Back

ⓘ Aksara Kannada




Aksara Kannada
                                     

ⓘ Aksara Kannada

Aksara Kannada ya iku aksara abugida saka kulawarga Brahmi. Aksara iki adaté kanggo nulisaké basa Kannada, salah siji basa Dravida ing India Kidul, mligi ing praja Karnataka. Aksara Kannada uga sumrambah ing wewengkon Karnataka kanggo nulisaké basa Sansekerta. Sawenèh basa minoritas, kaya ta basa Tulu, basa Konkani, basa Kodava, basa Sanketi, lan basa Beary, uga ditulis nganggo aksara kang dhedhasar aksara Kannada. Aksara Kannada lan Telugu akèh memperé, mula asring diarani rong gagrag saka siji aksara. Kayadéné iku, Goykanadi, gagrag Kannada Kuna, ing kala kapungkur tau kanggo nulisaké basa Konkani ing praja Goa.

                                     

1. Pranala njaba

  • Aksara Kannada - saka Omniglot
  • Bebaku Unicode 5.0 - Tabèl Sandi Kannada PDF 111 KB
  • Ajaran aksara Kannada, kaca panggarapan - Kapustakan Kannada
  • Buku Unicode: Bab 9 PDF 634 KB - South and Southeast Asian Scripts