ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 85



                                               

Musiyum Bahari

Musiyum Bahari punika salah setunggaling musiyum ingkang nyimpen saha mamèraken kolèksi barang-barang ingkang gadhah sajarah ingkang gadhah gandèng cènèngipun kaliyan babagan kelautan nagari Indonésia. Musiyum Bahari punika dipundamel wiwit taun ...

                                               

Musiyum Fatahillah

Musiyum Fatahillah uga dikenal minangka Musiyum Sajarah Jakarta utawa Musiyum Batavia iku musiyum kang ana ing Dalan Taman Fatahillah No. 2, Jakarta Kulon kanthi wiyar punjul 1.300 mèter pasagi.

                                               

Musiyum Nasiyonal Nara

Museum Nasional Nara inggih punika minangka salah satunggaling musiyum ingkang dipunkelola déning Institut Nasional Peninggalan Budaya wonten ing Nara, Jepang. Museum punika papan dunungipun ing Taman Nara, caket kaliyan Kōfuku-ji, Tōdai-ji, saha ...

                                               

Musiyum Nasiyonal Tokyo

Museum Nasional Tokyo inggih punika musiyumingkang paling sepuh ing Jepang ingkang dumunung wonten ing Taman Ueno, Tokyo. Museum punika kabangun nalika taun 1872, pengelolanipun inggih punika Institut Nasional Peninggalan Budaya. Koleksi kasungsu ...

                                               

Musiyum Palagan Ambarawa

Musiyum Palagan Ambarawa punika salah satunggiling musiyum ingkang dunungipun wonten ing Tlatah Ambarawa sisih wétan Semarang Jawa Tengah. Dipun bangun kanggé mengeti prastawa parmusuhan minangka rakyat ngelawan Sakuthu.

                                               

Musiyum Perjuangan Yogyakarta

Musiyum Perjuangan Yogyakarta inggih punika musiyum ingkang gadhah koléksi babagan perjuanganipun bangsa Indonésia. Papan dunungipun kirang langkung 2 km saking pusat kutha Yogyakarta.

                                               

Musiyum Pura Pakualaman

Musiyum Pura Pakualaman inggih punika bekas Pura alit Kadipatén Paku Alaman. Pura punika dados papan utawi dalemipun para Pangeran Paku Alam wiwit taun 1813 dumugi taun 1950, nalika pamaréntah Praja Republik Indonésia ndadosaken Kadipatén Paku Al ...

                                               

Musiyum Puri Lukisan Ratna Wartha

Musiyum Puri Lukisan Ratna Wartha iku musiyum paling tuwa ing Bali kang nyinggahaké kolèksi manéka warna cipta ripta kabudayan, utamané lukisan tradisional, lukisan modhèren, lan ukir-ukiran kayu kang bisa didélok nganti saiki. Musiyum seni iki m ...

                                               

Musiyum Pusaka Nias

Musiyum Pusaka Nias inggih punika salah satunggaling wadhah kanggé nglestantunaken aji-aji budaya Nias. Musiyum Pusaka Nias dipunkelola déning Persaudaraan Kapusin Provinsi Sibolga.

                                               

Musiyum Sepur Sawahlunto

Musiyum Sepur Sawahlunto rikala rumiyin minangka salah sawijining setatsiyun sepur ing Sawahlunto ingkang kalebet ing Divisi Regional 2 Sumatera Barat, saha minangka salah satunggaling stasiun terminus ingkang saged pinanggih ing Sumatera Barat. ...

                                               

Musiyum Tsunami Acèh

Musiyum Tsunami Acèh inggih punika salah satunggaling musiyum ingkang papan dunungipun wonten ing Provinsi Acèh, musiyum punika dipunyasa wonten ing Banda Acèh, Indonésia, kanggé ngenang lindhu Samudra Hindia 2004 sarta dados pusat pendidikan sah ...

                                               

Musiyum Ullèn Sentalu

Musiyum Ullèn Sentalu, inggih punika salah satunggaling musiyum wonten ing tlatah Yogyakarta ingkang dumunung wonten ing Pakem, Kaliurang. Museum punika nedahaken babagan budaya saha kauripanipun putri utawi wanita Karaton Yogyakarta kaliyan kolé ...

                                               

Musée dArt Moderne de la Ville de Paris

Musée dArt Moderne de la Ville de Paris punika satunggaling musiyum seni ingkang katujokaken ing babagan seni abad kaping 20. Museum punika dumunung ing 11 Avenue du Président Wilson ing arondisemen ke-16 Paris.

                                               

Musée des Arts Décoratifs

Musée des Arts Décoratifs, sawijining musiyum desain lan seni dekoratif, 107 rue de Rivoli, Paris 1er, Pérangan saking Les Arts Décoratifs. Dumunung wonten ing sisih kilén Musée du Louvre, dipuntepangi minangka Pavillon de Marsan, musiyum punika ...

                                               

National Museum of American History

National Museum of American History inggih punika musiyum ingkang ngempalaken, nyimpen, saha mameraken tilas budaya Amérika ing babagan sosial, pulitik, budaya, sains, sarta militèr. Museum punika wonten ing National Mall, Washington, D.C., Améri ...

                                               

Pratélané musiyum ing Paris

Pratélan musiyum ing Paris inggih punika satunggaling pratélan ngengingi nama - nama musiyum ingkang wonten ing Paris. Wonten kathah musiyum ingkang wonten ing Paris lan supados nggampilaken para wisatawan ingkang badhé dhateng mriku, mila dipunb ...

                                               

Pusat Dokumentasi lan Informasi Kebudayaan Minangkabau

Pusat Dokumentasi lan Informasi Kebudayaan Minangkabau utawi asring dipuncekak PDIKM inggih punika salah sawijining musiyum ing Sumatera Barat ingkang dumunung ing Kalurahan Silaing Bawah, Kacamatan Padang Panjang Barat, Kota Padang Panjang. Muse ...

                                               

Bros

Bros utawi wonten ing basa Walanda punika broche saking basa Prancis, inggih punika piranti kanggé rerenggan ingkang dipundamel kanggé dipunpasang wonten busana. Sapunika saged ugi kanggé rerenggan wonten ing jilbab. Kala rumiyin, padatanipun bro ...

                                               

Tiara

Tiara punika kalebet salah satunggal saking jinising makutha. Istilah punika tumuju ing kalih jinis makutha. Kanthi tradhisional, "tiara" tumuju ing makutha ingkang inggil, asring wujud tabung ingkang lanchip wonten ing pérangan pucukipun ingkang ...

                                               

Balai Pustaka

Balai Pustaka utawa Balé Poestaka iku jeneng pangecapan kang pisanané diyasa pamaréntah Walanda ing éra 1920-an. Penerbitan iki diadegaké kanggo nglawan tulisan-tulisan anti-Walanda kang sumebar ing Indonésia. Akèh-akèhé isiné mbeneraké wong Wala ...

                                               

Pustaka Jaya

Pustaka Jaya ya iku penerbit buku. Pustaka Jaya didhegake ing 1971. Wiwitan saka pitakoné Ali Sadikin marang Ajip Rosidi ngenani kondisi perbukuan. Banjur ngasilaké kasarujukan ngedhegaké penerbitan kang bisa ngisi kosongé bahan waca kang dimaksu ...

                                               

Adipura

Program Adipura wis kalaksanan wiwit taun 1986, lan ing 1998 wis ora diterusaké. Ing limang taun pisanan, program iki dianakaké kanggo gawé semangat kutha-kutha ing Indonésia dadi kutha kang resik tur adhem. Adipura dianakaké manèh ing Denpasar, ...

                                               

Bebungah Budaya Asia Fukuoka

Bebungah Budaya Asia Fukuoka iku bebungah sing dianugerahaké kanggo prèstasi sajeroning panciptaan lan pelestarian budaya Asia. Bebungah iki dianakaké wiwit taun 1990 déning pamaréntah kutha Fukuoka, Jepang. Upacara panyerahan bebungah dianakaké ...

                                               

Festival Hari Puisi Indonesia

Festival Hari Puisi Indonesia ya iku adon-adon ing babagan kasusastran kang dianakaké déning Yayasan Hari Puisi, nggandhèng karo ariwarta Indopos. Adicara iku digagas déning Rida K. Liamsi lan wiwit dicakaké taun 2014, ing Teater Kecil Taman Isma ...

                                               

Kusala Sastra Khatulistiwa

Kusala Sastra Khatulistiwa salah sijiné pangaji ing donyané kasusastran Indonesia kang dianggit déning Richard Oh lan Takeshi Ichiki, wiwit dianakaké ing taun 2001. Adicara iki, sadurungé dijenengi Khatulistiwa Literary Award, nanging taun 2014 g ...

                                               

Miss Kanada

Miss Kanada ya iku salah sijiné adhon-adhon kanthi bebungah beasiswa kanggo para wong wadon enom ing Kanada. Adon-adon iki dianakaké ing Hamilton taun 1945. Ora ana gelar kang diwènèhaké awit taun 1993 nganti tekan 2008. Miturut Miss Kanada kang ...

                                               

Bangsa Fenisia

Bangsa Fenisia iku bangsa sing urip ing tlatah Wétan Tengah, utawa saiki ing Libanon & Suriah sing wujud tlatah pasisir segara. Bangsa Fenisia misuwur kanthi sebutan" middlemen” ya iku saklompok wong sing nggawa sawijining barang ing sawiji nagar ...

                                               

Révolusi indhustri

Révolusi Indhustri iku owah-owahan tèknologi, sosioékonomi, lan budaya ing pungkasan abad kaping 18 lan awal abad kaping 19 kang dumadi kanthi panggantian ékonomi kang dhedhasar pamakarya dadi didhominasi déning indhustri lan diprodhuksi mesin. R ...

                                               

Ari Basuki

Ari Basuki inggih punika sastrawan ingkang miyos wonten Jepara, Jawa Tengah, 8 Dhésèmber 1954. Panjenenganipun naté kuliah ing Fakultas Ilmu Pendidikan Universitas Sarjana Wiyata Taman Siswa Yogyakarta, 1979. Penjenenganipun ugi naté kuliah ing F ...

                                               

Cerita dari Blora

Cerita dari Blora iku sawijining kumpulan carita cekak anggitan Pramoedya Ananta Toer sing kababar ing taun. Kumpulan carita cekak iki kasil dadi pamenang karya sastra paling apik saka Badan Musyawarah Kebudayaan Nasional, Jakarta, taun 1953.

                                               

Charlie And The Chocolate Factory

Charlie and the Chocolate Factory utawa "Charlie lan Pabrik Coklat" iku salah sawijining novèl bocah sing dikarang déning Roald Dahl. Novèl iki wis diterjemahaké ing akèh basa, kaya ta basa Italia, Spanyol, Nurwègen, Rusia, Indonesia lan liya-liy ...

                                               

Citraan

Citraan inggih punika gambar-gambar ing dalem pikiran lan basa ingkang gambaraken. Citra utawi imaji inggih punika gambar saking pikiran wau. Gambaran pikiran punika inggih namung efek ing dalem pikiran ingkang madani ingkang dipunasilaken saking ...

                                               

Crita rakyat Indonésia

Crita rakyat Indonésia ya iku salah sijining jinis sastra lawas kang dadi warisan budaya ing Indonésia. Crita rakyat iku kalebu salah sijining genre sastra lisan utawa sastra oral amarga crita rakyat dicaritakaké kanthi gethok tular utawa lisan l ...

                                               

Di Dalam Lembah Kehidupan

Di Dalam Lembah Kehidupan inggih punika kempalan cerita cekak anggitanipun Hamka. Kempalan cerkak punika dipunbabar Balai Pustaka ing 1940. Wonten ing purwaka Hamka nyebut kempalan cerpen punika minangka "kumpulan air mata, kesedihan, dan rintiha ...

                                               

Eko Nuryono

Èko Nuryono ya iku salah sawijining panganggit kang luwih misuwur aran Èko Yépé. Dhèwèké lair ing Kasongan, Bantul, Yogyakarta 5 April 1974. Bapaké Èko Nuryono asma Iskandar Hadipranoto, déné ibuné asma Sundarsih. Èko iku putra pambarep saka telu ...

                                               

Geguritan

Geguritan yaiku wohing susastra kang basané cekak, mentes lan éndah. Geguritan asalé saka tembung "gurit", kang ateges kidung utawa tulisan kang awujud tatahan. Déné geguritan ing kéné, ateges rumpakan kidung kang mawa paugeran gumathok, yaiku: C ...

                                               

Gègèr sastra 1968

Gègèr Sastra 1968 ya iku prastawa sepisanan karya kagunan ana Indonesia diadili ing pengadilan pidana. Prastawa iki mangkat saka diemoté cerkak Langit Makin Mendung karyané Ki Pandji Kusmin ing kalawarti Sastra ing Agustus 1968. Hans Bague Jassin ...

                                               

Génre sastra

Tembung genré asalipun saking basa Prancis ingkang tegesipun inggih punika jinis. Lajeng, genré sastra inggih punika jinisipun karya sastra. Aristotèles ing dalem tulisanipun ingkang kaloka hiyo iku Poetica, ngemot dhasar-dasaripun téyori genre. ...

                                               

Irawan Sandhya Wiraatmaja

Irawan Sandhya Wiraatmaja punika pamucal lan sastrawan ingkang lair ing Jakarta, taun 1959. Sabibaripun lulus kuliah ing Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Pulitik Universitas Indonésia, panjenenganipun mucal ing almamateripun punika. Salajengipun, pa ...

                                               

Iskandarwassid

Iskandarwassid inggih punika sastrawan ingkang lair wonten Dabosingkep, Riau. Panjenenganipun lair 17 Juli 1943 lan gadhah asma lair Ismail Kadir. Panjenenganipun lulusanipun saking jurusan Sastra Indonésia IKIP Bandung. Kajawi punika panjenengan ...

                                               

Jamus Kalimasada

Jamus Kalimasada ya iku jeneng salah sawijining pusaka ing jagading pewayangan. Pusaka iki kagungane Prabu Puntadewa kang uga diarani Yudistira. Pusaka iki awujud kitab sekti ing nagara Amarta. Tembung Jamus kalimasadha miturut sumber saka basa J ...

                                               

Kumandang Sastra

Kumandang Sastra inggih punika giyaran on air ing Radio Republik Indonesia Stasiyun Semarang ingkang ngemot parembagan lan pamaosan karya sastra awujud geguritan lan carita cekak déning para sastrawan. Program punika digiyaraken awit tanggal 29 M ...

                                               

Lukman Ali

Lukman Ali miyos wonten Mungka, Payakumbuh, Sumatra Kulon, 25 Dhésèmber 1931. Lukman Ali lulus saking Fakultas Sastra Universitas Indonesia taun 1963. Lukman Ali lajeng nerasaken pawiyatan Manajemen wonten Sespa LAN, Universitas Leiden. Piyambaki ...

                                               

Max Havelaar

Max Havelaar iku karya Multatuli sing muncul taun 1860, kang diakoni minangka karya sastra Walanda kang wigati banget sebab dianggep miwiti gaya tulisan anyar. Ing Indonésia, karya iki diregani banget amarga wujud karya sapisanan sing nyata-nyata ...

                                               

Motif (sastra)

Motif iku sajeroning ngèlmu kasusastran salah siji saka antara gagasan sing dominan sajeroning karya sastra. Gagasan iki bisa awujud peran paraga, citra sing dibolan-balèni utawa pola olèhé tetembungan dienggo. Mawa dibolan-balèni, sawijining mot ...

                                               

Novèl

Novèl yaiku salah sawijiné karya fiksi prosa kang ditulis. Novèl sifaté naratif utawa wujudé wujud carita. Wong kang nulis novèl diarani novelis. Tembung novèl asalé saka basa Italia novella kang tegesé "sebuah kisah, sepotong berita". Novèl luwi ...

                                               

Pengadilan Puisi

Pengadilan Puisi ya iku prastawa kang mélokaké kritikus lan sastrawan ana forum "pengadilan" kang dianakaké ana Aula Universitas Parahyangan, Bandung, ing 8 September 1974. Ana acara Pengadilan Puisi Indonesia Mutakhir iku, Slamet Kirnanto ndakwa ...

                                               

Poedjangga Baroe

Poedjangga Baroe ya iku kalawarti sastra Indonésia kang avant-garde kang diterbitake saka wulan Juli 1933 dugi Fèbruari 1942. Majalah iki diadhekake Armijn Pane, Amir Hamzah, lan Sutan Takdir Alisjahbana. Wiwit awal abad ke-20, wong pribumi nagar ...

                                               

Pujangga

Pujangga iku wong kang pinter ing babagan basa utawa kasusastran. Utawa uga pujangga iku wong kang pinter nganggit-anggit, ya iku ngarang utawa ngracik, kasusastran utawa basa amarga olèh wahyu. Para pujangga iku wis ana saka wiwitaning jaman, in ...

                                               

Samuel Johnson

Samuel Johnson utawa kang kondhang Dr. Johnson lair ing kutha lichfield, Inggris, tanggal 8 September 1709. Dhèwèké séda ing tanggal 13 Dhésèmber 1784. Johnson iku penulis saka Inggris kang duwé kontribusi akèh ing babagan sastra Inggris minangka ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →