Back

ⓘ Lapangan Merdeka




Lapangan Merdeka
                                     

ⓘ Lapangan Merdeka

Lapangan Merdeka utawa Medan Merdeka ya iku sawijining alun-alun gedhé kang ana ing punjering Jakarta. Ambané sakilomèter pesagèn. Manawa ara-ara sakiwa-tengené kètung, Lapangan Merdeka dadi alun-alun gedhé dhéwé sadonya utawa kalebu kang gedhé dhéwé. Kanthi 75 héktar, alun-alun iki ping lima ambané Alun-alun Tiananmen, lan pung rolas ambané Place de la Concorde.

Ing punjering alun-alun iki madeg Monumèn Nasional utawa Monas. Plaza srasahan sakiwa-tengené wiyahé kanggo ngadani kridha-kridha nasional kaya ta parade militèr lan parade kambang, uga kanggo dhémonstrasi. Sakubengé Monas saiki dadi taman mawa pancurané ing sisih wétan, lan kurungan menjangan mawa éyuban wit ing pojok kidul-wétané. Alun-alun iki kondhang minangka jujugan wong Jakarta saperlu ulah raga lan plesiran mligi saben setu-minggu.

Alun-alun iki kinubengan gedhong-gedhong pamaréntahan wigati kaya déné Istana Merdeka, Musiyum Nasional Indonésia, Mahkamah Agung lan sawenèh gedhong mantri. Sajeroning mangsa kolonial India Nèderland, alun-alun iki diarani Koningsplein alun-alun ratu.

                                     
  • Istana Merdeka ya iku papan resmi panggénan lan kantor Présidhèn Indonésia kang dumunung ing sakomplèks karo Pura Negara lan Bina Graha. Istana Merdeka madhep
  • sesebutan Medan Merdeka Lapangan Monas wis ngalami ganti jeneng kaping lima, ya iku Lapangan Gambir, Lapangan Ikada, Lapangan Merdeka Lapangan Monas, lan
  • digunakne kanggo konsèr lokal. Nang taun 2011, stadion iki ngalami karusakan lapangan ngrupa suket sing gundul, mawa fasilitas pènunjang liyanè kaya ana ing
  • wis bisa sekolah ing SMP Pemda lan SMP Merdeka SMP Pemda sateruse didadèkaké SMP nagari taun 80an SMP Merdeka minangka sekolah swasta kang dikelola
  • anggegana Ahmad Yani Promo Jateng anggegana - ahmad - yani - semarang - 7250 Papan Anggegana Ahmad Yani Semarang Antara Jateng.com Suara Merdeka Angkasapura
  • Nusantara Suara Merdeka Persak Kebumen Lakukan Seleksi Secara Umum Radar Banyumas. Manajemen Persak Siapkan Rp 500 Juta Suara Merdeka Situs Resmi
  • usia 54 taun. Detikcom Tempo Bisnis Indonésia VIVANews Suara Merdeka Menlu Indonésia kaliyan Menlu Malaysia ngawontenaken pirembagan kagandhèng