Back

ⓘ Maret 2013




                                     

ⓘ Maret 2013

  • 18 Maret 2013 Arsitèk Jepang Toyo Ito mimpangaken Bebungah Pritzker.
  • 20 Maret 2013 Présidhèn Banggaladésa, Zillur Rahman, tilar donya ing Singapura ing yuswa 84 taun.
  • 24 Maret 2013 Présidhèn Républik Afrika Tengah François Bozizé foto mlajar dhumateng Républik Démokratik Kongo sasampunipun pambrontak nguwaosi Ibu Kitha Bangui.
  • 13 Maret 2013 Xi Jinping kapilih dados présidhèn énggal China, nggantosaken Hu Jintao, sasampunipun satunggiling pamungutan swantun salebetipun pepanggihan parlemèn ing Beijing.
  • 13 Maret 2013 Kardinal Jorge Mario Bergoglio saking Argentina kapilih minangka paus kanthi nama regnal Paus Fransiskus salebetipun Konklaf Kapausan 2013 lan dados paus Gréja Katulik Roma sepindhah saking Amérika Latin lan Ordo Yesuit.
  • 6 Maret 2013 Présidhèn Venezuela, Hugo Chávez, tilar donya ing yuswa 58 taun ing satunggiling griya sakit militèr ing Caracas.
  • 11 Maret 2013 Warga Kapuloan Falkland utawi Malvinas mutusaken kanggé tetep dados pérangan saking wewengkon Inggris salebeting satunggiling réferèndum.
                                     
  • 2013 Prastawa ing sasi Fèbruari 2013 Prastawa ing sasi Maret 2013 Prastawa ing sasi April 2013 Prastawa ing sasi Mèi 2013 Prastawa ing sasi Juni 2013
  • bebungah, kalebet Film Paling Saé, salebetipun British Academy Film Awards ka - 66. Januari 2013 - Fèbruari 2013 - Maret 2013 Taun 2013 - Kalendher kadadosan
  • 2013 Koran swasta dipunsadé malih ing Burma kanggé sepindhahipun sasampunipun mèh 50 taun dipunlarang. Maret 2013 - April 2013 - Mèi 2013 Taun 2013
  • 13 Maret punika dinten ingkang kaping 72 utawi 73 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius. 1639 - New College ing Cambridge, Massachusetts dipunwangsulaken
  • Présidhèn Républik Cina. 2013 - Arsitèk Jepang Toyo Ito mimpangaken Bebungah Pritzker. Dinten Arsitèktur Indonésia 17 Maret - 18 Maret - 19 Maret Kalèndher kadadéan
  • Perintah Sebelas Maret 2004 - Jeblugipun bom ing Madrid, Spanyol ingkang ngasilaken 191 kurban jiwa kaliyan 1.430 kurban tatu - tatu. 2013 - Warga Kapuloan
  • 29 Maret punika dinten ingkang kaping 87 utawi 88 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius. 1849 - Karajan Manunggal ngrebat Punjab. 1930 - Heinrich Brüning
  • laminipun 8 warsa. 2013 - Présidhèn Banggaladésa, Zillur Rahman, tilar donya ing Singapura ing yuswa 84 taun. 19 Maret - 20 Maret - 21 Maret Kalèndher kadadéan
  • 24 Maret punika dinten ingkang kaping 83 utawi 84 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius. 1882 - Robert Koch manggihaken baktèri ingkang dados sebab
  • arsitèk misuwur saking Italia. 2013 - Hugo Chávez, Présidhèn Venezuela. Taunan, Dentist Day saiki dirayakake ing 6 Maret ing meh kabèh negara - negara maju
  • Januari Fèbruari Maret April Mèi Juni Juli Agustus Sèptèmber Oktober Novèmber Dhésèmber Maret iku sasi ping telu taun ing Kalendher Grégorius. Tembung
  • Kapausan taun 1294. Sajeroning pamungutan swara saka kaloro konklaf, 13 Maret 2013 Kardinal Jorge Mario Bergoglio, SJ saka Argentina kapilih dadi Paus ka - 266