ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 85




                                               

Masjid Lamo

Masjid Lamo iku masjid kang dumunung ing Kalurahan Lempur Tengah, kacamatan Gunung Raya, Kabupatèn Kerinci, Jambi, Indonésia. Asal usul dasanama masjid lamo amarga salah sijiné masjid kang kagolong tuwa lan durung tinemu dumadi madeké nganti sapréné.

                                               

Masjid Luar Batang

Masjid Luar Batang iku sawijining masjid sing dumunung ing laladan Pasar Ikan, Jakarta Lor. Ing masjid iki ana makam ulama Alhabib Husein bin Abubakar bin Abdillah Al Aydrus sing tilar donya tanggal 24 Juni 1756. Masjid iki dumunung ing alamat Da ...

                                               

Masjid Al Markaz Al Islami

Masjid Al Markaz Al Islami inggih punika salah satunggaling masjid ingkang wontn ing Makassar, Indonésia. Masjid Al Markaz Al Islami punika wiwit dipunbngun ing taun 1994 lan paripurna ing tanggal 12 Januari 1996. Ing wekdal sapunika, masjid puni ...

                                               

Masjid At Taqwa Cirebon

Masjid Raya At-Taqwa Kota Cirebon inggih punika salah satunggaling masjid ingkang madeg wonten ing Jalan RA. Kartini, kacamatan Kejaksaan, Kota Cirebon, Jawa Kilen, Indonésia. Masjid At Taqwa Kota Cirebon punika dipunyasa nalika taun 1918 wonten ...

                                               

Masjid At-Taqwa Ketapang

Masjid Jami At-Taqwa Ketapang inggih punika salah satunggaling masjid ingkan madeg wonten ing Kabupatèn Ketapang, Kalimantan Barat, Indonésia saha kalebet masjid ingkang paling sepuh ing ketapang. Masjid punika inggih kalebet tilaran sujarah saki ...

                                               

Masjid Cut Mutiah

Masjid Cut Mutiah iku masjid sing dumunung ing Dalan Cut Mutiah Nomor 1, Jakarta Pusat, DKI Jakarta, Indonésia. Wangunan masjid iki minangka salah siji tilas sajarah saka jaman penjajahan kolonial Walanda. Masjid iki duwé kaunikan dhéwé lan kamun ...

                                               

Masjid Agung Wolio

Masjid Al-Muqarrabin Syafyi Shaful Mumin utawa kondhang kanthi jeneng Masjid Agung Wolio iku masjid sing dumunung ing Kutha Bau-Bau, Pulo Buton, Sulawesi Kidul-wétan.

                                               

Masjid Wapauwe

Ing taun 1414M kang pungkasan yasa masjid Wapauwe yaiku asalé saka para pandatang saka Jailolo, Maluku Kidul kang dipandegani déning panjenengan Jamilu.Jamilu yaiku pangembang utawa panyebar syiar agama Islam ing Wawae lan kang ngerubah wujud mas ...

                                               

Masjid Al-Muhajirin Kepaon

Masjid Al-Muhajirin iku siji masjid sing dumunung ing Kampung Kepaon, Denpasar, Bali. Masjid iki kagolong masjid tuwa ing kutha Denpasar lan dumunung ing tengah kutha.

                                               

Masjid Muhammad Cheng Ho

Masjid Muhammad Cheng Hoo ya iku masjid kang diyasa déning muslim tionghoa sing kagabung marang Persatuan Islam Tionghoa Indonésia Jawa Wétan. Manggon ing Jl. Gading No. 2 Surabaya lan sanggup nampung 200 jamaah. Wewangunan kanthi arsitèktur Tion ...

                                               

Masjid Al-Muqarrabin

Masjid Al-Muqarrabin yaiku masjid kang ana ing désa Labala kang dumunung ing kidul pulo Lembata, Indonésia. Masjid Al-Muqarrabin kagolong masjid kang ora akèh dipangerteni karo masarakat umum ing indonésia, amarga tumuju ing tlatahé kudu numpak p ...

                                               

Masjid Nurul Iman

Masjid Nurul Iman yaiku masjid kang ana ing pertélon dalan Imam Bonjol lan dalan Muhammad Thamrin, kutha Padang, Sumatera Kulon, Indonésia. Masjid iki siji masjid gedhé dhéwé ing Kutha Padang. Masjid Nurul Iman wiwit diadhekake ing taun 1958. Led ...

                                               

Masjid Agung Nurul Islam

Masjid Agung Nurul Islam utawi ingkang misuwur kanthi nama ’’Masjid Agung Sawahlunto’’’ inggih punika kalebet salah satunggaling masjid ingkang sampun sepuh ing Indonésia ingkang dumunung wonten ing Kalurahan Kubang, Sirakuak Utara, Kacamatan Lem ...

                                               

Masjid Agung Palembang

Masjid Agung Sultan Mahmud Badaruddin II utawa biyasa karan Masjid Agung Palembang iku sawijining masjid gedhé dhéwé ing Kutha Palembang, Sumatra Kidul. Masjid Agung Sultan mahmud kena pengaruhi minangka 3 arsitèktur yaiku Indonésia, China lan Ér ...

                                               

Masjid Raya Pekanbaru

Masjid Raya Pekanbaru iku salah sijiné masjid kang dumunung ing kutha Riau. Masjid Raya Pekanbaru dimadegake ing abad 18 ± taun 1762 lan kagolong masjid kang tuwa dhéwé ing pekanbaru.Masjid kang ana ing dalan senapelan iki duwé arsitèktur kuna.Ma ...

                                               

Masjid Agung Purbalingga

Masjid Agung Purbalingga iku masjid sing ana ing Purbalingga Jawa Tengah. Masjid iki diresmikna ana ing Gubernur Jawa Tengah lan dipugar ana ing Bupati Purbalingga, Drs. Triyono Budi Sasongko, MSi. Karo arsitèktur sing ngadopsi Masjid Nabawi ana ...

                                               

Masjid Rao Rao

Masjid Rao ya iku masjid kuna ing Indonésia sing ngadeg ana ing Nagari Rao Rao, Kacamatan Sungai Tarab, Kabupatèn Tanah Datar, Sumatra Kulon, Indonésia. Wangunaning masjid sing wujud camboraning gagrag Minangkabau lan Pèrsi iki diadegaké wiwit ta ...

                                               

Masjid Raya Darussalam

Masjid Raya Darrusalam yaiku masjid gedhé dhéwé nomer lara ing provinsi Kalimantan Timur sak sampune Masjid Islamic Center Samarinda kang pernahé ana ing kalurahan Pasar Pagi, Samarinda Ilir, Samarinda, Indonésia. Masjid iki ana ing tengah-tengah ...

                                               

Masjid Raya Imanuddin

Masjid Raya Imanuddin utawi ingkang misuwur kanthi sebatan Masjid Besae utawi ingkang ugi dipunsebat Masjid Jami Imanuddin déning masarakat Tanjung Redeb, Kabupatèn Berau, Kalimantan Timur inggih pnika kalebet salah satunggaling masjid ingkang sa ...

                                               

Masjid Safinatus Salam

Masjid Safinatus Salam iku dumunung ana ing tlatah désa Pengayaman Buleleng Bali, Indonésia. Wangunan Masjid Safinatus Salam iku isih ngandut arsitèktur yasan masjid kang ana ing tlatah Jawa lan madeg ing taun 1639 ing Kumpi Kiai Yahya.Kumpi ya i ...

                                               

Masjid Agung Sang Cipta Rasa

Masjid Agung Sang Cipta Rasa yaiku siji masjid kang ana ing njero kompleks Karaton Kasepuhan, Cirebon, Jawa Barat, Indonésia.

                                               

Masjid Sultan Suriansyah

Masjid Sultan Suriansyah utawi Masjid Kuin inggih punika masjid bersejarah ingkang kalebet masjid paling sepuh wonten ing Kalimantan Kidul. Masjid punika dipunyasa ing mangsa pamaréntahan Sultan Suriansyah, raja Banjar kapisan ingkang ngrasuk aga ...

                                               

Masjid Sultan Ternate

Masjid Sultan Ternate masjid iki kagolong masjid kang duwé Al-Quran kang umuré atusan taun.Masjid Sultan Termate lan pulo kang dumunung ing Kasultanan Ternate kanthi kadadéan dianggo kroyokan ing Jepang lan Sakuthu rikala taun 1942. Sadurungé Por ...

                                               

Masjid Raya Sumatera Barat

Masjid Raya Sumatera Barat utawa uga dikenal kados Masjid Mahligai Minang yaiku masjid gedhé dhéwé ing Indonésia kang ana ing Kacamatan Padang Utara, Kota Padang, Sumatera Barat. Masjid kang pambangunane taksih ing tahap pangerjaan iki yaiku masj ...

                                               

Masjid Sunan Muria Kudus

Masjid Sunan Muria Kudus punika wonten ing kutha kudus, kirang langkung 18 km,kaliyan dhusun Colo, ugi kalebet kacamatan Dawe, Kabupatèn Kudus Jawa Tengah lan kasusun ing sikil gunung muria.Kangge saged daten masjid muria lan makam Sunan Muria in ...

                                               

Masjid Raya Syekh Burhanuddin

Masjid Raya Syekh Burhanuddin yaiku masjid lan uga cagar budaya ing Sumatera Kilén, Indonésia. Masjid iki pernahé ana ing ini Nagari Ulakan, kacamatan Ulakan Tapakis, kabupatèn Padang Pariaman, Sumatera Barat.

                                               

Masjid Agung Syuhada Pelaihari

Masjid Agung Syuhada Pelaihar inggih punika salah satunggaling masjid paling ageng saha paling sepuh ingkang madeg ing Kabupatèn Tanah Laut, Kalimantan Selatan, Indonésia saha dados karemenanipun masarakat Pelaihari.

                                               

Masjid At-Tin

Masjid At-Tin iku siji saka loro masjid megah ing kawasan Taman Mini Indonésia Indah, Jakarta, Indonésia. Masjid liyané ya iku Masjid Diponegoro. Masjid sing wiwit diyasa tanggal April 1997 iki manggon ing palemahan sing jembaré 70.000 mèter pasa ...

                                               

Masjid Tua Palopo

Masjid Tua Palopo minangka masjid tilas Krajan Luwu sing pernahé ana ing kutha Palopo, Sulawesi Kidul. Masjid iki diadegaké déning Raja Luwu sing asmané Datu Payung Luwu XVI Pati Pasaung Toampanangi Sultan Abdullah Matinroe ing taun 1604 M. Masji ...

                                               

Masjidil Aksa

Masjidil Aksa iku salah siji wangunan kang dadi péranganing komplèk wangunan suci ing Kutha lawas Yerusalem kang misuwur kanthi jeneng Al-Haram asy-Syarif kanggoné umat Islam lan kanthi jeneng Har Ha-Bayit kanggoné umat Yahudi lan Nasrani. Litera ...

                                               

Kubah Shakhrah

Kubah Shakhrah iku papan suci Islam lan marka tanah utama kang dumunung ing tengah-tengah sajeroning témbok komplèks Al-Karam asy-Syarif, komplèks iki dumunung ing jero témbok Kutha lawas Yerusalem. Kubah Shakhrah iki rampung diyasa taun 691, and ...

                                               

Masjid Cordoba

Masjid Cordoba ya iku masjid Islam ing Spanyol sing saiki wis owah dadi gréja. Dhèk jayané Agama Islam ing Spanyol, masjid iki dibangun. Sawisé Wong Muslim dikalahaké déning wong kristen, masjid iki dinista dadi gréja.

                                               

Masjid Biru

Masjid Biru utawa Masjid Sultan Ahmed iku sawijining masjid ing kutha Istanbul, kutha gedhé dhéwé ing Turki lan minangka kutha krajan Kasultanan Utsmaniyah. Masjid iki uga dikenal kanthi jeneng Masjid Biru amarga kapungkur interioré awarna biru.

                                               

Westminster Central Hall

Methodist Central Hall, Westminster iku yasan sing dumunung ing Victoria Street ing kutha London, ing sisihing Parliament Square, lan Queen Elizabeth II Conference Centre lan ngadhep Westminster Abbey. Iki wujud yasan multiguna - minangka gréja M ...

                                               

Gréja San Pietro ing Ortanella

Gréja San Pietro ing Ortanella iku sawijining gréja Katulik sing lawasé wis 1.000 taun lan kalebu Kabiskopan Agung Milano, Provinsi Lecco, Italia. Gréja iki kalebu parokhi San Vittore. Gréja iki sajatiné luwih trep diarani kapèl lan kapèl iki dun ...

                                               

Gréja San Vittore (Esino Lario)

Gréja San Vittore utawa Gréja Santo Victor iku sawijining gréja parokhi Katulik Roma ing Kabiskopan Agung Milano sing dunungé ing Désa Esino Lario, Provinsi Lecco, Italia. Papané ana ing sadhuwuré wewukiran watu lan gréja iki diwènèhi asma mituru ...

                                               

Sembah Bekti

Sembah Bekti, utawi ing basa Latin Ave Maria, inggih punika donga tradhisional Katulik dhumateng Maria, ibu saking Yesus kanggé nyenyuwun amrih dados pangantawisipun. Donga punika dipun-ginakaken ing kalangan Gréja Katulik Roma lan wujud lambaran ...

                                               

Candhi Gunung Wukir

Candhi Gunung Wukir, Candhi Canggal, utawi Siwalingga inggih punika alah satunggaling candhi Hindhu ingkang dumunung wonten ing Dhusun Canggal, Kalurahan Kadiluwih, Kacamatan Salam, Kabupatèn Magelang, Jawa Tengah. Candhi punika mapan wonten ing ...

                                               

Candhi Ngawèn

Candhi Ngawèn iku candhi Buda sing dumunung watara 5 km sadurungé candhi Mendut saka arah Yogyakarta, ya iku ing désa Ngawèn, kacamatan Muntilan, Magelang. Miturut prakiran, candhi iki diyasa déning wangsa Syailendra ing abad angka 8 ing jaman Ka ...

                                               

Candhi Abang

Candhi Abang inggih punika salah satunggaling candhi Hindhu ingkang dunungipun boten tebih saking Candhi Banyunibo kaliyan Candhi Barong, inggih punika wonten ing dhusun Candhiabang, kalurahan Jogotirto, kacamatan Berbah, Sléman, Yogyakarta, bote ...

                                               

Candhi Banyuniba

Candhi Banyunibo (kang artiné banyu kang tiba-nètes ya iku candhi Buda kang ana ing wewengkonCandhi Ratu Boko, ya iku ing pérangan wétan saka kutha Yogyakarta menyang arah Wonosari. Candhi iki dibangun ing kiwa-tengené abad ke-9 ing jaman Karajan ...

                                               

Candhi Barong

Candhi Barong dunungipun ing nginggil bukit ing dhusun Candhisari, kalurahan Bokoharjo, Prambanan, Kabupatèn Sléman, Yogyakarta. Candhi punika kabangun antawis abad ke-9 kaliyan kaping 10 nalika jaman Karajan Mataram Kuno.

                                               

Candhi Sambisari

Candhi Sambisari inggih punika salah satunggalipun candhi tilaran mangsa kajayaanipun agami Hindhu ing Pulo Jawa ingkang miturut administrasinipun wonten ing wewengkon Dusun Sambisari Kalurahan Purwomartani Kacamatan Kalasan Kabupatèn Sléman, Pro ...

                                               

Candhi Gampingan

Candhi Gampingan ya iku sawijining candhi kang ana ing Dusun Gampingan, Désa Sitimulyo, Kacamatan Piyungan, Kabupatèn Bantul, Daérah Istiméwa Yogyakarta. Miturut geografis Candhi Gampingan ana ing koordinat 110 26 10.06" BT lan 7 50 09.55" LS awi ...

                                               

Candhi Gebang

Candhi Gebang inggih punika salah siji candhi ingkang dumunung ing Ngayogyakarta. Langkung tepatipun wonten ing dhusun Gebang, Wedamartani, Ngemplak, Sléman, Yogyakarta. Candhi Gebang kalebet candhi Hindhu amargi wonten lingga kaliyan yoninipun.

                                               

Candhi Kalasan

Candhi Kalasan utawa Candhi Tara iku candhi ing Daerah Istimewa Yogyakarta. Candhi iki diyasa watara pungkasan abad kaping 8 M utawa wiwitan abad kaping-9 M ing sadhuwuring yasan candhi kuna. Sawijining prasasti kuna kang digawé ing taun 778 M mi ...

                                               

Candhi Kedulan

Candhi Kedulan inggih punika salah satunggaling candhi agama Hindhu Siwa ingkang dumunung ing dhusun Kedulan, Tirtomartani, Kalasan, Sléman, Ngayogyakarta. Candhi Kedulan dipunyasa ing antawisipun abad kaping 8 saha abad 9 nalika jaman Karajan Ma ...

                                               

Candhi Miri

Candhi Miri inggih punika salah satunggaling candhi Hindhu ingkang dumunung wonten ing celakipun Candhi Banyunibo, Candhi Kalasan, sarta Candhi Barong, inggih punika wonten ing dhusun Dawangsari, Kalurahan Sambirejo, Kacamatan Prambanan, Kabupatè ...

                                               

Candhi Morangan

Candhi Morangan inggih punika salah satunggaling candhi Hindhu ingkang dumunung ing dhusun Morangan, kalurahan Sindumartani, kecamatan Ngemplak, Sléman, Yogyakarta, ingkang celak sanget kaliyan Kali Gendol saha ingkang paling lèr nyelaki gunung M ...

                                               

Pustakasala

Pustakasala inggih punika Candhi Hindhu ingang dipunyasa sawatawis abad ke-9 dumugi kaping 10 Masehi ingkang dumunung ing wewengkonipun kampus Universitas Islam Indonésia, Jalan Kaliurang, Kaliurang, Sléman, Yogyakarta, Indonésia. Candhi punika k ...