ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 93




                                               

Cheonggukjang

Cheonggukjang inggih punika doenjang, pasta dangsul Koréa ingkang dipundamel pinten dinten kemawon, julukanipun punika "pasta dansgul rikat". Cheonggukjang katingal sami kaliyan doenjang saking penampilan nanging cara lan wekdal anggènipun damel ...

                                               

Cumi-cumi minangka panganan

Cumi dipangan ing akeh masakan; ing basa Inggris, jeneng kuliner calamari asring digunakake kanggo masakan cumi-cumi. Ana akeh cara kanggo nyiyapake lan masak cumi-cumi. Sotong goreng umume di Laut Tengah. Nanging ing Libanon lan Suriah, disajeka ...

                                               

Cèkèr pitik

Cèkèr pitik péranganing sikil pitik kang diolah ing Cina, Indonesia, Koréa, Thailand, Laos, Malaysia, Trinidad lan Tobago, Ukraina, Rusia, Rumeni, Moldova, Italia, Jamaika, Afrika Kidul, Peru, Brasil, Mèksiko, Pilipina, Kamboja, lan Vietnam. Déné ...

                                               

Dasik

Dasik ya iku jinis roti tradhisional Koréa kang digawé nganggo cetakan. Roti iki lumrahé ana ing acara-acara kusus kaya ta karaméan ulang taun ke-60 utawa acara kawinan. Saliyané iku roti iki uga ana ing upacara-upacara ritual marang arwah nenek ...

                                               

Dhubu

Rujukan tahu paling awal ing Korea bisa ditemokaké ing Rekaman Mogeun Mogeunjip sing ditulis Yi Saek jeneng pena Mogeun, 1328-1396 sajrone Dinasti Goryeo 938-1392. Ing sajroning puisi, Yi Saek nyritakaké tahu éca sing wis digawé. Pitunjuk liyané ...

                                               

Doenjang

Pendamelan doenjang punika ingkang kepanggih dipunsebataken ing teks sajarah Cina ing Buku Wei lan Suku Dongyi sarta teks Sanguozhi ingkang dipunserat déning Chen Shou ing taun 290. Nalika jaman rumiyin, doenjang dipunparingi nama tojang. Tiyang ...

                                               

Doenjangjjigae

Doenjangjjigae ya iku jinis godhogan ing masakan Koréa kang digawé saka godhogan sup doenjang utawa saos kacang kedelai fermentasi. Doenjangjjigae dimasak nganggo bahan kang béda-béda manut mangsane.Ing mangsa katiga, lumrahé doenjangjjigae ditam ...

                                               

Dotori-muk

Dotori-muk utawa jelly acorn minangka panganan Korea sing arupa jeli sing digawe saka pati acorn. Sanajan muk tegese "jeli", yen digunakake tanpa kualifikasi, umume nuduhake dotorimuk. Praktek nggawe dotorimuk asale saka daerah pegunungan ing Kor ...

                                               

Endhog kècap

A endhog asin punika jinis endhog ing masakan Cina lan masakan Jepang, nggodhok, peeled, lan banjur dimasak ing dicampur saka soy sauce, gula, banyu, lan pilihan liyane Jamu lan rempah-rempah. Bahan-bahan liyane kayata daging, sayuran lan tahu bi ...

                                               

Galbitang

Galbitang ya iku jinis tang ing masakan Korea kang digawé saka sup godhogan balung iga sapi. Sup iki uga dikenal minangka galbitguk lan cara memasake rada padha karo masakan jangguk, gomguk dan malgeunjangguk. Bahan-bahan kang digunakakake ya iku ...

                                               

Gejang

Gejang utawa gejeot minangka macem-macem panganan laut sing diasinake kanthi jeotgal, asin ing masakan Korea, sing digawe kanthi marat kepiting mentah sing seger yaiku ing ganjang utawa saos adhedhasar bubuk mrico cabai. Tembung kasebut kalebu ro ...

                                               

Gim

Gim, uga romanisasi dadi kim, minangka jeneng Korea kanggo spesies rumput laut sing bisa dipangan ing genera Pyropia lan Porphyra, kalebu P. tenera, P. yezoensis, P. suborbiculata, P. pseudolinearis, P. dentata, lan P. seriata. Bebarengan karo Wa ...

                                               

Gimbap

Gimbap punika jinising tetedhan Koréa ingkang wujud sekul dipunbungkus nori, kados sushi. Gimbap kondhang minangka tetedhan ingkang dipunbekta nalika plesiran, minggah redi, utawi kridha sanèsipun ing njawi ruangan.

                                               

Gimjang

Gimjang, uga diwaca kimjang, ya iku prosès tradhisional kang nyepakaké lan ngawètaké kimchi, panganan acar sayur pedhes saka Koréa nalika mangsa adhem. Sasuwéné mangsa panas, kimchi banjur digawé saka sayur-sayuran kang lagi musim ing mangsa kuwi ...

                                               

Gochujang

Gochujang inggih punika pasta lombok ingkang dipun-ginakaken kanggé masakan Koréa kanthi bahan mliginipun punika beras ketan lan bubuk lombok ingkang sampun nglampahi prosès fermentasi. Kanthi tradhisional, fermentasi gochujang dipunwontenaken in ...

                                               

Gui

Ing masakan Korea, gui utawa guee yaiku salah sawijining jinis olahan arupa sajian panggang. Gui umume duwe daging utawa iwak minangka bahan utama, nanging bisa uga ing sawetara kasus uga duwe sayuran panggang utawa bahan-bahan vegetarian liyane. ...

                                               

Guk

Guk utawi Tang punika jinising sup khas saking Koréa. Wonten manéka variasi guk dhedhasar cara masak saéngga jinisipun ugi manéka warni. Wigatinipun sup wonten ing kuliner Koréa saged dipuntelusur saking buku masak kuna saking jaman Dinasti Joseo ...

                                               

Gukbap

Gukbap ya iku masakan Koréa kang digawé kanthi nglebokaké sega ing sup panas. Uga diarani janggukbap utawa nasi sup kecap amarga diwènèhi kecap ganjang mula rasanya manut kualitas kecap. Sajarah masakan iki kacathet ing buku resep masakan Dinasti ...

                                               

Guksu

Guksu utawi myeon utawi jinis mi, minangka salah satunggaling makanan pokok Koréa ingkang kadamel saking glepung gandum, glepung wos, pati, kenthang, lsp.

                                               

Gurita minangka panganan

Manungsa ing sawetara budaya mangan gurita. Tangan lan kadang bagean awak liyane disiapake kanthi macem-macem cara, asring beda-beda miturut spesies lan / utawa geografi.Gurita kadang dipangan utawa disiapake kanthi nyata, praktik sing kontrovers ...

                                               

Gwamegi

Gwamegi minangka hering Pasifik sing garing setengah Korea utawa saury Pasifik sing digawe nalika musim salju. Umume dipangan ing wilayah Provinsi Gyeongsang Utara ing papan-papan kayata Pohang, Uljin, lan Yeongdeok, ing endi akeh iwak dipanen. P ...

                                               

Gyeran-jjim

Gyeran-jrim utawa endhog kukus minangka jinis jins, kukus Korea. Iku custardy, casserole-kaya banchan, asring akeh pengalamane karo saeu-jeot utawa myeongnan-jeot lan paling ndhuwur karo brambang lan panggang sesame wiji. Gyeran-jrim sing ideal i ...

                                               

Hangwa

Hangwa minangka istilah umum kanggo gula tradisional Korea. Kanthi tteok, hangwa dadi kategori panganan legi ing masakan Korea. Maneka warna hangwa wis digunakake ing upacara adat kaya ta jerye lan hollye. Ing Korea kidul modern, hangwa uga kased ...

                                               

Hiasan endhog

Hiasan endhog disebut al-gomyeong 알고명) ing basa Korea, minangka salah sawijining jinis olahan topping umum ing masakan Korea, digawe nganggo endhog lan kuning telur. Kuning endhog lan endhog putih dipisahake, diantemi tanpa digawe umpluk, digo ...

                                               

Hoé

Hoé inggih punika istilah umum ingkang dipun-ginakaken kanggé nyebat manéka jinis dhaharan Koréa ingkang wujud tugelan ulam seger ingkang saé piyambak utawi daging ingkang boten dipunmasak. Saengseon hoe punika irisan tipis daging ulam seger utaw ...

                                               

Ilat sapi

Ilat daging sapi iku bagean lemu nyumbang nganti 72% isine kalori. Sawetara negara, kalebu Kanada lan khusus provinsi Alberta, ngekspor lidah daging sapi kanthi akeh.

                                               

Jajangmyeon

Jajangmyeon kalebu jinising olah-olahan Koréa ya iku mi saus pasta kacang kedhelé ireng. Jajangmyeon kena prabawa olahan kulinèr Tionghoa. Ing Tiongkok, olahan iki sinebut Zhajiangmian. Jajang iku saos gorèng, lan myeon iku mi.

                                               

Janchi-guksu

Janchi-guksu utawa mi perjamuan yaiku salah sawijining jinis olahan arupa sajian mi Korea sing kalebu mie tepung gandum ing duduh kaldu ringan sing digawe saka iwak teri lan kadhang uga dasima. Duduh kaldu daging sapi bisa uga diganti duduh kaldu ...

                                               

Jangjorim

Jangjorim yaiku panganan saka Korea kang kasusun saka daging sapi sing digodhog utawa dioseng bareng kecap. Daging babi, endhog puyuh, daging sapi lan jamur kadhang kala digunakake.

                                               

Jeok

Jeok ya iku jinis panganan daging panggang kas Koréa kang disunduki kaya sate. Sanajan padha karo jinis pangana kang dipanggang kaya ta bulgogi lan galbi, istilah jeok mung kanggo jinis daging kang dipanggang nganggo sundhuk sate, ora tergantung ...

                                               

Jeon

Jeon, buchimgae, jijimgae, utawi jijim punika sebatan kanggé sadaya dadar glepung terigu wonten ing dhaharan Koréa. Wonten ing istilah kuliner astana Koréa, dhaharan punika dipunsebat jeonyueo utawi jeonyuhwa. Adonanipun dipundamel saking campura ...

                                               

Jeotgal

Jeotgal ya iku jinis panganan fermentasi kas Koréa kang digawé saka pirang-pirang jinis produk laut kaya ta iwak, kerang, lan urang. Jeotgal difermentasekake nganggo uyah mula rasané asin. Lingkungan ujung Koréa diubengi déning lautan kang dadi p ...

                                               

Jiaozi

Jiaozi inggih punika daging babi utawi urang lan sayuran ingkang dipuncacah lajeng dipunbungkus wonten ing lembaran glepung terigu. Adonan kulit punika dipundamel saking campuran glepung terigu, toya, lan sarem. Dhaharan punika dipunmasak kanthi ...

                                               

Jjim

Jjim yaiku salah sawijining masakan Korea sing piring sing digawe nganggo kukus utawa godhok daging, pitik, iwak, utawa kerang sing wis diasinake ing saos utawa sup. Teknik masak asline ngrujuk marang piring sing dimasak ing siru kanthi kukus. Na ...

                                               

Kimchi jjigae

Kimchi jjigae yaiku panganan Korea kanthi bentuk sup pedhes kang digodhog ing panci karo kimchi lan banyu lombok saka kimchi. Sup iki ngandhut sayuran, tahu, lan panganan laut utawa daging babi. Kimchi jjigae yaiku olah-olahan kang asring digawé ...

                                               

Kimchi-buchimgae

Kimchijeon utawa kimchi jeon yaiku variasi jeon, utawa sajian kang padha karo panekuk Koréa, umumé digawé nganggo irisan kimchi, adonan glepung, lan kadhangkala nganggo sawatara sayuran liyané. Nanging, daging uga ditambahaké. Kimchi, acar sayura ...

                                               

Kkakdugi

Ggakdugi iku kimchi kang digawé saka lobak, dikethok kothak kothak. Kaya déné kimchi sawi putih, ggakdugi kalebu salah siji jinising banchan kang kawentar. Lobak diwènèhi bumbu campuran kaya ta Uyah, bubuk lombok, Loncang, lan Jaé. Bar iku lobak ...

                                               

Mandu

Mandu ya iku jinis pangsit kang digawé saka adonan glepung kanthi isi daging kang wis dibumboni. Mandu ya iku jinis masakan kang asle saka Cina lan mlebu ing Koréa kawit jaman Dinasti Goryeo. Saiki mandu dipangan saben mangsa atis lan karaméan ta ...

                                               

Masakan Kadhaton Dinasti Joseon

Masakan Kadhaton Dinasti Joseon utawi Joseon Wangjo Gungjung Yori inggih punika kulinèr tradhisional ingkang dipunkonsumsi déning kulawarga astana Dinasti Joseon, karajan ingkang mimpin Koréa saking taun 1392 – 1910. Kondhangipun kulinèr punika i ...

                                               

Miyeokguk

Miyeokguk utawa sup miyeok ya iku sup kas Koréa kang digawé saka miyeok. Sup miyeok digawé saka godhokan kaldu balung sapi lan diwènèhi kecap. Miyeok Koréa kang diasilake saka laut duwé kuwalitas apik lan biyaane dipangan nalika garing. Tradisine ...

                                               

Muk

Muk ya iku jinis masakan Koréa kang digawé saka pati kacang-kacangan lan wiji-wijinan. Pati diekstrakseake saka pirang-pirang jinis palawija kaya ta kacang tanah, gandum buckwheat lan jagung kang digodhog ngandti dadi kenthel lan pulen kaya ta ge ...

                                               

Naengmyeon

Naengmyeon yaiku masakan Koréa kang digawé saka mi gandum kang disajékaké nganggo duduh kaldu sapi atis. Naèngmyeon yaiku salah sawijiné masakan Koréa kang paling disenengi nalika mangsa katiga sanajan sejatiné, biyèn dipangan nalika mangsa atis. ...

                                               

Namul

Namul minangka salah sawijining olahan arupa suket utawa godhong sing bisa dipangan utawa bahan-bahan herbal sing digawe saka bahan kasebut. Sayuran ijo diarani san-namul, lan sayuran musim semi diarani bom-namul. Ing dina Daeboreum, purnama pisa ...

                                               

Nuruk

Nuruk minangka pamula fermentasi tradisional Korea. Iki digunakake kanggo nggawe macem-macem jinis omben-omben Korea kayata takju, cheongju, lan soju. Iki minangka bahan penting ing Shindari lan dicampur karo beras. Secara historis, digunakake in ...

                                               

Okonomiyaki

Okonomiyaki ya iku panganan Jepang lan Koréa Kidul saka bahan ganmdum kang dijeri nganggo banyu utawa dashi, ditambah kul, endhog pitik, panganan laut utawa daging babi lan digorèng ing wajan ceper kang diarani teppan. Okonomiyaki minangka sawiji ...

                                               

Olahan Koréa

Masakan Korea minangka tradhisi masak adat lan praktik seni kuliner Korea. Masakan Korea wis ngrembaka sajrone owah-owahan sosial lan politik ing pirang-pirang abad. Asale saka tradhisi pertanian lan nomad kuna ing Korea lan Manchuria kidul, masa ...

                                               

Omurice

Omurice ya iku panganan Jepang lan Koréa Kidul wujud sega kang digoreng karo saos tomat lan diungkus endhog goreng omelet. Jeneng panganan iki asalé saka tembung omelet lan rice. Ing ndhuwuring omurice padatan diwènèhi saos tomat sithik utawa sau ...

                                               

Panganan Jeolla

Ulah-ulahan Jeolla yaiku sawijining sajian asale saka daerah Jeolla, wilayah paling kidul ing Semenanjung Korea. Ing zaman modern iki Jeolla dipérang dadi Provinsi Jeolla Lor lan Provinsi Jeolla Kidul. Jeolla wis tau dijuluki lumbung beras Korea ...

                                               

Pasta kacang legi

Pasta kacang manis minangka bahan panganan sing digunakake ing saindenging masakan Asia Wétan, utamane kanggo ngisi panganan cuci mulut lan jajanan manis. Kacang buncis biasane digodhog tanpa gula, ditumbuk, lan diencerke ing bubur. Bubur banjur ...

                                               

Patty

Patty minangka daging empuk, biasane bunder, sajian daging lan / utawa kacang-kacangan, biji-bijian,janganan, utawa alternatif daging. Pathet ditemokake ing macem-macem masakan ing saindenging jagad. Woworan kasebut kompak lan dibentuk, biasane d ...