ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 94




                                               

Tteokbokki

Tteokbokki ya iku panganan Koréa kalebu tteok kang digawé saka glepung beras banjur dimasak nganggo bumbu gochujang kang rasané pedhes lan legi. Tteok kang dianggo wujudé lonjong. Panganan iki olah-olahan tradhisional kang akèh didol ning Pojangm ...

                                               

Tteokguk

Tteokguk ya iku jinis sop kang digawé saka adonan roti beras kang digodhog ing kaldu. Masakan tteokguk ateges sup roti beras, lumrahé disuguhake ing dina Seollal utawa taun anyar Imlek ing Koréa. Kaldun diwènèhi bahan-bahan kaya ta bawang perai, ...

                                               

Ttéok

Tteok Iku kelas saka Korea roti beras digawe karo steamed glepung digawe saka macem-macem pari-parian, kalebu ketan utawa non-ketan gajih. Tepung kukus uga bisa ditumbuk, dibentuk, utawa digoreng kanggo digawe tteok. Ing sawetara kasus, tteok dit ...

                                               

Udon

Teuchi udon gawéan tangan Adonan udon digiles tipis dan diiris nganggo peso. udon iki uga diarani Teuchi Udon, lan akèh didol ing omah makan kelase wong sugih. Kikaiuchi udon gawéyane mesin Digawé ing pabrik nganggo mesin otomatis. Iki ndadèkaké ...

                                               

Weteng babi

Weteng daging babi minangka rajangan daging tanpa lemak sing tanpa tulang saka weteng babi. Weteng babi iki misuwur banget ing masakan Hispanik, Tionghoa, Denmark, Korea lan Filipina.

                                               

Yukhoe

Yukhoe ya iku sawijining hoe ing masakan Koréa wujud daging sapi menteh kang dirajang lembut lan diwènèhi bumbu sarta saos. Pérangan daging sapi kang dianggo ya iku pérangan panutup. Bumbu yukhoe ya iku campuran kécap asin, gula pasir, uyah, leng ...

                                               

Banurusman Astrosemitro

Banurusman Astrosemitro inggih punika mantan Kapolri periode 1993 – 1996. Wonten ing kitha alit ing ngandhap Gunung Galunggung punika, Banu nelasaken mangsa remajanipun, kanthi namataken pendidikan wonten ing SMA Negeri Tasikmalaya. Lajeng, nalik ...

                                               

Soetjipto Danoekoesoemo

Inspektur Jenderal Soetjipto Danoekoesoemo inggih punika Kepala Kapulisèn Nagara Républik Indonésia saking 30 Dhésèmber 1963 dumugi 8 Mèi 1965. Masa alitipun dipuntelasaken wonten ing bangku HIS, MULO lan SMA-C. Piyambakipun lajeng ndhèrèk pendid ...

                                               

Chairudin Ismail

Chairudin Ismail inggih punika Kapolri ingkang nggantosaken Jenderal Suroyo Bimantoro, lan naté dados tim sukses pasangan caprés JK-Wiranto. Nalika masa kepemimpinannipun Suroyo Bimantoro kadadosan polemik kekisruhan wonten ing salebeting Polri. ...

                                               

Soekarno Djojonegoro

Komisaris Pulisi Raden Soekarno Djojonegoro inggih punika Kepala Kapulisèn Nagara Républik Indonésia sakin 15 Dhésèmber 1959 dumugi 29 Dhésèmber 1963.

                                               

Soetjipto Joedodihardjo

Soetjipto Joedodihardjo inggih punika Kepala Kapulisèn Nagara Républik Indonésia saking 9 Mèi 1965 dumugi 8 Mèi 1968. Joedodihardjo miyos wonten ing kutha Jember, nalika tanggal 27 April 1917. Nalika taksih alitipun, piyambakipun sinau wonten ing ...

                                               

Pratélaning tlaga lan wadhuk ing Indonésia

Pratélan Tlaga lan Wadhuk ing Indonésia. Tlaga Lindu dumunung ing Provinsi Sulawesi Tengah Tlaga Segara Anak dumunung ing Provinsi NTB Tlaga Kalimutu Tlaga Tiga Warna dumunung ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan Tlaga Bambenan dumunung ing Provinsi ...

                                               

Siska Yuniati

Siska Yuniati iku penyair, éditor, lan blogger sing nduwé prèstasi saha olèh pangaji Indonésian ICT Partnership Association lan pangaji Badan Basa Kemdikbud Republik Indonesia. Karyané menangaké kompetisi nulis, diterbitaké ing média massa cithak ...

                                               

Terunyan, Kintamani, Bangli

Terunyan iku désa ing Kacamatan Kintamani, Kabupatèn Bangli, Bali. Trunyan inggih punika satunggaling papan ing Tlaga Batur, Kintamani. Papan punika wonten adat pasaréyan ingkang unik. Warga ingkang sampun tilar, kunarpanipun kasarèkaken wonten n ...

                                               

Karangbendo, Tekung, Lumajang

Desa Karangbendo punika désa dumunung ing Tekung, Lumajang Kabupaten Jawa Wétan. Wates Desa Karangbendo Utara: Desa Tukum Wetan: Desa Wonogriyo Kidul: Désa Kabuaran Kulon: Desa Klampokarum Tlatah Desa Karangbendo menyang 5 Hamlet yaiku: Dusun Teg ...

                                               

Panggungharja, Séwon, Bantul

Panggungharja iku désa ing Kacamatan Séwon, Kabupatèn Bantul, Daerah Istimewa Yogyakarta. Désa Panggungharja ingkang cacah jiwanipun wonten 25.727 Jiwa kanthi wewengkon 564.54 Ha, mapan ing Kěcamatan Séwon, tapel wates administrasinipun, tapel wa ...

                                               

Kamentrian Hukum lan Hak Asasi Manungsa Republik Indonésia

Kamentrian Hukum lan Hak Asasi Manungsa, dicekak Kemkumham, sadurungé aran "Departemen Kehakiman", "Departemen Hukum lan Perundang-undangan", lan "Departemen Kehakiman lan Hak Asasi Manungsa",iku departemen ing Pamaréntah Indonésia kang mbidangi ...

                                               

Muhammad Maftuh Basyuni

Muhammad Maftuh Basyuni, SH. inggih punika Mantri Agami Républik Indonésia nalika Kabinét Indonésia Bersatu wonten ing wekdal pamaréntahanipun Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono. Basyuni lulus pendidikan sarjana ing Universitas Islam Madinah, Ara ...

                                               

Nadiem Makarim

Nadiem Anwar Makarim, BA, MBA minangka pengusaha Indonesia sing saiki dadi Menteri Pendidikan lan Budaya Indonesia ing pamréntahan Presidèn Kabinèt Joko Widodo-KH Maruf Amin, sing diresmiaké ing 23 Oktober 2019. Dhèwèké miyasa Go-Jek, perusahaan ...

                                               

Kabupatèn Acèh Jaya

Kabupatèn Acèh Jaya iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Acèh, Indonésia. Kabupatèn Acèh Jaya diwangun minangka asil pamekaran saka Kabupatèn Acèh Kulon. Jaya 48 désa/kalurahan Teunom 38 désa/kalurahan Panga 19 désa/kalurahan Sampoiniet 38 désa/ ...

                                               

Kabupatèn Acèh Kidul-Kulon

Kabupatèn Acèh Kidul-Kulon iku Kabupatèn ing Acèh, Indonésia. Kabupatèn iki resmi madeg sawisé sah Undhang-Undhang Républik Indonésia Nomer 4 Taun 2002.

                                               

Kabupatèn Acèh Singkil

Kabupatèn Acèh Singkil iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Acèh, Indonésia. Kabupatèn Acèh Singkil minangka pamekaran saka Kabupatèn Acèh Kidul lan sapérangan wewengkoné dumunung ana ing kawasan Taman Nasional Gunung Leuser. Kabupatèn iki dumad ...

                                               

Kabupatèn Acèh Tamiang

Kabupatèn Acèh Tamiang iku kabupatèn ing Provinsi Acèh, Indonésia. Kabupatèn asil pamekaran saka Kabupatèn Acèh Wétan iki dumunung ing tapel wates Acèh-Sumatra Lor. Istilah "Tamiang" asal saka tembung Da Miang. Sajarah nuduhaké ngenani èksistensi ...

                                               

Kabupatèn Bulungan

Kabupatèn Bulungan iku Kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Lor, Indonésia. Kutha krajan Kabupatèn iki dumunung ing Tanjung Selor.

                                               

Kabupatèn Dharmasraya

Kabupatèn Dharmasraya iku wewengkon otonomi anyar ing Indonésia. Dharmasraya madeg dhedhasar Undang-Undang pamekaran laladan kaitung wiwit tanggal 7 Januari 2004, lan kapisah saka kabupatèn induké, yaiku Sawahlunto-Sijunjung. Kabupatèn iki dumunu ...

                                               

Kabupatèn Gayo Lues

Kabupatèn Gayo Lues iku salah siji kabupatèn ing provinsi Acèh, Indonésia, minangka asil pamekaran saka Kabupatèn Acèh Kidul-wétan. Kabupatèn iki dumunung ing gugusan pagunungan Bukit Barisan, sapérangan gedhé wewengkon wujud aréa Taman Nasional ...

                                               

Kabupatèn Intan Jaya

Kabupatèn Intan Jaya iku Kabupatèn ing Provinsi Papua, Indonésia. Sadurungé tau dadi péranganing wewengkon Kabupatèn Paniai. Kabupatèn iki diresmèkaké déning Mantri Dalam Negri Indonésia, Mardiyanto, tanggal 29 Oktober 2008.

                                               

Kabupaten Kepulauan Selayar

Kabupatèn KapuloanSelayar inggih punika salah satunggaling Kabupatèn ingkang dumunung ing Provinsi Sulawesi Selatan, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn KapuloanSelayar inggih punika Kota Benteng. Kabupatèn punika gadhah wewengkon 10.503.69 km² sar ...

                                               

Kabupatèn Bantul

Kabupatèn Bantul iku kabupatèn ing Daerah Istimewa Yogyakarta sing pernahé ing sisih kidul. Kutha Bantul iku kutha krajan kabupatèné.

                                               

Kabupatèn Panaraga

Kabupatèn Panaraga, iku kabupatèn ing Jawa Wétan, Indonésia, kutha Panaraga iku kutha krajan kabupatèné. Kabupatèn iki ana ing sisih kulon Provinsi Jawa Wétan. Kabupatèn Ponorogo kaloka Kutha Reyog amargi laladan iki yaiku laladan asal saka kesen ...

                                               

Kabupatèn Pangandaran

Kabupatèn Pangandaran iku sawijining kabupatèn ing Provinsi Jawa Kulon, Indonesia. Sawijining ibukutha Parigi. Kabupatèn iki wewatesan déning Ciamis Kabupatèn lan Kutha Banjar ing sisih lor, Cilacap Kabupatèn ing sisih wétan, Samudra Hindia ing s ...

                                               

Kabupatèn Tulungagung

Kabupatèn Tulungagung, iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Tulungagung iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.055.65 km².

                                               

Kabupatèn Kampar

Kabupatèn Kampar iku salah siji kabupatèn ing provinsi Riau, Indonésia. Kampar Timur kutha krajan: Kampar. Gunung Sahilan kutha krajan: Kebun Durèn. Kampar Kiri Hilir kutha krajan: Sei.Pagar. Perhentian Raja kutha krajan: Pasisir Raja. XIII Koto ...

                                               

Kabupatèn Kulon Praga

Kabupatèn Kulon Praga iku kabupatèn ing Daérah Istiméwa Yogyakarta, pernahé ing sisih kulon DIY, kutha Wates iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Girimulya, Galur, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 586.27 km².

                                               

Kabupatèn Mesuji

Kabupatèn Mesuji iku Kabupatèn ing Provinsi Lampung, Indonésia. Kabupatèn ini diresmèkaké déning Mantri Dalam Negri Indonésia, Mardiyanto, tanggal 29 Oktober 2008. Jembar wewengkon Kabupatèn iki 2.184.00 km², déné cacahing sing ndunungi ana 188.9 ...

                                               

Kabupatèn Nagan Raya

Kabupatèn Nagan Raya iku siji kabupatèn ing Provinsi Acèh, Indonésia. Kutha krajané Suka Makmue, sing dunungé watara 287 km utawa 8 jam lelunga saka Banda Acèh. Kabupatèn iki madeg miturut UU Nomor 4 Taun 2002, tanggal 2 Juli 2002 minangka asil p ...

                                               

Kabupatèn Pemalang

Kabupatèn Pemalang iku kabupatèn kang ana ing Provinsi Jawa Tengah. Jarake kira-kira 135 km mengulon saka Semarang. Kabupatèn iki wewatesan karo Segara Jawa ing sisih lor, Kabupatèn Pekalongan ing sisih wétan, Kabupatèn Purbalingga ing sisih kidu ...

                                               

Kabupatèn Pringsèwu

Pringsèwu iku Kabupatèn ing Provinsi Lampung, Indonésia. Kabupatèn iki disahké dadi Kabupatèn sajeroning Rapat Paripurna DPR tanggal 29 Oktober 2008, minangka pemekaran saka Kabupatèn Tanggamus. Kabupatèn iki dumunung 37 kilomèter sisih kulon Ban ...

                                               

Kabupatèn Sabu Raijua

Kabupatèn Sabu Raijua iku kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, Indonésia. Kabupatèn iki diresmèkaké déning Mantri Dalam Negeri Indonésia, Mardiyanto, tanggal 29 Oktober 2008 minangka asil pamekaran saka Kabupatèn Kupang.

                                               

Kabupatèn Sléman

Sléman iku kabupatèn ing Daerah Istimewa Yogyakarta, pernahé ing sisih lor DIY, kutha Sléman iku minangka kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 574.82 km² utawa hèktar. Kabupatèn iki wewate ...

                                               

Kabupatèn Solok Kidul

Kabupatèn Solok Kidul dumunung ing 0°4–1°43 Lintang Kidul lan 101°01–101°30 Bujur Wétan kanthi jembar wewengkon 3.346.20 km², ing pérangan Kidul Provinsi Sumatra Kulon, kanthi wates-wates:

                                               

Kabupatèn Tambrauw

Kabupatèn Tambrauw yaiku salah satu Kabupatèn di Provinsi Papua Kulon, Indonésia. Pusat pamaréntahan berada di Fef. Dhasar ukum pambentukan Kabupatèn iki yaiku Undhang-Undhang Républik Indonésia Taun 2008 Nomor 56. Kabupatèn iki diresmèkaké dénin ...

                                               

Kabupatèn Tanah Dhatar

Kabupatèn Tanah Dhatar minangka salah siji kabupatèn sing dumunung ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia, kanthi kutha krajan Batusangkar 0°27′12″S 100°35′38″E. Kabupatèn iki minangka kabupatèn paling ciut, yaiku 133.600 Ha, kanthi cacah sing ndu ...

                                               

Kabupatèn Tulang Bawang Kulon

Kabupatèn Tulang Bawang Kulon iku Kabupatèn ing Provinsi Lampung, Indonésia. Kabupatèn iki diresmèkaké déning Mantri Dalam Negri Indonésia, Mardiyanto, tanggal 29 Oktober 2008, minangka pamekaran saka Kabupatèn Tulang Bawang.

                                               

Kembang Janggut, Kutai Kartanegara

Kembang Janggut iku Kacamatan ing Kabupatèn Kutai Kartanagara, Kalimantan Wétan, Indonésia. Asil bumi saka kacamatan iki antarané: pari, jagung, klapa sawit, coklat, kayu jati lan karèt. Déné asil paternakan antarané: pitik, sapi, wedhus, kebo, l ...

                                               

Berlin

Berlin iku kutha krajan Jerman awit taun 1994. Sadurungé kutha iki kutha krajan Républik Dhémokratis Jerman saka taun 1949 - 1990 lan sadurungé saka taun 1871 - 1945 saka nagara Jerman tunggal. Kutha iki saiki sing ndunungi kurang luwih 3.5 yuta ...

                                               

Berlin Kulon

Berlin Kulon iku jenengé tlatah kulon kutha Berlin saka taun 1949 nganti 1990. Tlatah iki kasusun saka sèktor sekuthu Amérikah Sarékat, Britania Raya lan Prancis kang diputusaké ing taun 1945. Sektor Uni Sovyèt dadi Berlin Wétan. Berlin Kulon iku ...

                                               

Berlin Wétan

Berlin Wétan iku péranganing sèktor Uni Sovyèt ing kutha Berlin ing Jerman. Berlin Wétan iku kutha krajan Jerman Wétan. Saka tanggal 13 Agustus 1961 nganti 9 November 1989 kutha iki dipisahaké saka Berlin Kulon déning Tembok Berlin. Wong Jerman W ...

                                               

Berliner Stadtschloss

Berliner Stadtschloss, yèn dipertal ing cara Jawa dadi Puri Kutha Berlin utawa Kastil Kutha Berlin, iku sawijining yasan gedhé dominan sing tau ana ing tengahé Kutha Berlin. Kastil iki ya iku puri dalemé Wangsa Hohenzollern lan wiwité diyasa ing ...

                                               

Gapura Brandenburg

Gapura Brandenburg iku tilas gapura kutha kang dadi salah siji simbul utama Berlin, Jerman. Gapura Brandenburg iki papané ana ing antarané Pariser Platz lan Platz des 18. März lan dadi siji-sijiné gapura kanggo mlebu kutha Berlin kang isih ana te ...