Back

ⓘ Bélarus




                                               

Susu panggang

Susu panggang yaiku sawijining jinis susu rebus sing wis misuwur ing Rusia, Ukraina lan Belarus. Digawe kanthi nyemprotake susu ing geni sing kurang suwene wolung jam utawa luwih.

                                     

ⓘ Bélarus

  • Bélarus Républik Bélarus iku nagara ing jagad Éropah Wétan. Wewengkoné wewatesan karo Polen ing sisih kulon, Latvia lan Lituania ing sisih narasunya
  • Basa Bélarus ing basa Bélarus беларуская мова, BGN PCGN: byelaruskaya mova, Ngèlmiah: belaruskaja mova, łac.: biełaruskaja mova iku basané bangsa Bélarus
  • Kroasia Républik Makédonia Rumeni Malta Montenegro Moldova Sèrbi Slovèn Bélarus Ruslan Ukraina Cékia Estonia Honggari Polen Slowakia Pratélan nagara miturut
  • kutha krajané Białystok. Sing ndunungi cacahé ana 1.221.000 jiwa. Provinsi iki pusaté budaya Bélarus ing Polen. Provinsi iki diadegaké ing taun 1999.
  • Siemiatycze Bélarus Сямятычы iku sawijining kutha ing Polen. Kutha iki sing ndunungi 15.209 jiwa.
  • Terespol iku sawijining kutha ing Polen. Kutha iki dunungé ing pawatesan karo Bélarus ing sabrangé kutha Brest. Kutha iki sing ndunungi kurang luwih 6.000 jiwa
  • Pavel Osipovich Sukhoi Rusia: Павел Осипович Сухой Bélarus Павел Восіпавіч Сухі lair ing Hlybokaye cedhak Vitebsk, Belarus, Kakaisaran Rusia, 22
  • mayoritasé bebrayan Polen kang kalebu bangsa Slav. Nanging uga ana bebrayan Bélarus mligi ing saidenging Białystok, bebrayan Jerman, mligi saindenging Opole
  • Białystok Bélarus Беласток iku siji kutha ing Polen. Kutha iki sing ndunungi 294.830 jiwa 2006 Kutha wigati iki pusat budaya Belarus ing Polen lan
  • Kalduny utawa kolduny basa Bélarus калдуны Basa basa Polandia: kołduny Lithuanian mung digunakake ing jamak yaiku pangsit diisi saka adonan
Bigos
                                               

Bigos

Bigos, asring diterjemahake ing basa Inggris minangka rebusan pamburu, minangka sajian saka Polandia sing dirajang saka macem-macem jinis daging godhog karo sauerkraut lan kubis seger sing diparut. Dadi panas, bisa uga disuguhi sayuran, rempah-rempah utawa anggur. Asale saka Polandia, sajian kasebut uga dadi tradhisional ing olahan Belarusia, Ukraina lan Lithuania, amarga wilayah-wilayah wétan iki sadurunge dadi bagean saka Persemakmuran Polandia-Lituania.