ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 98



                                               

Auriga

Auriga inggih punika salah satunggaling rasi lintang saking 48 rasi lintang ingkang dipundhaptar wonten ing abad kaping kalih déning astronom Walanda, Ptolemy lan sampun mlebet 88 rasi lintan modhèren. Rasi lintang Auriga inggih mapan wonten ing ...

                                               

Bootes

Boötes inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkan wonten ing belahan langit sisih lor, ingkang mapan ing deklinasi 0° lan +60°, lan kanthi right ascension ipun wonten ing 13 lan 16 jam wonten ing kutub langit. Nama Bootes punika asalipu ...

                                               

Caelum

Caelum utawi ugi dipunsebat Chisel inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang alit ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Rasi lintang punika dipundamel déning astronom Prancis, Nicolas Louis de Lacaille ing abad kaping w ...

                                               

Camelopardalis

Camelopardalis inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih lor. Rasi lintang punika inggih kalebet rasi lintang ingkang ageng nanging lemah. Rasi lintang punika dipunbiwarakaken sepisanan ing taun 1 ...

                                               

Canes Venatici

Canes Venatici inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih lor. Rasi lintang punika dipundamel déning astronom Polish, Johannes Hevelius ing abad kaping pitulas. Ing basa Latin, Canes Venatici teges ...

                                               

Canis Major

Canis Major inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang padhang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Wonten ing abad kaping kalih, rasi lintang punika ugi dipunlebetaken dados salah satunggal saking 48 rasi lintang ingka ...

                                               

Canis Minor

Canis Minor inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang padhang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih lor. Wonten ing abad kaping kalih, rasi lintang punika ugi dipunlebetaken dados salah satunggal saking 48 rasi lintang ingkang ...

                                               

Carina

Carina inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang padhang ingkang mapan wonten ing wilahan langit sisih kidul. Carina punika nama Latin saking pérangan ing kapal, lan rasi lintang punika maujud saking pérangan ing rasi lintang ingkang ...

                                               

Cassiopeia

Cassiopeia inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang padhang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih lor. Centaurus inggih kalebet salah satunggaling rasi lintang ingkang mlebet wonten ing kempalan 48 rasi lintang ingkang dipund ...

                                               

Centaurus (rasi lintang)

Centaurus inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang padhang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Centaurus inggih kalebt salah satunggaling rasi lintang ingkang paling amba ingkang ugi melebet wonten ing kmpalan 48 ras ...

                                               

Cepheus

Cepheus inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih lor. Rasi lintang punima dipunparingi nama saking namanipun raja Ethiopia, Cepheus, ingkang wonten ing mitos Yunani, garwanipun Cassiopeia lan bap ...

                                               

Cetus

Cetus inggih punika salah satunggaling rasi lintang ing belahan langit. Nama rasi lintang Cetus punika asalipun saking mitos Cetus, inggih punika satunggaling monster laut ing mitos Yunani, lan rasi lintang punika ugi asring dipunsebat dados iwak ...

                                               

Chamaeleon

Chamaeleon inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang alit lan lemah ingkang mapan wonten ing wilahan langit sisih kidul. Rasi lintang punika sepindhaipun dipunandharaken ing abad kaping enem welas déning astronom lan kartografer sakin ...

                                               

Circinus

Circinus inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang alit lan lemah ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Rasi lintang punika sepisanan dipunandharaken ing taun 1756 déning astronom saking Prancis, Nicolas Louis de Lacail ...

                                               

Columba

Columba inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul ingkang ugi kalebet rasi lintang ingkang alit lan lemah ing langit. Rasi lintang columba inggih dipundamel ing pungkasaning abad kaping enem ...

                                               

Coma Berenices

Coma Berenices inggih punika salah satunggaling jinis astronomi tradhisional ingkang sampun dipundhaptar minangka salah satunggaling saking 88 rasi lintang modhèren. Rasi lintang Coma Berenices mapan wonten ing caket rasi lintang Leo lan mapan wo ...

                                               

Corona Australis

Corona Australis utawi Corona Austrina inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang alit ingkang mapan wonten ing langit sisih kidul. Corona Australis inggih saking basa Latin kanggé manuk gagak kidul, lan rasi lintang punika inggih péra ...

                                               

Corona Borealis

Corona Borealis inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang alit ingkang mapan wonten ing langit sisih lor. Corona Borealis inggih saking basa Latin kanggé manuk gagak lor. Corona Borealis kalebet salah satunggaling saking 48 rasi linta ...

                                               

Corvus

Corvus inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang wonten ing langit sisih kidul. Corvus inggih saking basa Latin kanggé manuk gagak. Rasi lintang punika namung gadhah sewelas lintang ingkang saged dipuntingali kanthi mripat langsung, i ...

                                               

Crater

Crater inggih punika salah satunggaling jinis rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Crater punika ing basa Latin gadhah teges cangkir, lan ing mitos Yunani, dipunanggep minangka cangkir unjukanipun déwa Apollo. Rasi li ...

                                               

Crux

Crux inggih punika salah satunggaling jinis rasi lintang ingkang kalebet alit ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Crux inggih punika rasi lintang ingkang paling alit saking 88 rasi lintang modhèren ingkang sampun dipuntemtokaken, ...

                                               

Cygnus

Cygnus inggih punika salah satunggaling jinis rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih lor, caket kaliyan galaksi Bimasekti. Cygnus inggih saking basa Yunani kanggé angsa. Cygnus inggih punika salah satunggal rasi lintang ingkan ...

                                               

Delphinus

Delphinus inggih punika salah satunggaling jinis rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih lor, caket kaliyan langit khatulistiwa. Delphinus inggih saking basa "Latin kanggé lumba-lumba. Delphinus inggih salah satunggal saking 48 ...

                                               

Dhaptar rasi lintang

Sajeroning sidang umum sing pisanan taun 1922, Persatuan Astronomi Internasional kanthi resmi ngadhopsi pratélan modhèren 88 rasi. Sajeroning sidang umum mau diputusaké uga panggunaan kanthi eksklusif jeneng latin lan cekakan kanthi telung aksara ...

                                               

Dorado

Dorado inggih punika salah satunggaling jinis rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Rasi lintang punika dipunparingi nama ing pungkasaning abad kaping enem welas lan sapunika ugi kalebet salah satunggal saking 88 rasi ...

                                               

Equuleus

Equuleus inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih lor. Nama Equuleua kadadosan saking basa Latin, foal utawi "jaran alit". Rasi lintang Equuleus inggih dipundamel déning astronom Yunani, Ptolemy ...

                                               

Eridanus

Eridanus / ᵻ ˈ r ɪ d ən ə s / inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Eridanus inggih kalebet enem rasi lintang ingkang paling ageng wonten ing langit. Nama Eridanus kadadosan saking basa ...

                                               

Fornax

Fornax inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Ingkang sepisanan paring nama rasi lintang punika inggih astronom saking Prancis, inggih punika Nicolas Louis de Lacaille ing taun 1756. For ...

                                               

Grus

Grus inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. RAsi lintang Grus inggih asalipun saking nama ing basa Latin kanggé manuk Crane. Rasi lintang Grus dipuntepangaken ing pungkasaning abad enem ...

                                               

Hercules

Hercules inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang namanipun dipunpendhet saking tokoh Hercules wonten ing mitos Roman ingkang dipunserep saking mitos Yunani ingkang gadhah tokoh Heracles. Rasi lintang Hercules mapan wonten ing belaha ...

                                               

Horologium

Horologium inggih punika salah satunggaling jinis rasi lintang ingkang alit lan lemah ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul kanthi deklinasi udakawis-60 drajat. Horologium inggih saking basa Latin kanggé paring nama jam.

                                               

Hydra

Hydra inggih punika salah satunggaling jinis rasi lintang ingkang paling amba saking 88 rasi lintang modhern, ingkang ambanipun 1303 drajat persegi. Ugi kalebet rasi lintang ingkang paling dawa ingkang langkung saking 100 drajat, ingkang mapan wo ...

                                               

Hydrus

Hydrus inggih punika salah satunggaling jinis rasi lintang ingkang alit ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Rasi lintang Hydrus punika sepisanan dipundamel déning astronom Walanda, Petrus Plancius saking asiling observasi Pieter ...

                                               

Indus (rasi lintang)

Indus inggih punika salah satunggaling jinis rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Rasi lintang Indus punika kalebet wonten ing kalih welas rasi lintang ingkang dipuntliti déning navigator Walanda, Pieter Dirkszoon Key ...

                                               

Lacerta

Lacerta inggih punika salah stunggaling jinis rasi lintang ingkang alit lan boten gadhah daya ingkang kiyat ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih lor. Nama Lacerta ing basa Latin dipunsebat "kadal". Lacerta inggih sepisanan dipudamel dame ...

                                               

Leo Minor

Leo Minor inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang alit lan boten gadhah daya mapan wonten ing belahan langit sisih lor, ingkang mapan ing sak kiduling garis langit khatulistiwa. Ing basa Latin, leo minor gadhah teges "singa alit", i ...

                                               

Lepus

Lepus inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul, ingkang mapan ing sak kiduling garis langit khatulistiwa. Ing basa Latin, lepus gadhah teges "truwelu". Rasi lintang Lupus punika dipuntepang ...

                                               

Lupus (rasi lintang)

Lupus saéngga katingal kados badhé dipunkorbanaken. Lupus punika rasi lintang ingkang wonten ing antawisipun rasi lintang Centaurus lan Scorpius.

                                               

Lynx (rasi lintang)

Lynx inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang alit lan boten gadhah daya ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih lor. Rasi lintang Lynx punika dipuntepangaken sepisanan déning astronom Polish inggih punika PJohannes Hevelius wo ...

                                               

Lyra

Lyra inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang alit ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih lor. RAsi lintang Lyra punika dipuntepangaken sepisanan déning astronom Yunani inggih punika Ptolemy wonten ing abad kaping kalih lan ka ...

                                               

Mensa

Mensa inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang wonten ing langit sisih kidul, ingkang dipundamel nalika abad kaping wolulas déning astronom Prancis, Nicolas Louis de Lacaille. Lacaille sajatosipun paring nama asli rasi lintang mensa ...

                                               

Microscopium

Microscopium inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang alit lan minoritas ingkang mapan wonten ing langit sisih kidul. Rasi lintang punika inggih sepisanan dipunandharaken déning Nicolas Louis de Lacaille ing abad kaping 18. Nama Micr ...

                                               

Monoceros

Monoceros inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang alit lan minoritas ingkang mapan wonten ing langit khatulistiwa. Rasi lintang punika inggih sepisanan dipundamel déning astronom Walanda, Petrus Plancius ing abad kaping 17. Plancius ...

                                               

Musca

Musca inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang alit lan minoritas ingkang mapan wonten ing wilahan langit sisih kidul. Rasi lintang punika inggih kalebet salah satunggal saking kalih welas rasi lintang ingkang dipundamel déning Petru ...

                                               

Norma (rasi lintang)

Norma inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang alit lan boten patos narik kawigatosanipun para panalti ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul, ing antawisipun rasi lintang Scorpius lan Centaurus. Nama Norma punika ingih ...

                                               

Octans

Octans inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang lemes ingkang mapan wonten ing langit sisih kidul. Octans inggih punika nama Latin saking piranti instrumen navigasi octant. Rasi lintang punika dipundhaptar déning astronom Prancis, Ni ...

                                               

Ophiuchus

Ophiuchus inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang ageng ingkang mapan wonten ing langit ekuator. Nama Ophiuchus asalipun saking basa Yunani Ὀφιοῦχος, ingkang tegesipun pawangula, utawi satunggaling gambaran tiyang ingkang badhé nyek ...

                                               

Orion

Orion, utawi pemburu, inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang wonten ing garis langit ekuator. Rasi lintang punika inggih sala satunggaling rasi lintang ingkang padhang piyambak lan ingkang saé piyambak wonten ing langit. Nama Orion ...

                                               

Pavo

Pavo inggih punika satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Pavo inggih nama Latin saking merak. Rasi lintang punika kalebet salah satunggal saking kalih welas rasi lintang ingkang dipundamel déning Petrus Pl ...

                                               

Pegasus (rasi lintang)

Pegasus inggih punika satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih lor. Rasi lintang punika kalebet pitung rasi lintang ingkang paling ageng ing langit. Nama punika medal sasampunipun wonten mitos sewiwi jaran lan dipun ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →