ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 98




                                               

Neneng Rosediana

Neneng Rosediana kang racaké diceluki Ochi, ya iku salah sajining member JKT48 kang enom, umuré memper kaya nabilah, padha-padha 13 taun. Ochi salah sajining anggota JKT48 kaping pisan. Nalika isih ning JKT48, ochi racaké cedhak karo Nabilah Ratn ...

                                               

Nine Inch Nails

Nine Inch Nails iku sawijining indhustri music rock Amérika sing diadegaké taun 1988 déning Trent Reznor ing Cleveland, Ohio.

                                               

Nirvana

Nirvana iku jeneng band utawa grup musik kang asalé saka Aberdeen, Washington, Amérikah Sarékat. Nanging, band iki misuwur mligi ing kutha Seattle, Amérikah Sarékat. Mulané akèh kang nyebut band iki minangka Seattle Sound. Punggawané band iki ya ...

                                               

Nissa Sabyan

Khoirunnisa utawa Nissa Sabyan yaiku vokalis saka Sabyan Gambus kang duwèni praupan kang manis lan swarané uga apik. Nissa Sabyan mèlu grup Sabyan Gambus, nalika dhèwèké ngancik kelas 2 SMK.

                                               

Nowseeheart

Ranjau menawan Keliru Merancang kerja Keagungan illahi Wahyu Pertama Dia Persandaran Damai Yang Hilang Duhai Bonda Holding On You

                                               

Oki Setiana Dewi

Sakawit umur 16 taun, Oki ngrantau marang tlatah Jawa lan netep ing Dhépok. Dhèwèké banjur kuliah ing Universitas Indonésia. Oki naté dadi lakon ing FTV sadurungé nganggo jilbab ing taun 2005. Karire ing donya seni peran naté mandeg sadurungé akh ...

                                               

Okky Asokawati

Okky Asokawati ya iku pragawati, modhel, bintang iklan lan pranatacara. Sajeroning perkembangane, Oky banjur mèlu ing donya sinétron, mulang sekolah modhel lan nulis buku. Okky uga yasa sekolah modeling OQ Modeling ing Jakarta, Bandung, lan Surab ...

                                               

One Ok Rock

One Ok Rock yaiku band rock Jepang sing dibentuk taun 2005 ing Tokyo. Band iki nduwéni anggota papat, yaiku Taka, Toru, Ryota, lan Tomoya. Wiwitane band kasebut duwe limang anggota, nanging salah sijining gitaris, yaiku Alex metu ing taun 2009. J ...

                                               

Owl City

Owl City ya iku proyék musik saka Adam Young kang diwiwiti ing kutha Owatonna, praja Minnesota, Amérikah Sarékat. Nalika kaping pisan nggawé musik, Adam Young iku nganggo situs Myspace kanggo ngudhari kasil makaryané. Proyék iki kadadéan amarga A ...

                                               

Paolino Taddei

Lair ing Poggio a Caiano cedhak Florence ing taun 1911 dheweke dijenengi Prefetto saka Provinsi Ferrara, lan dheweke dadi mediator ing pratelan antarane Serikat Pekerja lokal lan para pengusaha, banjur dijenengi prefetto Ancona lan Turin. Nalika ...

                                               

Park Hyun-bin

Park Hyun-bin ya iku sawijining penyanyi trot saka Koréa Kidul. Park Hyun-bin miwiti karire kanthi lagu 빠라빠빠/Bba-ra-bba-bba lan 곤드레 만드레/Gondeurae Mandeurae iang taun 2006 kang gawé dhèwèké dadi misuwur mula kawit iku dhèwèké kerep ana i ...

                                               

Peter Lim

Peter Lim iku ahli bisnis, pengusaha, pilantrop lan invéstor saka Singapura. Lim, kang dadi salah sijiné kang nduwèni saham paling gedhé ing Singapura, saiki dadi investor swasta ing séktor mulai saka minyak sawit nganti obat. Ing taun 2016, Forb ...

                                               

Piek Ardijanto Soeprijadi

Piek Ardijanto Soeprijadi inggih punika sastrawan Indonésia angkatan 1966 ingkang miyos ing Magetan, Jawa Wétan tanggal 12 Agustus 1929 lan sampun séda ing Kutha Tegal, Jawa Tengah tanggal 22 Mèi 2001. Piek Ardijanto kalebet salah satunggalipun p ...

                                               

Raditya Dika

Raditya Dika utawa Dika Angkasaputra Moerwani, lair ing Jakarta tanggal 28 Désèmber 1984, ya iku penulis saka Indonésia. Ing Indonésia, Raditya Dika misuwur dadi penulis buku-buku lucu. Buku-buku mau digawé saka tulisan-tulisan blogé. Bukuné kang ...

                                               

Rahadi Zakaria

Rahadi Zakaria, S.I.P., M.H. inggih punika salah satunggalipun sastrawan ingkang misuwur ugi minangka pulitikus saking Indonesia. Rahadi naté kapilih minangka anggota Dewan Perwakilan Rakyat Republik Indonesia kala mangsa 2009 dumugi 2014 ing Fra ...

                                               

Raja Juli Antoni

Raja Juli Antoni, Ph.D Minangka intelektual lan politisi Indonesia. Dheweke dadi Sekretaris Jenderal Parte Solidaritas Indonesia.

                                               

Ram Soraya

Raam Lalchand Pridhani iku salah sawijining pengusaha lan produser film saka Indonesia. Dheweke dadi produser film produksi Soraya Intercine Films. Dheweke uga salah sawijining alumni saka Institut Teknologi Sepuluh Nopember.

                                               

Retno Darsi Iswandari

Retno Darsi Iswandari utawi kasebat Retno Iswandari inggih punika salah satunggalipun sastrawati saking Indonésia. Namanipun sampun misuwur lumantar pakaryanipun awujud geguritan, carita cekak, lan éséi sastra ingkang kamot wonten sawenèh ariwart ...

                                               

Rikako Hirata

Rikako Hirata inggih punika mantan anggota grup idola Jepang SKE48 Tim S. Piyambakipun inggih punika mantan pemimpin Tim S, jabatan setara kapten ing grup 48.

                                               

Rocket Rockers

Rocket Rockers iku band ingkang digawé rikala Présidhèn Soeharto lengsèr saka kaprésidènanipun ing Indonèsia. Jenengé kang kaping pisan RoRo ya iku Immortal President. Band iki diadegaké ing kutha Bandung, Jawa Barat, awal formasine ana Firmansya ...

                                               

Romy Rafael

Romy Rafael nama aslinipun Romy Tunggul Widodo. Misuwur dados pesulap saking Indonésia. Nanging Romy Rafael nolak boten purun dipunwastani pesulap amargi babagan ingkang dipunsinaoni sapunika hipnotis, miturut Romy, sulap punika bènten kaliyan hi ...

                                               

Sami Yusuf

Sami ndadèkaké musike kang Islami duwé makna dhéwé. Nyinaoni instrumen musik sakawit nom ndadèkaké dhèwèké duwé minat karier sajeroning musik lan nulis. Ing umuré kang isih kaetung nom, dhèwèké wis bisa dolanan piano, piyul, tar", tombak, santour ...

                                               

Scorpions (band)

Scorpions ya iku grup musik ngasta aliran musik hard rock ingkang asalé saka Hannover, Jerman, paling dikenal supados lagu-laguné "Rock You Like a Hurricane", "Wind of Change" lan "Still Loving You", "Always Somewhere". "Wind of Change" iku salah ...

                                               

Secondhand Serenade

Secondhand Serenade ya iku band rock akustik, ingkang didamel lan diwiwiti kaliyan vokalis lan gitaris John Vesely. Vesely sampun gadhah telu album studio kaliyan Secondhand Serenade, ya iku Awake, A Twist on My Story lan Hear Me Now. Album kapis ...

                                               

Sidi Tando

Sidi Tando ya iku pengusaha Indonésia ing mangsa sadurungé kamardikan tekan mangsa sewise kamardikan utawa mangsa orde lama. Dhèwèké minangka salah sawijining pengusaha gedhé ing anatarne sapérangan pengusaha gedhé Indonésia liyané ing mangsa iku ...

                                               

Slipknot

Slipknot ya iku band gothik ingkang tampilane, nganggo aliran Nu Metal ingkang asalé saka Des Moines, Iowa. Band iki diwiwiti rikala taun 1995. Résmi ing taun 1999, Slipknot sampun boten gonta-ganti juru main, dadine wiwit magepokan karo: Sid Wil ...

                                               

France Štiglic

France Štiglic ya iku sawijining sutradara lan penulis latar Slovenia. Film 1948-ne On Our Own Land mlebu ing Festival Film Cannes 1949. Film The Ninth Circle dadi perwakilan Yugoslavia ing Academy Award kanggo Film Berbasa Asing Terbaik ing Acad ...

                                               

Strawberry Prince

Strawberry Prince asring dicekak jeneng dadi SutoPuri yaiku klompok Musikal Wong jepang. Klompok kasebut dibentuk ing wulan Juni 2016, kasusun saka enem anggota yaiku Nanamori, Jel, Satomi, Colon, Rinu, lan Root

                                               

Suga (penyanyi rap)

Min yoon-gi, luwih dikenali kanthi jeneng Suga, yakuwi penyanyi, panulis lagu, lan produser rekaman. Dheweke kuwi anggota boyband Korea Kidul, BTS, sing dikelola dening Big Hit Entertainment. Ing wulan Agustus 2016, dheweke ngetokake album solo k ...

                                               

Sugar Ray

Sugar Ray ya iku band kanthi ilèn Funk Metal saka Amérikah Sarékat. Band iki uga owah dadi ilèn Alternatif Rock nalika taun 2000. Sugar Ray nganti saiki duwé 6 album studio lan 1 album kompilasi, ya iku kumpulane lagu-lagu kang laris. Sugar Ray s ...

                                               

Super Junior-K.R.Y.

Super Junior-KRY minangka sub-grup resmi kaping pisan saka Korea Selatan Super Junior. Super Junior-KRY kabentuk ing taun 2006 lan kasusun saka telung vokalis Super Junior, yaiku Yesung, Ryeowook lan Kyuhyun. Pagelaran resmi kaping pisan trio iki ...

                                               

Suppiluliuma I

Suppiluliuma I ya iku raja Het). Suppiluliuma I kui prajurit lan nagarawan kang terkenal, berhasil ngelawan Kamaharajan Mesir kang wektu kui nguwasani daratan wantarane Laut Tengah lan sungai Efrat.

                                               

Syafril Nasution

Syafril Nasution iku tokoh profesional lan politik saka Indonesia. minangka Direktur Sekretaris Perusahaan MNC Group. Ing bidang politik, dheweke dadi Wakil Ketua Umum Partai Persatuan Indonesia.

                                               

Taeyeon

Karir saking Taeyoen inggih punika: Debut ing tanggal 3 Agustus 2007 kaliyan single, Into The New World, kaliyan SNSD/ Girls Generation Dadi anggotane subgrup Girls Generation-TTS bareng Tiffany lan Seohyun

                                               

The Groove (grup band)

The Groove dipunwentuk ing taun 1997, kaliyan formasi wiwit Rieka Roslan, Reza, Yuke, Deta, Ari, Ali Akbar, Tanto lan Rejos. Gadhahi aliran soul, funk, disco lan acid.

                                               

The Script

The Script ya iku band aliran musik damél aliran rock ingkang saka nagari Irlandia, ingkang saka kutha Dublin. Band iki uga diwiwiti taun 1996, saka band My Town. Tilas anggotané banjur damél band dadi The Script, ya iku vokalis Danny ODonoghue, ...

                                               

Titis Basino

Titis Retnoningrum Basino ingkang miyos wonten ing Magelang, Jawa Tengah tanggal 17 Januari 1939 inggih punika salah satunggaling sastrawan èstri ing Indonésia ing wekdal 1960-1990-an. Sadèrèngipun taun 1980-an, Titis boten kathah dipunkenl dénin ...

                                               

Tom Hardy

Tom Hardy iku aktor Inggris kang uga duwé pagawéyan nulis naskah filem lan prodhuser. Jeneng dawané ya iku Edward Thomas Hardy. Sapérangan filem sing wis tau dilakonké déning Tom Hardy ya iku Warrior, Inception, Locke, Lawless, lan The Revenant. ...

                                               

Tony Taulo

Willem Alexander Tony Taulo utawi Tony Taulo inggih punika salah satunggalipun paraga filem lan sinétron saking Indonésia. Namanipun misuwur sasampunipun menang wonten adon-adon Festival Keaktoran ingkang dipunanggegana déning stasiyun televisi n ...

                                               

Uverworld

UVERworld inggih punika grup rock Jepang asal Prefektur Shiga. Asma band punika asalipun saking usulan gitaris Akira ingkang ngusulaken tembung uver dipuntambah world ; uver asalipun saking campuran tembung über lan over. Miturut mereka, teges Uv ...

                                               

Vertical Horizon

Vertical Horizon ya iku band ingkang sampun awis. Band iki didamel nalika anggota lan tilas anggotane taksih nyambut sinau ing Georgetown University, ing kutha Washington D.C., nagari Amérikah Sarékat. Miwiti taun anyar 2014,

                                               

W.S. Rendra

Willibrordus Surendra Broto Rendra lair ing Sala, Jawa Tengah, 7 Novèmber 1935 – pati ing Jakarta, 6 Agustus 2009 ing umur 73 taun), punika satunggiling penyair kondhang ingkang asring dipunjuluki minangka "Burung Merak". Piyambakipun dipuntepang ...

                                               

Wijang Wharek

Wijang Jati Riyanto utawi Wijang Wharek Al Mauti, lan Wijang Wharek inggih punika salah satunggalipun sastrawan saking Indonesia. Namanipun misuwur ing jagat kasusastran Indonesia kanthi pakaryanipun awujud geguritan ingkang kamot wonten sawenèh ...

                                               

Wijaya Herlambang

Wijaya Herlambang ya iku peneliti, sejarawan. Dhèwèké séda ing 4 Dhésèmber 2015 amarga kanker limpa. Herlambang ya iku salah sijining peneliti kang konsisten mbukak klambu prastawa 1965. Ana ing bukune Kekerasan Budaya Pasca 1965 Marjin Kiri, 201 ...

                                               

William Dampier

William Dampier wiyos wonten ing East Coker, Somerset, Inggris nalika wulan Agustus 1651 ing yuswa 63 taun. Déné sedanipun ing London, Inggris nalika Maret 1715. Willian Dampier punika satunggaling bajak laut, kaptèn laut, panyerat, lan panyelidi ...

                                               

Yanusa Nugroho

Yanusa Nugroho inggih punika salah satunggalipun sastrawan saking Indonesia. Namanipun kasuwur ing jagat kasusastran Indonesia miyos pakaryanipun awujud carita cekak, carita sambung, lan novèl ingkang kamot ing sawenenèh ariwarta lan kalawarta. P ...

                                               

Yusi Avianto Pareanom

Yusi Avianto Pareanom inggih punika salah satunggalipun sastrawan saking Indonesia. Namanipun misuwur ing jagat kasusastran Indonesia lumantar pakaryanipun awujud novèl lan carita cekak ingkang sampun dipunmot wonten sawenèh ariwarta lan kalawart ...

                                               

Zainuddin MZ

Zainuddin Muhammad Zein utawi kawentar kanthi asma KH Zainuddin MZ inggih punika salah satunggalipun tokoh agami Islam ing Indonésia ingkang misuwur amargi pengajian-pengajianipun ing televisi. K. H. Zainuddin MZ pikantuk jejuluk Dai Sejuta Umat ...

                                               

Zsa Yusharyahya

Zsa Quamilla Yusharyahya ya iku pembawa acara berita Indonesia sing miwiti karir ing stasiun televisi RCTI taun 1993. Bapaké jenengé Yusharyahya Nasution sing asalaé saka Sumatera Utara. Sadurungé dadi pembawa acara tivi Zsa tau dadi atlet renang ...

                                               

20th Century Fox

20th Century Studios iku salah siji studio filem utama, dumunung ing Century City, California, Amérikah Sarékat, persis ing sisih kuloné Beverly Hills. Studio iki minangka anak parusahan News Corporation, konglomerat médhia sing dikuwasani déning ...