ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 88




                                               

I Marabintang

I Marabintang ya iku folklor suku Mangkasar ing Sulawesi Kidul. Folklor iki nyaritakaké sumatri aran I Marabintang kang sura tur duwé akèh jurus silat. I Marabintang rabi karo I Mannakku, putra ratu Luwu. Ana palagan, I Mannakku mati ditigas I No ...

                                               

Malin Kundang

Malin Kundang iku carita rakyat saka Sumatra Kulon, Indonésia. Carita Malin Kundang iku ngenani bocah sing diupadrawa dadi watu amarga druhaka marang ibuné.

                                               

Bunito

Bunito ya iku sawiji génre sastra tutur saka Kabudayan Gorontalo ing Gorontalo. Génre iki wujud geguritan mantra sing mligi ana ing Gorontalo. Sanajan bunito cengkah saka piwulang agama, génre iki duwé biji kultural minangka sastra utawa bukti yè ...

                                               

Sijobang

Sijobang ya iku génre sastra tutur Kabudayan Minangkabau kang ana ing Kabupatèn Lima Puluh Kota, Sumatra Kulon. Sajeroning pagelaran sijobang dicaritakaké Kaba Anggun Nan Tungga Magek Jabang. Génre iki diarani sijobang awit tembung jabang ing bas ...

                                               

Simalin

Simalin ya iku génre sastra tutur Minangkabo sing ana ing Nagari Tarantang, Kacamatan Harau, Sumatra Kulon. Génre iki wujud maca apalan utawa pangajian Kaba Malin Deman nganggo iringan thuthukan kothak korèk kaya ing pagelaran Sijobang. Sapa baé ...

                                               

Murasaki Shikibu

Murasaki Shikibu iku sawijinig panulis wanita, pujangga, lan réwang Kaisar Jepang nalika masa Heian. Dhèwèké misuwur dadi panulis "Carita Genji"), sing ditulis ing basa Jepang antara taun 1000 lan 1008, salah sijining roman sing wigati lan misuwu ...

                                               

Andjar Any

Andjar Any iku jeneng sesinglon Andjar Mujiono, pangripta lelagon langgam Jawa. Lairé ing Panaraga, 3 Maret 1936 lan séda ing Rumah Sakit PKU Muhammdiyah Surakarta dina Kemis Kliwon 13 November 2008 amarga gerah stroke. Akèh lagu-lagu sing kondha ...

                                               

Bonari Nabonenar

Bonari Nabonenar iku sastrawan Jawa kang asring nulis cerkak lan geguritan. Dhèwèké uga asring nulis karya sastra abasa Indonésia kaya ta gurit lan carkak. Bonari lair ing Trenggalèk ing taun 1964. Dhèwèké tau sekolah ing SDN Cakul I, banjur neru ...

                                               

Budi Palopo

Budi Palopo. Duweni jeneng asli Budi Utomo nanging dhèwèké luwih seneng diceluk Tom Sega lan malah kondhang kanthi sebutan Budi Palopo. Lulusan FMIPA/Matematika Institut Teknologi 10 Novèmber Surabaya iki nulis rong basa ya iku basa Jawa lan Indo ...

                                               

Diah Hadaning

Diah Hadaning iku salah sawijining pujangga sastra Jawa lan sastra Indonesia. Wanita kelairan Jepara 4 Mèi 1940 iki wiwit nulis taun 1970-an. Tulisané awujud geguritan, carita cekak, novèl, drama,lan salin basa dongèng bocah. Dhèwèké asring kasin ...

                                               

Esmiet

Esmiet iku salah sijiné sastrawan Jawa kang kagolong produktif. Cerkaké ewon, cerbungé atusan, lan novèlé welasan. Priya kelairan 20 Mèi 1938 ing désan Kasiyan, Dlanggu, Mojokerto, Jawa Wétan iki duwé jeneng asli Sasmito. nanging, dèwèké luwih ko ...

                                               

R.B. Soelardi

R.B. Soelardi iku salah sijiné pujangga sastra Jawa Modern kang wiwitan. Dhèwèké lair ing Wanagiri, 1885. Wiwit cilik seneng seni lan wayang, mula saka iku Mangkunagara VII ketarik. Ing kraton, Soelardi dadi juru gambar, panatah wayang, waranggan ...

                                               

Sartono Kusumaningrat

Pawiyatan ingkang sampun dipuntindakaken inggih punika SD Karitas lulus 1977, SMP Karitas lulus 1981, SMA BOPKRI lulus 1984, lajeng Fakultas Sastra UGM lulus 1983. Sanèsipun, Sartono ugi ndhèrèki kursus nonformal kados ta 1 kepemimpinan OSIS saki ...

                                               

Sugiarta Sriwibawa

Pengarang kelairan Surakarta, 31 Maret 1932 iki salah sijiné sastrawan Jawa. Karire luwih akèh dadi juru warta, antarané dadi wartawan Antara. Ing jaman Perang Kamardhikan II, Sugiarta Sriwibawa naté dhedhemitan nyebar Antara Mobile Bulletin ing ...

                                               

Sumono Sandy Asmoro

Sumono Sandy Asmoro utawa terkadhang nganggo jeneng sesinglon Candra Dyah Pembayun iku sastrawan saka Jawa Timur. Dhèwèké lair ing Ponorogo. Taun 2000 Sumono lulus saka Jurusan Basa lan Sastra Jawa Unesa. Saliyané aktif ing seni karawitan lan tea ...

                                               

Suparto Brata

Suparto Brata iku sastrawan Jawa Modern kang produktif. Dhèwèké kerepnampa pangaji-aji saka ngendi-ngendi, ing antarané, pungkasan iki yaiku ing sasi Oktober 2007, nampa SEA Write Award bebarengan karo para sastrawan liyané, yaiku Haji Moksin bin ...

                                               

Suripan Sadi Hutomo

Suripan Sadi Hutomo iku kondhang minangka H.B. Jassin-né Sastra Jawa. Dhèwèké seneng ngumpulaké samubarang kang magepokan klawan sastra Jawa. Priyayi klairan Blora, 5 Fèbruari 1940 iki éntuk gelar dhoktor saka Universitas Indonesia kanthi irah-ir ...

                                               

Tiwik S.A.

Tiwik S.A. iku jeneng sesingloné Suwignyo Adi. Priya kelairan Tulungagung, 8 Juni 1948 iku aktif ing Sanggar Sastra Jawa Triwida. Tiwik S.A. asring nulis ing kalawarti basa Jawa nulis cerkak. Cerkak pisanan sing naté kababar ya iku kanthi irah-ir ...

                                               

Pratélaning juru ngarang basa Jawa

Kacapak ing kaca iki pratélaning juru ngarang sing nulis nganggo basa Jawa. Para ngarang basa Jawa iki dipérang miturut kalané, ya iku Kala Prakamardikan lan Kala Kamardikan.

                                               

Pratélaning juru ngarang basa Prancis

Pratélan iki pratélan kronologis panulis-panulis basa Prancis miturut tanggal lairé. Kanggo pratélan alfabétis panulis-panulis asli Prancis bisa dideleng kategori panulis-panulis Prancis.

                                               

Pratélaning juru ngarang basa Walanda

Pratélan panulis Walanda iki ngandhut para panulis sing karya-karyané abasa Walanda. Panulis sing macak pséudonim, jeneng sajatiné ditulis sajeroning tandha kurung.

                                               

Adam Lambert

Adam Mitchel Lambert, penyanyi, penulis tetembangan, aktor saka San Diego, Kalifornia, ning sasi Mèi 2009, dhèwèké dadi juara kang kaping loro American Idol. Dhèwèké lair ning Indianapolis, Indiana, ibuné nyambut gawé dadi désainer interior lan b ...

                                               

Jessica Alba

Jessica Marie Alba inggih punika aktris saking nagari Amérikah Sarékat. Alba dados aktris télévisi lan aktris filem. Alba miwiti kariripun ing jagad télévisi lan filem biyoskup nalika nembé yuswa 13 taun ing Camp Nowhere lan The Secret World of A ...

                                               

Anna Kendrick

Anna Kendrick, ya iku sawijining aktris Amérikah Sarékat kang misuwur kanthi perané maragakaké Jessica Stanley ing filem Twilight Saga lan uga minangka Natalie Keener ing filem Up in the Air, ing filem Up in the Air, Anna olèh nominasi Academy Aw ...

                                               

Zooey Deschanel

Zooey Claire Deschanel inggih punika tiyang aktris, penyanyi, lan ndamél lagu berkebangsaan Amérikah Sarékat. manawi tiyangipun misuwur punika pas maen filem utamanipun kados ta All the Real Girls, Elf, Winter Passing, Failure to Launch, dan Brid ...

                                               

Elijah Wood

Elijah Jordan Wood dhèwèké aktor Amérikah Sarékat kang dhuwuré 168 cm, dhèwèké kondhang nalika main ning filem trilogy kang judhulé The Lords of The Ring, Aktor saka Amérika iki anggawe debut filemé dadi peran pembantu cilik-cilikan ning filem BA ...

                                               

Anne Hathaway

Anne Jacqueline Hathaway, aktris Amérikah Sarékat, Dhèwèké dikenal dadi aktris Amérikah Sarékat kang populer lewat peranné dadi Mia Thermopolis ning filem produksi Disney, THE PRINCESS DIARIES. Debut akting Hathaway lewat serial televisi GET REAL ...

                                               

Kelly Clarkson

Kelly Brianne Clarkson ning masarakat kondhang karo jeneng Kelly Clarkson wong tuané katurunan Wales, Yunani, Irlandia, lan Jerman. Dhèwèké iku penyanyi sakaligus penulis tembangan saka Amérikah Sarékat kang jenengé kondhang amarga dadi juwara ka ...

                                               

Shia LaBeouf

Shia Saide LaBeouf (lair ing Los Angeles, Amérikah Sarékat, 11 Juni 1986; umur 34 taun dhèwèké iku aktor Amérikah Sarékat kang tau dadi pamenang Daytime Emmy Award lan pelawak, Shia Saide LaBeouf, lair ing kutha Los Angeles, Amérikah Sarékat. dhè ...

                                               

Megan Fox

Megan Denise Fox ya iku aktris lan model kang kebangsaané Amérikah Sarékat kondhang amarga dadi bintang filem ning Holiday In the Sun, Ning umur 5 taun, dhèwèké wus olih pelatihan ning babagan drama lan jogèd ning lembaga sosial ning kutha kalair ...

                                               

Nicole Richie

Nicole Richie ya iku aktris, désainer lan sosialita kang kebangsaané Amérikah Sarékat, Richie anak angkat saka penyanyi soul kondhang saka Amérika, Lionel Richie, dhèwèké kondhang amarga perané ning reality show The Simple Life bebarebgan karo ka ...

                                               

Fan Bingbing

Fan Bingbing Sèptèmber 16, 1981 dhèwèké iku aktris lan penyanyi saka China. Dhèwèké tau sekolah ing Shanghai Xie Jins Star School lan Shanghai Theatre Academy. Ing taun 1997, Fan wiwit munggah kariré amarga meranaké paraga ing filem kang judhulé ...

                                               

Adelia Lontoh

Adelia Lontoh utawa Adelia Faturrahman ya iku salah siji modhel lan aktris saka Indonésia. Dhèwèké uga garwané musisi Duta Sheila On 7. Dhèwèké iku saka kulawarga artis, tuladhané Malisa Lontoh, Hayria Lontoh, Ananda Lontoh kang sakabehané meluni ...

                                               

Adi Kurdi

Agustinus Adi Kurdi ning masarakat dhèwèké kondhang kanthi jeneng Adi Kurdi dhèwèké iku aktor lan bintang sinétron saka Indonésia. Kurdi wiwit nggabung ing Bèngkèl Téater kang dibawahi dramawan kondhang W.S. Rendra nalika taun 1970. Kapinterané, ...

                                               

Akhdiyat Duta Modjo (Sheila On 7)

Akhdiyat Duta Modjo utawa kondhang karo jeneng Duta, iku musisi kang uga dadi vokalis ning grup musik saka Yogyakarta, grup musik iku ya iku Sheila On Seven. Anak kang kaping pisan saka 2 bersaudara iki pernah nempuh kuliyah ning Fakultas Teknolo ...

                                               

Ali Syakieb

Ali Syakieb inggih punika salah satunggaling aktor senétron Indonésia ingkang gadhah getih Arab. Ali Syakieb inggih punika adhik saking aktris Indonésia Nabila Syakieb, modhèl lan aktris ingkang sampun misuwur sadèrèngipun piyambak. Ali punika ma ...

                                               

Alice Norin

Alice Norin iku sawijining artis lan pesinétron Indonesia. Alice iku nduwé dharah Nurwègen, Manado lan Sundha. Agamané iku Islam. Alice wis kawin ing 19 Januari 2007 karo DJ Riri. Alice Norin tau main filem Psikopat. Sinétron sing naté dibintangi ...

                                               

Alvin Adam

Alvin Adam dhèwèké kondhang dadi pembawa acara, pamaca pawarta, lan aktor. Alvin tau mbintangi sinétron dawa kang judhulé Tersanjung bebarengan karo Lulu Tobing.

                                               

Amel Carla

Amel Carla ya iku artis cilik lan présènter. Acara kang tau diméluni Amel kaya ta Suami-suami takut istri ing Trans TV nalika taun 2007 lan Indonésia Kids Choice Awards nalika taun 2009 - 2011. Ora mung asring mainaké paraga ing sitkom, Amel uga ...

                                               

Andi Asryil Rahman

Andi Arsyil Rahman Putra ya iku aktor saka Indonésia. Dhèwèké iku anak kaping pitu, putra pasangan Prof.Dr.Ir.H.Andi Rahman Mappangaja M.S lan Ir.Yusnidar Yusuf. Dhèwèké iku Mahasiswa ing STIMIK Diponagara, uga Duta Pariwisata Kutha Makassar. Ing ...

                                               

Andika Gumilang

Andhika Gumilang kondhang amarga asring dadi aktor lan modhèl iklan, iku anak mbarep saka pasangan Warsito lan Etty Maesari. Dhèwèké kondhang ing masarakat wiwit mbintangi iklan rokok sadurungé dadi paraga ing filem kang judhulé Hantu, filem kang ...

                                               

Andrew Andika

Andrew Andika. Andrew Andika ngugemi agama Islam. Andrew Andika punika salah satunggaling juru main filem Indonésia. Andrew Andika punika artis blasteran Amérika saha Pakistan. Wiwitanipun bapakipun Andrew Andika boten remen manawi Andika punika ...

                                               

Andrew White

Andrew White. Andrew White ya iku juru main sinétron kang asalé saka Indonésia. Andrew White iku katurunan Australia. Andrew White uga tau kuliyah ing Universitas Perth kang dumunung ing nagara kanguru ya iku Australia.

                                               

Arifin Putra

Arifin Putra ya iku artis enom kang miwiti karire bebarengan karo Oxygen Entertainment ning sinétron, lan lewat perane ning sinétron Senandung masa Puber. Dhèwèké seneng dolanan gokart lan jet ski. saliyané iku dhèwèké seneng maca buku. Buku kang ...

                                               

Choky Sitohang

Choky Sitohang iku sawijining présènter acara utawa pranata cara ulah raga lan musik. Jeneng asline Ronal Paul Yonathan Sitompul. Priya kelairan Bandhung, 10 Juli 1982 iki miwiti karir minangka pamaca warta ing sawijining stasiun televisi swasta ...

                                               

Chris Laurent

Christ Laurent iku salah siji artis utawa aktor saka Indonesia. Dhèwèké kondhang ning masarakat amarga dadi paraga Aditia ing filem Melati Untuk Marvel. Ora namung dadi paraga ing sinétron, priya kang esih duwé katurunan campuran Indonésia, Cina ...

                                               

Clift Sangra

Clift Andro Natalia utawi langkung misuwur kanthi asma Clift Sangra inggih punika satunggalipun aktor Indonesia ingkang gadhah getih Indo lan naté dados garwanipun aktris Suzanna. Ing wiitanipun karier, Clift Sangra angsal tawaran dados paraga ut ...

                                               

Marcel Darwin

Marcel Darwin ya iku artis kang duwé keturunan Makassar-Jerman. Aktinge wiwit dikenal déning masarakat saka sinétron Alisha sing maen karo Nia Ramadhani. Ora mung sinétron, anak saka pasangan Rocky Darwin lan Annelie Darwin iki uga maen ana ing f ...

                                               

Diky Candra

Diky Candra utawa Raden Diky Candranegara iku komedian, sutradara, panulis naskah lan bintang akting kang lair ing Tasikmalaya, 12 Mèi 1974. Diky nikah karo Rani Permata, mantan juru main sinétron lan randha anak siji. Saka iku sakloron duwé anak ...

                                               

Dimas Anggara

Dimas Anggara ya iku modhèl lan aktor saka Indonésia, miwiti kariré tampil ning FTV Andai Mati Besok kang dilanjutaké dadi paraga dadi Balqi ning filem Kembang Perawan ditaun 2009. awit mula, dhèwèké pancen miwiti karir ning donya panglipur liwat ...