Back

ⓘ Abad kaping-20




                                               

Cumbana Tilpun

Cumbana tilpun minangka pacelathon antarane loro utawa luwih wong ing tilpun sing eksplisit seksual lan dimaksudake kanggo nuwuhake gairah seksual ing siji utawa luwih peserta. Minangka praktik antar individu sing dipisahake sauntara, wis sepele kaya tilpun telpon, sing ora ana operator sing bisa milih. Ing pungkasan abad kaping 20, bisnis muncul nawakake, kanthi biaya, obrolan seksual karo pekerja seks. Seko artikel iki babagan layanan seks telpon sing mbayar iki. Seks telpon nggunakake imajinasi ing pihak kalorone; jinis virtual angel yen operator ora nempatno gambar ing endhas panelpon ...

                                               

Olahan Kanton

Masakan Kanton utawa Yue minangka masakan provinsi Guangdong ing Tiongkok, utamane ibukota provinsi, Guangzhou lan wilayah sekitar ing Delta Sungai Mutiara, kalebu Hong Kong lan Macau. Kanthi tegas, masakan Kanton minangka masakan Guangzhou utawa pamicara Kanton, nanging asring kalebu gaya masak kanggo kabeh penutur basa Cina Yue ing Guangdong. Kosok baline, masakan Teochew lan masakan Hakka ing Guangdong dianggep gaya dhewe. Kaya dene masakan Guangxi ing tangga teparo, sanajan Guangxi sisih wetan dianggep Kanton budaya amarga anane pengaruh etnis Zhuang ing wilayah liya. Masakan Kanton mi ...

                                               

Osèng

Tumis wajan minangka teknik masak Cina sing bahan digoreng nganggo minyak panas sing sithik banget nalika diaduk ing wok. Teknik kasebut diwiwiti ing China lan ing pirang-pirang abad kepungkur wis sumebar ing wilayah liyane ing Asia lan Kulon.Para sarjana ngira manawa wajan bisa digunakake wiwit dinasti Han kanggo ngeringake gandum, ora kanggo masak, nanging nganti wangsa Ming wok wis tekan modern lan ngidini masak cepet ing lenga panas. Sajrone abad kaping 20, nalika restoran lan kulawarga sing sugih bisa entuk minyak lan bahan bakar sing dibutuhake kanggo nggoreng, teknik masak sing pali ...

                                               

Dadih woh

Woh curd punika panganan cuci mulut panyebaran lan tutup biasane digawe karo jeuk woh, kayata linglang, jeruk, orange, utawa tangerine. Variasi rasa liyane kalebu woh-wohan semangat, mangga, lan woh wohan beri kayata raspberry, cranberry utawa blackberry. Bahan baku yaiku endhog endhog, gula, jus buah, lan semangat, sing dimasak alon-alon nganti kenthel banjur didhem, digawe nyebar empuk, alus lan roso. Sawetara resep-resep uga kalebu tiyang kuilt pethak endhog utawa butter. Ing pungkasan abad kaping 19 lan wiwitan abad kaping 20 ing Inggris, curd lemon gawean tradisional diwenehake ngangg ...

                                     

ⓘ Abad kaping-20

  • Abad kaping 20 iku abad sing wigati dhéwé nganti sapréné amarga akèh ngalami owahan ing sajarah manungsa. Perang Donya I 1914 - 1918 Perang Donya II
  • Daftar taun - taun lan dasawarsa ing Abad ping 19 Abad kaping 18 - Abad kaping 19 - Abad kaping 20 Kalèndher Kadadéan
  • 2019 2020 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 Abad kaping 20 - Abad kaping 21 - Abad kaping 22 Kalèndher Kadadéan
  • 15 16 17 18 19 20 Dasawarsa 1: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Abad kaping 1 SM - Abad kaping 1 - Abad kaping 2 Kalèndher Kadadéan
  • abad Abad kaping 1 iku abad kang lumaku wiwit 1 M nganti 100 M. Abad kaping 2 iku abad kang lumaku wiwit 101 M nganti 200 M. Abad kaping 3 iku abad kang
  • Indonésia kaping 4 1999 - 2001 lair 1940 Abad kaping 21 Abad kaping 22 Abad kaping 23 Abad kaping 24 Abad kaping 25 Abad kaping 26 Abad kaping 27 Abad kaping
  • wis dadi bagean utama budaya Philadelphia. Ing pungkasan abad kaping 19 lan awal abad kaping 20 nggawe loro landmark ing Filadelfia, Pasar Terminal Maos
  • salah siji wong pelopor aliran seni modhèren transisi saka abad kaping 19 menyang abad kaping 20 Saka gagrag pasca - impréssiyonisme menyang gagrag kubisme
  • lan salah sijining pelopor jinis seni modèrn transisi saka abad kaping 19 menyang abad kaping 20 Saka gaya Pasca - Classicisme menyang gaya Kubisme.
  • Pai krim krupuk Graham diwiwiti wiwit abad kaping 19 nanging mlebu budaya pop Kanada Kulon ing abad kaping 20 minangka kue flapper.Pai kasebut minangka
  • Yoel: 1: 14, 2: 1, 15, 32 3: 1, 12, 17, 20 21 Katonané buku iki katulis ing antaraning abad kaping 5 SM lan abad kaping 4 SM, mangsa kakuwasaning karaton
Wungkus sosis
                                               

Wungkus sosis

Wungkus sosis, uga dikenal minangka kulit sosis utawa mung casing, minangka salah sawijining jinis bahan sing nutupi pengisian sosis. Wungkus alami digawe saka usus kewan utawa kulit; casing buatan, diwiwiti ing wiwitan abad kaping 20, digawe saka kolagen lan selulosa. Materi kasebut banjur dibentuk nganggo proses ekstrusi terus - ngasilake casing sosis sing dawane ora mesthi - banjur dipotong dawa sing dipengini, biasane nalika proses ekstrusi terus.

                                               

Konferènsi Solvay

Konferènsi Solvay utawa uga diarani Kongrès Solvay iku konferènsi-konferènsi ngèlmiah fisika lan kimia sing dianakaké sawatara kala sapisan wiwit taun 1911. Ing awal abad kaping 20 konferènsi-konferènsi iki nglumpukaké para ngèlmuwan wigati kala iku lan bisa nganakaké kamajon ing kwantum mékanika. Konferènsi iki bisa dianakaké déné danané Ernest Solvay, sawijining kimiawan lan industriawan Bèlgia. Sawisé Perang Donya II, Konferènsi Solvay dianakaké telung taun pisan

Mangan awan
                                               

Mangan awan

Nedha awan, yaiku panganan sing dipangan udakara wayah awan. Sajrone abad kaping 20, tegese mbaka sithik nyuda panganan sing dipangan awan. Nedha awan biasane minangka panganan kaping pindho saben dina, sawise sarapan. Panganan kasebut beda-beda gumantung karo budaya, lan jinis signifikan ana ing macem-macem tlatah ing jagad iki.

Roti ing Eropah
                                               

Roti ing Eropah

Roti minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan pokok ing saindenging Eropa. Saindhenging abad kaping 20, ana paningkatan produksi global sing gedhe, utamane amarga munggah ing lahan maju sing kasedhiya ing saindenging Eropa, Amerika Utara lan Afrika.

Hot dog pulo Coney
                                               

Hot dog pulo Coney

Hot dog Coney Island minangka salah sawijining jinis olahan hot dog ing roti sing diasinake saus daging gurih lan topping liyane. Iki asring ditawakake minangka bagean saka menu masakan Amerika "makan" klasik lan asring ing restoran Coney umume kedadean sing ana gandhengane karo imigrasi saka Yunani lan Makedonia Lor menyang Amerika Serikat ing wiwitan abad kaping 20.

Sloppy joe
                                               

Sloppy joe

A joe sloppy iku sandwich dumadi saka daging sapi utawa daging babi, bawang, tomat sauce utawa ketchup, Kecap Inggris, lan seasonings liyane, dadi ing hamburger bun. Piring kasebut asale ing Amerika Serikat nalika wiwitan abad kaping 20. Joe sloppy bedo karo daging tradisional sing longgar utawa sandwich tavern amarga umume adhedhasar saos tomat.

Sosis cilik ing jero sosis gedhé
                                               

Sosis cilik ing jero sosis gedhé

Sosis cilik ing sosis gedhe minangka salah sawijining olahan sandwich sosis cemilan sing ditemokake ing Taiwan ing pungkasan abad kaping 20. Segmen sosis daging babi Taiwan dibungkus sosis beras lengket kanggo nggawe panganan enak iki, biasane disajeni. Versi Deluxe kasedhiya ing pasar wengi ing Taiwan, karo condiments kayata pickled bokchoy, pickled timun, papak, panas mrico, wasabi, lan nglukis kecap paste kanggo nglengkapi raos.

Benedictine (spread)
                                               

Benedictine (spread)

Panyebaran Benediktine utawa benedictine yaiku panyebaran digawé karo keju timun lan krim. Diwènèhi wiwit wiwitan abad kaping 20, asalé lan isih digunakaké kanggo nggawé roti lapis timun, nanging ing taun-taun pungkasan, digunakaké minangka dicelup utawa digabung karo daging ing roti lapis. Penyebaran iki bisa dipikolehi sadurungé saka sawatara toko Grosir wilayah Louisville.