Back

ⓘ Pawiyatan luhur ing Mesir




                                               

Universitas Al Azhar

Universitas Al-Azhar, Arab: جامعة الأزهر الشريف ‎‎; Al-ʾAzhar al-Šyarīf, Al-Azhar Mulia), ya iku salah sawijining punjer pendidikan sastra Arab lan pengkajian Islam Sunni ing donya lan wujud universitas kang mènèhi gelar tuwa dhéwé nomer 2 ing donya Universitas iki duwè gayutan karomasjid Al-Azhar ing wewengkon Kairo Kuno. Mula bukané universitas iki diyasa déning Bani Fatimiyah kang nganut madahab Singah Ismailiyah, lan sebutan Al-Azhar njupuk saka jeneng Sayyidah Fatimah az-Zahra, putri Muhammad. Masjid iki diyasa sakiwa-tengené taun 970~972. Pelajaran dimulai ing Al-Azhar nalikaRamadan ...

                                     

ⓘ Pawiyatan luhur ing Mesir

  • déning pamaréntah Mesir Kapustakan Al - Azhar dianggap nomer 2 paling wigati ing Mesir sakwus éKapustakan dan Arsip Nasional Mesir Al - Azhar kang duwé
  • tanggal 25 Januari 1932. Pandhidhikané ing pawiyatan luhur naté ing Reed College BA taun 1954. Sabanjuré MA lan Ph.D. ing University of Chicacgo taun 1959
  • Manunggalm kalairan tanggal 6 Februari 1940. Pandhidhikan pawiyatan luhur kang dijupuk Michael ya iku ana ing Unversity of Oxford BA taun 1963, Diploma Anthropology
  • misteri. Gatot ngaku tau nempuh pendhidhikan tinggi ing pawiyatan - pawiyatan luhur ing Indonésia lan ing nagara liyané. Lulus SMA taun 1979, dhèwèké nerusaké
  • dhéwé kaloro ing Sudan. Koordinat Khartoum ya iku 15 34 34 LU 32 32 5 BT. Khartoum diadegaké taun 1821 minangka pos militèr Mesir nanging tuwuh