Back

ⓘ Guyana




                                               

Gulab jamun

Gulab jamun yaiku sawijining jajanan kang manis - adhedhasar susu saka bawana India, lan jinis mithai, populer ing India, Nepal, Pakistan, Maladewa dikenal minangka gulaabujaanu), lan Bangladesh), uga Myanmar. Uga umum ing negara-negara kanthi populasi akeh sing duwe warisan Asia Kidul, kaya ta Mauritius, Fiji, Semenanjung Melayu, Inggris Raya, Afrika Selatan, lan negara-negara Karibia Trinidad lan Tobago, Guyana, lan Suriname. Utamane digawe saka padatan susu, tradisional saka khoya, yaiku susu sing dikurangi dadi konsistensi adonan sing empuk. Resep modern sing saiki mbutuhake susu sing ...

                                               

Gulgula

Gulgula minangka panganan tradisional sing digawe ing macem-macem wilayah ing India. Iki minangka salah sawijining permen sing paling populer ing pasar, digawe kanthi tradisional ing acara perayaan khusus ing deso. Biasa kasebut umum ana ing Uttarakhand, Uttar Pradesh, Bihar, Punjab, Odisha, lan uga digawe dening wong India ing luar negeri ing Guyana, Trinidad lan Tobago, Suriname, Mauritius, Amerika Serikat, Afrika Selatan, lan Fiji. Dheweke padha karo bolongan donat ing AS, lan gampang banget digawe. Dheweke nggunakake glepung gandum, gula tradisional jaggery, lan uga rempah-rempah wiji ...

                                               

Shankarpali

Shankarpali, shakkarpara, khurma, laktho, lakdi mithai, utawa mung mithai minangka camilan manis India. Shankarpali misuwur ing India Kulon, utamane ing India sisih lor khusus Uttar Pradesh. Varian India Lor sing dikenal kanthi khurma utawa laktho uga misuwur ing negara-negara kayata Bihar, Jharkhand, lan Uttar Pradesh sisih wétan. Iki uga dadi panganan sing populer ing antarane diaspora India ing Fiji, Guyana, lan Trinidad lan Tobago, uga diasporas masing-masing ing Amerika Utara, Inggris, Australia lan Selandia Baru. Secara tradisional disenengi minangka perawatan ing Diwali. Kandhungan ...

                                               

Béguni

Béguni ya iku jajanan Bengali sing asalé saka tlatah Bengal ing bawana India, digawé saka terong sing diiris lan dirajang sadurungé digorèng utawa digorèng minyak jero. Pasugatan iki uga misuwur ing India wétan, utamané Bengal kulon. Pianganan sing padha ditepungi minangka tukang gorèng aubergine. Panganan sing meh padha digawé ing Karibia, yaiku ing Trinidad & Tobago lan Guyana, sing diarani baigané, sing kalebu irisan terong sing dicelup ing bungkus glepung. Panganan kasebut bisa disiapaké kanthi lapisan terong nganggo tempa besan banjur dipotong ing lenga. Béguni biasané diiris Banggala ...

                                               

Duduh iwak Bermuda

Chowder iwak Bermuda minangka sup chowder sing dianggep minangka panganan nasional Bermuda. Bahan-bahan utamane yaiku iwak, tomat lan bawang, dibumbui karo rum ireng lan "saos mrico sherry". Resep kasebut dipercaya dikembangake dening penjajah Inggris Bermuda ing abad kaping 17. Ing bahan dhasar saka Bermuda iwak Chowder sing iwak simpenan, iwak fillets, lan tomat puree. Bahan-bahan liyane biasane sayuran lan jamu lan rempah-rempah. Ana macem-macem variasi saka bahan dhasar kasebut. Siji resep nggunakake sak cangkir bawang, celery, lan wortel sing disigar lan uga daging babi sing dicincang ...

                                               

Vada

Vada minangka jinising jajanan goreng sing gurih saka India. Beda karo jinis vada bisa diterangake kanthi macem-macem jinis fritters, cutlet, donat, utawa pangsit. Jeneng alternatif kanggo panganan iki kalebu wada, vade, vadai, wadeh lan bara.

                                     

ⓘ Guyana

  • 215.000 km². The World Factbook: Guyana Guyana 2002 Census Bureau of Statistics - Guyana Retrieved 25 June 2009. Guyana International Monetary Fund.
  • Guyana Prancis basa Prancis: Guyane iku siji département jaban rangkah département d outre - mer DOM Perancis ing pasisir Karibia, Amérika Kidul. Guyana
  • Gendéra Guyana Misuwur karan jeneng Mata Panah Emas, lan disarujui ing taun 1966. Dirancang déning panjenengané Whitney Smith, piyantu kang ahli gendéra
  • Dear Land of Guyana of Rivers and Plains iku lagu kabangsané Guyana
  • Nagara iki wewatesan karo Segara Karibia lan Samudra Atlantik ing sisih lor, Guyana ing wétan, Brasil ing kidul, lan Kolombia ing sisih kulon. Ing lepas pasisir
  • ana ing pérangan lor Amérika Kidul. Nagara iki diwatesi karo Guyana Prancis ing wétan, Guyana ing kulon, Nagara Brazil ing kidul, lan Samudra Atlantik ing
  • iku Arthur Chung 1970 - 1980 dadi Présidhèn Guyana Arthur Chung ora duwé otoritas èksekutif ing Guyana lan kaloro Dr. Henk Chin A Sen 1980 - 1981 ing
  • 1993 umur 27 taun ya iku juru main bal - balan saka Perancis keturunan Guyana kang main kanggo klub Manchester United pada posisi glandhang. Nanging saiki
  • Cadiz Spanyol Cape Town Afrika Kidul Casablanca Maroko Cayenne Guyana Prancis Charleston AS Cherbourg - Octeville Prancis Conakry Guinea
  • akèh ing laladan Asia Kidul - Wétan, Républik Dominika, Brasil, Peru, Ghana, Guyana Tonga, lan Polinesia. Blimbing ditandur kanthi komersial ing Amérikah Sarékat
  • saka siji département lan siji région: 971 Guadeloupe 972 Martinique 973 Guyana Perancis 974 Réunion 976 Mayotte Situs lokal Peta Prancis Info Pays - de - la - Loire