ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 83



                                               

Shaun the Sheep Movie (filem 2015)

Shaun the Sheep Movie ya iku filem animasi petualangan Inggris sing didhasaraké saka serial televisi taun 2007 kanthi judul kang padha. Filem iki digawé déning Nick Park. Filem iki nyaritakaké Shaun lan gerombolané sing menyang kutha gedhé kanggo ...

                                               

Spirited Away

Spirited Away ya iku filem fantasi-animasi saka Jepang taun 2001, kang ditulis lan disutradarani déning Hayao Miyazaki. Animasi filem digawé déning Studio Ghibli, studio kanggo Tokuma Shoten, Nippon Network Television, Dentsu, Buena Vista Home En ...

                                               

Splash Love

Splash Love ya iku serial televisi saka Koréa Kidul kang dibintangi déning Kim Seul-gi lan Yoon Doo-joon. Seri iki pisanan ditayangaké ing platform web Naver TV Cast ing format 10 babak. Seri iki banjur dirilis dening MBC tanggal 13 lan 20 Dhésèm ...

                                               

Star Wars

Star Wars ya iku seri filem wiracarita, fiksi ngèlmiah, opera antariksa Amérikah Sarékat ingkang didamel karo George Lucas. Film ikii filem ingkang dibagi dadi carita trilogi, ingkang saka filemé boten ana urutané. Trilogi kapisan utawa diarani t ...

                                               

Star Wars Episode I: The Phantom Menace

Star Wars Episode I: The Phantom Menace ya iku sapanunggal saka seri Star Wars, ingkang nyaritakaké kauripan ing akasa madya utawa anthariksa. Film iki didamel mnalika taun 1999 lan disutradarai lan diwiwiti naskah caritané kaliyan George Lucas. ...

                                               

Strong Girl Bong-soon

Strong Girl Bong-soon ya iku sèri télévisi Koréa Kidul tahun 2017 sing dibintangi déning Park Bo-young minangka wanita kanthi kekuwatan super. Sèri iki uga dibintangi déning Park Hyung-sik lan Ji Soo. Sèri kasebut ditayakaké ing JTBC wiwit tangga ...

                                               

Sung Kang

Sung Kang ya iku sawijining aktor Koréa-Amérika, kang misuwur kanthi peran dadi Han Seoul-Oh ig filem The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Fast & Furious, lan Fast Five.

                                               

Suster Keramas

Suster Keramas ya iku filem horor komedi diwasa Indonésia kang diprodhuksi déning Maxima Pictures lan didhistribusikake deining Maleo Pictures. Film iki disutradarai déning Helfi Kardit lan dibintangi Herfiza Novianti minangka Kayla, Shinta Bachi ...

                                               

Tendangan dari Langit

Tendangan dari Langit inggih punika filem Indonésia ingkang dipundamel ing taun 2010 ingkang dipunsutradarani Hanung Bramantyo lan dipunwedalaken déning SinemArt Pictures Hanung Bramantyo. Paraga ing filem punika inggih punika Irfan Bachdim, Kim ...

                                               

The Boss Baby (filem 2017)

Boss Baby ya iku filem komèdi animasi taun 2017 saka Amèrika Sarékat. Filem iki disutradarani déning Tom McGrath lan ceritané ditulis déning Michael McCullers. Cerita filem iki adoh sakacerita ana ing buku cerita taun 2010 kanthi jeneng sing padh ...

                                               

The Heirs

The Heirs, uga dikenal minangka The Inheritors, ya iku sèrial televisi Korea Kidul kang dibintangi Lee Min-ho, Park Shin-hye lan Kim Woo-bin. Ditulis déning Kim Eun-sook, setting drama kasebut ing sawijining sekolah menengah sing dipanggonké déni ...

                                               

The Incredibles (filem 2004)

The Incredibles ya iku filem komputer-animasi taun 2004 saka Amérika sing ditulis lan disutradarani déning Brad Bird. Filem iki diprodhuksi déning Pixar Animation Studios lan dirilis déning Walt Disney Pictures. Bintang filem kasebut ya iku Craig ...

                                               

The K2 (sèri TV)

K2 ya iku sèri televisi Korea Kidul 2016 sing dibintangi Ji Chang-wook, Song Yoon-ah lan Im Yoon-ah. Acara kasebut ditayangaké ing tvN saben dina Jumuah lan Setu ing 20:00 tanggal 23 Sèptèmber 2016 nganti 12 Nopèmber 2016. Sèri kasebut duwé 16 ep ...

                                               

The Octonauts

Octonauts minangka sèri télévisi anak saka Inggris, diprodhuksi déning Silvergate Média, Chorion, Brown Bag Films and Disney Junior Original Production kanggo saluran Disney Junior. Sèri iki diwiwiti ing Irlandia déning Brown Bag Films nanging ng ...

                                               

The Penthouse: War in Life

The Penthouse: War in Life yaiku serial televisi Korea Selatan sing dibintangi Lee Ji-ah, Kim So-yeon, Eugene, Um Ki-joon, Park Eun-seok lan Yoon Jong-hoon. Seri kasebut, disutradarai dening Joo Dong-min lan ditulis dening Kim Soon-ok, muter crit ...

                                               

The Princess and the Frog

The Princess and the Frog minangka filem musikal Amerika taun 2009 sing diprodhuksi déning Walt Disney Animation Studios lan dirilis déning Walt Disney Pictures. filem animasi Disney kaping 49, filem iki adoh miturut novel The Frog Princess denin ...

                                               

The Rugrats Movie (filem)

The Rugrats Movie ya iku filem komédi-animasi saka Amérikah Sarékat taun 1998 sing adhedhasar sèri animasi Nickelodeon Rugrats. Filem iki disutradarani déning Igor Kovayov lan Norton Virgien lan ditulis déning David N. Weiss lan J. David Stem. An ...

                                               

The Unknown Soldier (filem)

The Unknown Soldier ya iku filem saka Finlan taun 2017. Filem iki disutradarani déning Aku Louhimies lan diprodhuksi déning Mikko Tenhunen lan Mia Haavisto. Déné Aku Louhimies ugha mèlu mrodhuksi filem iki. Filem The Unknown Soldier diperanaké dé ...

                                               

The World of the Married (filem)

The World of the Married yaiku seri televisi Korea Kidul 2020 sing dilintangi Kim Hee-ae lan Park Hae-joon. Acara drama kasebut diadaptasi saka seri televisi Doctor Foster lan ditayangaké ing JTBC saben dina Jumuah lan Setu jam 10:50 p.m. wiwit t ...

                                               

Titanic (film 1997)

Titanic iku sawijining filem romantis lan bencana ing Amérikah Sarékat kang digawé taun 1997. Sekenarione digawé denig sutradarane dhéwé ya iku James Cameron. Film iki nyaritakaké babagan Jack lan Rose kang padha-padha tresnane nanging dhèwèké ka ...

                                               

Touch Your Heart (sèri TV)

Touch Your Heart ya iku sèri télévisi Koréa Kidul 2019 sing dibintangi Yoo In-na lan Lee Dong-wook. Dikembangaké déning Studio Dragon lan diproduksi bebarengan déning Mega Monster lan Zium Konten adhedhasar novel web saka jeneng sing padha sing p ...

                                               

Toy Story 2

Toy Story 2 ya iku filem comedy animasi komputer animasi 1999 sing dipimpin déning John Lasseter lan diprodhuksi déning Pixar Animation Studios kanggo Walt Disney Pictures. Iki minangka terusan saka Toy Story 1995 lan filem kapindho ing franchise ...

                                               

Tweety

Tweety iku karakter saka sèri kartun Looney Tunes, awujud manuk kenari kuning cilik kang dadi mungsuhe kucing kang arane Sylvester. Tweety biaysané dimanfaataké déning wong liya, kaya ta Nini utawa salah sawijining Bulldog generik ing kartun WB. ...

                                               

Untuk Rena

Untuk Rena inggih punika salah satunggaling filem Indonésia ingkang dipunrilis ing taun 2006 ingkang dipunsutradarani Riri Riza. Ingkang dados paraga ing filem punika inggih punika Maudy Ayunda, Surya Saputra, Karlina Inawati, Nobuyuki Suzuki, Ra ...

                                               

Vagabond (sèri TV)

Vagabond ya iku sèri télévisi Koréa Kidul 2019 sing dibintangi Lee Seung-gi, Bae Suzy lan Shin Sung-rok. Wis ditayangaké ing TV SBS wiwit tanggal 20 Sèptèmber nganti 23 Novèmber 2019 suwéné 16 episodé.

                                               

Vertical Limit

Vertical Limit inggih punika salah satunggalipun filem box office. Film punika nyariosaken lelampahanipun tim ingkang munggah gunung, kang nyobi nakluakaken gunung ingkang paling ganas.

                                               

Virgin: Ketika Keperawanan Dipertanyakan

Virgin ya iku filem Indonésia kang digawé taun 2004. Film iki disutradarai déning Hanny Saputra. Film iki bisa menang kategori Penata Artistik Terbaik ana ing Festival Film Indonésia 2005.

                                               

Warcraft (filem)

Warcraft iku filem fantasi saka Amèrikah taun 2016 lan di sutradharai déning Duncan Jones lan naskah filem iki ditulis déning Jones, Charles Leavitt lan Chris Metzen. Film iki dhedhasar saka sèri dolanan vidéo lan novèl Warcraft kang jupuk latar ...

                                               

Zathura

Zathura inggih punika filem ingkang dipunpundhut saking buku kang dipunkarang déning Chris Van Allbrug. Chris Van Allbrug piyambak inggih punika nulis filem Jumanji. Zathura piyambak gadhah carita kados juru main ing dolanan Zathura punika kados ...

                                               

Tradhisi lésan

Tradhisi lésan utawa kawruh lésan iku wujud sesambunganing manungsa kang minangka sarana nampa, ngurip-urip, lan nularaké kawruh, kagunan, lan gagasan saka siji génerasi marang génerasi liyané. Anggoné nularaké kanthi sarana guneman utawa lelagon ...

                                               

Bonsai

Bonsai punika salah satunggiling kagunan pamangkasan tuwuhan utawi wit ingkang asalipun saking Jepang. Donipun inggih kanggé ngulinakaken tuwuhan utawi wit punika thukul ing kawontenan alit/cébol. Istilah bonsai piyambak asalipun saking basa Mand ...

                                               

Bunraku

Bunraku inggih punika sandiwara bonéka tradhisional Jepang ingkang kalebet salah satunggal jinis ningyo johruri. Istilah bunraku mliginipun dipun-ginakaken kanggé ninyo johruri ingkang mekar ing Osaka. Jōruri utawi dipunserat minangka johruri ing ...

                                               

Butsudan

Butsudan punika ruang suci alit ingkang padatanipun kapanggih wonten ing kuil lan griyanipun warga ing budaya Buda ing Jepang. Butsudan punika satunggaling altar awujud lemari kayu mawi lawang kanggé nyimpen gohonzon utawi benda keagamaan. Padata ...

                                               

Fukubukuro

Fukubukuro inggih punika kantong kanthi isi manéka barang ingkang dipunsadé toko serba ada utawi pusat perbelanjaan ing Jepang nalika dinten kapisan toko wiwit dipunbikak sasampunipun libur warsa énggal Jepang. Barang ingkang dipunlebetaken dhate ...

                                               

Geisha

Geisha ya iku seniman-penghibur tradhisional Jepang. Tembung geiko dianggo ing Kyoto kanggo nyebut pawongan iku. Geisha umum banget nalika abad kaping-18 lan abad kaping-19, lan isih ana nganti tekan sepréné, sanajan gunggungé ora akèh. "Geisha" ...

                                               

Hinomaru Yosegaki

Hinomaru Yosegaki ing basa Jepang, utawa Gendera Pangajab Kasuksesan ya iku gendéra kang duwé fungsi minangka bebungah tradhisional kanggo bala Jepang kang diutus kanggo kampanye militer Kamaharajan Jepang, nalika Perang Donya II. Gendera kang di ...

                                               

Ikebana

Ikébana inggih punika seni anggènipun ngroncé sekar ingkang nganggé manéka jinis sekar, suket-suketan, lan taneman kanthi ancas medalaken kaéndahan. Ikebana punika asalipun saking Jepang nanging sampun wiyar ing donya. Wonten ing Basa Jepang, Ike ...

                                               

Kadomatsu

Kadomatsu inggih punika rerenggan Taun énggal ing Jepang wujud pang godhong pinus lan tugelan pring ing ngajengipun lawang kanggé mlebet griya utawi gedhong. Kadomatsu dipunpajang kanthi pasangan, kadomatsu kakung ing sisih kiwa lan kadomatsu èst ...

                                               

Kagami biraki

Kagami biraki utawi kagami wari inggih punika upacara tradhisional mandhapaken lan dhahar kagami mochi ingkang dados sajèn taun énggal ing Jepang kanggé arwah utawi déwa taun ing Jepang Upacara punika dipunwontenaken minangka lambang atur panuwun ...

                                               

Manzai

Manzai ya iku kagunan nglawak kang asalé saka laladan Kansai, Jepang. Pagelaran Manzai lumrahé ditindakaké déning wong loro kang lagi celathu sangareping panonton nyritakaké carita kang lucu lan ora mlebu akal kanthi irama celathuné kaya saut-sau ...

                                               

Nanakusa

Nanakusa inggih punika tradisi nalika énjing ing tanggal 7 Januari ing Jepang kanggé nedhi bubur saking beras kacampur 7 jinis janganan ingkang dipunwastani bubur nanakusa. Sadèrèngipun kalender Grégorius dipun-ginakaken wonten ing Jepang, tangga ...

                                               

Obi (sabuk)

Obi inggih punika sabuk pinggang saking kain ingkang dipun-ginakaken nalika ngagem kimono utawi keikogi. Obi kanggé kimono padatanipun dipundamel saking kain sutra. Kimono kakung dipun-ginakaken sareng kaliyan obi saking kain kaku ingkang sempit, ...

                                               

Sentō

Sentō inggih punika satunggaling papan ingkang awujud padusan toya panas kanggé tiyang umum ingkang mapan wonten ing Jepang. Tiyang ingkang gadhah kekajengan siram kedah mbayar kanggé béaya mlebet papan punika. Antawisipun padusan kakung lan putr ...

                                               

Washi

Washi utawa wagami iku dluwang sing digawé kanthi metodhe tradhisional ing Jepang. Dibandhingaké karo dluwang prodhuksi mesin, serat sajeroning washi luwih dawa saéngga washi bisa digawé luwih tipis, nanging tahan suwé. Prodhuksi washi kerep ora ...

                                               

Yukata

Yukata iku jeneng salah siji klambi tradhisionalé Jepang. Sanajan klambi tradhisional, yukata isih kerep dinggo karo wong Jepang tekan saiki yèn ana fèstival-fèstival, utamanè wong-wong enom.

                                               

Totemisme

Kapercayan totemisme iku kapercayan marang kewan kang dipercaya nduweni daya kang linuwih. Kapercayan iki dianggep asas kapercayan agama nalika wiwitané manungsa primitif. Kapercayan totemisme percaya yèn kewan tartamtu, nduwé jiwa lan daya linuw ...

                                               

Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde

Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde iku sawijining institut ngèlmiah kang diadegaké ing taun 1851. Panjangka institut iki ya iku panlitèn ngèlmu antropologi, basa, sosial, lan sajarah tlatah Asia Kidul-Wétan, Osénia, lan Karibia ...

                                               

Karnaval

Karnaval iku bisa nduwé arti: sawijining pista gedhé utawa pameran pista ing bawana Éropah lan Amérika, mligi ing sisih kidul kanggo maharyani mangsa Pra-Paskah kang dirayakaké umat Kristen. Diwiwiti saka Minggu sadurungé Rebo Awu nganti dina Reb ...

                                               

Karnaval Bathik Solo

Karnaval Bathik Sala utawa Sala Batik Carnival ya iku karnaval nganggo kostum bathik kang dijahit kanthi manéka wujud kreasi lan modhel, dianakaké ing kutha Sala minangka adicara taunan. Ancasing adicara kang digelar saben taun iki minangka budid ...

                                               

Keramik Klampok

Keramik Klampok iku kerajinan kang ana ing wewengkon Désa Klampok, Kacamatan Purwareja Klampok, Kabupatèn Banjarnegara. Désa klampok manggon ana sisih kulon wewengkon Kabupatèn Banjarnegara udakara 30 kilométer saka Kota Banjarnegara. Ana ing dés ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →