovanni Ribisi lan Sigourney Weaver. Avatar dirilis sepisanan tangga ...

                                               

Ayah, Mengapa Aku Berbeda?

Ayah, Mengapa Aku Berbeda? inggih punika filem drama Indonesia ingkang dipunrilis wonten ing taun 17 November 2011 ingkang dipunsutradarani Findo Purwono Hw sarta dipunparagani Surya Saputra, Rima Melati, Indra Sinaga, Fendy Chow, Rafi Cinoun, Ki ...

                                               

Beauty and the Beast (filem 2017)

Beauty and the Beast minangka filem fantasi musik Amérika 2017 sing diarahaké déning Bill Condon saka lakon layar ditulis déning Stephen Chbosky lan Evan Spiliotopoulos, lan diprodhuksi déning Walt Disney Pictures lan Mandeville Films. Filem kase ...

                                               

Brave (filem 2012)

Brave ya iku filem fantasi animasi komputer animasi Amérika Serikat sing diprodhuksi déning Pixar Animation Studios lan dirilis déning Walt Disney Pictures. Iki disutradarani déning Mark Andrews lan Brenda Chapman lan co-sutradara déning Steve Pu ...

                                               

Breaking Dawn

Bella nikah karo Édward, lan bulan madu ing Isle Esme, salah sawijining pulo ing Brazil. Wong sakloron kaget nalika Bella dumadakan bisa meteng. Mula Édward ngajak bali Bella kanggo takon marang Carlisle. Édward ngongkon Bella kanggo ngguguraké b ...

                                               

Bumblebee (filem)

Bumblebee ya iku minangka filem fiksi ilmiah saka Amérikah Sarékat taun 2018. Filem iki musataké karakter Transformers kanthi jeneng sing padha. Bumblebee dirilis déning travis Knight lan ditulis déning Christina Hodson. Bintang utama ana ing fil ...

                                               

Cars (filem)

Cars ya iku filem komputer animasi komèdi saka Amérika taun 2006 kang diprodhuksi déning Pixar Animation Studios lan dirilis déning Pictures Walt Disney. Disutradharani lan ditulis déning John Lasseter, saka screenplay déning Dan Fogelman. Filem ...

                                               

Centre of My World (film)

Center of my world yaiku salah sawijining film drama romantis saka Jerman sing teka-umur taun sing diarahake dening sutradara Jakob M. Erwa, adhedhasar novel paling laris ing taun 1998 Pusat World by Andreas Steinhöfel.

                                               

Cinderélla (filem 1950)

Cinderélla yaiku filem fantasi-animasi saka Amérika taun 1950. Filem iki diprodhuksi déning Walt Disney, lan dirilis déning RKO Radio Pictures. Filem iki disutradharani déning Clyde Geronimi, Hamilton Luske, lan Wilfred Jackson. Cinderélla adheda ...

                                               

Cloudy with a Chance of Meatballs 2

Cloudy with a Chance of Meatballs 2 ya iku filem animasi saka Amérika tahun 2013 kang diprodhuksi déning Columbia Pictures lan Sony Pictures Animation, animasi dening Sony Pictures Imageworks, lan didistribusikake dening Sony Pictures Releasing. ...

                                               

Clueless (filem)

Clueless ya iku filem komèdi romantis saka Amérika taun 1995. Filem iki ditulis lan disutradarani déning Amy Heckerling. Bintang filem kasebut ya iku Alicia Silverstone, Stacey Dash, Paul Rudd, lan Brittany Murphy. Clueless diprodhuksi déning Sco ...

                                               

Coco (filem 2017)

Coco ya iku filem fantasi animasi komputer animasi 3D sing diprodhuksi déning Pixar Animation Studios lan dirilis déning Walt Disney Pictures. Adhédhasar gagasan asli déning Lee Unkrich, disutradarani déning dhèwèké lan dibiyantu déning Adrian Mo ...

                                               

Crayon Shin-Chan

Crayon Shin-chan ya iku serial manga lan anime anggitane Yoshito Usui. Paraga mligi ya iku bocah lanang umur limang taun, dhèwèké murid taman kanak-kanak kang asring gawé ulah, lan gawé repot kabèh wong kang ana ing sakupenge. Crayon Shin-chan pi ...

                                               

Cyberbully (filem 2011)

Cyberbully ya iku filem televisi sing dirilis tanggal 17 Juli 2011 ing ABC Family. Kanggo nggawé filem iki, ABC Family kolaborasi karo majalah Seventeen. Filem kasebut nyritakaké crita bocah wadon sing di bully sacara online. Filem iki dirilis in ...

                                               

Dealova

Dealova inggih punika salah satunggaling novèl utawi manawi wonten ing kalangan priyantun enèm kawèntar kaliyan sebutan teenlit. Dealova punika teenlit ingkang isinipun ngginakaken Basa Indonesia ingkang gaul. Dealova punika anggitanipun Dyan Nur ...

                                               

Draco Malfoy

Draco Malfoy laing tanggal 05 Juni taun 1980 ya iku penyihir keturunan penyihir murni,putra saka Lucius Malfoy lan Narcissa Malfoy. Draco mlebu ing sekolah sikir Hogwarts ing taun 1991 nganti 1998 lan kalebu ing asrama Slytherin, kaya kulawargané ...

                                               

Dream High

Dream High iku sérial tivi Koréa Kidul kang dibabaraké déning Korean Broadcasting System. Sérial iki dibabaraké wiwit tanggal 3 Januari nganti tekan 28 Fèbruari 2011. Sajeroning filem iki dimainaké déning Suzy, Taecyeon, Lee Ji Un, Jang Wooyoung, ...

                                               

English Vinglish

English Vinglish iku filem teka India sing dibabarné tanggal 5 Oktober 2012. Filem sing jinisé Drama, Comedy, lan Family kuwi disutradarai karo Gauri Shinde lan sing nulis skenario uga piyambaké. Filem kuwi diprodhuksi karo Curbside Films, Eros I ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →