Back

ⓘ Tokoh Papua




                                               

Ari Sihasale

Juharson Estrella Sihasale ing masarakat kondhang mawa jeneng Ari Sihasale utawa Ale ya iku aktor lan musikus saka Indonésia kang isih katurunan saka Ambon. Dhèwèké tau nggabung karo grup band Cool Colours, bebarengan karo Ari Wibowo, Surya Saputra, lan Johandy Yahya. Saiki dhèwèké duwé omah prodhuksi Alenia Production, kang akir-akir iki ngripa filem kaping pisané ya iku Denias, Senandung Di Atas Awan. Film iku uga kang nuli ing Fèstival Film Indonésia 2006, agawé Albert Fakdawer dadi paraga priya paling apik. Ora mung iku, liwat filem iku uga Ale bisa nggayuh suksès dadi panulis Skenario ...

                                     

ⓘ Tokoh Papua

  • kidul. Pratélan tokoh Papua Niu Guinéa Pratélan nagara - nagara di donya Pratélan nagara Pratélan nagara miturut bawana Portal resmi Peta Papua Niu Guinéa Padésan
  • tokoh Nusa Tenggara Barat Pratélan tokoh Nusa Tenggara Wétan Pratélan tokoh Maluku Pratélan tokoh Irianjaya Barat Pratélan tokoh Papua Tokoh Indonésia
  • Pratélan tokoh Paraguay Pratélan tokoh Papua Nugini Pratélan tokoh Perancis Pratélan tokoh Peru Pratélan tokoh Polen Pratélan tokoh Portugal Pratélan tokoh Puerto
  • Wardo, Biak, Papua 10 Oktober 1921  pati ing Jayapura, Papua 10 April 1979 ing umur 57 taun yaiku pahlawan nasional Indonésia saka Papua Frans kalebat
  • Freddy Numberi lair ing Yapen Waropen, Papua 15 Oktober 1947 umur 73 taun Freddy Numberi iku mantan tokoh militèr lan salah sijiné pulitikus Indonésia
  • Kabupatèn Tambrauw, ing Papua Kulon. Kabupatèn Pulo Morotai, ing Maluku Lor. Kabupatèn Intan Jaya, ing Papua Kabupatèn Deiyai, ing Papua Kabupatèn Sabu Raijua
  • Banjarmasin Kampung Arab Makasar, Gorontalo, Ambon, Mataram, Kupang, Papua dan bahkan di Timor Timur. Ing jaman penjajahan Walanda, suku iki dianggep
  • paling akèh kang ndunungi yakuwi Jakarta. Nagara duwé tapel wates karo Papua Nugini, Timor Wétan, lan Malaysia sisih wétan. Nagara tanggané kalebu Singapura
  • gegayutané antara kabudayan suku - suku bangsa ing Selat Torres, kaya dèné Papua Kulon, lan Australi Lor. Nalika dadi anggota èkspédisi iku, Rivers olèh
  • salah sijiné pulo kang kagolong ana ing tlatah Kabupatèn Mappi, Provinsi Papua Indonésia. Pulo iki kapisah déning selat kang ciut sempit uga diapit