Back

ⓘ Bank Pembangunan Asia




Bank Pembangunan Asia
                                     

ⓘ Bank Pembangunan Asia

Bank Pembangunan Asia iku sawijining institusi finansial pembangunan multilateral sing didhèdhikasi kanggo ngurangi kamelaratan ing Asia lan Pasifik. Bank iki diadegaké taun 1966 kanthi 31 nagara anggota lan saiki wis ngembang dadi 63 nagara. Bank Pembangunan Asia duwé angkah ngentasaké kamlaratan ing tlatah Asia lan Pasifik. Watara 1.7 milyard jiwa ing tlatah mau kalebu mlarat lan ora duwé aksès marang fasilitas lan layanan sing wigati tumrap kauripan. Wiwit madeg ing taun 1966, ADB kasurung déning inspirasi lan dhèdhikasi kanggo ngundhakaké drajad kauripan rakyat ing Asia lan Pasifik. Kanthi munjeraké invèsmen kanthi wicaksana, lan nyambutgawé bebarengan karo pamaréntah lan péhak liyané, ADB bakal bisa ngentasaké kamlaratan lan mbiyantu nyipta donya sing ndunungi bisa gotong royong sajeroning nggayuh kasajahtran sing warata lan langgeng.

Kantor pusat ADB dumunung ing 6 ADB Avenue, Kota Mandaluyong, Metro Manila, Filipina.

ADB duwé akèh kantor ing saindhenging donya.

                                     

1. Organisasi

Pemimpin paling dhuwur ya iku Dewan Gubernur basa Inggris: Board of Governors. Anggota Dewan Gubernur dumadi saka wakil saben nagara anggota. Dewan Gubernur, milih rolas anggota Dewan Direktur basa Inggris: Board of Directors lan deputi-né. Wolu saka 12 anggota mau asal saka anggota regional Asia Pasifik déné sisané saka njaba regional.

Dewan Gubernur uga milih Présidhèn, ya iku pamimpin saka Dewan Direktur lan manajemen ADB. Kapresidhènan duwé mangsa makarya 5 taun lan bisa dipilih manèh. Lumrahé, amarga Jepang minangka salah siji pamegang saham gedhé dhéwé mula Présidhèn ADB iku wong Jepang. Présidhèn yang sekarang ya iku Haruhiko Kuroda, menggantikan Tadao Chino di 2005.

Markas ADB dumunung ing 6 ADB Avenue, Kutha Mandaluyong, Metro Manila, Filipina, lan duwé kantor representatif ing sawatara kutha ing donya. Karyawan ADB kira-kira ana 2.400, asal saka 55 nagara saka 67 nagara anggotané déné punjul separo staff-é warga Filipina.

                                     

2. Proyek misuwur ADB

  • Proyèk Rekonstruksi lan Rehabilitasi lindhu Gujarat, India AS$500 yuta
  • Jalur pipa Trans-Afghanistan AS$3 milyar
  • Program Kerja Sama Ékonomi Regional Asia Tengah
                                     
  • Gubernur Bank Pembangunan Asia ADB kanggo Indonésia ing taun 1967 - 1971. Radius tau dadi anggota Tim Ahli Ékonomi Présidhèn, Ketua Dewan Gubernur Bank Dunia
  • Pasar Modal Bapepam 1998 - 2000, Direktur Eksekutif Bank Pembangunan Asia Asian Development Bank ing Manila, Filipina, 2000 - 2004, Mantri Keuangan Kabinet
  • Boediono dilantik dadi Gubernur Bank Indonésia. Sri Mulyani dinobataké minangka Mantri Kauangan paling apik ing Asia kanggo taun 2006 déning Emerging
  • 77 taun iku Gubernur Bank Indonésia wiwit 17 Mèi 2008 nganti 17 Mèi 2009. Panjenengané mundur saka kalungguhan Gubernur Bank Indonésia amarga dicalonaké
  • kang kuwat lan kerja sama antara pamaréntahan Alberto Fujimori, IMF lan Bank Donya, pertumbuhan kuwat kagayuh antarané taun 1994 - 1997 lan inflasi bisa
  • sing dicathet nang idx.co.id Perbandingan Indikator Kinerja Bank Dominasi Asing dan Dominasi Negara pada Bank yang Go Public di BEI - Repositori IPB
  • barès: asal - usuling srengéngé yaiku Nagara ing Asia Wétan sing papané ing siji ranté kapuloan bawana Asia ing pojok kulon Samodra Pasifik. Ing sisih wetan
  • bisa diowah - owah ngenani wadon tuna - susila. 25 Dès - Piagem Bank Invèstasi Infrastruktur Asia wis wiwit lumaku. 22 Dès - Sabubaré paluncuré rokèt Falcon