Back

ⓘ Musiyum Pos




                                     

ⓘ Musiyum Pos

Musiyum Pos ya iku musiyum kang ana ing sisih tengen Gedong Kantor Pusat PT Pos Indonésia ing Dalan Cilaki 73. Bangunanan ing sisih wétan Gedung Sate.

                                     

1. Sajarah

Musiyum Pos dibukak ing taun 1931 déning jeneng Musiyum Pos, Telegraf lan Tilpun PTT. Nalika pisanan didiriake, sapérangan koleksine wujud perangko saka njero lan njaba nagari.

                                     
  • duwé tenger lagi maca layang kang nglambangakan visi lan misi PT Pos Indonésia. Musiyum Prangko dihiasi ukiran - ukiran lan reca - reca gaya Bali Jawa, diubengi
  • Ing kaca iki kapacak musiyum - musiyum kang ana ing Indonésia. Museum Negeri Acèh Museum Malikusaleh Museum Sepakat Segenap Museum Gayo Museum Bukit Barisan
  • Musiyum Jawa Tengah Ranggawarsita ya iku musiyum kang ana ing tlatah Semarang. Musiyum iki dumunung ing kalurahan Manyaran, kecamatan Semarang Kulon persis
  • unjuk rasa ing prapatan Kantor Pos Gedhé Ngayogyakarta utawa Dalan Sénapati, meksa supaya kasus colong - jupuk kolèksi Musiyum Sanabudaya tumuli tinandangan
  • Jepang Lubang Suro Musiyum Adityawarman Musiyum Kereta Api Sawahlunto Musiyum Kayu Tuah Himba Musiyum Rumah Kelahiran Buya Hamka Musiyum Tri Daya Eka Dharma
  • selangkung mèter saking siti. Kajawi punika, suku Asmat ugi yasa pos - pos kanggé njagi laladanipun. Pos punika inggilipun kirang langkung 30 mèter saking siti.
  • Hamburg uga nduwé telaga, taman, lan musiyum sing apik kalebu Kunsthalle 1868 Musiyum Seni lan Karajinan 1877 Musiyum Etnologi lan Prasajarah 1878
  • Pekalongan. Lantaran kondisinipun musiyum ingkang prasaja, sempet wonten beberapa koleksi ingkang ical saha musiyum ugi dipindhahaken dhateng kawasan
  • bapaké. Dhèwèké uga kang miyasa Museum of Modern and Contemporary Art utawa Musiyum MACAN ing Jakarta, Indonésia kawit taun 2017. Haryanto Adikoesoemo lair
  • iku 15 34 34 LU 32 32 5 BT. Khartoum diadegaké taun 1821 minangka pos militèr Mesir, nanging tuwuh dadi pusat perdagangan regional. Para bala kang