Back

ⓘ David Karp




David Karp
                                     

ⓘ David Karp

Cithakan:Otherpeople

David Karp lair 6 Juli 1986 ya iku sawijining pangembang web lan pengusaha asal Amérikah Sarékat. Dhèwèké ya iku pangadeg lan CEO platform mikroblog Tumblr. Miturut Forbes, kayane Karp mancik punjul $200 juta lan Tumblr duwé aji kapitalisasi $800 juta. Ing tanggal 20 Mèi 2013, Tumblr sepakat diakuisisi Yahoo! kanthi aji $1.1 miliar. Karp tetep njabat minangka CEO perusahaan.

Lair lan gedhé ing New York City, Karp miwiti kariere minangka pegawé magang ing perusahaan animasi Frederator Studios duweke Fred Seibert. Karp banjur nyambut gawé ing forum rumah tangga UrbanBaby nganti forum mau didol ing CNET taun 2006. Karp yasa perusahaan konsultasi perangkat lunake dhéwé, Davidville. Ing kono dhèwèké ketemu karo teknisi komputer Marco Arment lan nggarap sapérangan proyek pesanan klien. Nalika ana celah antarkontrak taun 2006, saklorone wiwit nggarap sawijining situs web mikroblog kang diluncurake ing bulan Fèbruari 2007 kanthi jeneng Tumblr. Per 19 Mèi 2013, Tumblr duwé punjul 108 juta pangguna. Taun 2010, dhèwèké mlebu pratélan 35 inovator paling apik ing donya sangisore 35 taun kang disusun MIT Technology Review TR35. Menurut George Stephanopoulos, Karp ya iku "CEO hipster sajati".

                                     

1. Kapribadèn

Ing September 2011, Karp njalin sesambungan karo Rachel Eakley, sawijining koki kondhang lan sarjana psikologi. Saklorone manggon ing Williamsburg karo asune, Clark.