Back

ⓘ Benjamin Netanyahu




Benjamin Netanyahu
                                     

ⓘ Benjamin Netanyahu

Benjamin Bibi Netanyahu ya iku Mahamantri Israèl. Tiyangé punika mangku kalungguhan dados Parté Likud, uga dados anggota Knesset, uga dados Mantri Kasarasan Israèl, uga dados Mantri Urusan Pènsiunan Israèl, saha dados Mantri Strategi Ékonomi ing nagara Israèl. Netanyahu ya iku Mantri kapisan uga ora ana liyané dhèwèké Mahamantri Israèl kang lair ana Israèl sabanjuré tata nagara Israèl. Netanyahu dapthar ing Angkatan Pertahanan Israèl nalika taun 1967. Nalika iku, tiyangé mangku kalungguhan dados komandan ana ing unit komando èlit arané Sayeret Matkal, mundhut babagan manéka warna misi mau, salah sawijiné ya iku misi nylametaké sandra saka Sabena Penerbangan 571 dibajak ana taun 1972. Dhèwèké juang ana Perang Yom Kippur ing taun 1973 uga éntuk pangkat kaptèn sadurungé rampung. Netanyahu njabat dadi Duta Besar Israèl kanggo Perserikatan Bangsa-bangsa 1984-1988, anggota Parté Likud, uga Mahamantri saka sasi Juni 1996 nganti Juli 1999. Netanyahu Mantri Luar Negeri uga Mantri Keuangan ana pamréntahan Ariel Sharon, nanging dhèwèké tindak béda penemu ana rencana pisahan Jalur Gaza. Dhèwèké ngrebut bali kapemimpinan Likud ing tanggal 20 Dhésèmber 2005. Ana pemilu 2006, Likud ora ala, menangaké 12 kursi. Ing sasi Dhésèmber 2006, Netanyahu dadi pejabat Pemimpin Oposisi ana Knesset uga Ketua Parté Likud. Ing sasi Agustus 2007, dhèwèké mertahanake kapemimpinan Likud nganggo ngalahaké Moshe Feiglin ana pemilihan parté. Sawisé pemilihan parlemèn 10 Fèbruari 2009, Likud diwènèhake pihak karo uga sayap tengen menang mayoritas, Netanyahu mbentuk pamréntahan koalisi. Dhèwèké ya iku tunggalé Komandan Pasukan Khusus Israèl Yonatan Netanyahu, kang séda ana misi nylametaké sandera, uga Ido Netanyahu, penulis Israèl uga dramawan. Ing taun 2010, majalah Inggris New Statesman ndaptaraké Benjamin Netanyahu ana 11 ing pratélan "50 Donya Angka Paling Ngaruhi 2010".

                                     
  • ana pemilihan Knesset ing taun 1992. Sanadyan, calon saka Likud, Benjamin Netanyahu ora olèh swara kanggo Mahamantri ing taun 1996, uga diwènèhi ayahan
  • Buruh Mantri Pertahanan Ehud Barak sing mlorot nalika ngadhepi Benjamin Netanyahu sing ultranasionalis. Perang iki bisa - bisa bakal tansaya ambra - ambra
  • Linggih 7 June 1999  2 May 2012 Présidhèn Shimon Peres Mahamantri Benjamin Netanyahu Kang sawisé Yuval Tzelner Leader of the Opposition Linggih 31 March
  • Présidhèn Israèl Linggih 15 Juli 2007  Sekarang Mahamantri Ehud Olmert Benjamin Netanyahu Kang sadurungé Moshe Katsav Kang sawisé Sedang Menjabat Mahamantri
  • Papréntahan Sistem parlementer Présidhèn Reuven Rivlin Mahamantri Benjamin Netanyahu Kamardikan Banyu  2 Cacah jiwa Rantaman 2013 8.134.100
  • Peres Mantri Kauangan Israèl 1990 Kang sawisé Yitzhak Moda i Kang sadurungé Menachem Begin Ketua Parté Likud 1983 - 1992 Kang sawisé Benjamin Netanyahu
  • Peres Deputi Tzipi Livni Didhisiki déning Ariel Sharon Diganti déning Benjamin Netanyahu Walikota Yerusalem Mangsa jabatan 1993  2003 Didhisiki déning Teddy