Back

ⓘ Folklor miturut bangsa




                                               

Snow White

Snow White ya iku dongèng Jerman abad ka-19 sing saiki dikenal kanthi wiyar ing saindhenging donya. The Brothers Grimm nerbitaké buku iki ing taun 1812 ing èdisi kapisan koleksi Grimms Fairy Tales. Iki ditulis ing basa Jerman: Sneewittchen lan dianggep minangka dongeng 53. Jeneng Sneewittchen yaiku Low German lan ing versi pisanan diterjemahaké karo Schneeweißchen. Grimms ngrampungaké revisi final crita taun 1854. Cerita iki nduwèni unsur-unsur kaya ta cermin sihir, apel sing diracuni, peti mati, lan karakter Evil Queen lan Seven Dwarfs. Seven Dwarfs utawa pitu kurcaci kawiwitan diwènèhi j ...

                                     

ⓘ Folklor miturut bangsa

  • Disney Princess, uga diarani Princess Line, yaiku franchise media lan dolanan dolanan sing dimiliki The Walt Disney Company Dibangun déning ketua Disney
  • Snow White ya iku dongèng Jerman abad ka - 19 sing saiki dikenal kanthi wiyar ing saindhenging donya. The Brothers Grimm nerbitaké buku iki ing taun