Back

ⓘ Olah-olah




Olah-olah
                                     

ⓘ Olah-olah

Olah-olah utawa masak iku kagiyatan nyiapaké panganan kanthi cara manasaké bahan panganan supaya bahan panganan mau mateng lan énak dipangan. Ana sawatara cara olah-olah, ing antarané:

  • Dikukus, yaiku ngolah panganan nganggo uwab panas, nganggo piranti kaya déné kukusan, dandang, panci lan sapanunggalané.
  • Digorèng, yaiku ngolah panganan kanthi cara nglebokaké bahan panganan sajeroning lenga sing panas.
  • Dibakar, utawa dipaggang, yaiku masak kanthi langsung ing sdhuwuring geni.
  • Dioven, yaiku masak nganggo piranti oven utawa microwave.
  • Ditumis, yaiku ngolah nganggo lenga gorèng sethithik lan ditambah cuwèran supaya ana duduhé sethithik.
  • Digodhog, yaiku ngolah bahan panganan kanthi cara ngrendhem bahan ing sajeroning banyu sing panas lan akèh.
                                     
  • Olah - olahan Inggris minangka pepanthan tradhisi tradhisi masak lan praktik sing ana hubungane karo Inggris. Masakan Inggris diterangake minangka sajian
  • Olah - olahan India inggih punika olah - olahan saking pintén - pintén wewengkon anak bénua India. Ciri khas masakan India inggih punika ginaakén pintén - pintén
  • Olah - olahan Sunda inggih punika olah - olahan saking masarakat Sunda ing Jawi kidul, Indonèsia. inggih punika salah satunggaling panganan ingkang populèr
  • Olah - olahan Yahudi nuduhake tradhisi masak masarakat Yahudi ing saindenging jagad. Wis suwe saya maju wiwit pirang - pirang abad, awangun ukum panganan
  • saos utawa bumbu iku olah - olahan lan cara masak kang misuwur ing Pilipina. Olah - olahan iki dumadi saka daging, olah - olahan iwak laut seafood utawa
  • Vada pav utawa Vada pao ya iku sawijining olah - olahan saka Indhi peneré ing negara bagéyan Maharashtra. Olah - olahan iki adhedhasar roti kang diiséni kenthang
  • Mi bancir iku olah - olahan mi wong Banjar saka Kalimantan Kidul. Mi iki ingaran mi bancir amarga anggoné nyawisaké ora garing lan ora akèh duduhé, utawa
  • ngolah lan nyadiakaké bahan panganan utawa pangan. Aktivitas iki diarani olah - olah utawa masak. Nanging tembung pawon bisa uga tegesé aktivitas iki, utawa
  • Focaccia al rosmarino focaccia with rosemary minangka olah - olahan kanthi gaya fokus umum ing masakan Italia sing bisa dadi antipasto, panganan pembuka