Back

ⓘ Taman Bungkul




                                     

ⓘ Taman Bungkul

Jeneng taman bungkul, pancen ora bisa uwal saka sawijining tokoh kang meanawani banget sajeroning panyebaran agama Islam ing tlatah Surabaya lan kiwa-tengené. Panjenengane ya iku Ki Ageng Supo kang candhaké éntuk gelar Sunan Bungkul utawa Mbah bungkul kang makame mapan ing samburine taman iki lan uga minangka papan panggonan tumrap para pejiarah.

Wiwit diresmikake tanggal 21 maret 2007, Taman Bungkul memang sangsaya mikat ati amarga sarana kang ana wis bsa sinebut komplit, kaya ta skateboard track lan BMX track, Jogging track, Plaza panggung kanggo Live performance manéka jinis entertainment, Zona akses Wi-fi gratis, telepon umum, Area green park kanthi kolam air mancur, taman dolanan nganti pujasera uga ana.