Back

ⓘ Seni rupa




                                               

Kanvas

Kanvas ya iku jinising kain kang kandel lan kuat. Bahan iki dimumpangatake kanggo ngawe layar lan kang utama dhasar lukisan. Wong kang ngelukis utawa sok diarani seniman sakdurungge ngelukis masang kain kanvas ing spanram.Biasane kanvas kagawe saka campuran cèt témbok kang nganggo warna putih warna pokok utawa warna dhasarkang dicètake ana ing kain kang wis dibentang ana spanram.Mumpangat kanvas dilapisi karo cet supaya pori-pori kang ana ing kain kanvas bisa katutup.Semana uga kain kanvas kang wis katutup karo bahan cèt lan lem bisa nyecah cèt ing wayah ngelukis supaya ura ngrembes utawa ...

                                               

Keramik

Keramik ing Indonésia sajarahé dawa kaya ing nagara-nagara liyané, kaya ta Cina, India, Jepang, Mesir lan Mexico.Ing Indonésia keramik wis kaloka wiwit jaman Neolithicum.Kaya ta ing Sumatra tinemu pecahan-pecahan belanga ing gunung kerang. Wiwit tinemu pecahan-pecahan tembikar wis bisa disimpulaké anané usaha nggawé piranti wadhah kanthi cara tradhisional lan isih mentah.

                                               

Konté

Konté utawa Conté, iku piranti kang bisa dianggo nulis lan nggambar. Konté iku sajinis pènsil lan krayon. Konté digawé saka bahan dhasar bubuk utawa areng, lan dicampur karo lilin lan lemah banjur di campur dadi siji lan diatosakeé Kanggo ngasilaké wangun kang pantes, piranti iki dilapisi karo kayu kang wujudé pesagi utawa kothak.

                                               

Kriya

Kriya iku kanthi umum artiné kerajinan utawa ing Basa Inggris mau craft.Seni kriya ya iku salah sijiné cabang saka seni rupa kanthi merlukake kepinteran kekriyaan kang dhuwur kaya ta ukir, keramik, lan nganyam.

                                               

Putih

Putih ya iku kagolong salah sijiné warna sajeroning warna nétral.Werna putih ana ing njaba bunderan kulawarga warna primer, sekunder lan tersier uga bisa kalebu ing warna akromatik. Asring mau uga warna putih, warna kang ngadeg dhéwé sak njabané warna ireng, abang lan biru.Ing seni rupa warna putih kagolong warna kang bisa dipadukake karo warna liya lan mumpangaté kanggo netralake warna liyané supaya serasi utawa pantes.Werna putih akèh kang nganggep warna kang ora kagolong ing kulawarga warna,asebab bisa di campur karo warna liyané. Mantulé cahya putih bisa uga kacipta ing sajeroning camp ...

                                               

Venus de Milo

Kagawé saka bahan marmer. Ukurané kapara luwih gedhé tinimbang ukuran asli awak manungsa kanthi dhimènsi dhuwur 503 cm. Duwé gaya klasik saka Yunani Kuna. Pose awak digawé kanthi tèknik consapilopilo. Sikil tengen dadi tumpuan awak, déné sikil kiwa kaangkat saéngga mènèhi kesan ngandeg kanthi santai. Pose Venus de Milo nuduhaké sikap ngaca ngagumi awaké dhéwé. Reca iki uga nuduhaké panrapan drappurmu sanadyan durung alus.

                                     

ⓘ Seni rupa

  • kelir, tèkstur, lan cahya kang manut aturan - aturan èstètika. Seni rupa dibédakake ing 3 pérangan, yaiku: Seni rupa murni Seni rupa kriya Seni rupa désain
  • organis, penampang geometris lan penampang wujud kang ora ditata. Ing seni rupa penampang sok diarani karan wujud kang bisa digambar wujud kang ana ing
  • Seni rupa Islam inggih punika seni rupa utawi seni visual ingkang dipunasilaken wiwit abad kaping 7 déning tiyang - tiyang ingkang manggén ing wewengkon
  • Akademi Seni Rupa Indonésia ASRI lan Sekolah Tinggi Seni Rupa Indonésia STSRI ISI Yogyakarta kang wujud salah sijiné akademi seni rupa kang madeg
  • Yogyakarta. Seni rupa ing Yogyakarta kapétung wigati ing jagat seni rupa Indonésia awit anané akadhemi seni gladri, balé seni lan studhiyo seni ing wewengkon
  • Seni Abstrak yaiku cabangé seni rupa kang ngandut arti ora awujud, mujarad, niskala. Seni abstrak ing arti asli yaiku cipta - ciptané kang kasusun saka garis
  • Seni Ukir utawa Seni Tatah ya iku cabang karya seni rupa kang kagolong seni terapan uga ngandut biji kaéndahan utawa nyenengaké sarta cara nggawéné nganggo
  • gabungan Akademi Seni Karawitan Indonésia ASKI lan Akademi Seni Tari Indonésia ASTI Tari Krawitan Pedhalangan Seni Rupa Kriya Seni Désain Komunikasi
  • Pembinaan Kabudayan Listibya PS Seni Jogèd PS Seni Pedalangan PS Seni Karawitan PS Seni Rupa Murni PS Kriya Seni PS Désain Interior PS Désain Komunikasi
  • lukis kang ngawé apik kaanan kang ana lan diarep - arepake sok diarani ing seni rupa Naturalisme - Idealistis karya iki ning Indonésia asring tinemu ing karyané
  • cahya kang dipantulaké barang utawa piranti. Mupangaté warna ing donya seni rupa dadi salah sijiné unsur kang wigati, kadadéan iki tumuju ing pakaryan
Grafiti
                                               

Grafiti

Miturut basa Indonesia, grafiti ya iku serapan saka basa asing grafiti. Miturut Webster’s New World College Dictionary, grafiti ya iku tulisan slogan utawa gambar kang dicorètaké ana ing témbok, panggonan umum, utawa médhia, kang bisa dideleng déning masarakat. Miturut Wikipedia, grafiti ya iku tulisan kang ana ing panggonan umum utawa médhia kang ora diduwèni déning para seniman.