Back

ⓘ Kreteg Linggamas




                                     

ⓘ Kreteg Linggamas

Kreteg Linggamas iku kreteg sing nggayutaké Kabupatèn Banyumas lan Kabupatèn Purbalingga. Kreteg iki diwangun nyabrangi Kali Klawing kanthi nggayutaké Désa Petir ing, Sokaraja, Banyumas karo Désa Kedungbenda ing Kemangkon, Purbalingga. Bupati Purbalingga, Heru Sudjatmoko, lan Bupati Banyumas, Mardjoko, bebarengan miwiti adeging kreteg iki surya 19 Juli 2012 ing Désa Petir. Kreteg iki diresmèkaké déning Gubernur Jawa Tengah, Ganjar Pranowo, surya 5 Maret 2015.

Sawisé kreteg iki ana, wektu lelampahan saka Banyumas menyang Purwakerta bisa disuda 15 menit.