ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 96



                                               

Unicode

Unicode iku siji standar indhustri sing dirancang kanggo ngidinaké tèks lan simbul saka kabèh sistem tulisan ing donya bisa ditampilaké lan dimanipulasi kanthi konsisten déning komputer. Dikembangaké kanthi tandem kanthi standar Universal Charact ...

                                               

Benazir Bhutto

Benazir Bhutto iku wanita pisanan kang mimpin sawijining nagara Muslim ing mangsa pasca-kolonial. Bhutto kang karismatis kapilih minangka Mahamantri Pakistan nalika taun 1988, nanging 20 sasi sabanjuré dhèwèké digulingaké déning présidhèn nagara ...

                                               

Gloria Macapagal-Arroyo

Maria Gloria Macaraeg Macapagal Arroyo inggih punika Présidhèn Filipina saking taun 2001 ngantos 2010. Piyambakipun inggih punika présidhèn wanita saksampunè Corazon C. Aquino ing nagara. Ayahipun ya iku mantan Présidhèn Diosdado Macapagal. Sadèr ...

                                               

Nkosazana Dlamini-Zuma

Nkosazana Clarice Dlamini-Zuma, lair 27 Januari 1949 inggih punika tiyang pulitikus Afrika Selatan lan mantan aktivis anti-apartheid. Dlamini-Zuma punika Mantri Keséhatan Afrika kidul saking taun 1994 ngantos taun 1999 ing ngandap kepresidenan Ne ...

                                               

Juan Luis Segundo

Juan Luis Segundo, S.J. inggih punika satunggiling imam Yesuit lan téolog ingkang wujud salah setunggil tokoh ingkang paling wigatos salebetipun obahan ingkang dipuntepangi minangka "Téologi Pambébasan." Panjenenganipun nyerat kathah buku prakawi ...

                                               

Anthony de Mello

Anthony de Mello inggih punika satunggiling imam Yesuit lan psikoterapis ingkang misuwur kanthi wiyar amargi buku-bukunipun prakawis spiritualitas. Panjenenganipun ngawontenaken kathah retrèt rohani lan dipunanggep kaliyan sapérangan pihak minang ...

                                               

Monkey D. Luffy

Monkey D. Luffy yakuwi paraga rékan ing sérial One Piece. Monkey D. Luffy dadi kaptèn saka Bajak Laut Topi Sukêt. Dhèwèké asliné saka Desa Fusha. Sadurungé, sirahé Luffy diregani 30 yuta bèrry sawisé ngalahaké Arlong saéngga dadi buron sing regan ...

                                               

Ali bin Abi Tholib

Ali bin Abi Tholib iku salah sijiné khalifah, miyos wonten ing Mekah taun 599 Masehi. Sahabat raket sarta mantuné Rasulullah saw, uga seduluré Rasul saka garis keturunan Abdul Mutholib. Ali uga salah sijiné saka papat Khulafaur Rasyidin kang dadi ...

                                               

Abubakar bin Ali Syahab

Habib Abubakar bin Ali Shahab -18 Maret 1944) ya iku tokoh keturunan Arab-Indonésia, kang aktif sajeroning pergerakan lan pendhidhikan Islam nalika jaman pra-kemerdekaan Indonésia, sarta wujud pendiri Jamiat Kheir an Malja Al Shahab. Tahun 1900 w ...

                                               

Walisanga

Walisanga utawi Walisongo tinepang minangka panyebar agama Islam ing tlatah Jawi nalika abad kaping 17. Walisanga manggén wonten ing tigang wewengkon wigati pasisir lèr Pulo Jawa, inggih punika Surabaya-Gresik-Lamongan ing Jawa Wétan, Demak-Kudus ...

                                               

Maulana Jumadil Kubro

Syekh Jumadil kubro iku asalé saka Samarkand, Uzbekistan, Asia Tengah. Dhèwèké dipercaya turunan kang kaping 10 saka al-Husain, putuné Muhammad. Syekh Jumadil Kubro ya iku wong tuwané Maulana Malik Ibrahim lan Maulana ishaq kang kagabung ing Wali ...

                                               

Maulana Malik Ibrahim

Sunan Gresik utawa Maulana Malik Ibrahim ya iku Walisanga kang ana ing tanah jawi. Maulana Malik Ibrahim iki dianggep wong kang pisanan kang nyebaraké Agama Islam ing tanah jawi. Maulana Malik Ibrahim séda lan dimakamké ana ing désa Gapura, kutha ...

                                               

Siti Jenar

Syeh Siti Jenar utawa Syeh Lemah Abang iku panyebar agama Islam ing tlatah Jawa. Nanging ajarané dianggep sesat utawa ora bener. Mula saka iku Siti Jenar lan ajarané dibrangus déning para wali sanga. Babad Tanah Sunda nyebataké yèn Siti Jenar isi ...

                                               

Sunan Ampèl

Sunan Ampèl utawa Sunan Ampel ing mangsa cilikan asmané Radèn Rahmat, lan dikira-kira miyos ing taun 1401 ing Champa. Ana loro panemu ngenani lokasi Champa iki. Encyclopedia Van Nederlandesh Indie nyatakaké yèn Champa iku siji nagari cilik sing d ...

                                               

Sunan Bonang

Sunan Bonang utawa mau Radèn Makdum Ibrahim ya iku putrané Sunan Ampèl saka garwa kang jenengé Dwi Candrawati.Sunan Boanang ya iku sepupuné saka Sunan Kalijaga kang kaloka karan sebutan kang ngréka gendhing kang kapisan. Sadurungé ana ing babagan ...

                                               

Sunan Drajat

Sunan Drajat utawa sok diarani Raden Kosim lan Syaripuddin.Ing sajeroning masarakat saubengé Sunan Drajat asring di kenan karan sebutan Sunan Sedayu, parapan Sunan Sedayu ya iku amarga disareaké ing cédak kutha Sedayu.Raden Kosim ya iku putrané S ...

                                               

Sunan Giri

Susuhunan Giri Gajah Kadhaton utawa Sunan Giri iku Walisanga lan pangadeg karajan Giri Kedhaton, kang dunungé ing laladan Gresik, Jawa Wétan. Sunan Giri lair ing Blambangan taun 1442. Sunan Giri duwé sawatara dasanama, ya iku Radèn Paku, Prabu Sa ...

                                               

Sunan Gunung Jati

Sunan Gunung Jati utawa sok diarani déning jeneng Syarif Hidayatullah utawa Fatahillah.Sunan Gunung jati yaiku wong kang kagolong walisanga lan akèh duwé syiar ing agama Islam ing pulo jawa saubengé, mligi ana ing pérangan Jawa Kulon.Syarif Hiday ...

                                               

Sunan Kalijaga

Sunan Kalijaga ingkang nalika gadhah asma timur R. M. Syahid, inggih punika satunggalipun walisanga. Panjenenganipun punika putranipun Ki Tumenggung Wilatikta, ingkang ing jaman samanten dados bupati Tuban. Sunan Kalijaga misuwur minangka wali in ...

                                               

Sunan Kudus

Sunan Kudus dilairaké kanthi asma Jafar Shadiq, putra saka pasangan Sunan Ngudung, lan Syarifah, adik saka Sunan Bonang. Sunan Kudus séda kira-kira taun 1550. Sunan Kudus naté njabat minangka panglima perang ing Kasultanan Demak, lan ing sajeroni ...

                                               

Sunan Muria

Sunan Muria dilairaké kanthi asma Radèn Umar Said utawa Radèn Said. Radèn Said punika putra saking Sunan Kalijaga kaliyan Dèwi Sarah. Piyambakipun dhaup kaliyan Dèwi Soejinah, putri Sunan Ngudung, ugi mbakyu saking Sunan Kudus. Radèn Said dipunju ...

                                               

Sunan Ngudung

Sunan Ngudung utawa Sunan Undung iku siji tokoh Islam anggota Walisanga sing uga dadi imam Masjid Demak nalika jaman pamaréntahan Sultan Trenggana. Naskah-naskah babad nyaritaké yèn Sunan Ngudung séda sajeroning paprangan nglawan Krajan Majapait, ...

                                               

1CAK

1CAK minangka situs lelipuran sing nyedhiyakaké gambar lan vidéo kang diunggah déning panganggo. Situs iki uga ditepungi minangka panyedhia panglipur liwat internet meme. Kaya situs hiburan liyané, kaya déné Digg, 9GAG, Pinterest, Facebook lan re ...

                                               

Hunggul Yudono Setio Hadi Nugraha

Hunggul Yudono Setio Hadi Nugraha, bisa dijuluki pepadhang kanggo wong liyané, Hunggul bisa gawé uwong kang ana ing njero alas ngrasakaké teranging jagad ing wektu wengi. Dhèwéké mbangun mikrohidro kang saiki diangge masarakat ing Kampung Kayubir ...

                                               

Èlmuwan

Èlmuwan ya iku sawijining manungsa kang mèlu ing kagiyatan sistematis kanggo olèh èlmu pengetauan kang jarwakaké lan mrèdhiksi alam donya. Manawa dijarwakaké ing cara kang luiwh kewates, èlmuwan bisa tegesé sawiji wong kang gunakaké mètodhe èlmia ...

                                               

Kulawarga basa Turk

Kulawarga basa Turk iku kulawarga basa mawa anggota basa cacah telung puluh lima kang dicaturaké wong-wong Turk saka Éropah Wétan lan Madya Bawana tekan Sibèri lan Cina Kulon. Kulawarga basa Turk asalé saka sawijining tlatah ing Asiah Wétan kang ...

                                               

Wong Kazakh

Wong Kazakh iku salah siji ètnis kang kagolong ing wong Turk kang manggon ing Asia Tengah, lumrahé ing Kazakhstan, nanging uga ana kang urip ing Républik Rakyat Cina sisih kulon ing provinsi Xinjiang. Saliyané iku ètnis iki uga mapan ing Uzbèkist ...

                                               

Wong Turk

Wong Turk iku gabungané golongan ètnis gedhé kang mapan ing sisih lor, tengah, lan kulon Éurasia lan guneman nggunakaké Basa Turki. Wong Turk iku kapérang saka Kazakh, Uzbèk, Kyrgyz, Uyghur, Azerbaijan, Turkmen, lan Turki kagolong uga warga masar ...

                                               

Aldebaran

Aldebaran ya iku lintang ingkang padhang piyambak sajroning rasi Taurus lan salah sawijining lintang kang paling terang ana ning langit nalika wengi. Aldebaran ya iku lintang kang paling gampang tinemu ana langit, amarga dhiameteré nganti 44.2 x ...

                                               

Antares

Antares ya iku bintang super raksasa abang ning rasi bintang scorpio njeroning galaksi Bimasekti lan bintang ingkang padhang piyambak kaping-16 ning langit nalika bengi. Bebarengan karo bintang Aldebaran, Spica, lan Regulus, bintang iki kagolong ...

                                               

Asteroid

Asteroid punika benda langit alit lan padhet ingkang wonten ing sistem tata surya. Asteroid punika conto saking sakjenis planit alit utawi kasebat ugi planetoid, nanging saklangkung alit tinimbang planit. Antawisipun 200 taun Ceres kaanggep aster ...

                                               

Kepler (Kawah Bulan)

Cithakan:Dhata kawah Bulan Kepler ya iku kawah Bulan kang umuré enom ana ing laladan kang jenengé Oceanus Procellarum ana ing kuloné lan Mare Insularum ning wetané. Ning pérangan tenggara ana kawah Encke. Bebarengan karo kawah Copernicus lan Aris ...

                                               

Kepler-10b

Cithakan:Planetbox begin Cithakan:Planetbox image Cithakan:Planetbox star Cithakan:Planetbox character Cithakan:Planetbox orbit Cithakan:Planetbox discovery Cithakan:Planetbox end Kepler-10b yakuwi planit luar surya kang tinemu nalika migunakaké ...

                                               

Misi Kepler

Cithakan:Infobox teleskop akasa Misi Kepler Mission minggunakaké teleskop luar akasa NASA kang dirancang kanggo nggoleki planit mirib Bumi kang lagi mubengi bintang liyané. Ngorbit Matahari saorané 3.5 taun, Kepler bakal minggunakaké fotometer lu ...

                                               

Observatorium angkasa

Ana observatorium kang wis diluncurakté ing orbit, lan akèh-akehé wis gawé awake dhéwé mudheng babagan kosmos. Pangamatan astronomi saka Bumi dibatasi deneng pemfilteran lan gangguan radiasi elektromagnetik amarga atmosfer Bumi. Amarga iku dikiri ...

                                               

Observatorium Bosscha

Cithakan:Infobox Observatory Observatorium Bosscha ya iku panggonan kanggo nerepong lintang tuwa dhéwé ing Indonésia. Observatorium Bosscha biyèn jenengé Bosscha Sterrenwacht dibangun déning Nederlandsch-Indische Sterrenkundige Vereeniging NISV u ...

                                               

Regulus

Regulus ya iku lintang ingkang padhang piyambak ning rasi Leo lan kagolong lintang kang cemerlang ning langit nalika bengi. Lintang iki ana ning jarak 77.5 taun cahya saka Bumi. Regulus kagolong ning sistem multi bintang tuladhané liyané ya iku p ...

                                               

Rigel

Rigel ya iku bintang ingkang padhang piyambak ning rasi Orion lan bintang kang mlebu ing pratélan bintang ingkang padhang piyambak kaping enem ning langit nalika bengi, karo magnitudo visual 0.18. Meski duwé penamaan Bayer "beta", Rigel tansah ng ...

                                               

Bentang alam

Bentang alam iku unit géomorpologi sing dikategorèkaké miturut karateristik kaya èlevasi, kelandaian, orientasi, stratifikasi, paparan batuan, lan jinis lemah. Jinis-jinis bentang alam antarané: bukit, lembah, tanjung, lll, déné samudra lan bawan ...

                                               

Luwang ireng

Luwang ireng iku siji pamusatan massa sing cukup gedhé saéngga ngasilaké gaya gravitasi sing gedhé banget. Gaya gravitasi sing gedhé banget iki nyegah apa waé lolos saka pamusatan mau kejaba liwat prilaku trowongan kuantum. Medan gravitasi kuwat ...

                                               

Air pasang

Air Pasang inggih punika tandha-tandha munggah medonipun banyu segoro kang saged ditingali wonten ing pasisir laut kang disebabaken gaya tarik bulan lan srengéngé. Gaya tarik bulan punika njalari gelang pasang ping kalih luwih ageng saking gaya t ...

                                               

Gerhana (ꦒꦼꦂꦲꦤ)

Gerhana yaiku fénoména astronomi ingkang kedadosan menawi setunggal benda angkasa ngabah mlebet bayangan setunggal benda angkasa bénten. istilah niki‌ umumé dipunginakaken konjuk gerhana srengéngé nalika posisi wulan manggen ing antawis Bumi uga ...

                                               

Grahana/Gerhana ꦓꦿꦲꦤ

Grahana ꦓꦿꦲꦤ utawa Gerhana yaiku fénoména astronomi ingkang kedadosan menawi setunggal benda angkasa ngabah mlebet bayangan setunggal benda angkasa bénten. istilah niki‌ umumé dipunginakaken konjuk gerhana srengéngé nalika posisi wulan manggen in ...

                                               

Gas bumi

Gas bumi sok uga karan gas alam utawa gas rawa, iku bahan bakar fosil awujud gas kang mligi dumadi saka metana CH 4). Gas iki bisa tinemu ing lapangan lenga, lapangan gas bumi lan uga tambang batu bara. Nalika gas kang sugih metana diprodhuksi li ...

                                               

Èlpiji

Èlpiji, ing pocapan basa Indonésia akronim saka basa Inggris; LPG, ya iku campuran saka unsur hidrokarbon kang saka gas alam. Kang ditambahi tekanan lan dimudhunké suhuné, gas malih dadi cuwèr. Komponèn gas didominasi propana lan butana. Èlpiji u ...

                                               

Paya

Paya utawa uga diarani kanthi jeneng paya-paya yaiku salah sawijininh jinis lemah teles sing dibentuk saka sawah-sawah sing asring utawa asring dileboni banyu. Paya punika rawa, cethek utamané lemah dening suket kaya ta Wlingi, Kumbuh, reeds, uta ...

                                               

Bahan bakar hayati

Bahan bakar hayati ya iku sawijiing bahan bakar kang asalé saka biomassa, kaya ta kèwan lan tetuwuhan. Tèknologi kanggo ngasilaké bahan bakar iki luwih modhérn saka bahan bakar lenga bumi. Mulané biomassa ya iku saka kayu waé, nanging amarga ngre ...

                                               

Lingkungan urip

Lingkungan hidup ya iku kesatuan panggonan karo sakabehing prakara, daya lan makluk kang urip, ya iku manungsa lan apa kang dilakokake kanggo mempengaruhi kelangsungan panguripan lan kasajahteraan manungsa sarta makluk kang urip liyané. Undang-un ...

                                               

Pagawéyan ijo

Pagawéyan ijo ya iku sawijining pagawéyan kang ancasé kanggo njaga lingkungan, pagawéyan iku ing babagan padatan kaya ta manufaktur, konstruksi, lan babagan modhèrn kaya ta ènèrgi kang bisa dianyari lan èfisiènsi ènèrgi.

                                               

Pega cuwèr

Pega cuwèr punika dipundamel saking bathok klapa kang dibakar kanthi prosès pirolisis saha dhèstilasi. Prosès ingkang sepisanan inggih punika bathok klapa ingkang dipunobong kanthi suhu 400-500 cèlsius saéngga dados pega. Pega punika lajeng ngala ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →