Back

ⓘ Argèntina




                                               

Argèntina

Argèntina iku nagara ana ing Amérika Kidul. Kutha krajané Buénos Airès. Sing ndunungi watara ana 40 yuta. Nagara iki dumunung ing sisih kidul bawana Amérika Kidul, panggoné antaraning Pagunungan Andès ing sisih kulon lan Samudra Atlantik ing sisih kidul. Panggon iki njalari Argèntina misuwur minangka nagara paling kidul ing kidul.

                                               

Wong Mapuche

Wong Mapuche iku sawijining padunung pribumi ing Chile kidul-tengah lan Argèntina kidul-kulon, kalebu sawatara pérangané Patagonia. Tembung kolèktif iki ngrujuk marang sawijining klumpuk ètnis kang kawujud saka pirang-pirang klumpuk séjé kang ndarbèni struktur sosial, agama, lan ékonomi kang padha, saha uga warisan leluhur awujud basa ing padha minangka panutur basa Mapudungan. Kabèh iki ndarbèni pangaribawa saka Kali Aconcagua nganti tekan Kapuloan Chiloé lan nyebar menyang wétan nganti tekan tlatah pampa ing Argèntina. Saiki iki klumpuk kolèktif iki mujudaké 80% saka padunung pribumi Chi ...

                                     

ⓘ Argèntina

  • Argèntina iku nagara ana ing Amérika Kidul. Kutha krajané Buénos Airès. Sing ndunungi watara ana 40 yuta. Nagara iki dumunung ing sisih kidul bawana Amérika
  • bal - balan profésional Argèntina sing main minangka bèg ing klub bal - balan Liga Utama Inggris Everton F.C. lan tim nasional Argèntina Dhèwèké main minangka
  • main bal - balan profésional Argèntina sing main minangka kiper kanggo klub Inggris Manchester United lan tim nasional Argèntina Dhèwèké miwiti debut karo
  • iku pamain bal - balan profésional Argèntina kang wis pènsiun lan pernah dadi pelatih tim nasional bal - balan Argèntina sing kaping - 17. Aimar dadi pamain
  • stratovolcano ingkang papanipun menggen wonten ing watesan antawisipun Argèntina Provinsi Salta kaliyan Chili. Gunung punika papanipun wonten ing Puna
  • inggih punika satunggaling juru main bal - balan profèsional saking negri Argèntina ingkang main dados gelandhang serang ing Liga Primér Inggris klub Tottenham
  • 1986 inggih menika satunggaling pemain bal - balan profésional saking Argèntina ingkang main bal ing klub Seri A Italia A.C. Milan, piyambakipun dados
  • Wong Mapuche iku sawijining padunung pribumi ing Chile kidul - tengah lan Argèntina kidul - kulon, kalebu sawatara pérangané Patagonia. Tembung kolèktif iki
  • Archetti ya iku ahli Antropologi utawa antropolog saka Santiago del Estero, Argèntina Dhèwèké kalairan taun 1943. Archetti wis pernah sinau ing University